Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hartree-Fock Cares

28 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1985. A szovjet távol-keleti Csukcsföld központjában Anadirban fizetésnapon egy italbolt előtti tömött sor  ..
Hartree-Fock Cares 2016.05.30 14:49:19
A Buran-Enterprise témában sokat gondolkodtam, hogy mégis kinek állhatott érdekében (ahogy fentebb már megmutatták) tükrözni ezt a képet: en.wikipedia.org/wiki/Space_Shuttle_Enterprise#/media/File:Star_Trek_cast_and_Space_Shuttle_Enterprise.jpg és leretusálni a feliratokat a gépről, na meg a (tiplikusan amerikai) kis csillagokat arról a dobozról. Asszem megfejtettem. :D Ugye az tény, hogy a Gorkij-parkban tényleg van egy leselejtezett Burán tesztpéldány, ami látogatható: www.moscow-russia-insiders-guide.com/images/gorky-park-in-moscow-buran.jpg de abba csak a jobb oldalról lehet bemenni, mint látható. Ezért a tükrözés. Nyilván a moszkvai Gorkij parkos attrakció üzemeltetői a turisták odacsalogatása miatt generáltak egy képet, hogy bizony itt még a Star Track színészei is jártak. Pedig nem.
Hartree-Fock Cares 2016.05.30 14:50:27
Hartree-Fock Cares 2016.05.30 15:03:33
A holdi golfozásról annyit még, hogy valóban megtörtént www.youtube.com/watch?v=f-FxhCZold0 viszont nem készült róla sajna kép (mint a videón is látható, az egyetlen ember aki ilyet csinálhatott volna, Ed Mitchell az Apollo 14 nemrég elhunyt holdkomp-pilótája éppen pakol a háttérben). Aztán amikor Shepard és Deke Slayton űrhajósok memoárjaiból megírták 1994-ben a "Moon Shot: The inside story of America's race to the Moon" c. könyvet, akkor a szerkesztők konstatálták, hogy nincs a nagy golfütésről kép, az élő közvetítés fentebb linkelt videója viszont tök rossz minőségű, így abból sem lehet kifotózni, csináltak egy montázst. Itt is diszkutálják a témát: www.aulis.com/nasa12.htm Szóval mielőtt valaki rápörög: igen, ez nem egy igazi kép, de ezt valójában a könyvben sem állították. Szóval ettől még jártak (sőt golfoztak) a Holdon! :)
Please fund us! ..
Please fund us! ..
Bizony. Itt a link. Utána jobbkatt + "save link as/link mentése más néven", és akkor már elvileg mennie kell. www.ruach.hu/141228.wav Fontos, hogy nem "balkatt", hanem "jobbkatt", mert az előbbi esetben az történne, hogy elindítja a böngészővel összekapcsolt médialejátszó a…..
Az ukrajnai helyzet kellően bonyolult és innen elég nézve átláthatatlan ahhoz, hogy ne akarjunk benne mindenképpen szakérteni. Ami innen is látszik: ami ma ott folyik, az már nagyon nem az, ami Kijevben történt márciusban. Akkor a nyugat- és Európa-barátság nevében folyt a…..
És ott volt ő. Naxi, az első szerelmem, akit nem láttam már tíz éve. Pedig utána még évekig kerestem, aztán már egyre kevesebbet - de amikor pár hete hirtelen bejelentkezett, már valahogy nem vert gyorsabban a szívem tőle. Inkább gyanakodva vártam, hogy mégis, miért akar velem…..
A szotyi még mindig csíkos 3 2013.11.05 01:27:08
Régen írtam, ennek oka az, hogy a napjaim leginkább három dologról szóltak: 1. jövőbeli terveim, amikből nem akarok semmit sem elkiabálni; 2. volt kedvenc politikusommal és jelenlegi pártjával, de még inkább annak tagjaival szembeni növekvő utálatom, ami politika, ergo innen ki…..
Hartree-Fock Cares 2013.11.16 13:38:04
Hartree-Fock Cares 2013.11.16 13:38:33
Íme egy újabb példája annak, hogy nem kéne nőktől mindig annyira fölpörögnöm, hogy a társkeren a beköszönő levelemet rögtön hexameterekben írjam meg: Kedves Szilvia! Íme az esti levél ma Tehozzád: szimpatikus, amit írsz ide bátran, és ahogy éled életed: élmények,…..
Bevallom, ezt az angol felsőfokú nyelvvizsgára felkészülést kissé lecartam, de csak azért, mert akkora az önbizalmam, hogy szerintem így is menni fog. Persze a feladattípusokat meg a szavakat még átnézem, de arra is kíváncsi vagyok, hogy ha helyből nekimegyek, akkor hogy sikerül?…..
DEKE! & Co. Szovjet nők az űrben 2013.01.16 13:30:00
Tyereskovát jó ideig valószínűleg azért nem követte több nő, mert tengeribeteg lett a világűrben, olyannyira, hogy még fotózni sem tudott. Az alábbiakban részletet közlünk Deke Slayton "DEKE!" című könyvéből, amit ezen a blogon fordítunk magyarra; Deke a hatvanas évek elején…..
Nyelvesztelen Bestia curvafia! 2008.12.15 06:00:00
Valahányszor a kezem ügyébe kerül egy olvashatóan átírt középkori nyelvemlék szövege, újra és újra megdöbbent, hogy ma is milyen könnyen érthető a hat-hétszáz évvel ezelőtti magyar nyelv. Ha létezne egy időgép, amivel visszarepülhetnénk, mondjuk Nagy Lajos korába, Buda…..
Hartree-Fock Cares 2009.12.11 12:35:31
@latogato: Koszonom a lofat-os linket, epp ideje, hogy egy torok ismerosomet megkerdezzem a temarol! Ha megtudok valami fejlemenyt, megirom!:)
Hartree-Fock Cares 2012.02.06 15:34:55
@mikulasg: Jogos, jogos, jár a 2 pont, köszönjük!
De a főszövegben nem javítom át, mert az asszem netikett-ellenes...
Pukkasztgasson Ön is online itt......ha már nem tartottunk órát (melynek egyébként alap tartozéka a pukkasztgatható polietilén védőfólia).Az elmúlt két (megtartott) óra anyagai azonban hamarosan töltődnek ide föl, stay tuned!  ..
Az indítóálláson várja a startot az orosz-kínai űrszonda-páros, hamarosan el is kezdik feltölteni a Zenyit rakétát üzemanyaggal. A start időpontja magyar idő szerint 21:16, vagyis Bajkonurban már az éjszaka közepén lesznek. Élő közvetítést többek között a Spaceflight Now…..
Az előadás megnézhető itt:A fóliák pedig letölthetők innen.További vidók, amik WiFi hiányában nem kerültek az órán levetítésre, de beszéltem róluk:Chladni plates (kétdimenziós állóhullámok egy négyzeten):Hasonló, csak durvább dolog (rezonanciajelenségek témakör).…..
A videó nem tartalmazza az előadás előtti decibeles fejtegetést, mert sajnos a táblára írt dolgok továbbra se nagyon olvashatók; DE majd a lényeget később összeírom egy külön posztba.Az előadás fóliái viszont letölthetők innen...
Videó itt: Az előadás fóliái meg letölthetők innen...
Egyszerűbbnek tűnt létrehozni egy ilyen minimál-blogot, mint bármi mást...Tudom, hogy sokkal menőbb blogok is vannak a világon, (mint pl. ez), de remélem, a mi célunknak az itt látható webes képződmény is megfelel...
Manapság már nemigen találunk olyan szakadt budapesti kocsmát, ahol egy éjszaka alatt ne hozná szóba valaki a globális éghajlatváltozás kérdéseit, legalább érintőlegesen. Ez tulajdonképpen nem is meglepő: az időjárás megtárgyalása, mint verbális pótcselekvés a mérsékelt…..
Réges rég, még a hatvanas években, az Apollo-k előtt szolgált a kétszemélyes Gemini űrhajó, melyet egy magánkezdeményezés most modernizált formában teremtene újra. A Space Operations Inc., élén Craig Russell-el, a légierő nyugalmazott pilótájával, egészen pontosan 2012.…..
Hartree-Fock Cares 2011.02.21 12:01:59
@Rive: A seggen való átmászás ötlete mindenesetre nem lenne precedens nélküli. A légierő Mannad Orbiting Laboratory (MOL) tervében pont így másztak volna át a Gemini-B űrhajóból a 30 napos tartózkodást lehetővé tevő plussz modulba. Itt vannak képek egy megépült, seggen átmászós Gemini tesztpéldányról: web.mac.com/jimgerard/AFGAS/pages/gemini/gem-molb.html Ettől függetlenül nagyon kamuszagú az egész. :)
Pörögnek az események az ISS körül: január-februárban potenciálisan négy különböző űrhajó látogatja meg, japán, orosz, európai és végül, végre a Discovery űrsikló is. Elsőként a japán Kónotori-2 érkezett, az első űrhajó, ami pótalkatrészeket hozott az űrállomás…..
Hartree-Fock Cares 2011.01.31 18:39:32
@xstranger: valóban félreérthető, de sztem Laca csak arra gondol, hogy a Discovery utolsó útja lesz ez, az Endeavour és az Atlantis még mennek idén egy-egy kört. (Legalábbis nagyon remélem, mert például az Alpha Magnetic Spectrometert igencsak fel kéne még vinni...)
Tegnap éjjel indult Bajkonurból az első Szojuz TMA-M, a veterán űrhajó legújabb változata a Nemzetközi Űrállomáshoz. Az orosz űrhajó számos változtatáson, felújításon átesett már 1966-os 1967-es első, tragikus repülése óta, és még jó pár év eltelik, mire megérkezhet…..
Hartree-Fock Cares 2010.10.09 18:57:04