Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipovicsné Zahedli Krisztina

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 12-én tartják a 95. Oscar-gálát, és szokásunkhoz híven most is latolgatjuk az esélyeket, miközben végigmegyünk (majdnem) az összes kategórián. Előtte viszont kielemzünk hosszabban is két Oscar-jelölt filmet, a Netfliexen látható Nyugaton a helyzet változatlant és a Todd Field-féle…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2023.03.19 12:25:08
Bár régebbi az adás, remélem, még olvassátok (csak most hallgattam meg):

A Tár konkrétan a magyar gyógyszertár szóból jött. Íme Cate Blanchett szájából a sztori:

twitter.com/cakeblanchett_/status/1628103878020562945

Egyébként nagyon sajnálom, hogy Lydia Tár szülei nem voltak nagy Ava Gardner-rajongók. Hisz ha róla nevezték volna el a kislányukat, ő lett volna Ava Tár.

Ja, még valami, ha autóbuziként megengeditek. Lydia Tár kocsija nem Volvo, hanem egy Porsche Taycan.
Ezekben az időkben, amikor azt mondják, hogy az utcai cipőddel be se menj a lakásba, amikor a kiszállítások alapfogalma lett az érintésmentes kifejezés, olvasónk 70 éves édesanyjának lépése teljesen érthető. De a UPC-Vodafone átállás során megrendelt internetet csak be kell kötnie valakinek, meg is…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.04.21 22:14:40
@Magentax: "A nem létező szolgáltatás számázása tényleg vicces, ehhez nem tudok mit hozzátenni."

Ez a kommentem első mondata volt.
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.04.21 22:16:42
@Sanya Szabó: Mondjuk a maszkviselést egy csöppet túldimenzionáljátok. Úgy tesztek, mintha az a darabka textil valami csodaszer lenne. A semminél persze jobb... egy egész picivel.
De a megoldás a mostani vírusos időszakban inkább az lenne, hogy a veszélyeztetett emberhez nem hívunk szerelőt, ha nem muszáj. És itt nem volt muszáj.
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.04.21 22:18:12
@upho: Sajnálom, hogy ilyen morci vagy. A kérdést a posztoló tette fel, én válaszoltam rá.
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.04.08 13:45:39
@Lalikám: Félreértés ne essék, baromira nem irigylem a biztonsági őröket, sőt, megértem őket. Egy ideig apám is foglalkozott ilyesmivel, bár szerencsére nem boltban.

De ilyen helyzetben a visszaszólogatással (az ominózus "senkizős" szöveg) csak eszkalálja a helyzetet az ember. Attól függetlenül, hogy igaza van-e vagy sem.
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.04.09 20:45:53
@élhetetlen: Pl. meg lehetett volna mondani a cég nevét. Azzal mit csinál a tahó? Nyilván semmit. Ehelyett azt mondani, hogy ott van a nyakában, az szimplán felhívás keringőre.

Az összes többivel együtt. Ha egy idegállapotba' lévő bunkónak visszaszólogatsz, azzal csak rontasz a helyzeten. Szépen, nyugodtan, illedelmesen kell válaszolgatni (még ha nehéz is), azzal nem tud mit kezdeni.
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.04.09 20:48:24
@Irbisz: Miután szerinted az lenne a helyes, ha az őr jól elverné a bunkókat, szerintem nem igazán tudod megítélni, mit kéne tenni ilyen helyzetben.
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Egy már lezongorázott ügy, amiben a panaszosok kérelmét elutasította a békéltető testület, mégis érdemes foglalkozni vele. Levélírónk 2019 júliusi horvátországi nyaralása nem sikerült túl jól: az erdőtűz miatti korlátozásnak köszönhetően nem volt víz a szállodában, ami a szerződés szerint vis…..
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2020.02.04 11:15:03
A ventilátor talpa eltörött, ami olvasónk szerint egy javítható hiba, de egyedül van ezzel a véleményével. Ezért nagyon helyesen a Pest Megyei Békéltető Testülethez fordult, ám innen sem jutott tovább. Jótállás és kellékszavatosság magyarázata a poszt végén! 2018 augusztus 26. án vásároltam az…..
Olvasónkat óriási bajban van, miután egy furcsa fordulattal az autókölcsönzés után közel egymilliós mínuszba került a számlája. Az a számla, amin nincs is hitelkeret. Nem értik, mi történhetett, de a bank nem tud mit tenni: újabb utazást, ügyvéd fogadását és kölcsönt javasol.  Kedves Homár! Az…..
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
A román cégtől online megrendelt és kifizetett párna rendben megérkezett, ám a kereskedő nem tájékoztatta a szállítót, így a DPD futárja tartotta a markát. Azt gondolnánk, hogy ilyen esetben néhány egyszerű lépésben könnyedén igazolhatjuk, hogy nem tartozunk semmivel, ám ez úgy néz ki, nem ilyen…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2019.09.16 10:08:08
Gergely tudatos fogyasztó és nem hagyja magát, ám a szálláshely és a Bónusz Brigád egymásra mutogatnak. Hogy lesz ebből romantikus hétvége? Történt hogy feleségemmel a házassági évfordulónkra készültünk, amikor is nagyon megörültem egy remek BónuszBrigádos ajánlatnak. Kapcsolatunk hajnalán első…..
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
A repülőgépek vészkijárata melletti üléseken 18 éves kor alatti utas nem ülhet, ez minden gépen így van. De tegyük fel, hogy erre nem gondolsz, amikor online megveszed a jegyeket. És? Majd a rendszer úgyis szól, ha valami nem stimmel, igaz? Na, a kiwi.hu rendszere nem, bár születési dátummal kellett…..
Mi van akkor, ha a megvásárolt terméket nem webshop forgalmazza, hanem a partnere? Kinek könyörögjön olvasónk a hiányzó dokumentumokért? A jó hír az, hogy a magyar jogszabályok értelmében önmagában a garancia jegy hiánya nem képezi a jótállási/szavatossági igény érvényesítésének akadályát. 2018…..
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2019.02.20 17:26:17
@chili wili: Arról a részéről szerintem keveset tudunk, legalábbis én így veszem, mert erősen kételkedek a posztoló által előadottak valóságtartalmában.
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2019.02.21 07:18:07
@Snagal: Igen, itt azért jó lenne tudni pár plusz infót. Pl. mit ettek vacsorára, mikor felcsaptak a lángok. :-)

@MrZed001: A dízelgate-et kurvára nem az NHTSA robbantotta ki (egy közlekedésbiztonsági szervezetnek mi a tököm köze lenne a túlzott károsanyag-kibocsátáshoz?). De ettől még tényleg jó ötlet írni nekik. Megoldani nem fog semmit, de az NHTSA ügyfélszolgálatán legalább lesz egy jó napjuk, mikor ebédszünetben azon röhögnek, hogy valami hülye Magyarországról írt nekik.
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2019.02.21 17:36:57
@Kuglóf. Az: Köszönöm, igyekszem.

@LebensraumamOsten: Nem használok ilyesmit, biztos összekeversz anyáddal.
Ez a kvíz megy mostan a kormánysajtó vidéki lapcsaládjának online felületein:   Próbálom értelmezni gyorsan: Ha nem havazik karácsonykor, az a kereszténység fennmaradását veszélyezteti. Igaz, Jézus urunk születésekor sem havazott (mármint Betlehemben), de ezen lépjünk most nagyvonalúan túl.…..
Kis türelmet kért olvasónk új vízóráinak regisztrálására a Vízművek tavaly. Igaz, azokat a vízórákat  egy kicsit is rigorózusabb illető már biztosan nem mondta volna újaknak, tekintve, hogy 2015-ben kerültek beszerelésre, de ezen lépjünk is túl, ahogy a Vízművek és B. is tett. Teltek a napok, múltak…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2018.09.21 22:07:53
@Lola_bola: De hát pont ezt mondom. Ha három éven át nem tűnik fel, hogy nem fizet a vízért (akármit is baszott el a szolgáltató), az már bőven az önhiba kategória.
< E-Tanú > Centiken múlott 2018.09.08 19:07:25
Fél éve szerzett jogsival egy taknyos kölyök mit művel a volán mögött Velencén? Íme! Az Ország úton a fiatalember a Volkswagen Golfjával úgy előzött, hogy csak néhány centin múlott a karambol. A gyerek aztán megállt az Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumnál, ekkor a…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2018.09.08 19:17:25
A főszereplő Kristen Bell és a sorozat alkotója, Rob Thomas is igent mondott arra, hogy feltámasszák a 2004-ben indult, csak három évadot megélt sorozatot, a Veronica Marsot - írja a Hollywood Reporter. A sorozat anyagilag nem tartozott a világ legsikeresebbjei közé, a rajongók mégis hamar…..
Hét hosszú évnyi szünet után indult újra közvetlen repülőjárat Budapest és New York között a "lengyel Malévnak", a LOT-nak köszönhetően. Az Egekura blog ritka lelkesen számolt be az akkori pogácsatúráján tapasztaltakról. Sajnos júniusban Sanyi már nem volt ilyen elégedett, mert bár az emberekbe…..
A Homár ugye dedikáltan másból sem áll, mint olyan esetekből, ahol a fogyasztók úgy érzik, valami méltánytalanság érte őket. A tapasztalatok alapján, bár tényleg sokszor csorbulnak a fogyasztói jogok, azért  levélíróinknak nem mindig van igazuk. Ilyen eset sajnos Marianné is, akinek otthon kiderült …..
A főleg nagy távolságú és nagyobb létszámú, gyors személyszállításra alkalmas Airbus A319-es februári érkezése után a hétvégén Kecskeméten újabb típus, a Dassault Falcon 7X csatlakozott a honvédség látványosan bővülő légiszállító flottájához. Mivel nagy érdeklődésre számot tartó, általam szorosan…..
Sipovicsné Zahedli Krisztina 2018.08.05 18:09:06
@Gábor Lippai:
Szerintem arra a repülőgépre, aminek az elsődleges feladata a kormány tagjainak (és más magas rangú állami vezetőknek) a szállítása, nyugodtan mondhatjuk, hogy kormánygép. De ez csak szemantikai kérdés.

Ahogy említettem, alapvetően nincs bajom a beszerzéssel.

Amivel bajom van:
1. Hülyének vagyunk nézve, mikor azt mondják, hogy ez a repülőgép honvédségi katonai feladatokat fog ellátni. Mindannyian tudjuk, mire vették.
2. Ez a beszerzés előnyt élvezett a valódi katonai szállítógépek beszerzésével szemben.
3. Egy újabb teljességgel átláthatatlan beszerzés.