Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barisütötte

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Galette. Csupa vaj és csupa gyümölcs. Nem tudom megunni. Langyosan a legfinomabb, de másnap reggel egy finom kávéval is elegáns módja a napindításnak. A tészta sós, és nem, a világ kincséért se tegyetek bele cukrot. Kísérletezgessetek a töltelékkel, millió variációja kellemes meglepetést okoz, és…..
#barisutotte Kapros-túrós pite 2023.07.09 19:15:42
Ha július, akkor kovászos uborka. Ha kovászos uborka, akkor sok-sok friss kapor. Ha kapor, akkor jöhet egy langyosan és hidegen is hibátlan választás a nyári napokra, ez pedig a kapros-túrós pite sós változata. Íme. Ui: Azt csak zárójelben merem megemlíteni, hogy kovászos uborkával sem utolsó.…..
#barisutotte Boci Süti 2020.04.11 19:07:01
A pihepuha kakaós tészta és a citromos, édes túrókrém találkozása, ráadásul pikpak elkészül. Hozzávalók: 1. tál - száraz összetevők 300 g liszt 3 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor csipet só 2. tál - folyékony összetevők 3 egész tojás 180 g kristálycukor 1 rúd vanília kikapart…..
#barisutotte Barackos pite 2020.04.06 23:18:56
Könnyű, légies, cseppet sem édes tészta, tetején picit édes, picit savanykás, karamellizált barackkal. Süssétek szeretettel. Hozzávalók: 4 tojás 150 g kristálycukor 2 dl kefír 2 dl tejföl 50 g olvasztott vaj 1 dl étolaj 350 g liszt 1 csomag sütőpor csipet só Tetejére: 500 g…..
#barisutotte Foszlós kakaós csiga 2020.03.24 07:55:54
Most egy egészen puha, foszlós tésztájú kakaós csiga receptjét hoztam el nektek, süssétek szeretettel. Hozzávalók 15 darabhoz: Tészta: 500 g liszt csipet só 3 evőkanál kristálycukor 1 egész tojás 1 tojássárgája 2,5 dl tej 22 g friss élesztő 150 g olvasztott vaj Töltelék: 8 evőkanál…..
#barisutotte Mákos bejgli 2019.12.18 09:16:43
Imádok számolni, méricskélni, akár sütésről, akár kötésről, horgolásról, keresztszemes hímzésről, vagy mondjuk egy egyszínű puzzle kirakásáról van szó, és látni, ahogy az egyes alkotóelemek egymásra találnak, és a végén csoda születik a kezünk között. Ez a mákos bejgli receptúra most erről szól, a…..
#barisutotte Pozsonyi kifli 2019.10.27 21:07:25
Pozsonyi kifli. Leheletvékony omlós tésztával. Mézes, sárgabaracklekváros mákkal. Süssétek szeretettel.  Hozzávalók (22 db): Mind a tésztát, mind a tölteléket elkészíthetjük előző este, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A tésztához: (minden hozzávaló hideg legyen) 50 dkg búzafinomliszt 5…..
#barisutotte Császármorzsa 2018.01.10 19:30:44
Hóesés, napfény, síelés, gőzgombóc, császármorzsa. No, eleinte, nem ezek jutott eszembe elsőre a hóról, a síelésről, hanem a sok esés-kelés, alig vártam, hogy hüttét érjek, lehuppanhassak, erőt gyűjthessek, és próbáljam győzködni a Többieket, hogy hagyjanak ott engem nyugodtan, elég egy tál…..
#barisutotte Kakaós csiga 2017.11.01 22:34:01
Szerettem volna egy szimpla kakaós csigát. Vacsorára. Titokban pedig arra a régen ABC-ben vagy iskolai büfében kapható csigára vágytam, amit azért kezdtünk el letekerni, mert az elején a ropogóssága éltetett bennünket, aztán az, hogy egy pillanatra sem fordult meg a fejünkben, hogy letehetnénk a…..
#barisutotte Monsieur Rigó János 2017.11.01 13:58:44
Vendégségbe voltam hivatalos. Gondoltam, megkérdezem Rigó Jancsit, volna-e kedve velem jönni, ellenállhatatlan kísérőként. A vendégvárók őt más körökből már nagyon jól ismerték. Egyetlen kitétele volt, semmiféle adalékanyagot ne cipeljünk magunkkal, neki anélkül is van tartása, kérem szépen, ő már…..
#barisutotte Madártej 2017.10.16 22:21:47
Kiskoromban, szinte kötelező hétvégi ebéd utáni desszertnek számított otthon a madártej. Egyáltalán nem szerettem. Csak ültem előtte és órákig azt néztem, ahogy úszkálnak a vanília-tó tetején a pici fehér csónakok. Na, abban el tudtam gyönyörködni. És töprengeni is, hogyan maradhat a tetején, és…..
#barisutotte Bagett 2017.10.08 20:26:44
Süssünk gyorsan finomat rovatunk főszereplője a bagett, ami mondjuk nem pont arról híres, hogy gyorsan elkészül, ha ragaszkodunk hozzá, hogy kovásszal, az eredeti recept szerint készítsük. Én személy szerint kifejezetten szeretem a hosszas előkészületekkel járó sütéseket, de belátom, olykor nagyon…..
#barisutotte Bagel 2017.09.17 23:41:50
Se nem sós, se nem édes, Bagel. A legkiválóbb szendvicsalap, bátran variáljátok a belevalókat. Most egy 8 szettes reggeli receptjét hoztam el Nektek, a képen hetet láttok, mert anélkül nyilván nem kerül fel recept, hogy meg ne kóstoljak legalább egyetlen egyet miután reggeltől délig egy egész…..
#barisutotte Csörögefánk 2017.08.23 22:48:24
Érik a sárgabarack. Áldás. A csörögefánknak, a szalagos fánknak, a palacsintának, a sárgabarackos gombócnak, a császármorzsának, és legfőképp Nekünk, amikor előbbi és utóbbiak egymásra találnak. Hoztam Nektek egy pillekönnyű, egy órán belül majszolható csörögefánkról szóló receptet, süssétek,…..
#barisutotte Meggyes pite 2017.07.05 21:54:42
Pillanatsütinek hívom, mert az a pillanat jut eszembe róla, amikor pillanatok alatt elkészül, pillanatok alatt elfogy. Pardon, egy pillanat. És arról se feledkezzünk meg, hogy szerintem Mindenkinek lapul egy ilyen hűen őrzött sütireceptje a konyhakredencben. Ugye. Hozzávalók: 150 ml kefír (a…..
#barisutotte Csokoládés puszedli 2017.06.17 01:41:47
A puszedlira emlékeztető ropogós külső brownie lágyságú belsővel, kóstoljátok csak meg, az eredeti recept Martha Stewart Chocolate-Mint Crackles sütije, melynek hozzávalóin saját szánk íze szerint variáltunk, reméljük, hasonló az ízlésünk. De miért ne lenne az, Ti is szerettek sütni, én is szeretek…..
#barisutotte Kakaós kalács 2017.06.09 19:24:50
Aki már látott kollégiumi konyhát a '90-es évek végéről, nem feltétlenül az jut eszébe róla, milyen jó lenne ott sütni-főzni. Aztán amikor ott ragadsz, mert épp zacskós levest főzöl vacsira a szobatársaidnak és jóízűeket beszélgetsz, rájössz, hogy az egyik legjobb hely a kollégiumban. Innen már csak…..
#barisutotte Hatlapos 2017.05.09 23:02:22
Hatlaposnak azért hívják, mert eredetileg így készítették, ám egy, a szerendipitás képességével megáldott háziasszony - igen, itt Anyukámra gondolok, övé az érdem - rátalált a négy lap és három réteg kiváló arányára, így a Hatlapos megmaradt varázsszónak, mint első hozzávalónk, a többi itt jön…..
#barisutotte Lekváros bukta 2017.04.27 16:15:18
Forrón foszlós tésztájában megbújik egy kis lekvár. De sokszor keresgéltem a menzán, vajon olyan buktát kaptam-e, amiben lesz lekvár, mire a végére érek. Aztán nagyobb lettem, felértem már a konyhaasztalt, sőt szerintem már bőven el is hagytam, mikor először dobott ki az ágy, hogy én most készítek…..
#barisutotte Répatorta 2017.04.16 21:33:43
A soha ne mondd hogy soha tipikus esete nálam a répatorta. Nem pont az a fajta süti, amire ránézel és lázba hoz. Legalábbis én még a környezetemben nem találkoztam olyan emberrel, aki egyszercsak felkiáltott volna, hogy úgy megenne egy répatortát. Viszont pont az a süti, ami mindezek ellenére és…..
#barisutotte Babka 2017.04.04 21:49:30
Először a nevébe bolondultam bele, nemesen egyszerű, mégis játékosan bolondos, majd a tradíciójába, aztán a sokféleségébe, hogy ezerféleképp variálható, ennek ellenére és ezzel együtt mégis a klasszikus csokoládés varázsolt el teljesen, süssétek, szeressétek. Hozzávalók (két kalácshoz, mert egy…..
#barisutotte Fonott kalács 2017.03.03 22:37:56
A Kalácsillat receptjét hoztam el most Nektek, annak az illatnak az összetevőit, amit  kiskoromból úgy ismerek, hogy csukott szemmel épp azt találgatom, most még álmodom vagy a konyhából jön ez a finom melengető illat, és hogy el ne veszítsem, csukva tartom a szemem, a takaró alól épp csak az orrom…..
#barisutotte Aranygaluska 2017.02.12 20:00:16
Aranygaluska. Mákos guba. Mákos guba. Aranygaluska. Mennyit de mennyit ismételgettem magamban és közben törtem a fejem, mit is jelenthet, miért aranygaluska az aranygaluska. Miért mákos guba a mákos guba, milyen süti lehet az, aminek guba íze van. Azon kívül, hogy mákos. Aztán befejeztem a sok…..
#barisutotte Túrós batyu 2017.01.26 22:50:50
Mondhatnám, hogy a világ legegyszerűbb péksüteménye, és lehetne az is, de most egy kifejezetten időigényes elkészítési módját hoztam el Nektek. Kihívásokat előnyben részesítők előnyben. Egy-egy vasárnap reggel, amikor aludhatnék mindig kidob az ágy érzésű, konyhát azonnal sütni és alkotni érzéssel…..
#barisutotte Szalagos fánk 2017.01.17 22:04:48
Sok legenda kering a fánk eredetéről, kiválasztottam a szerintem legéletszerűbbet, ami egy tűzről pattant asszonyka hibátlan dobásáról szól. Élt egyszer egy Krapfen nevű pék mesterségű úriember, aki a történet szerint egyszer - valójában szerintem sokkal többször - hangsúlyozom, pusztán szeretetből,…..