Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Che Pel (törölt)

0 bejegyzést írt és 334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Úgy tűnik, Balogh „Nokia-doboz” Zsolt nem a levegőbe beszélt. Miklós De Niro most megmutatja, mi jelent a párthűség. Nagy asztal, nagykutyák, sok parizer és egy baseballütő. Egy párt mind felett.   Kép: Brian De Palma, szöveg: Mandiner...
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
Che Pel (törölt) 2010.03.04 12:33:45
@Mufurc Manó: Köszönöm nagyívű válaszod! :) Majd elgondolkodom rajta.
De azt azért be kell látnunk, hogy orvostanhallgatóból lesz az orvos (háziorvos is). Belőlem (mérnök-közgazdász) nem nagyon lesz már háziorvos. Mindenesetre, több orvos összevetése után is azt mondom, hogy amíg a gyógyszergyárak fizetik az orvosokat, és az orvosoknak az az érdekük, hogy sok legyen a beteg (zsebboríték), addig nem nagyon fog megváltozni az ország egészségi állapota... Nem ez az érdek...
Arról most nem kezdenék diskurzust, hogy jómagam is ismerek olyan embert, akinek a családtagja azért halt meg, mert az orvosnak (kórházi) nem TUDTAK elég pénzt fizetni ZSEBBE. Nyilván ilyet bizonyítani nem lehet... De igazad van: "Egyik fajta ember nem egyenlő másik fajta ember." Ne általánosítsunk! De amikor már sok esetről van szó, egy bizonyos mintát már ki lehet venni...
Che Pel (törölt) 2010.03.04 13:10:40
@Mufurc Manó: Igazad van! Ez a poszt valóban nem az orvosi visszaélésekről szól. Kicsit off volt, bocsi!
Én nem tudom megítélni, mi van a rendelet hátterében, most csak egy véleményt olvastam a posztoló szemszögéből... Ráadásul egy érintett véleményét (amely innentől kezdve szubjektívnek tekintendő). Nyilván neki fájnak ezek a dolgok, de minden éremnek két oldala van... Abban egyet érthetünk, hogy nem egészséges szétverni a magyar orvosképzést, de szerintem nem ez az egészségügy rákfenéje (mint már arra az előbbi hozzászólásomban is jeleztem). Az érdekeltségeket kellene gyökeresen megváltoztatni... Amíg az nem változik, addig maradnak a felszíni sírások (vagy sírásók?).
Kedves Miklós, drága barátom! Sajnos bekövetkezett az, amitől tartottunk, Antal meg a Balogh nem bírták tovább és beszéltek. Rólad. Sajnos, az időpont nem a legjobb, így 70 nappal a választások előtt. Máskor talán el tudnánk simítani az ügyet, de most nem megy. A rendőrségi…..
Che Pel (törölt) 2010.02.02 17:22:32
@eszkep:
:) :)
Leírod azt, hogy nézzek utána a dolgoknak, és belinkeled egy bulvár újság egyik cikkét???? Nahát-nahát! Esetleg az nem jut eszedbe, hogy "máshonnan" szereztem az információt? Mondjuk, kicsivel autentikusabb forrásból, mint egy bulvárcikk! HA FELÜLSZ MINDEN BULVÁRCIKKNEK, KOMOLY MEGLEPETÉSEK FOGNAK MÉG ÉRNI AZ ÉLETBEN! NE TEDD!!!
Sziasztok! Rövid leszek.Egy kis cégnél dolgozom, vagyunk vagy nyolcan összesen. Már három éve vagyok itt és eddig semmi komolyabb problémám nem volt sem a munkával, sem a főnökünkkel. Persze jóban sem vagyunk, tartjuk a 2 lépés távolságot.   Még Karácsony előtt…..
Che Pel (törölt) 2010.01.08 17:45:48
@daito:
Alapvetően egyetértek Veled! Nálunk a munkások elég drága gépeken veszélyesnek minősülő munkafolyamatokat végeznek. Állandó szondázás lóg a levegőben (felvételkor jelezve lett nekik), így bármikor fújhatnak. Ha valakit elkapnak, azonnal mehet isten hírével!
Senki sem szeretne egy komoly munkahelyi baleset elszenvedője lenni. A főnökség sem szeretne kártérítési (vagy munkajogi) perekre járni. Nem beszélve a kieső munkáról... Nem kell felkapni a vizet ezen! Álljon oda, fújja meg, oszt' menjen a dolgára! Ha nincs félnivalója, ne foglalkozzon vele! Csak feleslegesen stresszeli magát.
Az alábbi kesergő levélből egy derül ki: Kiváló Dolgozó nem ebben a világban, hanem a tiszta ideák birodalmában élt eddig. Kiváló Dolgozó, ébredj föl! MINDEN készétel ilyen gusztustalan, mint a Norbié. A legtöbb még ennél is sokkal, de sokkal durvábban eltér a csomagolás…..
Che Pel (törölt) 2009.12.15 12:16:00
Újra a festői hegyek közé merészkedünk, ahol a szemfüles turista nem csak tájbort találhat, de kósza kufircot is. A bevált receptet az a lány igazolja, aki minden évben egy bizonyos panzióban száll meg, ahol magára rántja a tulajdonos fiát, aki egészséges férfiember lévén…..
Che Pel (törölt) 2009.12.07 11:17:18
Egy a mai napon kelt részletes tájékoztatásában a jászalsószentgyörgyi AGIP benzinkút tulajdonosa a miheztartás végett arról értesíti a lakosságot, hogy a továbbiakban „az általam üzemeltetett és tulajdonomat képező benzinkutat BEZÁROM A ROMA, CIGÁNY KISEBBSÉG…..
Che Pel (törölt) 2009.11.12 13:38:31
@Dubito:
"Civilizáltabb országok ebből tanultak. Amerikában a feketék, Franciaországban a bevándorlók,.." Megkérdezted az ott élőket, hogy mit szólnak ehhez. Mellesleg, az amerikai rendőr szó nélkül lelövi a niggert, ha csak rosszul néz rá! A frankoknál állandóan áll a balhé a bevándorlók és a bennszülöttek között. Most akkor miről is beszélsz? Hol vannak ezek a kérdések megoldva? Dél-Afrikában? Ahol fehérként nem állhatsz meg a piros lámpánál a kereszteződésben, mert biztos, hogy egy nigger fejbe lő?
Che Pel (törölt) 2009.11.12 13:40:53
@az igazi Sipi:
No, ez elég off volt! Nem értetted a poént, de nem baj nem vetem a szemedre...
Che Pel (törölt) 2009.11.12 13:47:57
@Benzinkutas Brigi:
Megbocsáss, de szerintem klinikai eset vagy! Mutattad már magad orvosnak? Vagy elgurult a gyógyszered? :)
Ép ésszel az ember nem akarhat háborút! Még egy aprócska körömfingnyit sem!
Szerintem, nem ártana esténként kicsit meditálnod... Az nyugtat! Javaslom a gyertyaláng meditációt!
A neve alapján nem is gondolnánk, mekkora vihart kavart Lou Jing Kínában. A húszéves lány a sanghaji Dragon TV Go Oriental Girl című énekes tehetségkutató műsorába jelentkezett, de van egy aprócska szépséghibája: fekete a bőre. Jing apja ugyanis egy afroamerikai férfi volt, aki…..
Sárdobáló Oltós théma 2009.10.30 07:00:00
Eddig is tudtuk, hogy a Helyi Théma egy igénytelen politikai bulvárlap, a jobboldali hagyomány legmélyebb bugyraiból. Kicsit csöcsös, kicsit helyi és leginkább vulgárpolitikai. Az utóbbi hetekben egyre erőteljesebben terjednek pletykák arról, hogy az új H1N1 elleni vakcina nem jó,…..
Che Pel (törölt) 2009.10.30 10:24:50
@tommybravo:
Bocsi, hogy beleszólok. Én is egyszerre kaptam meg mindkettőt. Már lassan két hete. Semmit nem tapasztaltam, ami káros hatásra utalna. Eddig...
Che Pel (törölt) 2009.10.30 10:29:58
@danaz:
"A Helyi Théma egyébként nem mindenhol jobboldali, én úgy vettem észre, hogy minden kerületben a helyi önkormányzatot szolgálja ki úgymond." Ezt helyből tudom cáfolni!
Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez megváltozzon. És hát, ha…..
Che Pel (törölt) 2009.10.30 10:28:14
@igazitrebitsch:
Egyetértek! Nálad a pont!
Mit gondol a kedves olvasó, Kovács állítása szerint ki volt az aki méltatta? Az MSZP? Bajnai? Gyurcsány? Medgyessy? Nem. Hanem "...az Európai Parlament biztosokkal szembeni szigorúságáról híres pénzügyi és gazdasági bizottsága." -mondotta a Világgazdaságnak.Persze. Laci…..
Ha valaki kereskedelmi csatornához áll dolgozni, akkor a véleményét adja le a ruhatárban, vagy a csatorna sajtósánál. A hétvége legjobb mondatát a Borsonline-ben olvastuk, persze nem tudni, hogy tényleg Pachmann ilyen huncut, kikacsintós mókamester, vagy csak a Bors…..
Che Pel (törölt) 2009.10.05 18:42:42
@stüszi:
Nincs tisztogatás? Gyárfásék az MTV-ből, Bárdosék a TV2-ből... Nem lepődnék meg, ha hamarosan - mondjuk - a retekes Heti Hetes is repülne a műsorból...
Úgy látszik, egyesek odaszóltak, hogy most ők jönnek a hatalomban..., és ha a TV-k akkor is akarnak koncessziót, akkor a szoci kollaboránsoknak menniük kell...
Che Pel (törölt) 2009.10.05 18:45:11
Che Pel (törölt) 2009.10.05 18:45:46
Uraim,Ha Istent és embert ismernek, a kedd esti BL-közvetítések alatt fittyet (vagy felőlem akár sárgarépát is) hánynak a rendezői utasításra, és innentől kezdve NEM húzzák rá a zoomot, vagy miafaszt, amivel a kamerával jó közeliket lehet készíteni, na, azt a bizbaszt NEM…..
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
Tegnap, szeptember 20-án vasárnap nagyon fontos lépést tett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyet reményeink szerint más felekezetek is követnek. Minden katolikus templomban felolvasták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, mely elítéli az „okkultizmust, a…..
Che Pel (törölt) 2009.09.21 16:08:09
@Zoltan895:
Ha trágárkodni akartam volna, csúnyábbakat olvashattál volna hosszú, tömött sorokban. Csak kifejeztem vélemények a lekezelő stílusod miatt...
Egyébként, nem tudom, hogy jön ide a baloldal? Nem érzed kicsit frusztráltnak magad manapság? Először laikus, aztán baloldal. Mi jöhet még? Még a végén sátánimádó kommunista démon leszek, akit a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciával körlevélben fogsz kitagadtatni... :) Ja, hogy tényleg?
Che Pel (törölt) 2009.09.21 16:31:40
@SzilvayG (dszg):
Ja bocs, erre még muszáj!
"Maguknak gyűjtögető szerzetesrendek, ez vicces :DD: És mit csinálnak a fölhalmozott vagyonnal? Elisszák?:D:D " és elkurvázzák! :)
Rég volt már szó a blog kedvenc városáról, a jelenleg Európa figyelmének is "nagy hányadát" birtokló Pécsről, de természetesen a város nem pihent ezidő alatt. Csokorba szedtem a történéseket, tessék parancsolni. I. Szili haverja és a Pécsi Tudományegyetem koleszai…..
Többszöri próbálkozás ellenére sem jön össze a hétvégére tervezett magyar-szlovák államfői találkozó. Sólyom László magyar államfő ugyanis addig nem hajlandó találkozni szlovák kollégájával, Ivan Gasparoviccsal, amíg Szlovákia nem ad diplomáciai választ a…..
Che Pel (törölt) 2009.09.09 11:52:22
@Muad\\\'Dib: ez egy remek kérdés! Pont az teszi fel, aki isten-császárt választ avatar-névnek? ;)
Che Pel (törölt) 2009.09.09 12:04:34
@Muad\\\'Dib: A Fene! Vazzeg! Pedig teljesen úgy tűnt! Komolyan beszélsz? Nem viccősz?

Mellesleg, attól még lelkületet mutathat ez a névválasztás is, nem? Ebből a szempontból én is kérdezhetem, hogy "ez nálad általános vonzódás a" isteni hatalommal bíró (és ezt használó is) diktátorokhoz? Nocsak, hm, nem ismerős? ;)
Che Pel (törölt) 2009.09.09 12:27:58
@Muad\\\'Dib:
Jó! Válaszolok a kérdésedre, de ezzel lezártnak tekintem a vitát, mert látom, hogy nem fogod fel, hogy abból a szempontból nincs különbség egy egyszer létezett személy személyisége és kitalált személy személyisége között, hogy TE személyesen olyan akarsz-e lenni!

Nincs ilyen irányú vonzalmam egyik tömeggyilkos iránt sem (vagy legalábbis nem tudok róla)! De ha már magyaráznom kell: a név utal a lakóhelyemre és a nagy többség számára létező ismertető jegyeire. Próbáltam viccesnek lenni, de valakik lefagynak ettől... (Mellesleg, elég sok gratulációt kapok az avatarom miatt)!

Ja, nincs Che-s pólóm sem! És igen szomorú lennék, ha lefagynék egy-egy beszélgetés alkalmával...

Itt most írhatnám, hogy de TE sem válaszoltál az én kérdésemre. Csak már nem érdekel... :P
Mert az RTL Klub mindent megtehet.Mert nem számít, hogy hónapok óta tudni lehet a magyar-portugál kezdési időpontját, most, egy héttel előtte esik le valakinek, hogy jé, ütközik a Barátok közttel. És mert nem lényeges még az sem, hogy ha most szombaton borul a papírforma, és…..
Könnyed nyári sorozatunk (I. rész, II.rész, III. rész, 30 milliárdos hitel a BKV-nak) folytatódik tovább, a "cég" egy kimeríthetetlen aranybánya. Ráadásul a szerencse is ránk mosolygott: a BKV irányában mutatott fokozott érdeklődésünk levélírásra késztetett valakit,…..
Mandiner blog BKV: szétesés 2009.08.28 09:01:00
   Sajnos-hálistennek ritkán szembesül az ember ennyire plasztikusan az ország/város/közszolgáltatás nyomorával, mint tegnap volt szerencsém a fővárosi Rákóczi úton. Az elmúlt hetek amúgy is a BKV, pontosabban a kitűnő menedzser, Kocsis István és a nagyszerű…..