Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isti86

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kifejezetten smink téma, de az utóbbi időszakot eléggé meghatározta a számomra, úgyhogy muszáj írnom róla... Mostanában volt egy kis jövés-menés az egységemben, így több alkalommal is kerestünk új embert. A pozíciókat általában szűkebb körben hirdettük meg, azaz nem…..
isti86 2012.03.04 11:27:59
@Bambano: a 21. században ki az aki ctrl+c, ctrl+v-vel oldja meg ezt a feladatot? Vannak ám elég jó kis informatikai rendszerek, amiknél elég csak egy kis pipát kipöckölni, és már ki is küldi ezer helyre a sablon elutasító levelet. Amelyik cég erre nem fordít energiát/pénzt az nálam lehúzta magát. Ez sokat elárul a céges körülményekről is.
"Kimegyek külföldre mosogatni, és királyul fogok élni!" Úgy tűnik, hazánkat is elérte a "kivándorlási láz", azaz egyre többen fontolgatják, hogy külföldön keresik boldogulásukat kis országunk helyett. Ez a folyamat amúgy nem egyedi, pl. a lengyeleknél vagy a románoknál már…..
isti86 2012.02.27 13:16:07
@hegylako2458: miért a 48.000-es magyar albérlet nem ugyanolyan torz? Még rezsi nélkül is nehéz ennyiért normális helyen Pesten albérletet találni, nemhogy rezsivel.
A tömegközlekedés tényleg drágább valamivel némethonban, de legalább nem sztrájkolnak félévente, nem gyulladnak ki a metrók/buszok stb.

Szóval akárhogy is csavarjuk, sokkal jobban ki lehet jönni Németországban. Több marad a zsebben és nagyságrendekkel élhetőbb, mint Magyarország.
isti86 2012.02.27 14:05:26
@hegylako2458: én kipróbáltam, bár nem a minimálbér kategóriában. Magyarországon egy német multinál dolgoztam, ezt a referenciát zokszó nélkül elfogadták kint.

Németország sem csak a nagyvárosokból áll, a kistelepüléseken ott is olcsóbb az albérlet, ha már errefelé tapogatózunk.

A magyar minimálbérből nem hogy félrerakni nem lehet, hanem konkrétan éhen hal belőle az ember.

Saját tapasztalat: ha valaki tud németül , akkor érdemes kijönni. Ugyanazzal a végzettséggel SOKKAL jobb életszínvonalon élhet Németben mint Mo.-on.
Amióta Németben vagyok (2 éve), egyszer sem volt üzemzavar a tömegközlekedésben. Most hazajöttem, és az fogadott, hogy füstöl a metró...

Nyelvtudás nélkül teljesen nyilvánvaló, hogy fölösleges kimenni, ezt fölösleges hangsúlyozni.
ProgBlog Nem csak a pénzért…! 2012.02.23 21:53:00
„Nec res, nec spes!”(„Se pénzem, se reményem!”) Gaius Julius Caesar Átlagosan 57.000 forintos bruttó béremelést fognak kapni az orvosok – olvasom a minapi hírek között…..
isti86 2012.02.24 10:48:55
@lariflari: Ez nem így működik. Az állami/önkormányzati alkalmazottak is adóznak. Azt a szolgáltatást akkor is igénybe kéne venni, ha történetesen üzleti alapon működne. (Ami a rendőrség, tűzoltóság, sürgősségi betegellátás esetében ad abszurdum.) Ha meg nagyon sívózni akarunk akkor mondhatjuk, hogy csak a termelő vállalatok állítanak elő értéket (ez is akkora hülyeség mint a fenti állítás).
Tehát kb 3 millió ember tart el 7 milliót. Ez még mindig siralmas mondjuk.
 Nyilvánosságra kerültek a felsőoktatásban 2012-ben felvehető államilag támogatott hallgatói létszámkeretek. A fő keretszámok nem okoztak meglepetést, hiszen a felsőoktatási törvénykoncepció mellékleteként már régen kiszivárgott, hogy a Széll Kálmán terv nyomán a…..
isti86 2012.02.07 11:23:07
@Zsalugater: építészből igazából szerintem soha nem volt hiány. Amire rá lehet fogni, hogy volt/van az az informatikus és gépészmérnök, meg a villamosmérnökök megfelelő szakirányai. Természettudósok között ahogy a cikk is írja csak vegyészek és fizikusok rúgnak labdába.
Én abban látom a problémát, hogy ha valaki jó volt valami reálos tárgyból, képes volt az absztrakt gondolkodásra és beszélt legalább angolul, akkor az eddig is bekerült valamilyen infós képzésre. Ezek után olyanok is infóra kerülnek, akik képtelenek a fentiekre, és emiatt pocsék infósok lesznek, ami ad a sz#arnak egy pofont. Ha a felsőoktatást ilyen mértékben átalakítják, akkor igazítsák hozzá az általános és középiskolás tanrendet is. Keményebb matek, fizika, informatika. Lehet, hogy emiatt kevesebben érettségiznek, de hát valamit valamiért.

Az már a vicc kategória, hogy míg a közgazdász keretszám, akik azért jó eséllyel elhelyezkedtek szolgáltató/termelő cégeknél (bankok!, telkom cégek, multik) egy nagyságrenddel csökken, addig a művészeti képzés növekszik. Wtf több SP meg drámaíró kell? Őszintén több bölcsész kell mint jogász meg közgazdász? Majd a művészek számolnak jelenértéket, alternatívaköltséget a cégeknek? Ennél az is jobb, ha egységesen megszüntetik a költségtérítést, és az egyetemek döntenek a számokról.
Az biztos, hogy a műszaki képzés színvonala esni fog.
A gazdasági problémákkal, elhúzódó válsággal küszködő országok közül sokan – beleértve hazánkat is – a kínai befektetőkre várnak, tőlük remélik a megváltó beruházásokat, államkötvény-felvásárlásokat, sőt, az egész világgazdaság felpörgetését.…..
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
Forrás: thelocal.de KOMMENTÁR Német kancellár talán a világháború óta nem beszélt ilyen nyíltan arról, hogy veszélyben az európai béke.    A mostani EU csúcs tényleges döntéseinél is fontosabb jelzés az, amit Merkel kancellárnak a…..
isti86 2011.10.28 16:55:27
@tusuanzen: Olvasásból nem vagy erős, mi?
isti86 2011.10.28 17:34:41
@tusuanzen: értelmes hozzászólásból nem vagy erős,mi?
(A szerző közgazdász.)Az euró válságát az okozta, hogy a monetáris unió a tagállamok fiskális integrációja nélkül jött létre – hallani mostanában egyre többször. Ezek a hangok a megoldást is a fiskális integráció erősítésében látják, ami nagyjából két dolgot…..
isti86 2011.08.24 12:28:04
@Patreides: de, igen. Oltári nagy különbségek vannak az egyes államok között, ha a régiókat nézzük meg simán van akkora szakadék mint itt Európában.
Tegnap megvolt a Pixelhősök parti, ahol egyedülálló produkciót láthattak a nézők: egy asztalnál olyan veterán gamer újságírókat, mint CoVboy, Martin és Shy. Volt velük egy kicsit szétesett kerekasztalbeszélgetés is, ebből következik egy részlet. A kérdés az volt,…..
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
isti86 2010.07.17 16:52:56
@drpedro: Ekkora orbitális hülyeséget, nézz már rá a statisztikákra, azon belül is az egy lakosra jutó erőszakos bűncselekményekre és hasonlítsd össze Budapestet New Yorkkal. Bakker gondolkozz már. Beképzelt majom aki az ország alacsony színvonaláról papog és címeres hülyét csinál magából mert máshol sem jobb, max a mesében. A sírás helyett lehet ám normálisan, előzékenyen is közlekedni és nem a saját országát fikázni azt képzelve, hogy ő maga a tömegek felett áll.
Azért adóztatják meg a bankokat, amiért a bankrabló is bankokat rabol: mert ott van a pénz. Közgadaságilag ez egy rossz, politikailag viszont jó, népszerű ötlet. (Fotó: Daniel Hambury/EPA) Terjed a bankadó szerte a világban. Néhány éven belül nem nagyon lesz olyan fejlett…..
A talányos nevű Büdipest csoport megtartotta első akcióját a Blaha Lujza téren szerda délután, mintegy 300 aktivista közreműködésével. Állításuk szerint évente 16.000 magyar ember hal meg a szmog káros hatásai miatt. Az akció alig egy órás időtartalma alatt tehát két…..
Kedvenc hollywoodi rosszfiunk, az ismert pinabubus és kurvapecér Charlie Sheen, akit a fater minden bizonnyal jól szájon vágna, ha az a típus lenne (de nem az) elég keményen belefingott a proverbiális nulláslisztbe azzal, hogy a karácsonykor még a kése hegyére kívánt nejével együtt…..
Nemrég ért véget a TV2-n a Jericho című sorozat, mely "egy kisváros nukleáris csapások utáni mindennapjait mutatta be". A sorozat, bár sem Amerikában, sem idehaza nem lett sikeres, mégis beírta magát a sorozattörténelembe, hiszen miután az 1. évad végén a CBS úgy…..
isti86 2010.02.10 21:47:19
@Pipas: BS-t, folytatták volna? Nekem elég komolynak tűnt az utolsó rész.
Fighter Húsz hiba utcai bunyóban 2010.01.29 12:03:00
Az Index-fórumra linkelte be ezt a videót KopaszÁllat, amiben húsz gyakori hibát mutatnak be, melyeket elkövethetünk, ha verekedésre kerül a sor. Az első és legfontosabb hiba természetesen eleve verekedésbe keveredni (mihelyst lesz egy kis időm, haladunk tovább Marc MacYounggal,…..
Hát nem tudok mit csinálni, nekem a halálom, ha valaki nem hozza ki magából a maximumot. Tudjátok, tipikusan azokról az emberekről beszélek, akik okés, jófejek meg arik, de igazándiból nagyon-nagyon elhanyagolják magukat. Na, szóval én arra tettem fel az életem, hogy jót tegyek.…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
 Haitin a világ szeme, még néhány napig a napi hírbe belefér egy-egy szétroncsolódott ember teste, ugyanazok a romok, dob a hírértéken, hogyha valami amerikai kókler, Britney -vagy a többi főgyarmatosító hazájának köszönhetően- "sztár", ad egy segélykoncertet,…..
isti86 2010.01.21 20:40:39
@hagyma: hát 20 millió €-t azonnal, és 200-at később, ami azért egy elég komoly összeg a 100m$-hoz képest, főleg ha hozzávesszük az árfolyamkülönbözetet. Ebben ugye benne van Mo. is. Szal ennyit az usa-ról, meg a melldöngetésről.
Maurice Thorez francia kommunista politikus mondta egykoron, hogy egy sztrájkot nem csak elkezdeni – de abbahagyni is tudni kell. A magyar munkásosztály mindeddig felettébb gyakorlott volt ez utóbbiban: sőt, odáig fejlesztették a sztrájk-abbahagyás művészetét, hogy néha el sem…..
isti86 2010.01.13 17:44:14
@szubjektiv: mégvalami.
"Mennyit keres Bécsben vagy Londonban egy sofőr amúgy? Tudja valaki? Mert azt tudjuk, hogy a jegyárak vannak azon a szinten."
Az mégis kit érdekel? Felvennék oda a bkv buszsofőrjeit, alkalmazottaiat?? LOL. A fizetést mióta a jegyárakhoz kell mérni? Vicc. Hol van a magyar gazdaság az osztrákhoz, angolhoz képest? Majd ha a gazdaság finanszírozó képessége ott lesz ahol az angoloké, akkor újra elő lehet hozni a témát, addig ezt felhozni csak azt mutatja, hogy neked alapvető problémáid vannak a kivonás, összeadás művészetével.
isti86 2010.01.13 17:52:18
@szubjektiv: ergo te szolidáris lennél egy bankvezetővel is? Én csak tovább vittem a logikádat.

"Nem lehet mit kezdeni ezzel a szemlélettel, hogy rohadjanak meg, meg kirúgni az összeset csak azért mert te kevesebbet keresel és mert rosszul érint, hogy nem tudsz közlekedni."
Nem hálistennek. Az erkölcsösség, méltányosság olyan premisszáim, amit nehéz levetkőztetni. Főleg ha érvek és logika nélkül próbálkoznak ezzel, ahogy te is teszed. Példákat hoztam fel, hogy hol sántít a szolidaritási követelés, egyet sem tudtál cáfolni. Uff.

"Ha viszont tényleg nem tudod, akkor nem értem miért szólsz hozzá."
Esetleg tudom, hogy mit követelnek, csak kihagytam a cukormázat. ;)
isti86 2010.01.13 18:28:57
@szubjektiv: miért lenne hülye a hasonlat? Ez megint nem érv. Még ha az is lenne (márpedig nem az), írtam én mást is.
Szerényen jelezném, hogy minden követelés irreális. Nincs rá fedezet. Ennyi. A BKV a költségeinek több mint felét állami/fővárosi dotációból fedezi. A GDP meg 6,5%-al csökkent, miközben gyakorlatilag minden területről pénzt vontak ki, mert nem volt mivel finanszírozni.

"Ha nem lopták volna szét azt a rengeteg pénzt az elvtársak, akkor lenne itt pénz bőven és fel sem merülne, hogy meg kell vonni a nem nagy összegű juttatásokat."
Jah hát tessék az elvtársakkal emberkedni, ne az utasokkal. Ezt is leírtam már mondjuk ami felett szépen átsiklottál.

"Akkor talán a lerobbant buszokat is le lehetne cserélni, de amíg ez nincs, addig marad a combinón a futóverseny, mint cirkusz a népnek."
Igazad van, kíméljük ettől meg őket és ne dolgozzanak a bkv-sok, attól sokkal jobb lesz a buszok állapota.
Geekblog 2009 legjobb filmjei 2010.01.01 00:00:00
            TOP10 - Olorin: Pocsék egy év volt. Tavaly ilyenkor csak meglehetős nehézséggel tudtam volna leszűkíteni 10-re a legjobbak listáját, most viszont alaposan megizzadtam, mire összekapartam ezt a mennyiséget. Még úgy is, hogy kicsit csaltam,…..
Don Blasius (találkozókon Gusztika, esetleg Borevör) a blog magjának egyik alappillére, amikor találkozó van, ő nem maradhat ki belőle, amikor nincs találkozó, akkor meg a sörsátorban lelhető fel. Fontos róla tudni, hogy képes a saját szavába is vágni, de a most következő…..
isti86 2009.11.14 22:11:05
@Mityu: Azért az autópálya nem csak annyiból áll, hogy leöntjük az aszfaltot és kezicsókolom. Karban is kell tartani. Ezenfelül a költségek döntő többségét az autósokank kell (kéne) fizetni mondjuk km alapú díjazás formájában, nem annak aki csak a tv-ben lát autópályát.
Ügy van. Vasútügy. A pénzügyminisztérium kiadta az ukázt, hogy meg kell spórolni 40 milliárd forintot a közlekedésben. Hogy ez hogy jött ki, arról nagyjából senki nem tud, ezt dobta a gép. Nosza, ezen nekibuzdult a másik, a közlekedési minisztérium, hogy most majd akkor lesz itt…..
isti86 2009.11.09 13:48:21
@tkazmer:
A vasárnap 1830-kor közlekedő vonatok tisztábbak, modernebbek bármelyik busznál, és már Egerben közel van az 50%-os kihasználtsághoz, Füzesabonytól de méginkább Hatvantól kezdve már 90% körüli. Van lehetőség emberi körülmények között wc-zni, a konnektornak köszönhetően laptopozni, írni, tanulni. Ehhez képest a busz lovasszekér. Az egyedüli hátránya, hogy hosszabb a menetidő. Aki járt már az egri buszállomáson tudja mekkora tömegnyomor van ott csúcsidőben, és a buszokon is. Lehet majd szamurájként küzdeni az ülőhelyekért juhé.
isti86 2009.11.09 15:54:36
@tkazmer:
Az IC-t felejtsd el, már nincs egri IC. Csak példának hoztam fel, hogy anno annak sem volt túl rossz kihasználtsága, bár a megszüntetését még megértem. Végülis Eger csak egy megyeszékhely.
Nade én a 1830-as közvetlenről beszéltem, annál nem kell átszállni sehol ha Pestre mész. Te milyen IC-ről beszélsz most jelen időben, csak hogy tisztázzuk a dolgot?