Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kazse89

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NINCSENEK. Emlékezetes, hogy a Fox News a Charlie Hebdo merénylet után cuppant rá erre a az éktelen baromságra, amely az interneten terjedt, mint gyöngytyúk a takonyra. De a magyar internetezők ettől nem jöttek nagyon lázba, hiszen nem Magyarországról volt szó. Most, a menekültügy…..
kazse89 2015.09.30 03:58:58
Nem releváns?! Tapasztalatból?! Nácik?! Gratulálok, ezennel tapasztalatból kijelenthetem, hogy fikarcnyival sem vagy jobb náluk. Tapsi tapsi, mivel ragyogóan járulsz hozzá ezzel az elvakult gyűlölködéssel a szélsőjobbos rasszizmus további terjedéséhez, amely amúgy csaknem az összes érintett országban a II. Világháború óta nem látott mértékekig fokozódik szépen lassacskán.
Ha már felteszek neked kérdést, legalább annyi legyen benned, hogy ELLENŐRZÖD a validitásokat, nem pedig visszakézből gyűlölködsz alaptalanul. Ha az aggódók ilyen gyűlöletet kapnak csupán néhàny (jogos) kérdésért, miért csodálkozik bárki, hogy más híján valóban a szélsőjobbhoz, rasszizmushoz fordulnak?
Ja, és a törvényekkel kapcsolatban? Több száz megnézett interjút vettem alapul, amikben egytől egyig (még az integrálódott muszlimok is) Allah törvényeit követik mindenek felett. A szemükben az ember nem úr, csupán Isten. Az integrálódott európai muszlimoknál csak az a különbség, hogy az imámjaiknak sikerül összeegyeztetni a Koránt az Alkotmányos emberjogokkal. Irakban, Afganisztánban, Szíriában ez nem épp prioritás. Mielôtt ezt a felvetést is 'tapasztalatból' lelövöd, előbb nézz utána az ég szerelmére! Nem kétlem, hogy van kivétel, és nem kétlem, hogy sokukat egy kis odafigyeléssel meg lehet győzni, hogy az EU-ban EU-s törvények a módik. De mi lesz a többivel?
Amúgy megkérdezhetném, hogyha a menekültek '40%-a' nem menekült, mi a fékes fenéért trappolhatnak végig az EU-n korlátok nélkül, ellenőrizetlenül?
kazse89 2015.09.30 16:06:27
Na meg megfogadtam, hogy ha már ennyire szeretnéd, hogy citáljak, akkor citálok. Kérdéseidre, felvetéseidre a válaszaim:

"a statisztikák országonként nem hasonlíthatóak össze"
Persze, hogy nem. Nem is ez van kérdésben, bár csak makacs, vak öszvérek tudják ebből azt kihozni, hogy a Svédek ezek szerint olyanok, mint bármelyik más ország. De nem kekeckedek, legyen igazad. Ugyanis nem igazán releváns az adat. Releváns viszont az, hogy hogyan növekedett a bevándorló migránsok arányát figyelembe véve.

"...több bejelentett eset nem jelent több valós esetet, jelenthet nagyobb bejelentési hajlandóságot", mondod te, mire én megkérdezem:
Aha! Szóval minden svéd szemét náci, és összeesküdtek a szerencsétlen bevándorlók ellen! Ezért jelenti így be érkezésük arányával több és több megerőszakolt nő, hogy ők igenis meg lettek erőszakolva, igaz? Szemét nácik, mind!
És mielőtt jogszabály változásokra hivatkozol, az utolsó 1992-ben történt.

Ha már a náciknál tartunk, kíváncsi lennék, tudod mi volt Hitler tömör véleménye az iszlámról? Ezt nem citálnám. Ennyire azért nem rághatok mindent a szádba.

"muszlimok nagy része, kb 95-99 százaléka integrálódott"
És eljutottunk a tapasztalatokig. Remélem te is érzed, milyen szinten röhejes tapasztalatok alapján EKKORA baromságokat összehordani, rájuk hivatkozni. Az hogy te a munkádból kifolyólag integrálódott muszlimokkal találkoztál - na ez a tapasztalat. Nem figyelembe venni az összes többit véleményalkotásodkor egész egyszerűen ostobaság.
Mérvadó statisztika (érthető okokból) nem létezik az ügyben, ámde számos tanulmány, könyv és riport készült.

"Jocelyne Cesari, a Harvard professor and author of 2004 book When Islam and Democracy Meet, argues in order to protect themselves, some Muslims seek closed communities similar to the Amish community in the United States. She says Europeans need to learn to differentiate between religious "conservatives and Jihadis.""

A fentiekkel abszolút egyet is értek. Nem terroristáknak tartom ezeket a menekülteket, csak integrálódásra nagyban képtelennek a jelenlegi társadalmi és politikai körülmények között. (Csak hogy tudd, a te hozzáállásod sem segíti az ügyüket.)

Következő pontunk: " a törököktől sem. és a németektől sem"
Röviden: de.
Hosszabban:
books.google.hu/books?id=ZhYR9MnqQ2wC&pg=PA5&lpg=PA5&dq=germany+bilateral+recruitment+agreement&source=bl&ots=ZHIR4sPDos&sig=jFCDGc7RwaWdKMjXvEqwyKu-_oo&hl=hu&sa=X&ved=0CE4Q6AEwBWoVChMIqvjQ5IqeyAIVBNYaCh2TTgl0#v=onepage&q=germany%20bilateral%20recruitment%20agreement&f=false

Kérlek vond le magadnak a tanulságot.

Tehát "Az, hogy milyen körülmények között kerültek németbe" láthatjuk, hogy abszolút releváns. És velük is rengeteg integrálódási probléma áll fent.
www.azcentral.com/news/articles/global-immigration-germany.html

"ezeknek kevesebb, mint 40 százaléka jön olyan országból, hogy menedéket kapjon. a többit visszatoloncolják"

Juhé! Ezek szerint csupán 480000 ember trappol végig az EU-n teljesen jogtalanul, bármiféle azonosítást gyakran - teljesen mindegy, milyen személyes indítékból - megtagadva. (Mielőtt ebbe is belekötsz: www.youtube.com/watch?v=zx_SLQcV4S0 Reuters tudósítások: remek hírcsatorna. És FÜGGETLEN. :))

Szó, ami szó, nem azt mondom, hogy a tényleges menekülteknek nem kellene segíteni. Sőt,emberi kötelességünknek tartom. De miért kell ezt úgy tenni, hogy a lehető LEGNAGYOBB kárt okozzuk saját magunkban ezzel párhuzamban?
Egyáltalán miért is kötelességünk őket az EU-ba beengedni, amikor a háborús körzetet kb 4-5 határral ezelőtt már elhagyták? Miért is nem fordíthatja az EU az amúgy is rájuk költött BILLIÓKAT Törökország és segélyszervezetek, a háborúktól védett, ámde KÖZELI menekülttáborok segítésére? Miért kell ezeknek a szerencsétlen menekülteknek TÖBB EZER KILOMÉTERT túrázniuk, ahhoz hogy biztonságban érezzék magukat? Akik az EU-t elérik már nem "menekültek". Saját bevallásuk szerint: "szerencsét próbálnak", "munkát keresnek".
Az EU-nak viszont nem kötelessége ezt biztosítani, az ég szerelmére! Ha vége lesz egyszer a háborúnak (ha), az embereket vissza is kell küldeni, különben Szíriának nem marad mérvadó populációja a jelenlegi állások szerint. A menekülteket ellátni kell, segítséget biztosítani nekik, nem pedig egytől egyig befogadni!