Regisztráció Blogot indítok
Adatok
**gabrielle**

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nálam már megkezdődtek a húsvéti előkészületek, próbálgatom a recepteket. Van egy-két bevált, fix tétel a menüsoron, mint a sonka, kalács, de szeretem ezeket feldobni valamivel. Értsd salátával :) Úgyhogy megkezdődött az ötletelés, inspiráció gyűjtés és megszületett ez a fűszeres répa saláta recept,…..
Konyhai kísérletezgetéseim következő delikvense ez a nyers vegán "sajttorta". Ez volt az első alkalom, hogy ilyet készítettem, egyrészt azért, hogy ezt is kipróbáljam, másrészt, mert egy hosszabb tisztító kúra után voltam, ami alatt nem ettem se cukrot, se tejterméket, se…..
Ezzel a poszttal és recepttel már tartozom egy ideje... Még február közepén voltam az Anker't-ben a Kiskert Piacon, ahol Mikrozöldben Makroíz Zsuzsával is összefutottam és fel is tankoltam egy adag mikrozölddel, ami rögtön beindította a fantáziám egy finom, friss salátához...
Valamelyik nap épp a kis bevásárlásom intéztem a következő napok főzéseihez, mikor a polcon megláttam egy csomag hívogató csokis kekszet. Nem szoktam ilyesmiket venni, sőt, ha lehet kerülöm az édesség osztályt, nehogy elcsábuljak, de aznap mégis útba esett. Rögtön elindult a párbeszéd a…..
Ezt a salátát tulajdonképpen az inspirálta, hogy ebédre valami laktatóbb, húst is tartalmazó salit ettem volna, de a sima csirkét azért fel kellett dobni valamivel és itt jött képbe a narancs.....
Ha egy könnyű vacsorára vágyunk vagy épp vendégeket várunk és valami étvágygerjesztő, egyszerű, laktató és egészséges ételt tálalnánk, amit még az örökké fogyókúrázó barátnők is megesznek ez lesz a tökéletes választás! Amire szükségünk lesz az néhány szív saláta és a fantáziánk!..
Bizony télen sem kell lemondani a salátákról, hiszen sokféle idényzöldségből- gyümölcsből válogathatunk. Sőt, néhány sült hozzávalóval még a kedvünk is jobban megjön hozzá, hiszen nem egy hideg valami vár ránk a tányéron. A most következő téli saláta is ilyen...
Januárban biztosan sokan fogadkoztak, nekikezdtek, hogy megreformálják az életmódjukat, nekik (is) szeretnék segíteni és egy kis tippet adni egy könnyű vacsorához, amivel növelhetjük zöldségfogyasztásunkat és az immunrendszernek is jót tesz. Mert mindeközben én meg azt fogadtam meg, hogy nem leszek…..
Alapvetően nem szeretem, nem ünneplem a Valentin napot, mert nem szeretném a szeretetet vagy a szerelmet egyetlen naphoz kötni, de azért a mindenhonnan ránk zúduló szívecske áradat engem is megihletett. Szóval ha szeretnél egy kicsit kedveskedni a szerelmednek akár holnap, akár az év bármely más…..
Ilyenkor télen nem árt egy kis löket az immunrendszernek, úgyhogy minél több vitamindús finomságot próbáltam belepakolni ebbe a salátába. A cékla nagyon jó folsav forrás. Mint minden zöldség / gyümölcs esetében nyersen van benne a legtöbb vitamin, de a sült formája is hasznos. A spenót igazi…..
Ha hirtelen kiderül, hogy mégis Nálatok lesz a házibuli vagy nem mennél üres kézzel és van otthon liszt, élesztő és valamilyen általad kedvelt zöldfűszer nyert ügyed van. Ezzel az egyszerű de mégsem hétköznapi sós ropogtatnivalóval abszolút sikered lesz. Hozzávalók kb. 25 darabhoz: 250 gramm…..
Salads and Cakes Csokis pite 2017.12.23 13:08:48
Az alábbi csokoládés pitét a goodfood magazin novmberi számában láttam. Pontosabban az alapot, mert igyekeztem minél több alapanyagot egészségesebb alternatívával helyettesíteni. Kalóriaszegénynek még így sem mondanám, de azért sokat spóroltam, ami az ízét viszont nem…..
Salads and Cakes Tiramisu golyó 2017.12.10 14:28:00
Az ünnepek egyik elengedhetetlen desszertje a tiramisu. Ezt az ízvilágot próbáltam - amennyire lehet - egészségesebb összetevőkkel az asztalra varázsolni.   Hozzávalók: 180 gramm cukormentes kakaós keksz 60 gramm aprószemű zabpehely 100 gramm light natúr sajtkrém 2 tk…..
Gondolom nem vagyok egyedül a napokban azzal, hogy az év vége miatt a munkahelyemen extra pörgés van, közben az ünnepek közeledtével jó lenne találkozni a barátokkal, ismerősökkel, több időt együtt tölteni azokkal, akiket szeretek, de azért szépen kitakarítani és feldekorálni a lakást, bevásárolni,…..
Az időjárás, a munka vagy szimplán a csillagok állása miatt egész múlt héten csokit kívántam. Egyszer-egyszer engedtem is a csábításnak, de jobban esett volna a lelkemnek (meg persze a testemnek is), ha valami egészségesebb verzióval csillapítom a csokiéhségem. Régóta kerestem már a tökéletes…..
A sütőtökös bulgur saláta sorozat harmadik, egyben utolsó részében megint egy kis gyömölcsöt és sajtot használtam, de ezúttal a végeredmény egy kevésbé karakteres mégis nagyon finom, őszies saláta lett...
A bázis ennél a salátánál is ugyanaz lesz: sütőtök, bulgur és bébi spenót. Az alap és az első verzió elkészítését lásd ITT. A második verziónál a kicsit pikánsabb ízek felé kalandoztam...
Szerettem volna készíteni valami tartalmasabb, sütőtökös, bulguros salátát. Több ízvilág is megfordult a fejemben, de nem tudtam választani. Aztán arra jutottam legyünk hatékonyak, mégis változatosak: elkészítettem egy alapot és a különböző feltéteknek köszönhetően három teljesen más ízvilágú saláta…..
Salads and Cakes Töksüti 2017.11.11 15:07:00
A fitt fogások mellett nagyon szeretek sütni is és valljuk be, egy igazán jó, nagyinál töltött délutánokat idéző sütiben bizony van anyag. Most mégis egy egészséges finomsággal jövök, ami így a tökszezon közepén töjó (hahaa....) választás, ha egy kis kímélő nasira…..
Ebben a receptben a leghosszabb ideig a cékla megsütése tart, de ha azzal megvagyunk néhány perc alatt igazi őszi ízorgiát varázsolhatunk az asztalra. Nekem ez lesz holnap az irodai ebédem, így már alig várom, hogy újra dolgozni menjek :D..
Salads and Cakes Kel(l) chips 2017.11.08 20:26:51
Ahogy egyre hűl a levegő és korábban sötétedik egyre inkább szeretünk itthon házimozizni, és egy jó filmhez persze hozzátartozik a popcorn is... Azonban én szeretnék erről leszokni és egészségesebb, rostban gazdag (kalóriában szegényebb) alternatívákkal helyettesíteni. Nyáron répát, almát vagy…..
Az egyik legegyszerűbben elkészíthető mégis legkedvencebb (van ilyen szó?!?) vacsorám a tonhal saláta. Ha későn érek haza / van még ezer dolgom / nincs kedvem nagy főzőcskézésbe kezdeni ez a legjobb választás. Csak összedobáljuk a lenti alapanyagokat és voilá, már falatozhatunk is. És, hogy mi a…..
Ahogy általában a hétköznapi főzések során lenni szokott, mai célom is az volt, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben dobjak össze valamit, ami egészséges, sok zöldség és rost van benne, nem terheli meg napközben az "irodai gyomrot" és persze biztosítja azt az ízorgiát, ami egy stresszes nap közepén…..
Lunchbox project Instagram fotó 2017.03.13 20:30:44
lunchboxproject készítette ezt a képet...