Regisztráció Blogot indítok
Adatok
se

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alan Mak és Felix Chong, akik többek közt az Infernal Affairs filmeket létrehozó kreatív csapatnak is oszlopos tagjai voltak, ezúttal kínai pénzből epikus wuxiát forgattak, a hős Guan Yun Chang legendáját vitték filmre. Hogy a filmtől mit várhatunk? Amit mostanában a nagy…..
Geekblog Ördögök 2011.03.10 07:10:00
Mit ér az igazság? Az ártatlan Grandier atyát boszorkányság vádjával készülnek máglyán elégetni. Mert felcsinálta egyik paptársa unokahúgát, és ez nem maradhat megtorlás nélkül. Mert nem viszonozza az őrjítő szexuális frusztrációját bizarr megszállottságig hajszoló,…..
A Filmvilág szerzői közül elsőként Géczi Zoltán veszi lajstromba 2010 legfontosabb filmjeit és trendjeit, külön kitérve az ázsiai, az európai, illetőleg az amerikai térségre, de szó esik a kiemelkedő televíziós sorozatokról, a legvégén pedig az is kiderül, melyik produkció…..
se 2011.01.29 10:13:48
@droidkiller:
Köszönöm az elismerő szavakat. Faszagányos, mert kurvára jó arc vagyok.

Torzonborz:
te pedig majdnem olyan szellemes vagy, mint a húgod.

Egyébiránt lemaradt két nagyon fontos film, sajnos elszúrtam:
az év legjobb amerikai filmje a Winter's Bone és a Blue Valentine.
Geekblog Oscar-jelölések 2011.01.25 14:27:00
Néhány perce jelentették be az idei jelölteket és ezzel hivatalosan is megkezdődött a versenyfutás a február 27-én tartandó ceremóniáig. Ígérjük idén is aktivizáljuk  magunkat, és reményeink szerint ha kedvetek van, ismét velünk együtt szurkolhattok vagy dühönghettek az…..
Mi itt a Geekzen baltásgyilkosos hévvel hódolunk a beteg állat zseni, Jack Ketchum oltárán, sőt, szórjuk szét a magját (pillanat, ezt esetleg nem ártana újrafogalmazni...), amerre csak járunk, lásd itt meg itt. Ketchum az egyik legbátrabb amerikai író, aki nemrégiben összeállt…..
Biztos ti is ismeritek azt a játékot amikor a versenyzők zenére körbe körbe járnak, és amikor a muzsika elhallgat le kéne ülniük. A probléma annyi, hogy eggyel kevesebb a szék, mint ahány a játékos. Na valami egész hasonlót élhetnek át most Hollywoodban is, a legjobb film…..
A Magyar Posta jóvoltából karácsonyi kidobozolás-sorozatunk kezd lassan olyan végtelen lenni, mint az Onedin család (húsz év alattiaknak: az Onedin család a Barátok közt angol változata, barkókkal). Újabb csomag Japánból, van benne kutya is. ..
Beszivárgott hozzánk a 2010-es Pannon Bormustra végeredménye. Az eredményt kisebb vihar előzte meg, az egyik zsűritagnál a sokadik „ihatatlan” vörös után elszakadt a cérna. Bońkowski bírálatának fényében lehetetlen nem rácsodálkozni, hogy Villány, Szekszárd és a…..
Az idei Oscar-gálát ehelyütt hőnszeretett kollégánk, PeetV kommenteli majd végig, egyéb geekekkel megsegítve - no meg természetesen elvárunk titeket is, kedves olvasók, hiszen hosszú lesz ez az este. Hétfő délig nem is kerül ki újabb poszt, addig ez az Oscar-cucc lesz az "Egy…..
Geekblog A túlvilág szülötte 2009.03.26 08:02:00
Tényleg kíváncsi lennék, hogy manapság az ágazati szabvány napi hány mozit ad parancsba? Egyáltalán: Michael Bayéknél van valaki, aki főmunkaidőben képes számba venni, hogy például mennyi rémfilm gurul ki az üzemekből per tárgyév? Hányszor lehet a rentabilitás reményében…..
se 2009.03.26 13:39:03
@Parraghramma.:
Szinte aggasztó mértékben azonos kulcsra járt az agyunk. Annyira untam ezt a kurva filmet, annyira érdektelen szemét, hogy skáláztam közben, és a másik monitoron egy másik filmet néztem (sajnos az se volt sokkal jobb). De az a csaj.... jaj jaj jaj.
Geekblog BLAME! (Nihei Tsutomu) 2009.03.20 18:00:00
A japánok remekül értenek ahhoz, hogy a racionális magyarázatokra, lecsiszolt technológiai jóslatokra, koherens egészt alkotó jövőképekre fittyet hányva alkossanak a sci-fi és azonbelül a cyberpunk nehezen megfogható szubzsánerében - és az eredmény mégis pontos, találó kritika…..
Geekblog Bad Biology - előzetes 2009.02.24 20:12:00
Frank Henenlotter egy kibaszott zseni. Hiába majd hatvan éves, nem hajlik a gerince (vagy éppen azért?): nem képes, Cronenberg-módra, behódolni a mainstreamnek. Az új filmje ugyanolyan elbaszottnak, betegnek és eredetinek látszik, mint a korábbiak. A Basket Case (1982), a Brain Damage…..
Talán még nem késő közzétennünk (vagy mégis?) Sean Connery az oscardíjjal kapcsolatos előrejelzését. Tanulságos. ..
se 2009.02.24 17:28:11
Geekblog Oscar 2009 Liveblog 2009.02.21 21:43:00
Ez a poszt csak és kizárólag az Oscar-díj kiosztás előtti találgatós hozzászólások, az Oscar-díj kiosztás alatti percről-percre kommentelés, és az Oscar-díj kiosztás utáni anyázás végett jött létre. Hétfő estig nem rakunk fel újabb cikket, indulhat a pofatúra. 1:47…..
Az év filmje: SLUMDOG MILLIONAIREDanny Boyle ezzel a remekművével – mintha egész eddigi karrierjével erre a filmre készült volna – létrehozta a tökéletes, modern-szórakoztató gesamtkunstwerket. Egy audiovizuális csoda tapasztalatról, tudásról, és az alapvető emberi…..
se 2008.12.30 14:52:20
Driller:

Azért lett Eden Lake, amiért korábban Wilderness volt, csak méginkább pont azért.

Viszont kurvára őszintén sajnálom, hogy a Let the right one int csak ma hajnalban néztem meg, mert simán ott lett volna mellette (megint a régi szívfájdalmam: ez a film akár Mo-n is készülhetett volna, és megint nem itt készült). Meglátásom szerint az általad hiányolt viszonyra (ráncos faszinger+ifjonti anatómiájú főszereplő) egyértelműen utal a film, nem hagy sok kétséget, csak általában annyit, amennyit másutt is.

A magam részéről viszont továbbra sem értem a Hellboy 2-t (tudomtudom, szörnyek és robotok és GDT), illetve a kétségkívül nagyon szimpatikus, komoly hozzáértést és jól megfogott koncepciót példázó, de oly mértékben azért nem kimagasló REC-et (ez ráadásul vastagon 2007-es).

Ellenben meglepődtem, hogy az Elite Squad sehol másutt nem bukkant fel. Sok filmmel lehetne vitatkozni, de ez szerintem teljesen egyértelmű. Mindemellett azt sem feledem, hogy a listák azért készülnek, hogy vitákat indítsanak és filmek megnézésére sarkalljanak másokat. Kis erőfeszítéssel pár filmet még bele lehet préselni az évbe, én pl. mindjárt elkezdem a Female Agents c. második világháborús, a SOE által bevetett női ügynökökről szóló filmet, reménykedve benne, hogy legalább megközelíti a Zwartboek (aka. Black Book) szintjét, mert akkor fogom szeretni piszkosul.

Best wishes,

Géczi Zoltán
se 2008.12.30 16:51:38
Ringsider:
Bizony ragaszkodtam, csak különösen megengedett esetben cheateltem. Az Elite Squad pl. '07-es, de tavasszal medvézték meg Berlinben, ekkor volt a bemutatója a kontinensen (emiatt kis jóindulattal belefér); az In the Valley of Elah nemkülönben tavalyi, de itthon idén jött ki DVD-n. Ellenben nagyon szerettem volna pl. feltenni a Turn the River miatt Famke Janssent a csajos listára, de a kronológiai probléma miatt mégsem. Szigoromat még ő sem enyhítette; ebből is sejthető, mennyire komolyan veszem a
kib@szott szakmai integritás problémáját.

A No Country... a tavalyi listámon rajta volt, megkereshető az archívumban.

Parrag':
Percig sem titkolóztam én, csak nem szoktam fórumozni úgy öt éve. A múltkor alaposan betámadtak a The day when the Earth... kritikája miatt, akkor majdnem hozzászóltam, merthogy teljesen helytálló megállapításokat tettél. Aki meg nem volt képes értelmezni az írást, und meglátni a benne rejlő forrásvíztiszta bölcseletet, csakis saját intellektuális deficitjét hibáztathatta.