Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeghy Szabina

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tartalmas, gyors, finom, csomagolható, melegen-hidegen is tökéletes. Mi kell még? :) Adag: 4 főreElkészítési idő: sütéssel együtt kb 1 óra Hozzávalók: 250 hosszúszemű rizs 1 liter tej 200 ml víz 1 csipet só 50 g cukor 1 db citrom reszelt héja 1 csomag vanillin cukor 20 g mazsola 5…..
Berétre vágytam, de szívesen kipróbáltam volna valami újítást is... persze nem tudtam egyet kiválasztani, a 3 nekem tetsző íz közül, ezért mindegyiket megcsináltam, az almás még így is kimaradt.... azt majd egy másik alkalommal :) A cukkinis lett a kedvencem!Úgy csináltam, hogy elkészítettem az…..
Fördős Zé és Jamie Oliver receptjei között kutatva megtaláltam ezt az egy csirkéset, ami mind a kettejüknél az egyik legnépszerűbbként szerepelt. Zénél sertéssel és kukoricával, Jamie O. pedig csirkével készíti, én az utóbbit választottam, egy kis borsóval megspékelve. Isteni finom lett :) Szintén…..
Mostanában a rövid, és mindenféle trükkökkel teli recepteket tesztelem, vagy én rakom őket új köntösbe, mint ahogy itt is tettem.. nagy kedvencem az almás süti, ami amúgy is 30-40 perc alatt szokott készen lenni sütéssel együtt, de most még ennyi időm sem volt, nemhogy még megvárjam, hogy…..
Figyelem, ezt a receptet tovább tartott leírni, mint elkészíteni!  Az utóbbi napok a munkáról szóltak legfőképp, és valószínű, hogy a következő hetem is így fog kinézni, tehát a kettő szabadnapomat a mélyhűtő feltöltésére szántam. Már nagyon éhes voltam, amikor eszembe jutott, hogy a betervezett…..
Az egyik kedvenc levesem :)  Hozzávalók: A gombóchoz: 60 g sertés májkrém 1 ek búzadara 2 ek zsemlemorzsa 1 tojás fűszerek: majoranna, só, bors, ételízesítő, petrezselyem A leveshez: zsiradék 1 fej vöröshagyma zöldségek tetszőlegesen: répa, karalábé, zeller, petrezselyemgyökér 1,5…..
Két nagyon egyszerű, és nagyon finom étel kombójából, csak valami mégfinomabb születhet :) A véletlen műve volt, hogy létrejött ez az étel, tévedésből tálalták a rántott szeletet a tésztaragu mellé. JMilánói sertésborda: Elkészítés: 40 perc Adag: 3 fő Nehézség: egyszerű Hozzávalók 3…..
Természetesen én is kinéztem magamnak egy kalácsreceptet, történetesen Fördős Zé alapreceptjét készítettem el, amihez saját magam alakítottam a kakaós tölteléket :) Próbasütésnek terveztem, de nagyon ízlett, ezért felkerül a blogra is :) Ebből a mennyiségből 2 nagyobb kalácsom lett, ami ugye…..
Ismét valami nem cukros édességre vágytam, így kerestem egy receptet, amit átalakíthattam saját ízlésemre :) Ez sült ki belőle: Hozzávalók:  150 g zabpehely (ízesítetlen, natúr!) 8 dkg liszt (teljes kiörlésű, és fehér búzaliszt is lehet) 1 ek. kakaó 2 tasak vanillin cukor 1 kávéskanál só 1…..
Valami szárnyashúsra vágytam, a cukkinit pedig már muszáj volt felhasználni a hűtőből, is meg is született az ebédötlet.. isteni finom lett, felkerült a kedvencek listájára ez az egyébként rém egyszerű, és nagyon gyors étel :) ráadásul a konyhát is csak kismértékben koszolja…..
Mostanában pont úgy dolgozunk, hogy nem igazán van időnk boltba elmenni, vagy amikor lenne, akkor már a boltok vannak zárva... pont ilyen a mostani hét is, így holnapra már csak másnapos kenyér jutna, boltra nem lesz idő, tehát marad a sütés :) Mindenképpen egy sörös receptet akartam kipróbálni,…..
Egyik nap eszembe jutott, hogy mennyire finom töltött krumplit szokott anyu csinálni, ezért már egy hete tervezem, hogy ez lesz az ebéd, ma tudtam rá sort keríteni :) Szóval a receptem:Hozzávalók, kb 3 főre 250 g darált hús 2,5 dl paradicsomsűrítmény, ami tényleg sűrű! -én a Lidl-ben kapható…..
Követője vagyok Suri Dominikának, aki egy Bakeshop-ot működtet Pesten, tőle kaptam az alap ötletet, hogy elkészítsem a banánkenyeret :) Itt ott változtattam rajta hozzávaló hiányában, illetve csak vanillin cukrot adtam a tésztához :) Ennek a finomságnak az előkészítése 15 perc kb, viszont sütni egy…..
Valami gyors, nem túl sok kalóriás, de annál finomabb péksüti ehetnékem volt.. így kerestem egyet Limara receptjei közül, egy alaprecept került átalakításra, teljes kiörlésű lisztet is használva, darált sonkával megtöltve :) Senkit ne tévesszen meg a vagdosások, meg a nyújtogatások száma, egyszerű,…..
Ez a nap ritkaság az életemben, ugyanis megkívántam az édességet! Na persze nem tömör csokicsodáról van szó, csak egy kis teljes kiőrlésű liszttel készült, cukorcsökkentett, túrós édességről :) Egy tanács rögtön az elején: ne ilyen virághoz hasonlító formában készítsétek el, inkább használjatok…..
Még soha nem ettem, és nem is csináltam káposztás csigát, Párom viszont nagyon szereti, ezért amikor egyik nap megláttuk a receptet, tudtam, hogy egyik napra már meg is van a nasi :) Jelentem, leteszteltem, ízlik! Összesen 43 db csigám lett... kicsit több, mint amire számítottam, főleg úgy, hogy…..
Egyszer egy családi összejövetelen ettem először ezt az ételt, majd a mai nagy "mi legyen az ebéd?" tanácstalanság közepette újra rátaláltam a neten... kicsit saját ízlésre változtattam a hozzávalókat :) Nagyon egyszerű elkészíteni, mindössze 10 perc alatt össze kell csak dobni mindent egy jénaiba,…..
Karácsonyra kaptam szüleimtől goffrisütő-gépet, alig vártam, hogy kipróbálhassam :) Íme a cukorcsökkentett verzió, amit elkészítettem, általában úgyis édes feltét kerül rá, szóval hanyagoljuk csak nyugodtan azt az indokolatlan sok cukrot :) Hozzávalók: 3 tojás 30 dkg liszt 1 csomag sütőpor…..
A nyáron elkészítettem már az étel pulykás-tejfölös változatát, most pedig sort kerítettem a csirkés-paradicsomosra is, olvassátok szeretettel, nagyon finom lett! :) Hozzávalók:  500 g csirkemell 1 kis konzerv pasztőrözött paradicsom 1 közepes padlizsán 1 fej vöröshagyma 4 gerezd…..
Reggelinek, vagy bármelyik napszakban egy kis nasinak tökéletes, gyors, és nagyon finom virslis kiflicskék :) Én most csak a fagyasztónak csináltam (így nem is tudok róla még kész képet hozni, de amint elkészül, rakok fel, ígérem!), mert most volt időm, így majd ha nem lesz, akkor csak előkapjuk…..
Imádom a rakott krumplit, viszont csakis a magyaros változatát, mindenféle besamell mártás és társai nélkül :) Karácsonyra ajándékba kaptuk ezt a gyönyörű mázas cserépedényt, alig vártam, hogy kipróbálhassam, már amikor megkaptam tudtam, hogy milyen étel fog elsőként elkészülni benne... :) Isteni…..
Itt az ígért tejfölös-magyaros pizzakreációm :) Isteni finom!Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 25 g friss, vagy 7 g porélesztő 2,5-3 dl langyos víz (változó, attól függ mennyit vesz fel a lisztünk, ezért csak fokozatosan adagoljuk hozzá a folyadékot) 1 ek méz, vagy cukor 2 ek olivaolaj 2…..
Vendégségben járt nálunk a Párom öccse, így valami fiús, de mégis gyors kaját kellett összedobnom, mert délutános voltam a munkahelyemen, így nem sok időm volt délelőttönként sütögetni. Így csináltam egy jó adag pizza-kelttésztát, az egyik feléből paradicsomos-sonkás lett, a másikat pedig bacon…..
Szintén egy nagyon gyors, és isteni finom receptről van szó :) Tökéletes vendégvárónak, vasárnapokra, amikor zárva van a cukrászda, vagy akár tortát is lehet készíteni belőle :) Hozzávalók: 2 citrom reszelt héja (az egyiknek a reszelt héját díszítésnek szoktam használni) fél citrom leve 2…..
Valami gyors ebédre volt szükség, ezért előző nap este begyúrtam a lángos tésztát, egy éjszakán át hűtőben kelesztettem, majd másnap már csak ki kellett sütnöm :) Egy extratakarékos, extrafinom, millió feltétvaricióval elkészíthető lángos recept következik :) Jó…..