Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Passembly

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én történetem kicsit más, mint az átlagos megcsalós sztorik. Huszonhárom éves vagyok, lány.Nos, 2005 márciusában jöttem össze egy nagyon kedves fiúval. Sokat adott a külsejére, jó megjelenésű, társasági, művelt, és mindemellett humoros emberként ismertem meg.Kapcsolatunk…..
hellóka8 évvel ezelőtt a párom 4 év után csalt meg a barátnőmmel. A legundorítóbb az volt, hogy a lánnyal beszéltem meg a gyanúmat, hogy a párom megcsal. Ő meg bizonygatta, hogy biztos nincs senkije csak képzelődöm.Jól éltünk, nem értettem mi történt. (Akkor 27 éves…..
Kedves Blog, kedves Kommentelők!Íme, az én történetem, a lehető legkevésbé dramatizálva, a kényes részeket (például milyen jó a szex) pedig fedje jótékony homály.A férfi 43 éves, holland, nős és programozó. A nő 31 éves, magyar, már nem él élettársi viszonyban, hobbikocka…..
Passembly 2009.06.26 20:03:51
@prolee: eltűnt a kommentem...pedig jól elmondtam, honnan jött a párosulás...egyébként nyelvtani tanulmányaimból rémlik, hogy mind az -s, mind az -ul/-ül produktív képzők, tehát lehet velük új szavakat képezni. Erre tessék...méghogy nem normatív a nyelv :-)
Passembly 2009.06.26 20:09:02
@Kóser Malac: dumálni a monitor mögül és terelgetni a felelősséget, az megy nekem nagyon. Csábítani - viccnek is rossz. Adni többet annál, amim van - lehetetlen. Ígérni bármit is - hazudnék. Kérni bármit is - mi jogon. Hogyan múlhatna másként rajtam?
Passembly 2009.06.26 20:32:41
@prolee: szerintem meg nem :-) pár + os (ugye van páros kolbász, ami nem csak pároknak való étel meg van neki némi metaforikus értelme is; meg párosban is lehet játszani például teniszt, de a párosan szép az élet is idetartozhat). No és ugyanígy többféle jelentésárnyalata lehet, ha ehhez a pároshoz hozzátesszük, hogy a páros bizony -ul (ha valakit csak simán párul választunk, az mást jelent, mintha valakit párosodás alanyául választunk). De persze én nyelvi kibic vagyok így...*lol* ezen most jót nevetek!
UPDATE: a listába felkerültek a kommentekben megjelenő észrevételek is.Nézem a tévét, és mit látok? A műsorvezető srác pecsétgyűrűt visel. Huszonpáréves és pecsétgyűrűt visel. Azonnal az agyamba villan az a gondolat, hogy pecsétgyűrűs pasi hozzám soha NE közeledjen, még…..
"Nagyon sokat kattogtam azon, vajon megírjam-e neked a Levente történetet. Talán nem tartja majd senki viccesnek,de azért tedd ki, mert ebből tanulhat rengeteg srác. Bár tudom, most én leszek az elit rüfke, amiért nekem semmi sem jó, meg ilyenek...Itt általánosságban ez megy…..
Passembly 2008.06.11 07:57:51
Fasz duma, szánalmas kiállás és főzelékfaló... nekem életem első nagy szerelemével kapcsolatban ugyanezek jutnak az eszembe. A fasz duma az volt, amikor megbeszélte velem, hogy igazi rockerek (sic, kilencvenes évek eleje!) nem járnak lányokkal. A szánalmas kiállás az volt, amikor az igazi death metálos ifjú elszaladt, mert a szüleink közösen vágtak libát és ő nem akarta látni a vért. A főzelékfaló meg az volt, amikor összeszedte magát, megkeresett és elhívott bambit inni a szomszédos lakótelepre (mert az olyan vörös mint a vér, és az jó). Én ekkor rábólintottam, ő suli előtt elment fölmérni a terepet. Majd amikor a suli felé vette az irányt, a nyílt utcán néhány kopasz, kigyúrt, bedrogozott diszkós-kidobó (nem tudom, ezeket hogy hívják manapság) megverte. Életem első szerelme meghalt. Azóta sem volt erőszakos haláleset a környékünkön.
A hölgy bejegyzésének egyik tanulsága: akármilyen primitívnek tűnik a másik fél, sokszor nem olyan könnyű összerakni, hogy ki mit miért cselekszik. Türelmesnek kell lenni, és ez pont a legegyszerűbb emberekkel szemben nehéz. Javaslat: amíg nem ismersz valakit, ne várj el tőle semmit (honnan is tudnád, mire képes, mire vágyik az illető). Ha pedig már megismerted, akkor meg nincs mit elvárni tőle, mert pontosan tudod, mire képes, mire vágyik az illető.
A hölgy bejegyzésének másik tanulsága: ismételten megerősítést nyert, hogy egyetemi alapképzésben nem okítani, hanem szocializálni kell a hallgatókat :-Đ