Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PhoenixSpirit

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ákos a tavalyi, sorrendben harmadik dupla telt házas Aréna-koncertje előtt jelentette be, hogy 2017-ben nem koncertezik. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a stúdióban ne dolgozna, úgyhogy idén sincs semmi akadálya, hogy a születésnapján (április 6.) kihozzon egy kislemezt. A Szabadon című maxi CD-n…..
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
PhoenixSpirit 2016.10.21 13:09:41
@KrE: Mondjuk jobban megnézve, ha ez nyomtatott szöveg, akkor igencsak ferdén nyomtatták rá a papírra...nekem nem is annak a szélével van bajom, hanem nézzük a perspektívát. Egy nyomtatott szöveg nem így fest egy kb. 30-40 fokos szögből fényképezett papíron.
Ma jelent meg Ákos Ugyanúgy című EP-je, amin a címadó dal hat verziója mellett két új számot is meg lehet hallgatni. A Helyreigazítás címéből nyilván sokan rájönnek, hogy miről szólhat a dal, de a szövegben benne van minden, amit erről a témáról Ákos mondani szeretne. A számban egyébként Demjén…..
PhoenixSpirit 2016.04.27 17:57:12
@Pacuha Emzi: " FL stúdió beépített szinti alap a 80-as évekből" - örülnék én neki (és még sokan), ha ilyen minőségű szintik lennének az FL Studio-ban :D Ez kőkemény vas, a Roland Jupiter 8/80 hangzása, brutális a gerjedés benne. Ákos ugyanezeket használta az albumhoz is. Itthon a JBL hangcucc majdnem leszedte rá a ház tetejét, van az anyagban kraft.
Hétvégén felrobbant az internet geekebbik fele, miután egy rajongó elképesztő elmélettel állt elő arról, hogy valóban kicsoda az SW univerzum főgonosza és legnagyobb manipulátora. A hihetetlen részletességgel alátámasztott összeesküvés-elmélet elolvasása után én azonnal…..
Ez nem lesz egy népszerű írás, de kötelességemnek érzem lejegyezni. Emlékszünk még a Charlie Hebdo nevű francia szennylap körüli történésekre? Remélem azért még nem volt olyan régen, amikor pár agyament terrorista lemészárolt majdnem egy komplett szerkesztőséget. Akkor…..
PhoenixSpirit 2015.09.13 02:08:15
@kvadrillio: Na takarodj innen a vérbajos picsába. Érvek nincsenek, csak fröcsögés és káröröm. Menj és szopd telibe a 444 teljes szerkesztőségét!
PhoenixSpirit 2015.09.13 02:11:20
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Pusztulj már innen a bánatba az erőltetett ál-ironizálásoddal együtt..

Mellesleg Petrát mostantól a Betyársereg védi. Én láttam pár tagnak a kiképzését anno, nem hiszem, hogy bárki is össze akarna akaszkodni velük.
Az elmúlt években sokan, sokféleképpen temették piacot, kongatták a vészharangot, kiáltottak farkast némi apróbb csetlésekre-botlásokra válaszul, azonban az eddigiekhez hasonló válság még sosem osont be a kertek alatt. A kibontakozó válsághelyzetet most kínos csend,…..
PhoenixSpirit 2015.06.09 16:10:32
Ez várható volt és már pár éve megmondtam a cimbiknek előre. Felgyorsult az élet, a népeknek már nincs ideje tizenpár órákat elbaszni nagyobb címek előtt (márpedig, aki megvesz egy ilyet, az nem is csak a polcon akarja nézegetni). De már a 2000-es játékfelhozatallal is úgy voltam, hogy szép meg jó, de kurvára nem hozza egy 1988-as LHX Attack Chopper (by EA - Electronic Arts!) vagy 1995-ös Worms hangulatát (amiknek a mai szinttel összevetve még csak grafikának nevezhető dolguk sincsen).
Ugyanakkor észrevehető volt úgy 2004-2005-től kezdődően az is, hogy alig-tizenéves kölyköknek gyártják a legtöbb nagy nevet - ez főleg a síkhülye reklámszlogenekben ("Pusztíts el mindenkit a tankoddal!/Állítsd össze a legmenőbb kocsit" és társai, de sokkal durvábbak is voltak, csak nem ugrik be) látszott (meg látszik azóta is).

Kétféle okot látok erre..az első és talán lényegesebb: régebben szenvedélyes programozók dolgoztak a cuccokon és aprólékosan meg kellett tervezni mindent, nem volt huszonötödik layer nyelv a fejlesztésnél. Ráadásul maguk is játékosok voltak és ez általában ez veszi ki magát jól (mint pl. a Unixnál is, ahol meg programozók készítették a cuccokat programozóknak, a mai napig az etalon vállalati platform a különféle formáiban). De ahol csak a várható profitot számolgatják előre már az első kibaszott #include-dal kezdődő kódsor leírásánál, ott ilyesmiről nem beszélünk.

A másik lehetséges ok, az Apple App Store és a Google Play. Az odáig javarészt PC-s játékokra áldozó közönség hirtelen egy olyan infrastruktúrát kapott kézhez, ahol kismillió számra ingyenesen próbálhat ki elég komoly minőségű játékokat, mindezt pillanatok alatt telepítve az adott cuccra. Ráadásul a freemium trend elterjedésével ez tovább nőtt, még igényesebbek és használhatóbbak lettek a game-ek és még csak nem is kötelező mindegyikben in-app cuccokat vásárolni a sikerhez (bár segít, ez megint más lapra tartozik).

A pofám akkor szakadt le nemrég, amikor iPad-re letöltöttem egy Carmageddon-t az App Store-ból ingyen. Nem csak hogy nem kötelez semmilyen vásárlásra (egyetlen ilyen lehetőség van, amivel az összes kocsit megkapod előre, de akkor oda a megszerzésük izgalma), de tökéletesen fut és jobban néz ki, mint a PC-s változat bármikor anno, D3D verzió ide vagy oda. És még faszán irányítható is, szóval kész beszarás. Akárhogy is nézzük, egy laptoppal, pláne egy asztali PC-vel azért nem sűrűn játszik el az ember az ágyában hanyatt dőlve.

Összességében, szerintem ez az összeomlás jó dolog, mert az ellustult fejlesztőket/kiadókat végre rá fogja kényszeríteni arra, hogy értelmesebb/érdekesebb stuffot adjanak ki a kezükből, ahol csinálni is kell valamit, nem csak egy "interaktív" CGI animációt bámulni végig 60 órán át, pár gombnyomást a megfelelő időpontban megoldva. Mert az utóbbit már a Star Wars - Rebel Assault is ellőtte már anno az 1990-es években és ott még jópofa is volt.
A fenti Kispolák-riksa képét  hunszabi töltötte fel az Urbanista Indafotó-gyűjteményébe. Kösz! Van-e esélye a bevásárlóutcáknak a plázák mellett? Ha igen akkor melyiknek? Megőrzi-e régi fényét a Váci és az Andrássy? Hogy muzsikál a Belváros új…..
PhoenixSpirit 2013.02.06 00:15:10
@bestpixel: Tény, hogy a Vörösmarty és környéke bizonyos idegenforgalmi szempontok kapcsán kiemelt tevékenységi terület a riksásoknak, de a többségünk alapból betartja a szabályokat (ergo, nem tépünk hatszázzal, előzékenyek vagyunk a gyalogosokkal, stb.), aki meg nem, az nem sokáig marad a munkában. Igény van a szolgáltatásra télen-nyáron (említeném csak a tavalyi karácsonyi vásár idejét) és színesíti Budapest világváros jellegét. Sétálóutcába be nem hajtást nagyon komolyan vesszük, a Váci ilyen téren prio1-es, mindenkinek tilos. Üdv, Robo (4. éve belvárosi riksás)
Fogalmunk sincs, pontosan mi történt ma reggel a Budai rakparton, amikor Varga Endre kerékpárjával át akart kelni egy kereszteződésnél. Az eddig mintegy hatezer Facebook-felhasználó által megosztott üzenetében ugyanis azt írja, egy szürke Suzuki Swift, melynek rendszáma 666-ra…..
PhoenixSpirit 2012.09.05 18:21:57
@HakapesziM: Hivatalosan bringának számít a forgalomban, amíg nem születik rá meg külön szabályozás. Nézz körül, Bp-n több éve jelen van, nem új keletű dolog és eddig a hatóságnak se volt vele baja, mert a sofőrök többsége kultúráltan vezet, a szabályokat betartva. Ami az előzést illeti, nem szélesebb, mint egy átlag kocsi (még annyira sem), úgyhogy ugyanúgy előzhető, max. leszorítani nehezebb, mint egy bringást.
Levél: „Én egy  69 éves nagymama vagyok. S úgy érzem, hogy  ezt a megaláztatást, megszégyenítést el kell mondanom, s tennem kell érte, hogy legalább  mással  ne forduljanak elő ilyen esetek. 2010. augusztus 29.-én  a …….. boltba…..
Yana-chan blogja XDD Itt a vége... 2009.11.28 22:39:00
Nos kissé szomorkásan, de mégis bátran belekezdek ebbe a bejegyzésbe...Itt a vége ennek a blognak. Úgy döntöttem, hogy lejárt az ideje...Elég sok mindent élt meg ezalatt az egy év alatt. Velem volt jóban, rosszban, szarban, hülyeségben és mindenben. Mindig kiönthettem a hülyeség…..
Ákosság, machete, kalács, totál, kispárna Ruhapróba után és borítófotózás előtt fogadta a Reakció firkászát Ákos, aki a dalban hisz, ahogy egy ember énekel. A negyedik ikszhez ért ideális popsztár idén nem terpeszt bőrnadrágban, viszont underground hiphopot hallgat, és…..
PhoenixSpirit 2008.05.07 03:02:22
Ami pedig a politikát illeti, az emberek néha iszonyatosan óvodás módon tudnak hozzáállni ahhoz a kérdéshez. Kb. az a szint, hogy "én erre szavaztam, ezért nem létezik, hogy ne nekem legyen igazam". Tökmindegy neki, hogy az általa dédelgetett "oldal" (mert mostanra már maga az oldal fogalma is igen homályos lett) adott esetben minden javából kiforgatja, de ő attól még imádja őket, mert az ő szent és sérthetetlen igazát képviselik. Aki pedig ellent mondana ennek, azt a pokol fenekére kívánja. Ákost azért mondják sokan jobboldalinak, mert az értékrendje, a konzervatív világkép közel áll a klasszikus jobboldali politikához (de ilyenről idehaza már nem nagyon beszélhetünk). Azt sokan el szoktak felejteni, hogy a konzervatív szó jelentése "megőrző", tehát a tradicionális hagyományokat, kultúrát ápoló ember. Ez önmagában pedig nem politikai kategória. A politika szükséges rossz, ami folytán rengeteg ember ugrik egymás torkának, olyanok, akik amúgy teljesen jól kijönnének. Védik a (valós vagy vélt) igazukat és persze féltik az egzisztenciájukat. Ez érthető, az azonban már távolról sem, hogy ezért miért kell az ellenfélre (nem ellenségre) kígyót-békát üvölteni, ráadásul alaptalanul. Nekik azonban mindegy, csak lehessen. Érdekes módon ezek a támadások az Új törvény album megjelenése után erősödtek fel igazán, talán azért, mert ott a dalok jó részében fellelhető volt a húsba vágó, maró gúny és irónia, ami sokaknak elevenjére tapinthatott.

"A gyűlölet rabja
Majd kiforgatja
Minden szavamat
És átkoz..."
PhoenixSpirit 2008.05.07 02:53:07
Szép, nagy lélegzetvételű interjú. Ez a rész különösen tetszett : "kritikustól még nem tanult senki dalt írni vagy zenélni". Mégis, egyre nő a kritikusok száma, akik képesek bármit lehúzni, ami nem felel meg a (gyakran igen szűkre szabott) személyes ízlésviláguknak. A zenei ízlés egy dolog és teljesen szubjektív, pont ilyetén mivolta miatt felesleges azon vitázi. Azonban ők nem azt mondják, hogy "én nem szeretem, mert nem nekem nem tetszik", hanem azt, hogy "nem ér semmit, stílustalan, unalmas, művészieskedő", satöbbi...és itt azért akad egy árnyalatnyi különbség, általánosságban állítják be a művész munkájának minőségét, nem szubjektívan, kvázi rá akarják erőltetni a saját meggyőződésüket a tömegre, mondván, "én nem szeretem, ezért ti se szeressétek". Ez az igazán visszataszító az ilyen kritikákban, a már sokszor említett üres vádaskodás mellett, ahol "üres" alatt érvekkel nem alátámasztott vagdalkozást kell érteni. A másik meg az úgynevezett "személyi kultusz", sokak szerint Ákos nagyképű. Megfigyelhető, hogy nagyon sokszor pont az nevezi a másikat nagyképűnek/beképzeltnek, aki magát mindenkinél többre tartja és mindenkinél beképzeltebb. Majd, amikor az illető *legalább* ilyen minőségű életművet lerak az asztalra, akkor formálhat magának jogot, hogy kiosszon olyan embereket, akik ilyet letettek. Ákosnak csak gratulálni lehet, mert -sokakkal ellentétben- nem hülyült meg a sztárságtól, holott rajongókért és ünneplésért pályafutása alatt nem kellett egyszer sem a szomszédba mennie. Figyeljünk meg más, ünnepelt zenészeket, énekeseket...sokan közülük ennyi éves korukra már rég az alkoholizmus és/vagy a drogok áldozatává válnak. Legalább ekkora vagy akár tízszer nagyobb (tengerentúlon pl. nem ritka) rajongói tábor mellett. Ákos azon kevés zenészek egyike, aki emberként is megérdemli a tiszteletet, legfőképpen a sokak számára visszaadott remény miatt, azért az erőért, ami a dalaiból árad. Köszönjük és adjon az ég még legalább ennyi értékes évet neki ! :)
PxS blogsite Nulladik nap 2008.03.03 06:36:22
Üdv itt nálam (hol is ? ) :)Rájöttem, nagyon jó időzítés egy új blogot kora reggel + nulla alvás után elindítani, de így sikeredett. Hogy pontosan mi lesz itt, azt majd még az idő eldönti, erre még én is kíváncsi vagyok :] De valami lesz...