Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsomatograf2

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
  Na, gyorsan el kell készítenem az újabb részt, mert nyakamon a behajózás és akkor hónapokig nem lesz semmi. Ez pedig az érdeklődő tömegek heves reakcióját válthatja ki, ami akár utcai zavargásokba is torkolhatna. Az Akacian történt rövid vendégszereplésem azt eredményezte, hogy a szabadságom…..
zsomatograf2 2017.02.13 21:32:47
@Tanácstalan: Akad itt még jelentkező.
1884. A greenwichi királyi csillagvizsgáló Angliában. Közepén megy át a greenwichi délkör - a 0 fok hosszúsági kör -, ami az időzóna-számítás alapja  ..
Egy kis ideig eltartott beazonosítani, hogy hol ment el a kedvem a blogra írni (meg amúgy is), és mivel naplót sem vezetek, hát az emlékeket eléggé nehéz összekaparni 3 év távlatából, de megpróbálom. Senki ne számítson semmi eget rengetőre, viccesre izgalmasra. Az eltelt idő miatt már sok mindenre…..
A főgépnél fura dolgok történtek, később pedig hiába informáltam mindenkit, senki nem tudott felhőtlenül boldog lenni. Az Off hire 15:50-kor kezdődött!2000. augusztus 14. hétfő. Duisburg - Rajna. Ma délelőtt még egyszer átnéztek mindent, a biztonság kedvéért.A kirakás lassan haladt, csak egyre…..
 Ket keres erkezett, hozzam a napokban:-          Az egyik arra kert, hogy ne hagyjam abba a naplo irast,-          A masik pedig arra, hogy halasszam el a torles idopontjat, mert meg nem volt ideje vegig…..
Mielőtt elpakolom a laptopot, egy gyors bejegyzés: A M/V Transmar volt az utolsó hajóm, és végigcsináltam vele egy négyéves javítást. Erről összeválogattam egy albumnyi képet, azt nézhetitek meg. Van egy kép, ami egy fűtőspirált ábrázol, ez az oldaltankban van, ahol a…..
zsomatograf2 2016.06.17 14:25:46
@Seafalcon: Nagyon szívesen!
Itt van róla leírás: googlephotos.blogspot.hu/?hl=hu

Ahogy nézem elveszni nem fognak, csak nem lehet majd őket szerkeszteni.
Vagy ugyanazzal a felhasználónévvel regisztrálni kell a google fotókba, és akkor ott megtalálhatóak lesznek.
Hogy az ilyen blogokba ágyazott albumok hogy lesznek láthatóak, arról nem találtam infót.
. Gioia Tauro Sosem volt és sosem lesz a kedvenc kikötőm. A „gugli mapsszal” rákeresve, rögtön látható, hogy leginkább  egy női izé......nemiszerv, pontosabban hüvely keresztmetszetére hasonlít. Nem mennék tovább ezen a gondolaton, hogy akkor a Fabiola mi benne, de aki veszi a fáradtságot annak…..
zsomatograf2 2016.05.02 16:32:59
@malay: Szia, látom szerencsére már folytatta útját. Csak a hír fejlécét és a fotót látva az ugrott be, hogy "Jé, akkora nagy dög, mint a Fabiola". Aztán belekattintva meglepődtem, hogy "Jéé, ez tényleg a Fabiola!". Ha az ember olyanról lát hírt, amiről olvasni szokott, az mindig más, mint a többi tucat ugyanilyen jellegű baleset.
További kellemes szabadságolást kívánok!
Ja, és lelkesen várom/juk az esetleges bejegyzést. Érdeklődő laikusként mindegyik érdekes.
Március 27. hétfő, úton, Oran. Megjött, hogy váltanak, csak a marseille-i érkezés időpontját várják Párizsban. Már elkezdődött a Reisefever... Álmos voltam, de nem tudtam aludni délelőtt. Küldtem e-milt Encsikének. Jó lenne megcsináltatni a menyezetig érő könyvszekrényt a falra. Még éjfél előtt…..
zsomatograf2 2016.04.24 18:52:00
@Seafalcon: semmiképp sem hiábavaló posztolni a naplókat! Olyan dolgokról olvashatunk, amik létezéséről én személy szerint nagyon sokáig nem is tudtam. Akkor hallottam életemben először a magyar tengerhajózásról, amikor az egészet becsukták. Kerek szemekkel néztem a hírekben, ahogy mutatták az elhagyott hajókat, talán Rotterdam kikötőben. Akkor mondta apám, hogy volt ilyen, éppen addig. No igen, a viharsarok csücskében gyerekként eszembe nem jutott volna,hogy létezik. Csak annyit tudtam, hogy nincs tengerpartunk.
A szokásos szerdai katalógusvadászatban ma egy 1985-ös brit Argos prospektust lapozhattok végig...
zsomatograf2 2016.02.03 08:31:53
@enpera: Lehetett is kapni kiegészítő hátsó biztonsági övet. A világ zakós suhanc gyerek azon az oldalon azt akarja ábrázolni.
   Közel fél éve szinte csak utazás témában jelennek meg cikkek, ideje, hogy visszatérjünk a közlekedési érdekességekhez! Ennek jegyében készült el mostani írásom. Az ukrajnai Krivoy Rog neve valószínűleg keveseknek cseng ismerősen, ami nem is csoda: A 700 ezres iparváros nem tartogat sok…..
Augusztus 12. csütörtök, úton, Genova. Érkezés előtt ránk tört a misztrál. Északi szél fúj, a hőmérséklet két óra alatt 29-ről 20 fokra esett vissza, esik az eső, és fázunk. Éjjel kikötöttünk, de nem tudtam már olyan későn felhívni Encsikét, hogy elmondjam: Ma is őt…..