Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Passion4Work.hu

170 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csaknem 33 ezer külföldön élő magyar kap itthonról nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást, a hazai átlagnál lényegesen kevesebbet, a jogosultak közül legtöbben Németországban élnek - írja a Magyar Idők hétfői számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. A lap írása szerint az…..
Egy pénzügyi tervező négy dolgot említ, amit szerinte a gazdag szülők megtanítanak gyermekeiknek, és ami nagyban hozzásegíti őket a boldog és sikeres harmincas évekhez. 1. A 25 százalékos szabályTom Corley, könyvelő és pénzügyi tervező szerint nem szabad a nettó havi fizetés 25 százalékánál többet…..
Pár éve robbant be az otthoni munkavégzés eddigi legérdekesebb és egyben legabszurdabb formája. A digitális nomádok lakásokat szállnak meg egy napra, hogy a coworking irodánál nagyobb kényelemben, de az otthoni magánnyal szemben mégis társaságban adjanak a munkának. Úgy tűnik azonban, hogy a…..
Hétfőtől kézbesíti a posta a személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket. Ezekből, mint Tállai András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője az MTI-nek elmondta, az is kiderül, hogy az adózók többségének az idén már az adóhatóság készíti el az szja-bevallását. A bérből és…..
Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a munkaszüneti napok 2017-ben végül nem is olyan rosszul fognak megoszlani. Feltételezve persze azt, hogy nem lesz valami váratlan változás a munkaidő naptár eddigi szerkezetében. A  Nagypéntek ünnepnapba vonásával a hosszú hétvégék száma nem változott, számuk…..
Egy coach szerint az Y generációs munkavállalóknak nem a céges csocsóasztal hiányzik, hanem felelősség a nyakukba. Ezt a problémát pedig nem lehet a HR-re, az iroda designerre, vagy a szervezeti tanácsadóra tolni, ez a szakmai vezető feladata. A szakember szerint nem a céges uzsonnával,…..
Egy átlagos dán mindössze 33 órát dolgozik egy héten, ötkor pedig a legtöbb irodában már lekapcsolták a lámpákat. Ez a rugalmatlan, ámde családbarát munkakultúra mégsem veti vissza az ország versenyképességét. Sőt, épp hogy csak lemaradnak a top 10-es listáról, a magánélet és munka egyensúlyát…..
2017. január 1-től jelentősen változik a nem pénzben nyújtható juttatások adózása, emiatt a korábbi években már megszokott cafeteriaelemek kikerülhetnek a választható juttatások köréből, az adómentesen nyújtható juttatások pedig új elemekkel bővülnek. Az év végéhez közeledve a vállalatokat kihívás…..
 Alapszabályként elmondható, hogy a Munka törvénykönyvének szabályozása szerint a tárgyévi szabadságot abban a naptári évben kell kiadni és kivenni, amelyben erre a jogosultságot a munkavállaló megszerezte. Mint mindenhol, természetesen, itt is vannak kivételek. Nézzük, mikor vihető át a szabadság a…..
Közismert tény, hogy ha valaki a Google-nél szeretne dolgozni, kiváló kvalitásokkal kell, hogy rendelkezzen. Hogy ez mennyire így van, azt Pierre Gauthier nemrég saját bőrén is megtapasztalhatta. A programozó szakember 37 évnyi kódolási tapasztalattal és az iparágban eltöltött több évtized után…..
A munkáltató a munkavállaló részére étkezés, pihenés, illetve egyéb szükségletek kielégítése érdekében pihenőidőt, úgynevezett munkaközi szünetet köteles biztosítani. A Munka Törvénykönyve pontosan definiálja, hogy egyrészt mi minősül munkaközi szünetnek, másrészt a munkáltatónak a munkaközi…..
Egyetlen hónap alatt 2,3 százalékkal nőtt az ellátás nélküli álláskeresők száma, a megugrás azonban "természetes" az év ezen szakaszában. Szeptemberben összesen 140 635 olyan nyilvántartott álláskereső volt, akik bármiféle ellátás nélkül voltak kénytelenek átvészelni a hónapot - derül ki a…..
„Beiratkoztam egy hentesképző tanfolyamra” – mondta a 24 éves Loic a szüleinek, akik alig kaptak levegőt a döbbenettől. Fiúk ugyanis fél évvel korábban Grenoble egyik jó hírű egyetemén szerzett közgazdasági diplomát. Jól fizető, fix állást is kapott nagyon gyorsan. De a munkahely csalódások…..
A munkáltatói felmondással szemben a kisgyermeküket nevelő apákat is védi a törvény? Utánajártunk a kérdésnek. A Munka Törvénykönyve a gyermeküket egyedül nevelő apáknak a gyermek 3 éves koráig ugyanazt a védelmet nyújtja, mint az anyáknak. Ha az apa már dolgozik, tehát nincs fizetés nélküli…..
Hogy a magyarok keveset keresnek a nyugat-európai országok dolgozóihoz képest, az régóta köztudott. A kérdés foglalkoztatja a magyar alkalmazottakat és a közgazdászokat is. Utóbbiak választ is keresnek arra, miért van az, hogy már a szomszédos Ausztriával összevetve is pocsék a magyar bérszínvonal.…..
559 álláskereső jelent meg az Aranytíz Kultúrházban, október 27-én megrendezésre kerülő állásbörzén, amin 38 munkáltató vett részt, köztük a Passion4Work is. Izgatottan települtünk ki az eseményre, nagy örömünkre a standunkat komoly érdeklődés övezte. 18-tól 65 éves korig, nők és férfiak vegyesen…..
A legfrissebb a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) által készített versenyképességi rangsorban Magyarország a vizsgált 144 ország közül a 69., az Európai Unión belül pedig a 25. Ez amellett, hogy 6 hellyel rosszabb az előző évinél, történelmi mélypontot is jelent. Ennyire rosszul…..
Tudtad, hogy a munkavállalók fele azért mond fel, mert úgy érzi, hogy őt a főnöke emberként semmibe veszi? „Pedig jól megfizettem” – mondja csodálkozva az egyszeri vállalatvezető, és nem érti, miért mindig az a beosztottja mond fel, akit az egyik legjobb dolgozójának tart. Most szólunk: a pénz nem…..
Egy friss kutatás szerint, ha valaki munkaundorban szenved, az akár már 40 évesen is egészségügyi következményekkel járhat. Különösen akkor igaz ez, ha valaki a karriere elején kerül olyan munkahelyre, ami csalódást okoz. Ohio-i szociológusok több mint 6400 embert követtek nyomon hosszú távon -…..
Sajnos még mindig volt hova lejjebb csúszni a minimálbérek uniós ranglistáján. A legfrissebb adatok szerint már a harmadik legalacsonyabb a magyar összeg. Az idei második félévben 350,1 euró volt a magyar minimálbér az Eurostat legfrissebb adatai szerint, ami előző évhez képest 5 százalékos…..
  Egy felmérés szerint a munkavállalók 57 százaléka a béren kívüli juttatások alapján dönti el, hogy elfogadja-e az állást vagy sem. Ezért a világcégek egymásra licitálva próbálnak kedvében járni a dolgozóknak. Íme, néhány átlagon felüli próbálkozás. Spotify – mesterséges megtermékenyítés A cég…..
A Munka Törvénykönyvének az iskolaszövetkezeti munkaviszonyról szóló paragrafusai (Mt. 223-227.§) 2016. szeptember 1. napjával hatályon kívül helyezésre kerültek. Ezt követően az iskolaszövetkezetekről és a szövetkezetekről szóló 2006. évi X.tv. rendelkezései irányadóak, ahol az iskolaszövetkezet…..
Ez úton szeretnénk meginvitálni téged egy, a szó szoros értelmében vett ösztönző akcióhoz. Amennyiben ismerőseid, barátaid, rokonaid, családtagjaid közül valaki a te ajánlásodat követően felvételt nyer a Passion4Work alábbi nyitott pozíciói közül valamelyikbe:   szobalány,  éttermi dolgozó,  CALL…..
A világ egyre több helyén és egyre gyakrabban kerül szóba, hogy a technológia, a robotizáció fejlődésének következtében markánsan megváltozhat a havi, heti, napi munkarend, azaz kevesebb munkaórát kellene dolgozni. Nem kell azonban messzire menni, hazánkban is akad egy cég, amelyik már kipróbálta a…..
Az azonnali hatályú felmondás esetén az „azonnali” mit jelent? Még aznap kirúghatják az illetőt? Mi kiderítettük, mi a helyzet! A munkáltató és a munkavállaló egyoldalú, címzett és indokolt jognyilatkozatával azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyt, ha a másik fél a munkaviszonyból…..