Regisztráció Blogot indítok
Adatok
solarsza

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
solarsza 2016.09.02 22:09:31
@Boss30: Ha olyan konvertered van, amilyet Mr. Big linkelt, akkor a 4 sarka az érdekes. Ha megfordítod látni fogod, hogy IN+, IN- ide a bemeneti feszültséget kötöd (4.75V-23V), másik végében OUT+, OUT-, itt pedig a kimeneti 5V-ot kapod, ha a potméterrel beállítottad.
solarsza 2016.09.27 10:16:43
Ilyen lett:
dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/TIVEDA/tiveda_sz.jpg

Működik jól, bár még csak egy kapunál próbáltam.
Köszönöm a leírást! ;-)
Elkészültem végre az ígért videóval a TIVEDA szoftver feltöltéséről. A Wemos D1 mini a CH340 meghajtót igényli. Ezt windowshoz itt találjuk meg, ha telepítettük, akkor csatlakoztatás után egy új COM portot kapunk. Ennek a száma gépenként eltérő lehet, általában a legmagasabb lesz a megfelelő. Az…..
1. A napelemek drágák A napelemek ára az elmúlt években folyamatosan csökkent, ellenben egyre hatékonyabb lett a technológia.  2. A napelemek soha nem térülnek meg Ha figyelembe vesszük a háztartások áramfogyasztását, a napelem árát és a különböző plusz kiadásokat, akkor…..
solarsza 2015.09.28 09:55:47
@Bambano:

Önmagától egyik inverter sem fog adatokat küldeni. Ehhez a funkcióhoz általában kell egy külön interfész, kommunikációs eszköz, amit be is kell állítani, hogy hová és mit küldjön!

"ezzel az oldallal önmagában kilőheted a marketing bullshitet."
Mi a baj a Alföld Szakképző rendszerével?

Az a rendszer több részből tevődik össze. Igazából bemutató rendszer, oktatási célja is van.

3db 12kW-os inverter polikristályos napelemekkel,
1db 4kW-os inverter polikristályos,
1db 4kW-os inverter monokristályos,
1db 2kW-os rendszer amorf napelemekkel.

Ha megnézed alaposabban, akkor az egész rendszer
2013-ban 46.810 kWh
2014-ben 48.080 kWh
2015-ben ( eddig) 43.670 kWh-t termelt.

Éves szinten ennyivel csökkent a fogyasztás.
Igaz, többet kellett volna termelnie, de tájolása nem ideális, a panelek állítva vannak és a sorok közel vannak egymáshoz.

"még a legnagyobb nyárban is este 6 óra körül leállnak az inverterek, miközben az esti csúcs akkor kezd elindulni. a csúcs este 10-ig minimum eltart, amikor pedig már bőven sötét van. ilyenkor hagyományos csúcserőművi kapacitásból van áram, aminek jól betesz a napelem. "

Így van, este nem süt a Nap!
Nincs is ezzel semmi probléma. A nappal hálózatba betáplált energiát - egyszerűen szólva - este visszaveheted ingyen. Mintha ott tárolnád.
Nagyban: a nyáron betáplált energiát, télen visszaveheted.
Remélem tisztában vagy a szaldó elszámolással!