Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tschaffer

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nyikhaj hülyegyerekek, akik fel sem fogták, mit írtak” – így jellemezte a hvg.hu-nak Vásárhelyi Mária azokat az újságírókat, akik ellen a minap nyert pert. Az Index egymillió forintot fizethet a szociológus-közírónak egy szatirikus cikk miatt.A perben a Zugügyvéd…..
Praxis Bunyó a rendelőben 2011.04.05 17:48:00
Sziasztok!   Friss történetet szeretnék elmesélni nektek. Ma délelőtt orvosnál voltam, vissza kellett mennem kontrollra a kerületi rendelőbe. Ilyenkor mindig viszek valami olvasnivalót, mert 2-3 órás várakozásnál kevesebbel még nem sikerült megúsznom. Ma sem volt ez másként.…..
tschaffer 2011.04.06 12:20:28
@Máгia: Rugalmas időbeosztásom van, napi ÁTLAG 8 órában. Havi szinten ha valamikor többet dolgozom, akkor azt a cég valamikor elengedi. Vagyis le tudnék csúsztatni annyit legálisan hogy egy RÖVID rendelésre eljussak.
Amúgy meg én a magam részére tudom csak megszabni a helyes utat és nyilván nem vagyok tökéletes. Sajnos. Ugyanakkor nem suttyózok le másokat. Mifelénk ez nem divat.

Maradok Tisztelettel

Schäffer Tamás
tschaffer 2011.04.06 12:24:41
@Dr.laikus PhD: Ó Nagytiszteletű Fennség! Bocsánatért esedezem mert nem nyújtottam be előre 3 példányban írásban lepecsételve aláírva, felelősségem tudatában fényestekintetű Uraságodhoz a kommentelési kérvényem egy nyilvános fórumon! Nem tudhattam én szánalmas pondró hogy Maga a Legfőbb Cenzorral beszélek ki megszabhatja még a gondolataim is! Mea Culpa Mea Culpa

Jesszusom őrizgesd csak a virtuális királyságodat, biztosan rászorulsz, űzz el mindenkit aki elég értelmes egy elméleti vitához úgy legalább nem marad ellenfeled :) Jó szórakozást!
tschaffer 2011.04.06 12:30:26
@ReignOfdark: Konkrét példát tudok ahol pályázaton a kórház CT-t kapott, de nem a túlterheltség hanem a finanszírozási korlátozás (volkumenkorlát, lám tanulok) miatt annyira nincs kihasználva, hogy heti 3 napra kiadták MAGÁNCÉGNEK! Azt a CT-t amit te meg én fizetünk meg! Egy ilyen gépen a beszerzés az igazán drága nem a működtetés, de a mai egészségügyi finanszírozási rendszerek erről nem vesznek tudomást. Így kevesebbet és drágábban üzemel mint amire képes volna az emberek meg sorbanállnak ... vagy fizetnek a magáncégnek. LOL.

Na most már tényleg húzok mert ezért is megkapom a magamét az uraságoktól :)
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
tschaffer 2011.03.10 09:27:14
Mindenféle szimbolizmus mellett, ami egyszerűen nem érdekel sokkal nagyobb gond hogy a rendszer burkolt kasztrendszert vezet be a törvényekkel és egyéb változtatásokkal. A 15 évre leszállított kötelező oktatás, a fizetős középfokú iskola és az utazási kedvezmények radikális csökkentése vajon hogy értelmezhető egy olyan vidéki városkában ahol nincs középfokú iskola? Mind az utazást mind az iskolát fizetni kéne, de ezt nem engedheti meg mindenki. Az esélyegyenlőség sárba tiprása ez, azt jelzi fogadd el hogy vidéki bunkó vagy és nem az elithez tartozol és meg se próbálj kitörni mert anyagilag úgyis bele fogsz dögleni. Ugyanez hogy nem garantálják a megélhetéshez (nyomorhoz) elegendő támogatást sem a jövőben, tehát ha nincs már semmid akkor vehetsz még egy odaútra szóló jegyet a temetőbe és búcsúzz. Végezetül a családi adókedvezmény alkotmányba kerülése nagyon durva, mert azt jelenti csak gazdag családok gyerekeit támogatjuk, szegény gyerek fogadd el hogy bunkó szolga leszel mindörökre. Bár azért felhívnám a nagy nemzetféltőket hogy minden statisztika szerint éppen a jómódúaknak van kevesebb gyerekük, mert számukra a családnál messze fontosabb a karrier.Ez egyértelmű kasztrendszer. A gazdag gazdagabb a szegény szegényebb lesz az átmenet megszűnik. Urak és szolgák népe leszünk.

Elnézést hogy kicsit indulatosabb vagyok, de egy olyan egyszerű kétgyerekes magyar családfő vagyok aki még körömszakadtával kapaszkodik a középszint alsó peremén egy vidéki kisvárosban, úgy hogy 2 kereső van de a nagytiszteletű felsőoktatás nem átall minimálbért fizetni a páromnak mint 3 tanszéket egyedül adminisztráló fontos alkalmazottjának. (Nuku adójóváírás ugye értik), és akkor maradok én kb átlagbért keresve. Ez az alkotmány számomra nem más minthogy rálépnek a kapaszkodó kezemre és még a képembe is röhögnek, hogy mit akarok én értelmiségit a gyerekeimből, hiába okosak, úgysem fogom tudni kifizetni a taníttatásukat, mert hiszen nem is kötelező mit akarok én itt dőzsölni.
Ez nem az én alkotmányom és nem fogadom el. És elkezdek utánanézni inkább hogy családostul kimegyek külföldre és itt hagyom azt az országot amely kasztrendszert akar csinálni.
tschaffer 2011.03.10 09:43:15
@lüke: Tudod ha nem születésed okán a felső körbe tartoznál akkor nem beszélnél olyan magas lóról. De képzeld el elég egy baleset és hopp te is nincstelen lehetsz mert ennyin múlik az emberség hiányán. Nem a nincsből való osztogatást várom el, de vajon miért is azt támogatja az állam aki amúgy is keres félmilliót, ilyen rohadt sok pénzünk van? Közben a szegényt meg hagyjuk megdögleni. Szép.
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
tschaffer 2011.03.10 09:37:57
@Kivlov: Te szűklátókürű barom! Már elnétzést de te kezdted ezt a hangnemet! Akkor menj el a vakok intézetébe és mond nekik hogy mivel úgysem kapnak állást menjenek megdögölni! Menj el ahhoz a aktonához mely mondjuk megsérült és munkan képtelen és mond meg neki hogy köszönöd a haza szolgálatát de most ideje megdöglenie és kívánom hogy az ilyen armok mint te véletlen síbalaesteben kerüljenek tol,ószékbe hogy a hozzá hasonlóak megmondhassák neked hogy akkor bocsi de most már mehetsz megdögleni!
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
tschaffer 2011.02.11 14:50:45
@eremita: Akkor elárulok valamit. Sokkal jobban jönnél ki ha előbb az újgazdag hatalmas bömösöket vezető 20-as 30-asokat támadnád akik költik apuci pénzét és soha nem dolgoztak igazán ... Ha innen közelítenél az inaktívak felé akik bömössel mennek felvenni a segélyt hidd el sokkal nagyobb támogatásod elnne és fű alatt bedarálhatnád a nyugdíjasaidat is. Nincs politikai érzéked látom. De mondjuk azért megkérdezném hogy egy sportoló aki arra tette fel az életét hogy dicsőséget hozzon az országnak és nyilván ezért a tanulmányit feláldozta és nyugdíjba vonul és 50e Ft lesz a nyugdíja akkor őt is bedarálod-e.
tschaffer 2011.02.11 14:55:52
@eremita: Teréz anya. Szegény szülők általános iskola alatt az apja is meghallt. (Ez a másik kolelgának aki holmi x éva latt befejezett általános iskolák alapján akar szavaztatni)Tevékenysége nem éppen a fizetésből végzett munka volt. Gazdasági hasznot effektíve nem hajtott. Mit kezdenél vele?

Istenem itt mennyi ember képzeli Istennek magát és veszi magához a jogot hogy ítéljen az emberek felett! Döbbenetes azért
tschaffer 2011.02.11 15:01:31
@quadrocs: Csak olimpiai bajnokoknak van járadék. Másodikoknak már nincs :) De lehet hogy tévedek, de ez érdektelen. Mert a maga nemében ez is igazságtalan, csak nézőpont kérdése az is hogy csak ők kapnak, de akár az is hogy kapnak egyáltalán, amikor nekik ez a munkájuk. Vajon aki egész életét átdolgozta keményen de rosszul fizető állásban volt, de felnevelt becsülettel x gyereket vajon miért nem jár neki az exrta eljárás? Hogy ki érdemli meg? Olyan sok tipust lehetne sorolni akik megérdemlik. Például a paralimpikonok le vannak tojva minden szempontból. A nemzetközi tudományos sikerre sem ad semmit az állam, nem is véletlen hogy a külföldi cégek amelyek adnak rá elviszik azokat az embereket. Én csak megkérdőjelezek mindent. Semmi sem egyértelmű :)
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
tschaffer 2011.02.02 00:21:11
Az egész kérdéskör az egyensúlyról szól. Jogok és kötelességek egyensúlyáról. A kettőnek egyensúlyba kell kerülnie.
A határon túli magyaroknak az állampolgárság nem csak egyfajta nemzeti elköteleződés kérdése, leglábbis számomra nem. Hanem az a kérdés hogy az ország felelősséget visel-e minden magyarért bárhol élnek-e. A válasz kultúránként különböző sok okból az igen mellett dönthetünk. A felelősséghez pedig kapocs és jogalap az állampolgárság. Ők vállaják magyarságukat és ezzel életben tartják a magyar kultúrának egyes változatait, cserébe az állampolgársággal nemcsak elismerjük ezt, de egyfajta jogi védelmet is adunk mellé. Ez rendben van.

Sajnos a határon túliak kérdése nincsen helyén kezelve ezen pont után. Ők nem az itteni törvények előírások, adózási és egyéb szabályok szerint élnek, tehát ilyen kötelességük nincs, nem hiszem hogy éppen ezért ezen jogokba bármilyen szinten beleszólásuk kéne legyen. Ugyanakkor az állam többféle támogatást is ad nekik, ezek típusa és mértéke változó és véleményem szerint jogosságuk is. Alapvetően kultúrális és oktatási támogatások helyénvalóak, gazdasági és megélhetésiek szerintem nem.

Vegyünk két példát. Támogatni magyar iskolát Erdélyben. Helyes, mert a magyra nyelv megőrzését szolgálja, a magyar kultúra megmaradását, a magyarság megtartását.

Utazási támogatás 4 alkalommal 90% a MÁV-nál határon túli magyaroknak 6-65 évig. Én az ilyen jellegű pozitív diszkriminációt ellenzem. Ha ezt minden magyar állampolgár megkapná családok százezreinek válna egyszerűbbé például egy nyári üdülés megvalósítása, még akkor is ha csak az Erdélybe szóló vasúti jegyekre vonatkozna. Már 2 felnőtt 2 gyereknek csak Békéscsabáig 20.000 Forint a retúr Pestről! Tehét figyelni kell nehogy átessünk a ló túloldalára.

Tehát aki nem adózik az ne szóljon bele adózási kérdésekbe. Ha bele szeretnének szólni a kultúrális, oktatási kérdésekbe, erre kiváló megoldás ha minisztériumi szinten, vagy bizottsági szinten kapnak helyet a nemzetközi magyar szervezetek. Nem kell hozzá se választónak se választhatónak lenni.

Jelenleg több mint 12 milliárd forint támogatást kapnak. Hogy ez sok vagy kevés nézőpont kérdése. Az hogy ebbe beleszóljanak, ha már egyszer adjuk az evidens (volna, nem tudom hogy a magyar minisztériumi munkába és a pályázatok kiírásába végső soron mennyire van beleszólásuk, lehet itt is volna mit csiszolni)
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
tschaffer 2011.01.31 10:29:51
@Dachstein: Persze. De ilyen alapon az exportnak is nőnie kéne :) Például vegyük a dinnyeszálítást északabbi országokban előbb török és görögdinnyét szálítanak, mert ott érik először, majd később magyart, és van egy rövid időszak amikor náluk is terem egy adott mennyiség. ennek megvan a logikája. A Magyar termelés gondja az hogy nem a videó szerinti profi réteg termel, hanem átlagosan kevesebb mint 7 hektáros miniterületek vannak amelyeken nem lehetséges hatékonyan temelni, ráadásul az állami pénz nagyja a gazdák nagy számának fenntartására megy el. Egy gazda már 1 traktort sem tud hatékonyan üzemelteteni, mert az átlagos 7 hektáros telkét 1 nap alatt fel tudja szántani. A rossz emlékek miatt pedig nem indul meg az összefogás a magánTSZ-ek kialakítása.
Természetesen vannak olyan magyar gazdák akik rájöttek arra hogy itthon soha nem lesz ilyen összefogás. Mikor marokkóban jártam kilómétereken át láttam magyar gazdák földjeit ahol melegházban! termelték a paprikát paradicsomot természetesen a lehető leghatékonyabban hogy aztán eladják akár idehaza is.

Az egész probléma alapja az hogy nem 150.000 profi hanem családi gazdálkodásban több mint 1 millió ember él a mezőgazdaságból, szinte 0 adót fieztve mert nem nyereséges és ennyi felé oszlik az állami támogatás is. A rendszer nem megszüntethető hiszen egy burkolt szociális hálóként működik, különben újabb minimum 600.000 ember jelnne meg a munkanélküliek között főleg a nagyvárosok környékén, ami katasztrofális lenne. De ennek ellenére is elengedhetetlen akár a törvényi nyomás azirányba hogy hatékonyabban együtt termeljenek.
tschaffer 2011.01.31 11:02:29
@Tina0611: Az időjárás viszontagságai nem csak idehaza létező probléma. Éppen ezért nem lehet kifogás. Az összes többi ország összes többi termelőjét érinti. Ha viszont ez minden évben bekövetkezik akkor meg egyértelműen ki lehet jelentani hogy a jelenlegi hazai időjárási viszonyok között ott nem lehetséges a paradicsom termelése leglábbis szabadtartásban.
tschaffer 2011.01.31 11:48:20
Kicsit túllépve a túl sok a gazda, túl sok a gép problémán más felfogásbeli problémák is vannak.
A profi magyar termelők problémája például hogy mindent egyedül kell megoldaniuk. Még az EU-s gazdákhoz képest is szigorú szabályokat tartanak be (láttam hogy magyar gazdák csodálkoztak hogy ez EU-s olszok sokkal kevésbé szigorú feltételekkel termelnek), de ők intézik a beszerzést, a gazdálkodást, a pénzügyi kérdéseket stb. Erre kevés egy ember. Ezért is jó a TSZ-szerűség, vagy leglább a nagygazdaságok kialakítása (ésszel persze). Ausztriában a főnök hogy - hogy nem beszorult az irodába, papírokat tologat mert ma az adminisztráció igencsak nagy teher és külön szakma, de alapvető a jó gazdálkodáshoz. Emellé felvesz, vagy fizet, vagy a tsz társsal meg dolgoztat a földön akinek az adminisztratív labirintus nehezebben menne.
Másik probléma hogy nem a földnek megfelelően termelnek. Olyan területeken amit minden évben elönt az ár vagy a belvíz teljesen esélytelen szokásos dolgokat termelni, vannak ugynakkor olyan gyümölcsösök amik kibírnak akár hónapokat is derékig vízben. De a magyar gazda nehezen vált, ha ő világ életében gabonát termesztett akkor azt fog míg világ a világ, akkor is ha az már nem terem meg. És hibás a föld, az időjárás, az eső, a szél, a belvíz minden, csak a gazda nem.
Harmadik hiba részben törvényi. Van több mint 170 féle magyar almatípus például törvényileg csak a nemzetközileg szokásos alig tucatot szabadna hivatalosan termelni ami egy marhaság. De ugyanez visszafele is igaz van egy csomó modern zöldség és gyümölcs, lila répák és krumplik csak a példa kedvéért. ezeket kisgazdaságokban is lehetne termelni helyi keresletre meg éttermekkel leszerződve.
Negyedik probléma gondolkodásbeli. Óriási karalábét termelnek! Hatalmasat minnél nagyobbat mert kilóra megy! Holott annak az íze, a minősége pocsék. Nem minőségi hanem mennyiségi gondolkodás van a fejekben hibásan, pedig még Ilus néni is tudja ám hogy melyik a fás az az ott az a túl vastag amit nem vesz meg a farhátas levesbe ...

Összegezve, nem vásárlói oldlon kell kezdeni a mezőgazdaság fellendítését, mert nem lehet azt mondani hogy vegyér magyar szívből vacakot drágán. Senki nem hülye. A rossz szabályozókon kell változtatni ami kikényszeríti lassan a termelés változását előnyhöz juttava azt amelyik hosszú távon fenntartható, és akkor már lesz mit vennie a vevőnek. Persze ehhez pénz kell mint mindenhez, mint az egészségügyhöz is, meg oktatáshoz stb. De vagy belefeccolják egyszer vagy addig kavarjuk az éjjeliedényt, míg a végén csak az marad nekünk.
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
tschaffer 2010.11.18 12:59:20
@para_zt: Azért mert logikailag rossza példa amit hoztál. Megértem az álláspontot, csak eze steben nem értek vele egyet :)
Itt nem kocsilopásról van szó, hanem mondjuk arról hogy bunyó után csak te fizeted meg a másik kárát. És nem nálad ünnepel, hanem olyan helyen ami fontos neked. És nem azért nem teszel ellene, mert a másik erősebb, hanem mert ott a rendőr.
Vagyis a) igen meg vagy sértve
b) csak nemzetközi diplomáciai károkat okozva lehetne konkrétan kitérni
c) az eu-ban geyütt vagyunk ...

Ha b nem tetszik a diplomácia sokmindent elbír, én például megtartanám a rendezvényt de annak minden költségét így a rendőri biztosítást is nekik számláznám és erről előre diplomatikusan értesíteném őket, emi miatt ők álnának el az ötlettől.

Ha a c nem tetszik hát azt nem szeretném megismerni, mert magyarság ide vagy oda a családomat nem áldoznám be mégse és költöznék :)
tschaffer 2010.11.18 13:00:16
@szvsz: Nem a Magyar gárda egy betiltott egyesület, a román diplomácia mag nem. Amíg nem volt betiltott addig a Magyra Gárda is kibérelhette volna a Nemzetit ha képes csengetni.
tschaffer 2010.11.18 13:05:23
@svetapop: Nem csak úgy lemondott a nemzeti érdekeiről. Békeszerződésben ratifikálta. Most akkor logikailag ha egy békeszerződést megszegsz akkor az tudod mit jelent?
Az MTV székházának 2006 szeptemberi ostromakor, amikor a rendőrök elhagyták az épületet, úgy éreztük, hogy cserbenhagytak minket – mondta ma Rudi Zoltán, a köztévé volt elnöke a parlamenti bizottság ülésén. Miután azt az éjszakát én is odabent töltöttem, talán nem…..
tschaffer 2010.09.29 12:24:30
Köszönöm az írást.
Pár napot kihagyva most olvastam csak, de nagyon jó volt. Emberi. Én ahogy sokan csak tévében láttam. Hogy akkor pontosan mit éreztem talán nem is olyan fontos. Az viszont ahogy azóta szűntelenül e kérdésben igen. Nem értem, és mélységesen szomorú vagyok.
Azok a triviálisnak ható dolgok hogy azért mert x vagy y volt a hibás mert ezt vagy azt mondott, nekem nem triviálisak. Még a szélsőségesek tombolását jobban meg tudom érteni - nem ez túlzás - mert a focilelátókon is ezt csinálják, egyszerűen ilyenek. De nem tudom megérteni az embereket. Nézni és bámészkodni? Bemenni, és megnyugodva mondani hogy ugyan nem volt senki életveszélyben? Nem értem, és ha lett volna, a bámészkodáson kívül tesz valamit? Kétlem. És akik megsérültek? Nem voltak veszélyben? Dehogynem. És a tűzben nem lehetett volna bárki veszélyben? Vagy ma már teljesen normális kategóriába esik az autógyújtogatás is? Nem tudom felfogni, és az, hogy az emberek ezt láthatóan elfogadták ott akkor, és ma is, az elszomorít.
Megérteni nem azt jelenti, hogy kitalálni egy politikai okot. Az oylan mintha az a nem kedvelt anyósra is rágyújtanánk a házat és megmagyarázhatnánk, hogy nem történt semmi. Megérteni azt jelenti hogy megérteni hogy hogyan játszódhat le emberekben egy folymat aminek az eredményeképpen ennyire érzéketlenné, nem is erkölcstelenné, hanem erkölcshiányossá vállnak. Mintha az egész csak egy 3D-s szappanopera lenne.

Persze mondhatnánk hatalmas tüntetések véres események minden demkráciában előfordulnak, és lehet ezzel relativizálni az eseményeket, de én ezt nem fogadom el. Ilyesminek nem szabadna megtörténnie! Ahogy Gábor józan esze is tiltakozott az ellen hogy ez megtörténhet! Hogy lehetne a józan észt félretenni és felülírni? Milyen ország lesz az? Minden ami itt történik megtörténik máshol is, csaupán az arányok a kérdésesek mert az arányokban ott a józan ész szabta határ, ha azt kivesszük az egyenletből akkor elveszítünk minden stabilitást. Mint aznap. Vagy mint sokszor érzem azóta, az egész ország, még ma is.
Hát nem lesz idén adócsökkentés. Milyen szomorú. Pedig már megmondta a Viktor is. Akkor most a Viktor hazudott? Borzalom.Na igen. Ez a kampány, ez már csak ilyen. Hazudott a Fidesz, mint ahogy négy éve az MSZP is. De mondok durvábbat. Ha a Jobbik vagy az LMP jutott volna hatalomra,…..
tschaffer 2010.04.21 16:55:33
@Ajtony: A Kosuth teret majd leszervezzük a MÁV és a BKV sztrájkkal :) Nem itt nem be nem tartott ígéretekről van szó hanem az ígéretek relatiizálásáról a győzelem után, de még a választás előtt. HA így folytatják a fiúk két hét múlva azt fogják mondani amit korábban Bajnai meg Guyrcsány. Mert azért nekik se volt bátorságuk bevallani hogy egy kormány hatalma egyáltalán nem az ország vezetése, hanem csupán a világ által teremtett helyzetben való lavírozás amiben a saját patakunk piszok szűk és tökmindegy ki ül a lavórban.
tschaffer 2010.04.21 17:00:21
@nestrot10: Ez butaság. Igen természetesen alaposan átgyúrhatná a választási rendszert, de mindenképpen lesznek korlátai. Nincs az a választási rendszer amelyben ha az emberek olyan arányban szavaznak egy másik pártra amilyenben ma a FIDESZ-re ne az a párt győzzön. Lehet játszani, lehet stabilizálni, de bebetonozni csak jó munkával lehetne, az meg ugye nem huncutsággal kéne kezdődjön.
tschaffer 2010.04.21 17:20:40
@ponyva máté: Nem is tudtam eddig a fideszesek nekem mindig azt mondták hogy ha csökkentik az adókat akkor több fog befolyni ....
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
tschaffer 2010.03.26 11:00:06
Hát már elnézést de ez elég egyszerű. Anyád hibázott, a büntetés túl szigorú ugyan, de tisztában volt azzal hogy amit csinál az helytelen.
Tehát lehet azon beszélgetni hogy miért ilyen szigorú a büntetés, miért nem mondjuk egy havi bár megvonása stb. De ez HA mi lenne kérdés tehát most érdektelen.
Lehet beszélgetni még arról hogy mi az hogy nincs eszköz? Van eszköz, csak jobbára az iskola nem áldoz rá. Ugyanis simán ki lehetne küldeni a gyereket az óráról igazolatlannal, ha lenne pedellus vagy bárki, mivel a gyereket nem lehet felügylet nélkül hagyni. Erre a sulik többniyre nem költenek, hagyjuk ki. Marad még számos eszköze a tanárnőnek. Feleltetheti, dolgozatot irathat a gyerekkel, illetve számos módon bevághat neki egy egyest. Itt két gond van, ha a gyerek amúgy is bukta, illetve ha a gyerek okos és emellett szemtelen, tehát mindent megtanult és unatkozik az órán. Ha a gyerek bukta valószínűleg nem fogja érdekeli pár újabb egyes, sőt ilyen esetben a tanári, osztályfőnőki, és igazgatói rovók sem. Sajnos az iskola nem tud tőle megszabadulni, mivel feltételezhető hogy speciális oktatási intézmény ha van is a környéken amúgy is zsúfolt. Megoldás hátra ültetni a gyereket és magas ívben tojni rá, rábízni az osztályra a nevelést. Ez a másik megoldás a csoportszellemre nevelés. Az egyénieskedést tökéletesen meg lehet ölni, ha minden esetben ha bárki zavarja az órát mindenki ír dolgozatot. A kis zülledék pillanatok alatt meg lesz nevelve. Vegyük a másike setet az okos zülledéket, őt általában azért igazgatói rendszabályozások már meg szokták hatni, de a közbenső módszer nála is működik.

Az igazság az és elnézést nem feltételezve a konkrét személyről hogy maradi, de ahogy a gyerekek változnak a korábbi eszközök elégtelenek, és többnyire azért nincsenek megfelelő eszközök a atnárok kezében mert nem sajátítják el őket. Ja ütni nem de a gyerek fejét leordítani még lehet , vagy pálcával asztalra csapni, vagy ajtót bevágni, ezek is hatnak ám, csak némi pszichológia kell, nem csak az ökölerő az egyetlen nevelési módszer.
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
tschaffer 2010.03.22 15:33:22
@Male39: A valamit valamiért csak akkor él ha az ember jómódú. Mert akkor van valamit amit valamiértre lehet cserélni. Akinek meg van valamilye kocsi, idő, elég a kevés vagy no munka a megéléshez, az aztán lesz szíves a magyar nemzetnek egy olyan gyereket nevelni aki fellendíti a hazát és nem csak elvan benne. :)
Mondom a magyarnak! Mit keres az a büdös kölök Angliában hééé! Itt kiviszi a böcsületes magyar adózók által összedobott családipótlékot, hát magyar az ilyen!? :)
tschaffer 2010.03.22 15:33:53
@CatMother: Minidg úgy tesz mint aki elbotlik mi? ): Régi trükk :)
tschaffer 2010.03.22 15:47:36
@CatMother: Ennyi strapát el kell viseljen. Vagy nincs rá garancia? Feketén vetted mi ?
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
tschaffer 2010.03.17 18:39:48
@mrs. white: Basszus tudtam! A gólya! Gyanús is a mocsok minden évben külföldön telel a fene a jódolgát, biztos odakint is adózik, csak a családtámogatást veszi itt fel meg a szülési szabadságot... hogy szakadna rá :)
tschaffer 2010.03.17 18:47:58
@mrs. white: Nem ezt mondtam, de te így gondolkodsz.
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/02/11 Subject: Bukka Party - Jelentkezés To: bukkaparty@bevallalos.hu   Sziasztok Bevállalósok!   A siteon olvastam - edgeH a nickem - hogy jelentkezőket vártok a II. BukkaPartyra, ahol Throath Andival a főszerepben három lány egyszerre próbálja…..
Szögezzük le az elején: a magyar egészségügy úgy szar, ahogy van.Áldatlan állapotok, elégtelen ellátás, alulfizetett személyzet, és sorolhatnánk hosszan, mi mindenen kellene változtatni. De engedtessék meg nekünk adófizetőknek, hogy elsősorban ne az orvosokat és a rezidenseket…..
tschaffer 2010.03.11 14:49:14
Azért ez így nem a teljes kép. Nem olvastam a kommenteket, lehet ezt már valaki kifejtette.

Már az első megállapítással is vitatkoznék hogy a magyar egészségügy úgy szar ahogy van. Egészségügyi informatika területén dolgozom és látom hol milyen a szinvonal, hol vesznek milliós értékű röntgeneket és hol nincs még monitorra sem pénz. A magyar egészségügy például a Románhoz képest évszázadokkal előrébb jár, de akinek a világ összes országából csak a legfejlettebb 10-15 a kiindulási alap és a Vészhelyzet sorozaton meg Doktor Houson nőtt fel nincs reális viszonyítási alapja. Szóval nem dícsérni akarom a helyzetet, de attól hogy simán leszarozzuk ezért messze van. Tisztelt cikkíró sem menne el szar minőségű háziorvoshoz például.

A másik meg hogy ha valaki tiltakozik egy szabályozás amitt akkor különbséget kell tenni aközött hogy mit hirdetett mega média hogy szerintük miért tiltakoznak, illetve hogy valóban mit is akartak mondani a tiltakozók.

Péládnak okáért a rezidens rendszer átalakítása sorána kórházak pályázhattak volna rezidensi helyekre, míg korábban fix számú rezidens helyért ment a verseny. Igen ám csak az orvos és rezidenshiányban szenvedő kórházaknak nem kellett a szinte ingyen dolgozó gyakorlatot töltő rezidens és messze kevesebb helyet pályáztak meg mint ahány diák egyáltalán végez az egyetemeken! Mi a fenét tud akkor csinálni az illető? Sima 6 évvel még háziorvosnak sem mehet el!

És ez csak egy pont. Szóval mielőtt annyira leegyszerűsítjük a helyzetet hogy fizetünka képzésért és ezek meg elmennek, talán érdemes lenne elgondolkodni hogy teszünk-e egyáltalán valamit hogy ne menjenek el. Mert különben egyszerű a válasz. Egyáltalán ne legyen orvosi egyetem, ja kell felveszünk olcsó román, bolgár meg indiai orvosokat. Az ő képzésüket úgyis kifizették a saját hazájukban.
Kinetográf Mit üzen az Avatar? 2010.03.02 15:13:00
Olvasom, hogy Cameron filmje itthon megugrotta az egy milkás nézőszámot - ez bizony nem semmi, hisz rendezőnk minden tizedik honpolgárunkat rá tudta arra venni, hogy ne a 'Köztet nézze otthon, hanem csengesse ki az emelt jegyárat valamelyik plázában. A tömegek persze nyilvánvalóan a…..
tschaffer 2010.03.02 17:48:40
@T mint T: Mi az hogy helyrehozhatatlan kár? Ez nézőpont kérdése. Egy full technikai civilizációnak az olyan marhaságok mint állatok meg fa kb olyan mint nekünk a szeméttelep. Zavaró nem hatékony, felszámolandó. A lényeg az energia és a szükséges nyersanyag. A többi meg ízlés kérdése. Kinek tetszene a rohadt veszélyes dzsungel, ami párás tele van vadálatokkal, egy napig nem élnél túl, amikor egy MKIII-as motorizált lánctalpas teljesen felfegyverzett és amíg a reaktor megy önellátó házikódban felragaszthatod a legutóbbi rózsaszín hello kitty-s plakátot? Ugyan már!
tschaffer 2010.03.02 17:58:47
@Denny Crane: Ma már igazából senkinek sem lehet teljesen új gondolata. Robotost szertenél? Annyi robotos történet van már hogy úgysem tudsz tökéletesen mást írni, mivel robotosat írsz. Varázslós dettó? Szerelmes filmekről ne is beszéljünk, de ugyanígy a telepátiától a mittudoménmiiig imnden témában van párezer forrásmunka. Lehetetlen különbözni és tökéletesen elfogadható hogy a mai amúgy is sablonizáló világban két embernek is hasonló jut az eszébe. Ez olyan lehetetlen? Hányszor volt a tudományban hogy akár nagy felefedezések között a világ két ellentétes pontján csak napok voltak a különbségek? Szóval érdektelen hogy másolt-e nem másolt-e. Olyan lett amilyen. Mondom aki ismeri a WoW játékot annak a teljes látványvilág a Night Elf területeket jutattja eszébe. És? Akkor már Cameron onnan lopott? Lehet hogy hatott rá naés? Annyira egyedire csinálta hogy egészként pontosan ugyanilyet szóról szóra még nem írtak. Aki meg panaszkodik az csinálta volna meg hamarabb a filmet.
Avagy hogyan történik a cigány tanúk kihallgatásra idézése Magyarországon?2008. szeptember 29-én délelőtt a tarnabodi cigánysoron izgatottan tárgyalták az éjszakai lövöldözés és Molotov-koktélos gyújtogatás híreit. Biztos a Gárda volt!- mondták. Akkor már túl voltunk a…..
tschaffer 2009.10.02 15:52:51
Kérem az eseményeket összevetni az annó békés demonstrálók vs rendőrattack szövegelésre. A békés demonstrálók közül ott valóban volt ellenállás sok esetben, és a rendőrök ott sem voltak kevésbé agilisak, és ott bezzeg jött a szövegelés a szándékosan szemkilővő szemre célzó rendőrökről. Marhaság. Aki ennyire sík szarjon sünt.

A helyzet ehhez képest piszok egyszerű lenne, ha nem mindeki azzal lenne rohadtul elfoglalva hogy éppen kit utál. A rendőrnek határozottan és hatékonyan kell fellépnie, de nem több. Ahogy valóban figyelnie kéne hogy lehetőleg nehogy eltalálja valaki szemét a gumilövedékkel, úgy a felesleges erőszak, pl a már lefektetett embrrel szemben visszaélés, és a káromkodás és a másik anyázása sem segít a helyzet hatékony rendezésében. A helyzet tehát az hogy itt a rendőrök ahogy annó is döntő többségében helyesen jártak el, de ahogy korábban úgy most sem profik annyira, hogy közben ne legyenek tökig befosva az akció miatt, ami miatt káromkodnak meg túlreagálnak. Egy rendőr aki biztos abban amit csinál, nem ilyen. Ennyi. Normális kiképzés kéne, normális jogi védelem kéne, egyben határozottabb rendszabályozás.

Amúgy elárulom hogy a rendőrök rohadtul nem nézik hogy éppen a szomszéd ártatlan pistikéjét vagy kinek az állapotos feleségét teperik le az akció helyszinén. Éppen ezért kéne hatékonyan és határozottan, de nem túlreagálva cselekedni, mert te is én is akárki is kerülhet szándékán kívül is ilyen helyzetbe.
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
Ismét lecsapott a gyilkos ötforintos: most kaptam egy levelet Octaviától, a Naiv Ügyféltől, aki 1995-re 2000-et adott a pizzafutárnak. A futár ezután - valószínűleg, mert az akciót senki se látta - leszakította a névkártyáját a levélszekrényéről, bosszúból. Íme a…..
tschaffer 2009.09.22 17:20:22
@ficsilla: Igen a vendéglátásban és a hotelszakmában is jellemzően megegyezés van a jatt leosztásáról, különben senki se lenen a szállodák recepcióján csak vinné fel a szobába a cuccot :) Le van ez dumálva szépen, aki pedig kilóg azt hamarosan kilógatják.
tschaffer 2009.09.22 17:58:58
@morrisal_: ugyanez a szülésszel, meg szülésznővel perkálj vagy átmennek hentesbe!
tschaffer 2009.09.22 18:06:49
@zsoltkov: Igazad van abbő már nemzeti rekordot kell csinálni, nem hagyhatjuk abba elvársak!
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
tschaffer 2009.09.17 10:20:11
w Ölni és élni hagyni 2009.09.04 11:40:00
Hazánk erdői vadban viszonylag gazdagnak számítanak, bár olyan nagy böszme állat, mint a medve vagy az orrszarvú nem él meg itt, de nem is baj, senkinek se hiányzik, hogy a medvebűnözéssel újabb munícióhoz jusson a fasizmus. Van elég őz, szarvas, vaddisznó és nyúl. A probléma…..