Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bpfopolgarmester

48 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest Mennyi? 2009.03.26 14:49:00
 Azt hiszem, senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy több tíz, vagy akár százmilliárdos forgalmat generáló cég első emberének a fizetése ne lehetne több, mint egymillió forint, ezért az számomra nem is meglepő, hogy Kocsis István, a BKV vezére, bruttó másfél millió…..
bpfopolgarmester 2009.03.26 15:42:44
@ovalbogar: semmi sem tudunk megígérni most még
bpfopolgarmester 2009.03.26 19:29:34
@bubu0010: ne haragudjál, de nem kell levonni, mint írtam, neki nincsenek lakhatási gondjai. a villát ugyanis kapja. térítésmentesen.
Budapest Hova tűntek a rendőrök? 2009.02.16 12:00:00
Csak most derült ki számomra, hogy miért vált ténylegesen láthatóbbá a bűnözés Magyarországon. Noha mindig is előfordultak bűncselekmények, a többségnek flow-szerű élménye volt azzal kapcsolatban, hogy a rendőrök majd jönnek/mennek, és megoldják, felgöngyölítik.Mi…..
bpfopolgarmester 2009.02.16 13:37:00
@Szakadás: nem ismerem ezeket a csoportokat név szerint, csak látom őket folyamatosan. egyszer ezt mondják, máskor meg azt.
bpfopolgarmester 2009.02.16 13:38:53
@Perillustris: ebben feltétlenül igazad van, de én úgy vagyok vele, hogy ha valamiben akadályt látok, megpróbálom egy másik megközelítéssel nézni a dolgokat. így jutottam arra, hogy a rendőrségi és politikai inkompetencia mellett egy nagyon ronda politikai játszma áldozatait is lássam a rendőrökben.
bpfopolgarmester 2009.02.16 14:07:34
@Szakadás: hát nem aha, de tudok konkrétumot. hogy milyen nevek alá állnak ezek az ifjú délceg emberek, az ebből a szempontból teljesen lényegtelen. nekem náci, fasiszta, intoleráns garázda egykutya
Illetve nem verték meg őket. Pontosabban egyet megvertek, a másik meg - mondjuk úgy -  kiprovokálta az inzultust. Az Index is beszámolt róla, hogy a múlt hét vége nem volt sikeresnek tekinthető az ellenőrök számára, egy nőt fellöktek, egy másikat meg leütött egy…..
A világ legveszélyesebb városa Caracas, ahol 100.000 emberre évente 130 gyilkosság jut, olvasható az amerikai Foreign Policy szeptemberi cikkében, ami annak tükrében rémesen nagy szám, hogy a második helyezett New Orleans-ban illetve Cape Town-ban (Fokváros) is 100.000 lakosra…..
1741-ben, magyar királlyá koronázását követő hónapokban, amikor a francia hadsereg egyesült a bajorral, s Ausztria közepéig nyomult, maga Bécs városa is fenyegetve volt már, Mária Terézia a pozsonyi várban könnyes szemekkel, megható szavakkal fordult az odainvitált magyar…..
bpfopolgarmester 2008.10.17 17:35:20
Geszti Péter a Gödör Klub egyik oszlopának támaszkodva, révedezve az eget nézi, az agya közben rendíthetetlenül kalapál, hogy a kamerának megfogalmazza, mi a baja ezzel az országgal és a politikusokkal.Geszti a révedezéssel nincs egyedül, Gerendai Károly és Bródy János is…..
Két bringa került a látóterünkbe az autómentes napon. Az egyik tiszta luxus, egy limuzin, a másik egy haszonjármű, egy taxi. Arra tippelünk, hogy a riksák szélesbb körben fognak elterjedni, de a limuziné a szépségdíj...
Ezt írtam a Fidesz "Mert én itt születtem" című Ben-Hur-hosszúságú születésnapi DVD-jéről az Indexen. Ennek a posztnak az az értelme, hogy lehessen kommentálni, amit ott - nem a Lendvay utcában, hanem az Indexen - egylőre nem lehet...
Budapest Nyár 2008.09.09 16:01:00
Lomb utca, XIII. kerület, nyelvöltő ház.Kertem, milyen jól indult. Az EB idején jó volt odajárni, aztán ők is olyanok lettek, mintha a vendégek nekik tennének szívességet.XVI. kerület, Csömör felé.VI. kerület, Spájz. Végre egy kurva jó hely, ahol isteni töpörtyű és Tiramisu…..
Budapest Ne fikázd a BKV-t! 2008.08.21 13:03:00
BKV-s ismerőseim szerint Vitézy Dávid (a közlekedési vállalat független, de a Fidesz által terelgetett felügyelőbizottsági tagja) pszichopata, továbbá homoszexuális, ráadásul még mindig az anyjával él, nem jó ember. Nyilvánvaló, hogy a BKV-s ismerőseim Vitézy Dávidot nem…..
Biciklist gázolt pénteken éjfél előtt nem sokkal egy Suzuki...
Alig csak néhány hónapja annak, hogy Uj Péter és Szily László a Tékozló Homáron gratuláltak a teszkónak azért a frappáns megoldásért, hogy a bevásárlókocsikat földelik, mára azonban mintha visszautaztunk volna az időben, sajnos ismét csípő, rázó bevásárlókocsikról kell…..
Balesetek Váci út 2008.07.11 12:36:00
 Az alábbi baleset pénteken, nem sokkal 11 óra után történt a Váci úton a Dózsa György úti kereszteződésnél a városból kimenő sávban. Egy Audi, egy Mercedes és egy Fiat ütközött egymással...
Budapest Egy szebb jövőért 2008.07.07 18:48:00
Ha jól figyeltem, a szombati meleg büszkeség (méltóság) menete után a következő szempontok jelentek meg. - Ne vonulhassanak fel a melegek! - Az Andrássy úton ne vonulhassanak fel a melegek! - Tollboás, dildós, félmeztelen, meleg partiarcok ne vonulhassanak fel! - Bárki felvonulhat, de…..
Budapest Díszpolitikusok 2008.07.02 14:23:00
Azt még tételesen bizonyítva nem láttam, hogy egy-egy politikus átlagosan, milyen hasznot hajt a társadalomnak, de feltételezem, hogy közöttük is vannak olyanok, akikről a hasznosság kimutatható, az, hogy politikusi létüknek volt-e értelme.Ilyen politikust most kapásból sajnos…..
Budapest Hülye úr 2008.06.23 18:32:00
Az elmúlt napokban három világrengető hír járta be Főpolgármesteri Hivatal folyosóit. Az egyik, hogy a 4-es metró melósai a Baross tér lezárt részén valamilyen munkafolyamat lezárását focizással ünnepelték. A munkások délután háromkor kezdték, és egy órán keresztül…..
Azt megfigyelték, hogy amióta az SZDSZ szerint még az idén új választások következhetnek, ami Gyurcsány Ferenc és az MSZP totális bukásához vezethet, a hatalom mintha direkt szivatná az SZDSZ háttérbázisát. Egyszer betiltották az úgynevezett melegfelvonulást, most meg az ORTT a…..
Azt írja az Index, hogy a szabadon élő városi galambok túlszaporodásának kezelésére készített javaslatot a Főpolgármesteri Kabinet. Miután ezen a blogon már én is foglalkoztam a kérdéssel, ideje volt hát, hogy hivatalosan is kijelentsük: "egyre nagyobb problémát okoz…..
Budapest Nemzeti javaslat 2008.06.05 13:28:00
Először azon botránkoztam meg, amikor a liberálisnak gondolt Kendermag Egyesület tavaly Nemzeti Legalizációs Népgyűlést hirdetett. Nem is gondoltam rá többet, de a múlt vasárnap ismét megnyúlt az arcom, amikor a még híresebben liberális Geszti Péter és az ARC nevű állami…..
Igazán kellemes meglepetés ért az elmúlt napokban, amikor a világváros frekventáltabb aluljáróiban közlekedtem. Valami újszerű érzés fogott el, a szokásosnál nagyobb biztonságban éreztem magam. Szeretek a dolgok végére járni, ezért megfigyelőállást foglaltam el, hogy az…..
Ezen a forró, májusi napon egy jó hírrel kezdem: hamarosan újból megnyit a világváros legcsodálatosabb kávézója a Lánchíd lábánál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Sándor Palotára.Sajnálatos módon a kávézó működtetői nem örökre, hanem csak ideiglenesen kaptak…..
Budapest Ki, mit eszik a világon? 2008.05.27 13:51:00
Szenzációs galériát talált Lica, az Index gazdasági rovatának újságírója, egyben  a szerkesztőség egyetlen görögszurkolója. Amint az kiderül, a világon sehol sem annyira kevés a választék mint Csádban, és nem annyira unalmas, mint az USA-ban, de a csodálatos ötlet és…..
Budapest A világváros áldozatai 2008.05.20 14:04:00
A Főpolgármesteri Hivatalban gyakran érzem azt, hogy állatokkal vagyok körbe véve, de ezt persze csak átvitt értelemben értem, hiszen a valóságban emberek és hivatalnokok vesznek körül. Ugyanakkor főpolgármesterként felelősségem teljes tudatában kijelenthetem, hogy városomban,…..
Egy olyan városban, mint a világváros, vajon hova vezethet, ha nincs elég rendőr?! Budapest jelentős rendőrhiánnyal küszködik. A jól értesültek szerint 1300 rendőr hiányzik a világváros utcáiról.Nem vagyok abban biztos, hogy a világváros rendőreit a legjobban szervezik vagy…..
Budapest Vidék vs világváros 2008.05.13 11:45:45
A hétvégén a világváros közigazgatási határán túl jártam. Apropos, Önök tudták, hogy a vidék egy óriási nagy pusztasággal kezdődik? A láthatár egyenletes volta a dokumentumokhoz és magas épületekhez szokott szemnek pihentető. Sajnos a felhők egy ideje csak fájdítják…..