Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StileDiVita

570 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2022 áprilisi újranyitás óta a Centrál fokozatosan visszanyerte a budapesti törzsközönség szimpátiáját és a külföldi turisták szemében is egyre inkább fontos, bakancslistás helyszínné vált. Valós nagykávéházként működik, már reggel 9 és 10 óra között megtelik élettel, ekkor érkeznek a reggelizni-,…..
Néhány évvel ezelőtt teljesen beleszerettem Szardíniába, így nem is volt kérdés, hogy idén elkészítem Húsvétkor ezt a különleges ízű süteményt, amit a szárdok egész évben fogyasztanak édes és sós változatban is, de Húsvétkor egészen biztos, hogy mindenhol beszerezhető ez az édes…..
November 4-12. között a 21. Olasz Filmfesztiválon a budapesti Puskin és Tabán moziban 12 kortárs olasz filmet nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Az idei Velencei Filmfesztivál nyitófilmje, A parancsnok nyitja a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös…..
Egyedülálló lakberendezési megoldások és friss dizájntrendek várnak az idén ötéves S/ALON BUDAPEST látogatóira szeptember 22-23-24-én. Az enteriőrdizájn rajongók jól tudják, a szeptember évek óta felejthetetlen élményhétvégét tartogat minden lakberendezést kedvelő és újdonságra nyitott szem…..
A rendszeres Olaszországba járóknak nem kell bemutatni, mit nyújt augusztusban az ország a turistáknak, de aki most tervezi az utazását, nem árt, ha tud néhány pro és kontra dolgot a Ferragosto-ról, vagyis az éves, olasz szabadságról, ami minden évben augusztus 15-től veszi kezdetét Az első és…..
Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az „új generáció” kerül a középpontba június 2-4. között a Millenárison, az MBH Bank Gourmet Fesztiválon. A magyar vendéglátás legismertebb képviselőinek bemutatása, és a több mint száz kiállító…..
Nápoly és környékén a mai napig megtalálható ez a torta, ami tradicionálisan csak erre a környékre jellemző. A legenda Partenope szirénhez kötődik, aki a város jelképe is egyben, s a legenda visszanyúlik a pogány időkbe. Partenope a tengerben lakik - jó szirénhez méltóan :) - a Vezúv és Posilippo…..
Ez a kalács elsősorban az észak-olasz húsvéti asztalokon található meg. S hogy miért is galamb, vagyis colomba? A válasz az olaszok vallásosságára vezethető vissza. A galamb a szent családot ábrázolja, ami már egyúttal készülődés a pünkösdi időszakra. Legendája természetesen ennek a süteménynek…..
Mielőtt belevágnánk a húsvéti édes kalácsok hadába, kezdjük a sort egy sós változattal.  Hozzávalók - 50 dkg liszt - 80 ml olívaolaj + pár evőkanál a tészta kenéséhez - 1 db. hagyma apróra vágva - 2 gerezd zúzott fokhagyma - 60 dkg spenót (vagy mángold) megtisztítva - 50 dkg ricotta - 10…..
Idén április első hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenharmadik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. A Stile di Vita magazin…..
Nem mondhatjuk igazán könnyűnek ezt a dél-olasz, Catania-i receptet, amit március 19-én, József napon, és egyben az olaszok Apák Napján készítenek, de mindenképp megéri nekikezdeni, mert az eredményt utána nem tudjuk letenni.  Zeppole di San Giuseppe – kb. 16 darab - Tészta: 250 gr liszt 250…..
Bár repülővel Budapestről Firenzébe közvetlenül nem lehet eljutni, ezért a közeli Pisaban vagy Bolognaba éri meg repjegyet venni, viszont mégis érdemes nekivágni az útnak akár vonattal vagy a Flix busszal is, mert amikor már odaérünk, a város kárpótolni fog mindenért. A „középkor Athénja”-ként…..
Milánó Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa. Milánót Olaszország gazdasági fővárosának tartják, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Világhírét manapság divatházainak, operaházának köszönheti, régebben pedig gótikus, csupa kőcsipke dómjának, illetve a Santa…..
Míg december 7-én Gubbioban gyúltak ki a fények a hegy oldalára épített karácsonyfán, addig Castiglione del Lago-ban december 8-é volt a főszerep. Ugyanis, ismét egy világcsúcsról beszélve, a tavon kelt életre a legnagyobb vízi karácsonyfa, a Luci sul Trasimeno.  Idén nem lehetett egy égőt sem…..
Gubbiot leginkább két helyről ismerjük. Szerb Antal Utas és holdvilág című könyvéből, vagy pedig a Don Matteo sorozatból, amelyben Terence Hill a nagy pofonok helyett szelíd papot játszott ártatlan, nagy kék szemekkel. De itt gyúlnak ki a világ legnagyobb karácsonyfájának a fényei is 1981 óta,…..
A nápolyi bölcsőművészet évszázadok óta változatlan, és a város legtradicionálisabb karácsonyi hagyományainak részévé vált, aminek az építését december 8-án kezdik. Olyannyira, hogy nem csak a karácsonyi időszakban, hanem egész híres turista látványosság a via dei presepi, vagyis a Via San Gregorio…..
Az olasz desszertekről nem lehet egy lélegzetvétellel beszélni, hiszen a világszerte ismert, finomabbnál finomabb olasz desszertek kora és népszerűsége vetekszik a pizzájéval vagy a pastajéval, hiszen mint minden másnak, az olasz édességeknek is több évtizedre vagy évszázadra visszavezethető múltjuk…..
Ha november, akkor érkeznek a legújabb olasz filmek a MittelCinemaFest-en, amelyekre idén november 5-16-ig lehet a Puskinban és a Tabánban jegyet váltani. Felix van Groeningen az idei Cannes-i Filmfesztiválon a Zsűri Díját elnyert Nyolc hegy című filmjével nyílik meg november 5-én a fesztivál a…..
Pénzdíjas tejhaböntő bajnokság profiknak és hobbi-baristáknak, kávégép-bemutató és csúcsminőségű kávék korlátlan kóstolása is várja a vendégeket egész nap a belváros egyik legnépszerűbb helyszínén 2022. október 2-án, vasárnap 10.00-18.00 között. Magyarországon tizedik alkalommal ünnepeljük a kávé…..
A modern design a művészet, az építészet, az életmód és a komfortkultúra szintézise, ezt ünnepli a szeptember 23-25. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás. Az elmúlt évek új szemléletet hoztak otthonainkba, a modern lakberendezés főként a…..
Egy kis fügetúltengés lett itthon, ugyanis a pirani piacon vettem egy kilót, hogy legyen, de mire hazaértem, az erkélyen is beérett a bokron szinte az összes. Még ha tombol is a 30 fölötti hőmérséklet, van amiért érdemes beindítani a sütőt. Füge és linzer tészta, az egyik legjobb…..
Figyelmeztetés: A következő szöveg tartalmazhat olyan kifejezéseket, jelzőket, amelyeket néhányan túlzónak vagy fellengzősnek ítélhetnek…a helyzet viszont az, hogy a július 23-án megnyíló White Raven skybar & lounge-ról nagyon nehéz úgy beszélni, hogy az ember nem használ felsőfokú…..
A szigeteknek mindig külön hangulatuk van. Az ember úgy érzi, mintha elszakadna a mindennapok valóságától, és belecsöppenne valami, már-már szinte „levéltitokként” kezelendő életbe, ahol ki tudja mikor, de megállt az idő, és sehova nem akar tovább mozdulni. Imádtam Szicíliát, Elbát, de a ma is…..
Akár reggel, akár kora délután jó érzés egy csésze kávéval, vagy egy kevés Vino Santo-val eszegetni pár falat cantuccinit, amit mi készítünk házilag...és ha egy kis meggyet is szórunk bele, csak fokozzuk ezt az élményt. Percek alatt elkészíthetjük, akár ma délutánra is! Hozzávalók – kb. 25 db-hoz…..
Bár nincs túl meleg, de otthon szívesen eszünk egy kis fagyit tévénézés vagy családi beszélgetés közben. És ha ránk maradt egy kis kalács, netalán egy kis Colomba di Pasqua, van fagyikészítő gépünk, akkor magunk is készíthetjük a híres olasz cukrász, Guido Gobino desszertjét, mielőtt ránk száradna a…..