Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apavavalt

113 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
*Dobpergés* Világpremier! *Fanfárok, fények, tűzijáték, miegymás* Eposzi (nem epikus, figyelem!!!) crossover! Még sose volt hasonló! Fennálása óta először filmkritika az Apáváválton! Na jó, valószínűleg sehol nem állná meg a helyét filmkritikaként az alábbi pár sor, de annyira kikívánkozott…..
Apávávált Zene az kell 2019.11.18 20:37:23
Franc tudja már hogy honnan jött a gondolat olyan öt évvel ezelőtt, de nagyon megtetszett az elképzelés, hogy a gyerekeim zenével körülvéve nőjenek fel. Annyi biztos, hogy nem a “zsenik lesznek a gyerekeid ha már születésük előtt Mozartot hallgatnak” vonatra szálltam fel. Ellenben nagyon tisztán…..
Azt hiszem teljesen életkornak megfelelő igény, de eléggé váratlanul ért minket, hogy Csajszibarack pár hete előállt azzal, hogy ő kisállatot szeretne. Annyiban talán megalapozott a meglepetés, hogy még a rokonságban sem igazán van senki, aki (kicsi vagy nagy) állatot tartana, tehát a minta maximum…..
Apávávált Félünk a Farkastól 2019.10.13 20:13:56
Ígértem egy félelmetes, farkasos történetet. Az igazat megvallva, kicsit talán túloztam, mert ez sokkal inkább egy félelmes történet, de gondoltam a “félemetes” jobban illik a hónap hangulatához. Úgyis mindjárt itt a hóvége amikor az emberek elkezdhetnek vitatkozni a közösségimédia felületeken, hogy…..
Ez az írás lehetne tulajdonképpen egy folytatása a #kihozza témának is, amit először 3 éve érintettem a blogon. Akkoriban sokat gondolkodtunk ezen Anyáváválttal, és nagyon tetszett nekünk például a spanyol megoldás a három királyokkal mint az ajándékok forrásával (bár nyilván nem akartunk volna…..
Apávávált Csak mi hárman 2019.01.20 23:15:47
Másfél éve vagyok kétgyerekes apuka, de kínosan kevés időt töltöttem mindezidáig a lányokkal hármasban. Majdnem pontosan 3 éve posztoltam arról, milyenek voltak a Csajszibarackkal az első, kettesben eltöltött programjaink. Érdekes, hogy akkoriban egy gyermekkel és pár órára éreztem azt a fajta…..
Apávávált Halottaink 2018.11.04 22:32:22
Kisgyermekként imádtam a halottak napját. Sorban jöttek egymás után a temetők, sírok, én pedig értettem is, meg nem is, hogy mi történik, miért történik mindez. Utaztunk, rokonokkal találkoztunk (igaz, mindenki egy kicsit komor volt, de az különösebben nem zavart), itt-ott ismerős gyerekekkel…..
Apávávált Re-Ovi 2018.08.28 21:28:39
Beszoktatás-e az újrabeszoktatás? Vagy a para csak az “elsőszoktaztósoknak” jár? Sokat gondolkodom ezen, ahogy közeledik a szeptember. Volt már egy témában közeli poszt a blogon a másra bízásról, de az intézményesítés kihívásairól csak futólag emlékeztem meg. Bár azt azért túlzás lenne állítani,…..
Apávávált Hova tűnt egy év? 2018.07.22 23:58:56
Bevallom, ez az egy év úgy tűnt el, hogy észre se vettem. Ha teljesen őszinte vagyok, egy kicsit még mindig úgy érzem, hogy valaki valamit félreszámolt, és/vagy viccel, és mindjárt előugrik a műsorvezető vicces parókában és egy üveg pezsgővel, hogy “átverééééés”. Pedig arról igazán nincs szó, hogy…..
Apávávált 104 2018.07.09 00:09:14
Személyes megfigyelésem szerint Fülünyúl nem szereti ha Csajszibarack a Nagyinál alszik. Ez több módon is megmutatkozik, de nemrég az eddigieknél is extrémebb formát öltött. Altatás után az egyikünk a konyhában, a másikunk a nappaliban végezte a házimunka rá eső részét, amikor egy furcsa,…..
Apávávált Két vasárnap 2018.06.14 00:18:19
Június 17.-e, vasárnap van. A Dunakanyarban ébredek egy faházban, valamikor késő délelőtt. A csipszes és ropis zsacskókat kutatom, hátha van valami, amivel el lehet indulni. A büfé már nyitva, benevezek egy kávéra meg egy szendvicsre, és próbálom felidézni, sikerült-e előző este betartanom a céges…..
Apávávált Barackfavir Ága 2018.05.06 22:21:39
Anyák Napja közeledtével édességtől kezdve űrrepülőgépig mindenről kiderült már, hogy azzal fejezhetem ki igazán a szeretetemet az Édesanyám felé, ha szerzek neki egyet. Legalább. Sőt az arckönyv is felajánlott egy külön erre az alkalomra készült képkeretet vagymit. Hogyaszongya teggeljem be. Hát…..
Apávávált Ezt imádni fogja 2018.04.29 23:52:34
Az első orbitális melléfogásunk amit fel tudok idézni ajándékfronton a Csajszibarackékkal kapcsolatosan, az a hintakukac volt. Közelgett az első gyerek első szülinapja (aki már túl van rajta tudja milyen az, aki még előtte áll, annak nem lövöm le a poént), és bár kilométer hosszú listánk volt arról,…..
Apávávált X marks the spot 2018.04.06 00:23:02
Rengeteg tépelődés előzte meg ezt az írást. Volt már rá példa, hogy egy bejegyzésnek már a megírását is azért vetettem el, mert nem akartam a politikát behozni az oldalra. Pártpolitikát, akutálpolitikát pedig még úgy sem, bár tulajdonképpen felesleges is bármiféle különbséget próbálni tenni mert…..
Apávávált Időt kérek 2018.03.19 08:06:41
Amikor ezt írom, csönd van. Kicsit lelkiismeretfurdalásos, de nagyon jóleső csönd. Sok a dolog mostanság, rengeteg fronton, rengeteg a bizonytalanság, amitől én már jó ideje azt érzem, mintha valahogy rosszul fókuszált lennék, minden egy kicsit életlen. És hát mit szépítsem, időt kértem. Pedig nem…..
Apávávált Fülbevalós 2018.02.18 21:23:57
Nagy dolog történt a hétvégén. Csajszibarack tegnap óta fülbevalós. Nagyon sűrűn mondogatta az utóbbi időben, hogy szeretne fülbevalót, így aztán többször át is beszéltük, hogy pontosan mivel is jár az. A lehetőségeket, a fájdalmat, a következményeket. Mindent ami egy informált döntéshez kell. Ezek…..
Apávávált Elutaztam 2018.01.28 22:50:48
A héten üzleti úton voltam. Mivel jó ideje tudjuk, hogy ez jönni fog, igyekeztünk olyannyira felkészülni, amennyire csak lehetett. Akármilyen furcsa is volt rádöbbenni, de igazából még Anyával sem voltunk ilyen sokat távol egymástól amióta egy pár vagyunk, a gyerekektől távol pedig pláne nem nagyon…..
Apávávált Ovis leszek! 2018.01.14 23:22:02
Új év, új kihivások, új remények. Ujjé! Nálunk például éppen a csajszibarack ovissá válása van napirenden. Sokat gondolkodtunk rajta, meglépjük-e. Nem sokkal a testvére érkezése előtt hagyta ott a bölcsit, azóta otthon van, otthon vannak hárman. Fülünyúllal óriásiakat bandáznak, öröm nézni. De…..
Apávávált Idő kérdése 2017.12.18 00:23:24
Három évesnek lenni csodálatos dolog lehet. Az ember elég sokat tud és ért már a világ működéséből ahhoz, hogy magabiztos legyen, és elég keveset ahhoz, hogy bőven jusson hely az életében a varázslatnak. Ott van például az idő, ami eleve relatív dolog, hiszen például ugyanaz a két perc, ami…..
Apávávált Nightparenting 2017.12.04 00:01:58
Van az úgy, hogy este nehéz szülőnek lenni.Néha már órákkal az altatás előtt az kívánja az ember, hogy bárcsak előre ugorhatna ahhoz a részhez, amikor csend van, és sötét, nem szólnak az “angoldalok”, senki nem akar még egy utolsót nézni, bújócskázni, Micimedvével beszélgetni...Amikor kicsit hallja…..
Apávávált Hova kerültem? 2017.11.13 00:46:21
Először is tisztázzuk, hogy én amúgy sellő vagyok, csak útközben elcserélték az uszonyomat, így aztán lábaim lettek, de sebaj, mert azokkal is lehet úszni. Úgyhogy most akkor jó lesz ez az emberesdi is erre a körre. Egy ideje figyelem ezt a bagázst, ahova érkeztem. Állítólag a szülők rutinosak,…..
Apávávált Hálószobatitkok 2017.10.29 23:25:03
“Hogyan tartsd fenn a tüzet a nászágyban? – Szex szülés után férfi szemmel”  - tolja az arcomba a facebook az ajánlott tartalmat. Ó hát milyen jól ismer engem ez a kedves kék algoritmus...férfi is vagyok, a szex is érdekel…  Ám legyen, kattintok. Mosolyogva bólogatok olvasás közben, lám mást is…..
Barátcentrikus időket élünk manapság. A Csajszibarack elképesztően rá van csavarodva a barát témára, olyannyira, hogy tegnap például ki kellett ugorjak az egyetemi konzultációmról egy telefonhívás erejéig, mert a nagylányomnak sürgősen meg kellett tudnia, hogy ki a barátom az iskolában. Ezen…..
Apávávált Hogy bírjátok? 2017.10.01 23:57:37
Jól bírjuk, köszönjük. Fáradtan, nyilván. Pedig igazából az alvás teljesen rendben van. Leszámítva azokat az éjszakákat, amikor a csajok “összebeszélnek”, és felváltva adják a műsort, olyan hajnal háromtól hatig. Akkor meg már világos van, tehát akár fel is kelhetünk, visszaaltatás úgysem lesz,…..
Apávávált P!NK 2017.09.17 23:58:10
Több dologban is abszolút egyetértésben voltunk Anyával a csajszibarackot illetően (ami persze elég praktikus, ha közös gyermeket vár az ember, de azért véletlenül sem egyértelmű). Az egyik ilyen volt, hogy mi aztán tényleg nem fogjuk nyomni a rózsaszín, meg habosbabos, fidresfodros dolgokat. Meg a…..