Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komica72

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés megosztóbb város van Nápolynál. A lelkendezők áradoznak hangulatáról, mely legtöbbjüknek a száradó lepedők látványát jelenti; a fújolók szidják a mocskot, a bűzt és a hangzavart. Mindenkinek igaza van. Ez a város azonban jóval több ennél. De nem való mindenkinek. Szigorúan szubjektív…..
komica72 2018.08.16 13:12:50
@ludomik: nem koszosabb és nem veszélyesebb, mint Pest egyes részei... Alig találni jó éttermet? Minden sarkon van étterem, pizzéria, utcai árus, stb. Gondolom mindent végigjártad, hogy ezt ilyen bátran kijelented.
Én 2 éve voltam Nápolyban és az Amalfi parton - életem egyik legszebb nyaralása volt! Közvetlenek az emberek, segítőkészek, és bár valóban nem nagyon beszélnek idegen nyelveket, de ez nem gátolja meg őket abban, hogy rád köszönjenek, mosolyogjanak. "Dolce vita" - ez az amit te soha nem fogsz érteni, érezni... ;-)
Májusban szerencsém volt Nápolyba látogatni pár napra, és ugyan eddig is imádtam Olaszországot, azt hiszem, most sikerült megtalálni itt a kedvenc városomat. Hogy miért? Mert Nápolyban minden megvan, amit kerestem: tenger, szűk utcák, történelem, modernitás és olyan csodás gasztronómia, aminek azóta…..
komica72 2016.08.11 12:31:04
@Csibefogó: Nem akarlak meggyőzni, mert gondolom többször nem mész oda...
Tényleg bántani akartak, mert nem beszéltél olaszul?? Kicsit túlparázod, nem? ;-)
Nekem 4-5-en magyaráztak kézzel-lábbal, amikor útbaigazítást kértem egy(!) embertől - mindenki segíteni akart.
Az egyik benzínkúton csak meghallotta (nem tőle kértünk segítséget) egy motoros, h keresünk vmit, felült és azt mondta kövessük, elvezet oda. Olyan rosszarcú volt szerencsétlen, h biztos nem kérnék segítséget még hasonlótól sem. És képzeld, nem maffiózó volt, mert még a kocsink is megmaradt a nap végéig a parkolóban!
komica72 2016.08.11 12:40:41
@Csibefogó: Tényleg bántani akartak, mert nem beszéltél olaszul?? Kicsit túlparázod, nem? ;-)

4-5 ember jött oda hozzám, kézzel-lábbal magyarázva, h segítsenek, amikor egy(!) embertől kérdeztünk vmit. Persze csak olaszul, de engem tökre szórakoztatott. :-)))
Egy benzinkúton csak meghallotta egy motoros (nem őt kérdeztük), h keresünk vmit, erre azt mondta menjünk utána, odavezet. Amúgy olyan rosszarcú volt szerencsétlen, h véletlenül sem őt kérdeztük volna... Ja, és mielőtt még vki rosszra gondolna: a kocsi sértetlenül megvolt egész napon át a parkolóban :-))
komica72 2016.08.11 12:41:52
@komica72: na, a frissítésnél nem látszott... Bocs a duplikálásért
Még sosem voltam nudista strandon, mégis megszállt a vágy, hogy ledobáljam a fürdőruhámat a strandon. Persze nem lehet, nem lehetek abban, amiben kényelmesen érzem magam. Miért nem? "Nem, és kész!" - kb. ezt érzem a kultúránk válaszának, merthogy igazán értelmes magyarázat…..
komica72 2016.08.01 08:58:55
@humorpalanta: Te kultúrlény??? Ilyen trágár szavakkal teletűzdelt hozászólással...
Sok ismerősöm csodálkozik azon, hogy a repülést én sokszor olcsóbbnak tartom az autós utazásnál! Pedig a kérdés valóban nem egyértelmű, hiszen mind az autós utazásnak, mind a repülésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és bizony sokszor a költségek sem egyértelműek. Íme, néhány megfontolandó…..
Cesar Millan magyarázatot közölt a nagy vihart kavart malac megtámadási ügy kapcsán, amiben azt állítja: a nézők nem értették meg a kontextust, ő mindent jól csinált. Az állatvédők továbbra is a fejét követelik, pár szakértő pedig csendesen elmélkedik azon, miért teljesen rossz a magát suttogónak…..
komica72 2016.03.18 10:54:36
@Rastafan: ...vagy esetleg nem is gyors az az eredmény. Ezt nem tudhatjuk, hiszen egy félórás műsorba nem fér bele, h esetleg több alkalommal is megy házhoz. Azt gondolom, senki nem hiszi komolyan, h 3 perc alatt történt, amit 3 percben mutattak meg...
Amikor megírtam, hogy tőlünk nem túl messze létezik (létezett) egy Terence Hill Strand, eszembe sem jutott, hogy kell lennie Bud Spencer Strandnak is. Pedig van, Schwäbisch Gmündben.    ..
komica72 2016.03.02 15:17:30
@gabroca: Gratulálok! De tényleg...
Pffff
Filmbook Vakáció 2016.02.01 06:00:00
Meglehetősen nagy bajban vagyunk, ha EZ a film jelképezi az új típusú vígjátékokat. Pedig nagyon becsapós, mert az első öt perc rohadt erősen kezdődik, komolyan meglepődtem rajta, hogy ennyi idő alatt, szinte végigröhögtem a film repülőn játszódó jelenetét, pláne, hogy ezt az Ed Helmst nem tartom…..
komica72 2016.02.01 15:27:32
@scal:
Sajnálom, hogy ennyire a lelkedbe tapostam; nem volt szándékomban. Mentségemre legyen mondva, azt gondoltam, ha ilyen kemény (alpári) stílusban írsz egy blogra, biztos megedződtél már, hisz' kaphattál emiatt hideget, meleget is...
Amúgy erre gondoltam pl. " Annyira csippanto(tta)m ezt a csajt, és annyira szörnyű látni, hogy itt slampos, néhány jelenetben egyenesen borzalmasan néz ki, hovatovább a saját hányásában fetreng, és összekeni magát szarral." - valószínűleg a rendező "kedvéért" nézett ki úgy ahogy, úh ne haragudj rá és szeresd továbbra is ;-)
Az meg, hogy más a humorérzéked, mint a film készítőinek, más lapra tartozik...
komica72 2016.02.01 16:12:46
@scal:
Azért mérget nem vennék rá, hogy az tényleg szar volt.
Nekem úgy tűnt az írásodból, hogy addig csippantottad a csajt, amíg nem vállalta el ezt a szerepet és nem volt sem slampos, sem szaros :-)
Mellesleg a sorozatban sem volt igazán pozitív szerepe, bármennyire is az hozta meg neki az ismertséget...
Mátai András Az utazáshoz kapcsolható nagy hármas szolgáltatási körből – repülőjegy, szállás és autóbérlés - biztosan az autóbérlés az, ahol az utazók a legkevesebb használható tapasztalattal rendelkeznek, ahol a legtöbb buktatóval találkozhatnak, és amivel kapcsolatban az embert a…..
komica72 2016.01.25 10:09:08
Néhány kiegészítést írnék saját tapasztalatból.
Ősszel az USA-ban történt...
Igen, jó előre foglalni, mert gyorsabb az ügyintézés, illetve én szeretem, ha már ki van fizetve, akkor ott, a helyszínen már nem kell erre "költeni". DE! Nem mindegy melyik cégnél! Nekünk az Alamo-nál volt egy teljesen előre kifizetett, egy hétre bérelt autó és ezzel minden rendben is volt. Hanem, másodszorra a Dollar-nál béreltünk, ahol előleget kértek csak. Odamegyünk a kölcsönzőhöz, és jönnek a gondok:
1. alig találja meg a foglalásunkat, ui vmi közvetítő cégen keresztül foglaltunk.
2. amikor nagy nehezen megvan, kéri a hitelkártyát, lehúzza, majd mondja, h nincs rajta elég fedezet. Mint kiderült, a bérleti díjon felül még 300 dollárt kívántak zárolni, ami már tényleg nem volt a kártyán, mert csak annyira töltöttük fel, amennyit kint fizettünk azzal. Persze azon kívül volt még másik kártyánk meg kp is...
3. Másik kártya elő, de az nem arra a névre szólt, aki foglalta. Módosítás? Felejtsd el... Kp? Az sem lehet...
4. Javasolja az ügyintéző, h hívjuk fel a közvetítő céget. Megtesszük. Nem ért engem. Jó, nem beszélek perfektül, de a középfokú nyelvvizsgámmal elvoltam, teljesen jól... Átadom a telefont, de "szerencsére" az ottani ügyintézőt sem érti.
(Ekkor már kezdtem idegeskedni...)
5. Javasolja az üi, h akkor indítsunk új foglalást és max az előleget visszaigényeljük a közvetítőtől. Sőt! Azt is mondja, h inkább neten, mert úgy olcsóbb...
6. Át a mekibe ingyen wifiért, új foglalás közvetlenül a honlapról.
(Ekkor már nagyon késésben voltunk, ui meccsre mentünk (volna)
És eddig még minden pozitív az autókölcsönzővel.
7. Jön a fekete leves: a honlapon mutatott és lefoglalt árnál jó 100 dollárral több amit ki kell fizetni! Biztos a nagy kapkodásban vmit kifelejtettünk, v rosszul néztük az árat, de egye fene. Igaz az ár egy napra (!) már annyi mint az Alamonál volt egy hétre! Oké, drágább, mert ez Washington, meg ki kell fizetni azt is, h másik államban tesszük le az autót (mellesleg ezt épp tudtuk)
8. Kifizetjük, megterhelik, kocsi felvéve, indulhatunk...
9. Fekete leves2: kb egy héttel később, már itthon, jön az sms, h kb még 100 dollárt levontak, a bánat tudja miért... Bekaphatják!!!
10. Azért nem hagyjuk annyiban: reklamáló levél, a fentieket leírtuk, természetesen kicsit erőteljesebb stílusban...
11. Fekete leves3: azóta sem válaszoltak... (kb két hónapja)

Szóval egy jó tanács: a Dollar autókölcsönzőt lehetőleg kerüljétek!
Az Alamo-nál minden klappolt: gyors ügyintézés és korrektség (mondták, h zárolták a kártyát és vonnak is majd le autópálya díjat pl - így is lett, de nem horror összeget)
komica72 2016.01.25 11:53:01
@Kánikula: Sajnos a közvetítő cég honlapján nem írták. És igen, pont azt írtam, h a Dollar,tapasztalatom szerint, nem tartozik a "normálisabb" kategóriába.
Mellesleg a közvetítő cég a rentalcars volt, akik gondolom annyi infót adnak, amennyit kapnak a kölcsönzőtől. Tehát a sor végén álló (felhasználó-közvetítő-kölcsönző) a g.ci...
Az előleg visszaigénylésével meg nem is szenvedtünk, mert amúgy sem sok jóval kecsegtettek előzetesen...
Gál Kati Hogy hogyan ismerem fel a magyarok turistákat azonnal külföldön? Szívesen kezdeném azzal, hogy természetesen a szendvicsekről. Hiszen amikor egy vonaton ülök például, nem is figyelem az emberek kinézetét, senki sem szól egy szót sem,de  tudom, hogy az az ember, aki előrángat egy kiló…..