Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joecy

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Közkívánatra beszélgessünk egy kicsit a jó öreg motivációs levélről, ami mindenki mumusa, pedig nem kéne, hogy az legyen. Nagyon sok cikket lehet róla olvasni, mintákat lehet letölteni arról, hogy hogyan is nézzen ki, mi is legyen beleírva, stb. Engem is sokan megkerestek,…..
Joecy 2018.03.12 18:56:34
@Meridian74: Ha veszem a fáradtságot és elkészítem és elküldöm nekik, vegye a fáradtságot elolvasni és figyelembe venni. Nekem kellemetlen, mikor szakmai dolgokról úgy kérdeznek, hogy le volt írva.
Egy HR-es mondta anno személyesen, hogy ő nem hisz benne és ezzel nem foglalkozik, persze kellőképpen lenézően. Szívesen válaszoltam volna neki, hogy "én pedig a magad fajta HR-es kollégában nem hiszek, jelenleg is gyenge másodhegedűsként ülsz itt, mikor a szakmai vezetővel tárgyalunk".
Sok kedves kolléga ad ilyenkor virágot a hölgyeknek, nőknek, mert ez a nap a Nemzetközi Nőnap, jó alkalom ez a figyelmességre. Szerencsére a legtöbb munkahelyen nőnap előtt és után is jó ott dolgozni, nemcsak 1 napon. Köszönet az ezt megteremtő embereknek, nőknek és férfiaknak egyaránt. Szerencsére…..
7 db Epson nyomtatót teszteltünk. A márka választásban az volt a döntő, hogy elvileg az Epson külső tintatartályos nyomtatók képesek a legalacsonyabb 1 lapra jutó nyomtatási költségre. A teszthez különböző vásárlói igények szerint válogattuk a nyomtatókat, így otthoni és kis irodai nyomtatók, közép…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Olvastam a blogját és ennek kapcsán fordulok önhöz. Egy gyárban dolgozom végzettséget nem igénylő munkát, 2 havonta megújuló szerződéssel. Nemrégiben volt vezető váltás és azóta…..
Joecy 2018.01.23 18:32:44
@Rejtélyes: De, a munka törvénykönyve az, de ez az időszak 5(!) év(!)
Magyarországról sok rosszat ellehet mondani, meg persze szépet és jót is. Egy valami azonban biztosnak látszik, legalábbis a most pillanatából nézve. Az OECD legfrissebb adataira támaszkodva, a londoni székhelyű Kereskedelmi Unió Kongresszusának (TUC) előrejelzései szerint Magyarországon lesz (OECD…..
Bár vannak lehetőségeink megtakarítani a téli gumi cserén vagy vásárláson, azért a biztonságon nem éri meg spórolni. Íme néhány tipp...
E kérdés megválaszolására a legalkalmasabb a saját tapasztalatomat és kalkulációimat megosztani veletek. Rendszeresen járok Budapestre és ahol lehet ott spórolok az utazáson. Kisvárdán lakok, nekem autóval, autópályán 2 óra 45 percet, vonattal négy és félórát, busszal 5 óra 21 percet kell utaznom…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tiszteletem.  Rengeteg problémám van a mostani munkahelyemmel, amit nem neveznék meg, egy jó hírű pékségben dolgozom , maszek által működtetett ,franchise rendszerben, de teljesen szabálytalanul. A problémám ott kezdődik…..
Mihály minket is cc-zett a levélre, ami rajtunk kívül az OBI-nál és 8 kormányzati emailen landolt, innen a címzés. A probléma pedig a fogyasztói társadalom rákfenéje: az átmeneti ideig használható, látszólag tartós fogyasztói cikkek ügye. Létezik, hogy egy apró alkatrész meghibásodása miatt kukázni…..
Most minden erről szól: hogy munkaerőhiány van. És közben látom a sok munkanélkülit, akik ezt nagyon nem így látják – megértem őket. Mert a munkaerőhiány is relatív, sőt, néha a munkáltatók által tudattalanul, mégis mesterségesen gerjesztett dolog (ezzel persze nem cáfolom, hogy a probléma valós is…..
Június 15-től egységes lett a roaming az EU-ban. Végre nem lesz egy vagyon a telefonszámlám, ha külföldre utazom! Juhéj! Gondolta az egyszeri telekomos ügyfél. Aztán meglepődött. (A témával kapcsolatban képbe kerüléshez ajánlom az Indexes szájbarágót.) Tisztelt Homár Hilda! Mivel nemsokára meg…..
Joecy 2017.07.06 10:25:44
@onlajnok: Fajlagosan olcsóbb az előfizetés? Na te vagy a szolgáltatók célpontja! :)
Olvastad már?
kiszamolo.hu/na-de-ki-vesz-mobil-elofizetest/
Joecy 2017.07.06 10:35:43
@onlajnok: Konkrét számok vannak a cikkben, csak hogy idézzek belőle:
"A feltöltőkártya kenterbe veri az összes előfizetést havi ezer percig."
"Amint látjuk, például 200 perc beszélgetés másfél giga internettel kötöttség nélküli Domino kártyánál 4.300 Ft, a legolcsóbb előfizetésnél pedig 7.890 Ft.

De alig találunk olyan beszéd-internet párosítást, ahol olcsóbb lenne az előfizetés."

Én például pont ez a havi 150-200 perc és 0,5-1gb internet csoportba tartozok, nekem nem éri meg az előfizetés.

Egyébként órás telefonálás meg általában VOIP, ott 3-4ft/perc, vagy online ha van rá lehetőség.

Tény ami tény, a T eléggé szemtelen üzletpolitikát folytat a feltöltőkártyásokkal, még jó hogy a számhordozás miatt bárhova mehetek, bármikor.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Kedves Munkahelyi Terror blog! Nemrég, tavaly év végén ért véget az első kalandom, ami a munka világát illeti. A gimnáziumi érettségi után és az egyetem előtt pár hónapig a családi vállalkozásunkban dolgoztam, de úgy…..
Joecy 2017.05.03 16:01:52
@élhetetlen: Ne zavarj üzemmód? :) Be tudod állítani azokat a hívókat, akik kicsenghetnek, az összes többi akár hív, akár üzenetet küld, némítva marad (rezegni sem rezeg). És a technika csodája: időpontot is állíthatsz be, például minden nap 21:00-tól 8:00-ig. Na, mit szólsz?
Hosszú sztori ez már. Még az ősidőkben használtam először négyévszakos gumit, egy németből hozott Citroen AX viselt Good Year Vector abroncsokat. Rajta maradt, mert hát nem egy testsúlyos erőgépről volt szó. És a használat kilométerei alatt bizonyított is, jó volt télen, nem csúszott, nem…..
De szerencsére itt van nekik jó példának egyből dán partnercégük, a Királyi Posta. A sztori tanulságos, olvasónk, András ráadásul nagy megkönnyebbülést okozva egyáltalán nem akart belefolyni a rettenetesen közhelyes "na tessék, itthon minden szar, bezzeg nyugaton"…..
Joecy 2016.06.17 11:52:54
@The Crazy One négypontnulla: Te mindenen csak fröcsögni tudsz, minek jársz ide egyáltalán?! Ne válaszolj...
Kevés idegesítőbb dolog van vásárlás közben, mint a nézelődő vásárlót két lépés távolságból követő biztonsági őr, amitől az ember egyrészt akkor is azonnal bűnösnek érzi magát, ha utoljára 5 éves korában lopott csokit a nagyi "titkos" édességes fiókjából, másrészt rögtön elfelejti, hogy mit is akart…..
Joecy 2016.05.27 16:02:47
@atpijkamo102:
4.2.5. A jóhírnév körében az értékelés akkor lehet jogsértő, ha valótlan tényállításokon alapszik, vagy megtévesztő, téves-bántó jellegű következtetésre ad alapot, lehetőséget. A bántó, sértő jelleg megítélésénél az elhatárolás adott esetben nehéz. A vásárló csomagjának az áruház alkalmazottai által történő átvizsgálása önmagában nem jogsértő, mondta ki a bíróság [BH 2003/3.108]. Az áruvédelmi kapu jelzéséből az őrök arra következtethettek, hogy a sértett személy lopni akar, ezt a magatartást lehet sértőnek felfogni, de a bíróság szerint ez a vagyonvédelemmel összeegyeztethető, azaz indokolt magatartás volt.
projektjeink.birosag.hu/sites/default/files/allomanyok/ptk_e_learning/ptk3/lecke2_lap1.html

Amint látod, kizárólag arra van elfogadó bírósági gyakorlat, amikor jelzésre nézik meg a táskád, nem pedig adhoc módon mert gyanús vagy!
A Totalcar Használtautó-vásárlási kiskátéja nyilván nem egyedülálló anyukáknak készült. Nekik és minden nem műszaki zseninek biztos, hogy nem érdemes spórolnia egy megbízható autószerelőn, aki csekkolja a kiszemelt járművet a fizetés előtt. És még ez sem életbiztosítás, ahogy az alábbi levélből…..
A jelenség nem új keletű persze. Rég megszoktuk a 90 darabos 100-as zsepit, és gyakorlatilag felnőtt egy generáció, mely már nem látott  2 decis tejfölt. A nép néha még bosszankodik egy sort a fogyatkozó egységeken, de általában  keserű beletörődéssel konstatálja,…..
Hát sok nóvum nicsn ebben a biztosítós esetben sem: az ügyfél csalódottan áll, mert a társaságnak nem akaródzik kifizetnie, amire számítottak tőlük, amikor beütött a baj. Biztosítós és úgy általában pénzügyi panaszokkla a Pénzügyi Fogyasztóvéldemi Központhoz lehet fordulni.  Szemétláda…..
Mit csináljunk, ha a hibás terméknek nincs meg a doboza? Megtagadhatják a cserét vagy a pénzvisszafizetést emiatt? Lehet, hogy a blokk mellett a csomagolást is őrizgetni kell?  Kedves Homár! A lenti levelet küldtem ma a fogyasztóvédelem felé,  hálás lennék,  ha esetleg Ti…..
Na, ki gondolta volna, hogy a humoristákkal mindenhol csak a baj van! Ezúttal nem a Dumaszínház, hanem a Showder Klub felvételén tapasztalt körülmények akasztottak ki egy olvasót, aki úgy túnik, nem szó szerint gondolta a "990 forintot megér, hogy élőben lássuk kedvenceink egy részét" fordulatot.…..
Joecy 2016.03.31 19:14:14
@Hátrányos helyzetű kaviár:
Voltam én is felvételem, bár még az 5. évad környékén. Panaszom nincs rá, de egyébként a 45 perces adás felvétele 90 perc. Van az elején 10 perc felvétel nélküli stand-up, ahol egyébként más poénok is hangzanak el, illetve a végén is eljátsszák ugyanezt.
Ismétlem, kb 6 éve volt, szóval lehet változott..