Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csermely Ágnes

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az európai tőzsdéken az elmúlt egy évben megfeleződött a gáz ára. Úgy tűnik, minden fosszilis energiahordozóból túlkínálat van, így együtt olvad az egymással versengő termékek ára. De míg az olajnál már sokan gondolják, hogy elértük a gödör alját, a gázban még tovább romlanak a fundamentumok. A…..
Meg lehet nyugodni: már az ukránok is nyugatról veszik a gázt, egy európai ellátási zavar pedig se a Gazpromnak, se az ukránoknak nem áll érdekében. Néhány napja, november 25-én a Gazprom bejelentette, hogy leállítja az Ukrajnának történő gázszállításokat. A szemfüles…..
A Földet nem fogják egyik pillanatról a másikra megmenteni a katasztrofális klímaváltozástól, de talán elindulunk a megoldás irányába, jó pár év tökölés után. Mától két hétig a párizsi klímacsúcsra figyel a világ. Elmagyarázzuk, miről szól, és mi…..
Guruló Hordó Kell-e nekünk LNG? 2015.11.04 15:06:42
Jó áron akkor a legkönnyebb vásárolni, ha több eladó is van a piacon, akik versenyeznek egymással. Ez az összefüggés a földgáz piacon éppúgy érvényesül, mint bármely más termék esetében: az elmúlt években az orosz szállítónak kiszolgáltatott Litvánia vagy Bulgária…..
Előző írásunkban bemutattuk, hogy az LNG piacon várhatóan túlkínálat alakul ki, és az új termelőknek meg kell találniuk a korábban biztos felvevőpiacnak tekintett ázsiai országok alternatíváját. Hosszabb távon arra számítunk, hogy piacok nyílnak majd meg, és a…..
LNG sorozatunk második részében a piacok átalakulásával foglalkozunk: hogyan lesz a néhány eladó által uralt, merev szerződésekkel jellemezhető LNG piacból rugalmas, sokszereplős, likvid nemzetközi kereskedelem. Ez megnyitja a lehetőségét annak, hogy új szereplők is belépjenek…..