Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-sg-

1504 bejegyzést írt és 597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindjárt karácsony, ezért amolyan ajándék gyanánt megsűrítjük az adásokat. Most éppen egy nem annyira retrós témával: ahogy tavaly is kibeszéltük az év legjobb játékait, idén is csináltunk egy ilyen adást, jól bevált vendégekkel. Szó esett a konkrét játékokon túl a PlayStation Classicról és a…..
-sg- 2018.12.23 19:15:48
@wezeeqq: Még van 8 napom, hé!
De nem ezért volt aljasság ez a kérdés. :)
Nagyon jó fináléval zárt a héten az HBO geeksorozata, a Szilícium-völgy, mégis úgy álltam fel a kanapéról, hogy ez az évad volt eddig a leggyengébb. Vagy inkább úgy kellene fogalmaznom, hogy a legkevésbé erős, mert a Hivatali patkányokat és a Beavis & Butt-headet megalkotó Mike Judge műve még…..
– Szeretnénk, ha készítenétek nekünk egy adatbázist. – Rendben, miről, és mi kerüljön bele? – Azt még nem tudjuk. Mennyi helyet foglalna? A fenti beszélgetés nem valamelyik tévésorozatban hangzott el, hanem egy régi munkahelyemen kétezerkevésben, egy informatikus és egy értékesítéssel foglalkozó…..
-sg- 2016.06.30 18:08:17
@Ákos81: Azért ugye érzed, hogy ez nem túl hatékony megközelítés, főleg egy irtó nagy vállalati rendszerben, ahol 1-2 mezős és több száz mezős, 1-2 rekordos és több százmillió rekordos adatbázisok is előfordulnak és persze összekapcsolódnak kismillió módon?

Szerintem a megrendelőtől elvárható, hogy tudja, mit akar megrendelni, legalább nagyjából.
-sg- 2016.07.01 09:03:56
@Terézágyú: Itt egy nagyvállalat központjának két részlege között zajlott a diskurzus, nem egy szolgáltató cég és az ügyfél között. Adatbázis-kezelő programokat pedig jellemzően nem a rendszergazdák készítenek.

De nem kell leragadni a bevezető kis hülyeségnél, a lényeg, hogy a Szilícium-völgy fasza sorozat.
IDDQD A 10 legjobb Blizzard-videó 2015.10.17 17:17:01
Nemsokára (november 10-én) jön a Starcraft II befejező része, a Legacy of the Void - avagy végre egy AAA-kategóriás rts ebben a mobáktól terhes, szörnyű világban -, és én is vágom már a centit, hogy mikor irányíthatom már a dicső protossokat a zergek ésvagy terranok ellen. El…..
-sg- 2015.10.18 21:13:29
@manson karcsi: Oh, you. :)
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
-sg- 2015.09.14 08:31:11
@Majdénmegmondom: Lesz, a héten feltámadunk.
Kicsit elhúzódott a nyári szabi, de hát zajlik a világtörténelem, az eléggé érintett engem is.
Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: Már a könnyű, első részben is…..
-sg- 2015.05.06 14:21:46
@Makkasz: Nyilván mindenki elszámolta az 1/6-ot, és a te 1/9-ed jó, aha. Biztos az Eduline is téved.
eduline.hu/erettsegi_felveteli/2015/5/5/Itt_a_matekerettsegi_megoldasa_a_kozepszint_6NHNJZ
Az HBO Szilícium-völgy című sorozata nekem 2014 sorozatmeglepetése volt, a nyolc részt egy hétvége alatt befaltam, és úgy röhögtem rajta, ahogy a Party Down óta semmin. Persze az egyik készítő a Beavis és Butt-head atyja, Mike Judge, de a sorozat humora inkább Judge remek…..
Múlt héten két darab Video Games Live páros belépőért versenyezhettetek: tíz, egyenként pár másodperces részletet kellett kitalálni játékzenékből. Úgy tűnik, elég nehéz volt a feladat, mert bár a posztot sok ezren olvasták, csak tíz helyes megfejtés érkezett és egy…..
-sg- 2014.11.11 14:27:45
@Komojtalan: Te meg engem zavarsz meg a német énekkel, ugyanis angolul énekelnek. :)
Kicsit belterjes lesz most ez a poszt, mert az eheti alany kedves ismerősöm, Páll Zsófi alias Sophiaso. Cserébe viszont nettó játékcsaj, nincs semmi csapda, nem jár úgy senki, mint múlt héten, amikor egy pixelló fogadta a címlapról ide kattintókat. Zsófi az IDDQD…..
-sg- 2014.02.16 16:26:08
@Blobov: Én is vajszívű voltam, valójában bannolnom kellett volna!
-sg- 2014.02.16 19:44:30
@-=Flatline=-: Szofika már feltolta a blog fácséjára.
A tervek szerint tegnap az ATV élőben közvetítette volna Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Az élő adás technikai hiba miatt egészen korán megszakadt, és nem is állt helyre. Így a beszéd helyett bekapcsolták a Fórum című betelefonálós műsort, Somogyi Zoltánnal. A…..
Mint az Index is megírta, egy fővárosi házibuliban egy 18 és egy 19 éves fiú a gyanú szerint megerőszakolt egy 15 éves lányt, aki részegen képtelen volt védekezni. Tanulságos ügy szülőnek is, gyereknek is. És újságírónak is, legalábbis Droppa Gergelynek, a Blikk…..
A tinédzserek szexuális szokásaival, illetve a rájuk leselkedő online veszélyekkel foglalkozó felmérést készít a UNICEF - erről a Népszabadság Online is írt, és hazai kutatási adatokkal egészítette ki szerdán megjelent cikkét. Ebben még nem is lenne semmi különös, a cikkhez…..
Szeretem az atomokkal és molekulákkal variáló logikai játékokat, az Atomix és a minim nagy kedvenceim voltak. Az Atomic Puzzle nem annyira jó, mint az említettek, de azért el lehet vele szórakozni, és a megvalósítása nagyon szép. A pályákon molekulákat kell eltüntetnünk úgy,…..
-sg- 2010.06.08 11:12:27
@belvárosi jampi: Nem koppintás, új blog. Olvasd el a legelső bejegyzést.
Nagyon nagy elnézést mindenkitől az elmúlt két és fél hónap hallgatásért, és köszönöm mindenkinek a türelmet. Mint látjátok, új blogon folytatjuk a böngészőben játszható (azaz főleg flash-) játékok összegyűjtését. Hogy miért született ez a nem éppen ideális…..
-sg- 2010.06.07 23:17:37
@Malachi: @gibson: Mi lenne, ha a béke és a szeretet fegyverével győznétek le őt?

Nem szeretném, ha itt folytatódna a KMK-n megindult flém.
Köszönöm mindenkinek a türelmet, a sztrájk végére egy most nem ideális, de hosszú távon annál jobb megoldás született: költözünk. Az új blog itt található, ezt pedig meghagyjuk múzeumnak...
-sg- 2010.03.29 11:15:09
@goatlord: atyaúristen :)
A szerző azért ennyire nincs otthon a WoW-ban :)
Keményen nyomják a Counter-Strike harcosok Kínában. Egy Jilin tartománybeli netkávézóban múlt kedden összekapott két CS-s, egyikük wallhackkal vádolta a másikat, vagyis azzal, hogy olyan cheatet használt, amivel átlátott a falakon (és így látta, hogy merre mozognak a ték és a…..
-sg- 2010.03.25 09:55:37
@troll: Véleményemet fenntartom. Pár pszichopata nem tendencia. Nem fogjuk egymást meggyőzni.
Az IDDQD első olvasói műve következik, igazi fanart a javából. Elkövetője Réka, aki 13 éves, és egy nagyobb Mass Effect-etap után álmodta szoborba Garrus fejét (aki egyébként a legjobb arc a játékban). Az alkotás anyaga színes gyurma, ceruzahegyező, színes kartonpapír és…..
-sg- 2010.03.19 18:13:22
@Tájfájter: Jack nem volt az elsőben, és a művet az első rész ihlette.
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
-sg- 2010.03.16 13:39:11
@lord: Nem, én az indexnél dolgozom.
A Redder leginkább a nyolcvanas évek ügyességi-kalandjátékaira emlékeztetett engem. A játék láttán ugyanis rögtön kedvem támadt kockás spirálfüzethez nyúlni, és térképet rajzolni bele, ahogy anno például az Exile nevű hasonló játéknál tettem. Hősünk egy űrhajós, aki…..
Minden idők egyik legidiótább kalandjátéka, a Secret of the Monkey Island (aminek a nimbuszához itthon a CoV #15-ben lement gigaleírás is hozzájárult) tavaly XXI. századi külsőt kapott: a Lucasarts teljesen újrarajzolt grafikát és utószinkront gyártott a kalandjáték-klasszikus…..
-sg- 2010.03.08 08:24:56
@sudo su: Ez egy tévhit. Bár Ron Gilbert valóban említette interjúiban a disneylandi látványosságot, később tisztázta, hogy az első játékhoz egy regény szolgáltatta az inspirációt. Tim Powers amerikai író On Stanger Tides című regénye volt ez (magyarul nem jelent meg, de az Anubisz kapuit kiadták a szerzőtől pár éve).

en.wikipedia.org/wiki/On_Stranger_Tides
Régen küldtek be annyian játékot, mint az elmúlt napokban a Robot Unicorn Attackot. Több levélíró azonban szükségét érezte olyan megjegyzéseknek, mint a "cserkészbecsszó, hogy nem vagyok ratyi", a játék ugyanis... khm, nem a legférfiasabb jelenség. Az unikornis eleve…..
Elkészült a kockafej-ébresztős játék folytatása. A játékmenet nem változott, legfeljebb annyiban, hogy időnként több fejet kell felébresztenünk, és ezúttal nem mindegyik kocka alakú. Megmaradt viszont a játék egyik legnagyobb gyengesége is: sokszor néhány pixelen múlik, hogy…..
TJ fedőnevű munkakerülőnk küldte be a Palisade Guardian 2 linkjét (az első részről itt írtunk). „Új fegyverek új ellenfelek egy-két apró fejlesztés, jó idő elklikkelni” – írja emberünk, és igaza van: nagyobb fejlesztések tényleg nem kerültek a játékba, csak…..