Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Le Balafre

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztrobizarr Balatoni halál 2018.06.01 13:34:33
Június elseje van, a nyár első napja, péntek reggel 9 óra. Káli-medence, a híres északi part, a magyar toszkána vagy mi, ahogy sokan mondják. A faluban, ahol néhány napot töltök, se kocsma, se kávézó, a kisbolt délelőtt fél11-ig van nyitva, az se minden nap. Benne ipari szalonna, borzalmas…..
Le Balafre 2018.06.02 19:04:25
A Balatonnál a leglátványosabb a spirál amiben kezd egyre mélyebbre jutni az ország.
1, A munkaerő nem kapja meg az elvárásainak megfelelő fizetést, lelép és keres olyan helyet ahol ez jobban teljesül. A balatoni munkaerő egyébként is kevésbé helyhez kötött, mint sok más területen, hiszen a többség nem helyi lakos.
2, A helynek fizetést kell emelni, hogy munkaerőt találjon, vagy nem emel, de erőteljesen romlik a dolgozók képessége/motivációja. A hátulütője, hogy fizuemeléssel sem feltétlenül tudja visszacsábítani az alkalmas/ kiemelkedő munkaerőt, mert aki bevállalósabb, jobb képességekkel rendelkezik, vagy tőlünk nyugatabbra dolgozik vagy más szakmában.
3, Ha nőnek a költségei, akkor emelnie kell a bevételeket, szóval árat is emelni fog, mert az a legegyszerűbb és a szolgáltatás minőségének javításával ellentétben rövidtávon is van eredménye.
Minden nő, csak a minőség nem. Az emberek többsége pedig megveszi, mert nem azért megy nyaralni, hogy ott is főzzön vagy szendvicset készítsen. Egyébként is idővel hajlamos megszokni a gyengébb minőséget is az ember, ha nincs más választása. Lásd a televíziózás. Ami pl. az RTL klub főműsoridejében megy, 10 éve esélytelen lett volna képernyőn maradni nézettség alapján. Bár ha jól tudom a Barátok közt első évében is kritikán aluli volt a nézettség, aztán addig nyomták, míg az emberek el nem kezdték nézni más híján.
A producerek kétségbeesetten dolgoznak a Magyarországon is látható, Halálos fegyver című sorozat megmentésén - írja a Hollywood Reporter. Aminek az a pikantériája, hogy mindezt azután teszik, hogy ők maguk rúgták ki a sorozat egyik főszereplőjét, a Martin Riggs-t játszó Clayne Crawfordot. Csak épp…..
Le Balafre 2018.05.09 18:50:32
@yoisten:
Ez csak a saját korlátoltságodat mutatjatja, hogy a párszáz sorozatból, amiből kapásból fel tudnék sorolni egy tucat minőségit, amit meg sem közelít a Halálos fegyver, neked sikerül a tartolomgyártás legalját felhozni példának.
Egyébként én is nézem a sorozatot. Kell néha ez a könnyed stílus, de attól még nem fog megközelíteni minőségben egy Fargo-t például.
Tudom, hogy idén, a "túlértékelt" kifejezés hivatalos exkommunikációja évében minden korábbinál tökösebb húzás lett volna elkészítenem szokásos listámat az esztendő legtúlértékeltebb darabjairól, de az a helyzet, hogy belefáradtam. Ahogyan már tavaly is írtam, évről…..
Még le sem ment az az első etap, a CBS máris jelezte, hogy az itthon a Netflixen látható Star Trek Discovery kap egy második évadot is, mert elégedettek vele. A sorozat az USA-ban a CBS All Access nevű saját streamingplatformján látható (ott, ahol a The Good Fight című ügyvédes dráma is), de a…..
Josh Sapan, az AMC főnöke azt mondta egy konferencián, hogy alaposan megvizsgálták a lehetőségeket, és az igazén sikeres tévés franchise-ok 30-40-50 éven át is képernyőn maradnak, és a The Walking Deadben ez a lehetőség bőven megvan. Még mielőtt: NEM azt mondta, hogy az alapsorozatból kapunk 30-40…..
Le Balafre 2017.11.03 23:55:35
@nick papagiorgo: Nálam az Elit Alakulat az örök favorit mini series.
Egyébként amennyire tetszett kezdetben a Walking Dead, nem gondoltam volna hogy így ki fog fulladni. 6 évadnál feladtam. A félévzáróig elhúztam a dolgot, azóta csak szembejövő híreket olvasok van-e értelme visszatérni.