Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bocimaci

78 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor tanácstalan vagyok mit csináljak a gyerekekkel, pláne ebben a vacak időben. Összeszedtem néhány játékot amit mostanában itthon kipróbáltam a gyerekekkel és igazából semmiféle előkészület vagy eszköz nem kell hozzá.  Legyünk gyümölcsök.... Mindenki kap egy gyümölcsnevet. Megkérjük a…..
Mióta kitört a nyár a gyerekek imádnak a kertben lenni. A mi falatnyi kis kertünk nem büszkélkedhet hatalmas fákkal, így nem sok árnyék nyújt menedéket a tűző napsütéstől. Innen támadt az ötlet, hogy készítek nekik egy kis sátrat. Egy barkács boltban egyszerű fa léceket vettem és 15 mm-es kerek…..
Mióta Levinek véget ért az óvoda nem könnyű olyan programot kitalálnom ami mindkét kisfiamat lekötné. Ezt az egyszerű kishajót egyszerűen almából hurkapálcából és dekor gumiból készítettem (papír is megtette volna, de éppen volt itthon). Tetszett a dolog a fiúknak bár Máté a kísérlet végén félig…..
Nem tudom másoknál hogy van, nálunk a reggel állandó rohanás akárhogy is igyekszem előre felkészülni, valahogy mindig sietni kell... kérek tejet, nem narancslevet, nem mégis tejet Máté ne vedd le az előkét, basszus most öltöztethetlek át neeee Levi már ne vedd elő az építőkockát gyertek vissza…..
1. nyuszi üveg: Egyszerű temperával kifestettünk egy befőttes üveget és spárgát kötöztünk a tetejére. 2. papír liliomok: a képen látható formákat kivágtam papírból, majd az aljánál fogva összeragasztottuk úgy, hogy egy plüss drótot hajlítottunk a közepébe és már mehetett is Levi virágboltjába.…..
Már nagyon szurkolok, hogy jöjjön a tavasz és végre lekerülhessenek a bundás nadrágok a gyerekekről. Ezért szépen lassan a lakásban is megkezdtük a tavaszra, Húsvétra hangolódást.  Az egyik nagyinál töltött délutánon egy nagyon kedves mesére bukkantam -Bori és a húsvéti nyúl- amiben zsázsát…..
Még nyáron készítettem egy hasonló öntögetős játékot a kertbe, azóta terveztem hogy elkészítem a kádba való változatát. Ehhez átlátszó gumi tappancsokat és egyszerű pvc csöveket vettem egy barkácsáruházban. Ezután már csak lyukakat kellett fúrni a csövekre és beledugdosni a tappancsokat. Levit alig…..
Nem ismerek olyan gyereket amelyik ne rajongana a munkagépekért. Bevallom nem sok különbséget tudtam tenni a markoló és buldózer között. Egészen ideáig. Gondoltam kiszélesítem ismereteimet munkagépek terén és megtanítom a fiúknak hadd villogjanak az oviban. Homlokrakodó:…..
Az utóbbi hetek legkedveltebb játéka nálunk a kádban festés. Egyszerűen imádják a gyerekek és igazából én is, mert nem kell utána játékokat pakolni és egyszerűen zuhannyal lelocsolhatóak az alkotások. Estéről estére más dolgokat kotyvasztottam, míg egy egész jó állagú festéket sikerült…..
Anyuciii csináljunk kísérletet! Nálunk ez mostanában már csak így megy. Szerencsére a szódabikarbónát mostanában mindig tartok itthon. (Elég jó kis alapanyag a háztartásban, lényegében mindenre jó, de erről majd máskor.) Szóval ami ehhez a kísérlethez kell: szemcseppentő…..
Levi (3) nem nagyon szeret rajzolni, ezért gondoltam, hátha ha homokba kellene mintákat rajzolni talán jobban tetszene neki. Vágtam néhány névjegykártya méretű lapot és filctollal egyszerű mintákat rajzoltam rá. Egy korábbi játék miatt volt itthon homok, amit beleöntöttem egy közepes méretű tepsibe.…..
Boci maci kreatív Reggeli muffin 2016.01.27 13:21:30
Azért szeretem ezt a receptet, mert előző este elkészítve másnap reggel ugyanolyan finom és nem mellesleg kb. 23 perc alatt sütéssel együtt elkészül. Lekvárral, magában, vajjal, mézzel nagyon finom, kicsit olyan, mint egy édes zsemle. Hozzávalók:  2 csésze liszt 1/2 csésze (nyírfa) cukor 1 ek.…..
Ezeken a kétségbeejtően hideg napokon valahogy nem akaródzik a gyerekekkel órákat tölteni a hidegben. A négy fal között viszont érezhetően nehezebben adják le felesleges energiáikat, így séta közben igyekszem őket futásra ösztönözni, itthon pedig mozgásosabb játékokra. A kisebbik még ugyan csak a…..
Kevés olyan játék van ami az én kis örökmozgó totyogómat hosszabb időre leköti. Mikor első alkalommal játszottuk Máté 45 percen keresztül nem állt fel az asztaltól. Így bátran állíthatom megérte a káoszt amit utána sepregethettem. A játék lényege, hogy apró tárgyakat dugdostam a rizsbe és kértem,…..
A kísérlet leírását itt találod: http://bocimaci.blog.hu/2015/12/29/hovihar_az_uvegben..
A hó ugyan még mindig nem esik, de mi nem adjuk fel. Levivel hóvihart készítettünk délután. Hozzávalók: 1 befőttes üveg átlátszó olaj (sima étolaj is jó, csak az sajna sárga) fehér tempera fehér pezsgótabletta A befőttes üveget 3/4 részéig feltöltöttük olajjal.…..
A kísérlet leírását megtalálod itt : http://bocimaci.blog.hu/9999/12/31/tuzijatek_a_befottben..
Elkezdtük a fiúkkal a szilveszterre hangolódást, s bár Levi tavaly ilyenkor még csak 2 éves volt már szinte óránként emlegeti a tűzijátékot. Ezért gondoltam, hogy a napokban tűzijátékos kreatívkodásokat csinálunk majd... Ehhez az egyszerű kísérlethez nem kell más csak…..
Boci maci kreatív Örök naptár 2015.12.29 20:44:14
Gondoltam megosztom veletek a tavaly óta előszeretettel alkalmazott naptáramat. Nekem a férjem matricára nyomtatta és felragasztotta egy műanyag táblára, így minden hónapban ugyanazt használom, de simán papírra nyomtatva vagy laminálva is megteszi. Én a konyhába tettem a falra,…..
  1. Fújj fel egy lufit és készíts ütőt hozzá fakanálból és kartonból. Az én kisfiaim nem voltak igazán vevők rá, (remélem nem az én sport érzékemet öröklik), de egy ismerős kisfiú majd kiugrott a bőréből annyira tetszett neki. Jópofa, mert a lufi lassú, így a kisebbek…..
Egyszerű és olcsó megoldás, hogy elhasználjuk apa borotvahabját és hogy a legkisebbek is tudjanak rajzolni anélkül, hogy megennék a festéket és összekennék a falakat.... Az ötletet innen szereztem, csak én zacskóba tettem, mert nem akartam annyit takarítani...:)..
Ma van az óvodai karácsonyi ünnepség. Erre az alkalomra készítettem ezt a cukorgolyókat leszámítva szuper egészséges energia pálcikát. Hozzávalók: 1 érett banán 4 db kimagozott datolya 1/4 csésze kókusz liszt 1/2 csésze apró szemű zab 2 ek. étcsoki feldarabolva + 3-4…..
Egy szuper egyszerű játék ötlet és kész is az adventi illatosító.....
  Egy szuper egyszerű ötlet és szinte nem kerül semmibe. A lényege, tedd a gumikat a tobozra. Vicces, hogy néhány színes befőttes gumi mennyi ideig le tud kötni két manót...
Tegnap felszereltük az adventi izzósorunkat és szomorúan láttuk, hogy néhány kósza szál kikandikál a vezetékből, amibe igen jó érzékkel bele is nyúltam; így aztán az enyhe áramütést kiheverve egy jól irányzott mozdulattal belehelyeztem a kukába. Persze Levi rögtön mondta,…..