Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Slothrop

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Piotr Szczęsny lengyel vegyész 2017 október 29-én hunyt el, miután 10 napig eszméletlenül feküdt a kórházban. Szczesny október 19-én gyújtotta fel magát a Tudomány és Kultúra Palotája előtt Lengyelországban, így tiltakozva a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságoság (PiS) politikája ellen.  A…..
   "Ehhez azonban állami segítségnyújtás is szükséges, hiszen az egyetemi akadémikusoknak ösztönző környezetre, az intézményeknek pedig kiszámítható, nagy autonómiát biztosító keretrendszerre van szükségük. "   Az academic szóról van szó, ami nem akadémikust jelent, hanem tanárt.…..
Slothrop 2017.10.16 18:07:30
@kuksi: Kurzot főleg Pröllék fedezték fel és nevekték.
Slothrop 2017.10.16 23:56:04
@kuksi: Az unokaöcs is elég sokra vitte.
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
Ezt a bejegyzést egy politikai célzatú, így tehát kellően demagógnak hitt és vélt „óriásplakát kampány” számlájának az aljára, lábjegyzetként szánom, a kurvannyáját azoknak, akik pénzelnek belőle (azaz az állami-közadózott pénzeket magánszámláikra fogadják).…..
  Mi a helyzet? Ebben az évben háromszor győzött órási fölénnyel a Fidesz. Mindent megnyert, amit csak lehetett. Kétségbevonhatatlan és hatalmas választói felhatalmazás áll mögötte. A három választás egyúttal megerősítette a korábbi intézkedéseket és egyben…..
Schiffer András összefoglalta a politikai világképét egy interjúban, amelyből most azzal foglalkoznék, ami túlmutat a konkurens politikai pártok minősítésén. Az LMP a modernizáló újbalololdal első képviselője nálunk, ezért különösen érdekes, hogy vajon mit remélhetünk…..
Sokakat meglepett az elmúlt időszakban a Seres Mária és Szövetségesei párt meglepően profi, jól felépített kampányfilmjeivel. Persze Seres Máriától számíthatunk meglepetésekre: korábban sikerre vitt egy népszavazási kezdeményezést több százezer aláírással a politikusok…..
Felejtsd el, amit eddig tudtál az ukrán forradalomról. Túltolta a propagandát a Schwarzenberg-szimpatizáns szakértő. (Leadkép: tüntetők a Majdanon izraeli zászlóval)  Nincs mókásabb a konteó-elméleteknél! Ha azt hiszed, hogy a Szíriusz bolygóról származó Tudás Népe…..
            Horkay Hörcher Ferenc konzervatív eszmetörténész, egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Intézetének igazgatója Conservative or Revolutionary címmel huszonkét oldalas elemzést publikált a Danube Institute honlapján. A Danube Institute-ot a konzervatív Batthyány Lajos…..
Előbb a jog: a civilizált társadalmakban legalábbis. A civilizáció ugyanis az emberi élet egyediségén, szentségén, megismételhetetlenségén, méltóságán, érdekén stb. alapul a hellén filozófia, a római jog, a kereszténység, a nyugati feudalizmus és a polgári társadalmak…..
      Készítettek egy interjút Bajnai Gordonnal a Heinrich Böll Alapítvány berlini konferenciáján. Nagyon kulturáltan, összeszedetten beszél.  Mindazonáltal 0:29-nél egészen furcsa dolgokat kezdett mondani:   "Hungary is going in the wrong direction. The…..
kerdem A dömper nem játék! 2013.03.13 10:03:35
Megalakult az Óvodai Hálózat! Sokan vannak és nagyon aggódnak ovistársaik szabadsága miatt. Mintegy ötven középsős óvodás ma reggel elfoglalta a kispesti játszóteret. Az ovisok közleményben fogalmazták meg a kormány felé tett követeléseiket, amit jelükkel…..
 Viktor:    Te Viktor,  tudtad, hogy a székelyeknek van zászlójuk?  Mi lenne, ha én kurvára felháborodnék rajta, hogy van nekik olyan zászlóizéjük, te erre kitűzetnéd azzal a bajuszos marhával a parlamentetekre, mi még annál is jobban felháborodnánk, és…..
Slothrop 2013.02.17 15:24:35
Igazán nem dicsekvésből, de levelezési listámon szerepel Magyarország egyik legokosabb emberének az egyik bensőségesebb ímélcíme is. Személyi Kultuszt táplálok magamban eziránt az ember iránt, egyszerre bátyám és apám, mindkét vesémet odaadnám neki, ha, satöbbi. Ma reggel…..
Slothrop 2013.02.03 22:06:24
  El kell taposni ezeket a szarháziakat! Mocskos kommunista banda! Ezek ki akarják csinálni Kurtot! — ordította Schlemann főszerkesztő. A Zeitung hónapok óta támadta az egyetemisták vezetőit. Schlemann kedvenc célpontja Hans Kupke, a Diákellenállás vezetője volt. A…..
Slothrop 2013.01.29 07:29:10
      Az elmúlt hetekben az LMP Bajnai Gordon elleni kifogásait az a Róna Péter fogalmazta meg, akit a sajtóban a párt lehetséges miniszterelnök-jelöltjeként is emlegettek. Róna zárt ajtók mögött fel is szólalt az LMP kongresszusán, és az Együtt2014-hez csatlakozás…..
Örülünk, Vincent? Komcsi dominó 2012.11.12 22:16:24
A felszólalások sorát Harrach Péter (KDNP) kezdte, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy egy csütörtöki, Olaszországban megjelent cikk szerint az Európai Unió jól tenné, ha a választási törvény miatt felfüggesztené az ország tagságát. Mint mondta, másnap az MSZP elnöke is…..
Slothrop 2012.11.13 13:24:23
Elvitették szerencsétlen Varga Istvánnal a balhét, mert kimondta, amit oly sokan gondolnak. Van valami todományos fölfedezés, miszerint Jézus egy sokadik századi kopt apokrifban a feleségéről beszélt ; túl komolyan venni nem  kell, ilyen fecnik gyakran szolgálnak csiricsáré…..
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
 Dedicated to öcsémnek, Killercsigának szeretettel.Az egyke fő fészke a Baranya megye déli részében elterülő Ormánság, de pusztít Baranya megye északi részében, Zala, Somogy, Tolna megyéken is, sőt, újabban már az ország minden részében. Kiindulása az Ormánságból…..
Bokros Lajos és barátainak levele az egyik legkomolyabb érv a Fidesz mellett. Megszólalásuk csak arra jó, hogy hiteltelenítse a jelenlegi kormány közgazdasági ámokfutása elleni tiltakozásokat. (Fotó: mdf.hu) Tegnap Bokros Lajos és hét másik közgazdász, akik szerényen csak…..
Slothrop 2010.11.30 11:45:36
Azért a pontosság kedvéért:
1. Békesi alapjában véve mindig azt mondta, mint Bokros, és rövid pénzügyminisztersége alatt éles ellentétben volt Hornnal. Igen erős túlzás azt mondani, hogy formálta a kormánya gazd. pol. elképzeléseit. Amúgy nem túlzottan barátok Bokrossal.
2. Bauernek soha nem volt kormányzati befolyása, sőt élesen szembefordult az SZDSZ gazdaságpolitikai megalkuvásaival, többek között ezért is utálták ki.
3. Csillag megalkuvó volt, mert látta, hogy mi történik, bűne az, hogy nem mondott le. De hogy döntő befolyással lett volna a Medgyessy-kormány gazdaságpolitikájára, pláne a reformjaira, amik nem voltak? Ugyan.
4. Mihályi elég súlyos figura, de az általa elgondolt eü. reformokból semmi lényeges nem valósult meg (már hogy az egészségbiztosítás a lényeg). Tényleges befolyás a "reformokra" itt is minimális.
5. Simonovitscsal mi is a baj? Kiváló matematikai közgazdász, a legjobb magyar nyugdíjszakértő, ebben a témában kenterben veri Bokrost, nem volt kormányfunckióban, és komoly fenntartásai voltak még a Medgyessy-féle 97-es nyugdíjreformmal szemben is.
Magyarul nem ők" juttatták a csőd szélére az országot". Maradna PMZ és Soós Károly Attila, de gyaníthatóan ők sem. Lehet mondani, hogy elöregedtek, de vsz nem lennénk ekkorában, ha a kormányok nem kb. az ellenkezőjét csinálják módszeresen, mint amit ők szívesen láttak volna. Az inga folyamatosan a másik oldalalon volt. Egy kicsit kikeveredni az előítéletekből, hm?
magyar-magyar szótár Stúdió '80 2010.11.18 07:34:00
Ma 30 éve került adásba a Magyar Televízióban a Stúdió '80 című televíziós kulturális [szó szerint idézem:] hetilap. Az adás rendezője Valló Péter volt. A botrány a második adás után teljesedett ki A Nagy Ház-ban , ezt Jancsó Miklós rendezte. Igen-igen, jól gondolják…..
Slothrop 2010.11.20 09:02:38
@efes: Vitray alapozta meg az iskolájával a "modor minden, tartalom semmi" irányzatot a tévében, ami a tévén keresztül a komplett közkultúrát megfertőzte. Amellett a saját beszélgetőműsoraiban QUASI felépítette az aczélikultúrfásodó-kádármoralizálós ízlésvilág múzeumát, és nem könyörült, Bessenyei Ferenc, Kovács Margit és Lukács JÁnos, az emberközeli kábétitkár rulez.
Slothrop 2010.11.20 09:05:44
@magyar-magyar szótár: Asszem koronatanú vagyok a sors kegyelméből. KZS-nál aszexibb nő okossági értelemben is kevés akadt. Az volt az érdekes benne, és semmi több, hogy Kiss Irén barátnője, aki viszont minden értelemben szexi volt. Vagy sekszy?
Nagy dilemma, hogy van-e bármilyen jogunk és erkölcsi alapunk „okosabbnak lenni” a szlovákiai magyar választóknál, és jobban tudni, hogy mi kell nekik. Ám a Most-Híd ideológiáját mégsem szabad legitim kisebbségi stratégiaként igazolni. (Fotó: Somogyi Tibor / Új Szó)…..
Slothrop 2010.11.10 09:10:10
Amit itt nagyon nehezen fognak fel: a szlovákiai magyarok töbsége ugyanúgy nem tisztán "ideológiai", hanem főleg praktikus, materiális szempontok alapján választ, mint a határon innenieké. A nyelvtörvény botrányos és megalázó, de 1. nem sietteti az asszimilációt, ellenkezőleg, 2. bármikor meg lehet változtatni. Remélni, azt lehet, hogy a Velencei Bizottság állásfoglalása jótékony hatással lesz a kormányra. Viszont ami sietteti az asszimilációt és a fogyást, és nem lehetne egyetlen tollvonással megváltoztatni, az a magyar lakta vidékek viszonylagos elszegényedése. És a fejlesztési pénzekhez, beruházásokhoz, útépítéshez stb. csak úgy lehet jó eséllyel hozzájutni, ha a magyarok képviselői akármilyen ideológiával, de benne vannak a parlamenti többségben és a kormányban. Bugár arra jött rá (függetlenül a saját, elvileg kereszténydemokrata ideológiájától), hogy a Duray-féle vonal (magyar hangja: Csáky) ebből a szempontból tarthatatlan és használhatatlan. Sem a Smer, sem az SKDÚ nem fogja bevenni koalícióba. Ennyi. A magyarországi források csak arra elegendőek, hogy a favorizált politikusokat és sleppjüket kitömjék pénzzel, de abból sosem lesz út stb. Mellesleg az állampolgársági toborzóirodákból sem. Meg lehet nézni az önkormányzati választások jelöltjeit, szép számmal álltak át a Hídhoz olyanok, akiknek a szétváláskor Bugár minden volt, csak rendes ember nem. A "vállalkozókról" nem is beszélve. És nem ideológiából, hanem a legjózanabb számításból állnak át. Úgyhogy szép dolog a MÁÉRT, meg perszehogy sértés, ha a Hidat nem hívják meg, de alapjában véve nem nagy ügy, mert az egyik szimbolikus koordinátarendszerben mozog, a másik meg gyakorlatiban, a kettő teljesen más.