Adatok
Mortar.Kinga
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Már ha van. Márpedig idén volt, kettő is, és mind a kettő nagyon jó eredménnyel zárult, úgyhogy most velem madarat lehet fogatni. Amikor a múlt héten megmértem és megkóstoltam a szőlőt, és hozzá néztem a meteorológiai jelentést (1-3 mm esőt jósoltak a hétre, 30%-os…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A fenti bejegyzéshez kapcsolódó problémám van: a szüret után én is ülepítettem a mustot egy éjszakát (~14 órát) 10 l-es üvegballonban. Másnap átfejtettem, a lenti durva "nyálkából" nem tettem a tisztába és kicsit kénezve (kénlapfüstön átengedve a mustot) eltettem. Ez volt egy héttel ezelőtt, 27-én vasárnap. Az elmúlt hét elég hideg volt, a must 13-16 fokban volt. Most 17 körül (már állandó hőfokon a pincében). A FORRÁS AZÓTA SEM INDULT MEG! Lehet, hgoy túl tisztult? Tegnapelőtt megelégeltem, és Unikén borélesztőt adtam hozzá a leírásnak megfelelő módon (2 g/10 l). De még mindig nem indult meg.
Megkostoltam, nem érződik komoly baj rajta, de félek, minél tovább áll erjedés-mentesen, annál nagyobb a betegség kialakulásának veszélye.
Valaki tud tanácsolni valamit, mivel próbálkozzak? Előre is köszönöm
Kinga