Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Semp

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A rendőripari szakközépben külön tantárgy a forgalomirányítás és mint a mellékelt ábra mutatja, nem véletlenül. Mindig a hideg ráz ki, amikor egy útépítésnél a segédmunkás felveszi a láthatósági mellényt, a kezébe kap egy palacsintasütőt és nekiáll leállítani a forgalmat. Először is szerintem egy…..
Folyamatosan izzok, egyszerűen nem tudok leállni a dühöngéssel. A Hatvannégy Trollmegye nálam mindenképpen elérte, amit akart: sikerült egy számomra nagyon fontos dologba beleszarni.Aki esetleg még nem hallott róla, röviden az ok: a Toroczkai-féle szélsőjobboldali társaság egyik…..
...Britney Spears még nem volt popsztár. Ugye, megvan a The Duke Nukem Forever List című vicces weboldal, aminek alkotói azt szedték össze, hogy mi minden zajlott a világban, amióta a 3D Realms hivatalosan bejelentette, hogy dolgozik a Duke Nukem 3D folytatásán? Ez ugyanis baromi régen,…..
Belpolitikai vizekre evezünk, ami minden országban egyformán szennyes – ezt csak az idén először szavazóknak mondom, a többi hogyvoltozó remélhetőleg már rájött erre. Aktuálpolitikától mentes, autómárkákkal felturbózott hogyvolt következik. Back to England, két barátunk…..
A mai ülésen három, az új kormány megalakulását megalapozó törvényjavaslat együttes általános vitájával kezd a parlament, ám az izgalmasabb dolgok csak ezt követően jönnek. Megkezdődik ugyanis az Orbán Viktor által benyújtott, a Nemzeti együttműködésről címet viselő…..
Gulyásdemokrácia Kétharmad 2010.01.03 14:56:00
Jó lenne-e az országnak, ha a Fidesz kétharmadot szerezne tavasszal? Nagyobb stabilitást és bizalmat adna, vagy lehetőséget a kontroll nélküli ámokfutásra? Sokat fogunk erről hallani a következő pár hónapban - és még többet a következő négy évben, ha meglesz nekik.(Márpedig…..
Semp 2010.01.03 22:29:02
@TaTa86.: Mint kiderült, azért meg lehet találni a módját. Nem csak a vizit/napi/tandíjra gondolok, hanem az egészségbiztosítási törvényre is, amiről simán lett volna népszavazás, ha az MSZP nem vonja vissza inkább.

Mondjuk az érdekes lehet, hogy az ilyesmivel mit kezdhet egy 2/3-os kormány, ha azért nagyon antidemokratikusnak se akar látszani.
Semp 2010.01.04 01:44:43
@TaTa86.: Igen, asszem, az lenne az egészséges, ha én is hinni tudnék ebben :)

De ha sikerül valakinek egy népszavazást összehoznia arról, hogy kelljen-e valamiért fizetnünk, akkor szerintem egyszerűen nincs az az érvrendszer, ami akár csak kétesélyessé tehetné az eredményt. Aztán hátha egyszer eljutunk odáig, hogy ez megváltozik.

Egy egészségbiztosítási reformhoz hasonló buktát mondjuk tényleg el lehet kerülni meggyőzéssel, ha nem csúszik be előtte egy őrült nagy népszerűségvesztés. De ha mégis, akkor asszem, hiába a kommunikáció. Eddig úgy tűnik, hogy ilyenkor sokkal jobban számít, ki mondja, mint az, hogy mit. (Ugye "népszavazás = előrehozott választás". Persze mintha ez a világban sokfelé így lenne.) Egyre inkább arra is hajlok, hogy amíg egy népszavazás szinte csak a kormány és ellenzék általános támogatottságán múlik, addig inkább nevezzük választásnak, és tartsuk négyévente. (Oké, kivéve államszövetséghez való csatlakozás meg ilyenek.) De amíg ott lebeg a népszavazás lehetősége, addig nagy reformoknak nekiállni stabil 2/3 nélkül elég nyögvenyelős.
Broots rátalált Jarodra, Illinois államban futárkodik a UPS-nél, egyértelmű, hogy futni kell utána. Miss kiadja a parancsot, szóljanak Szépfiúnak. Tovább nem parancsolgat, mert Apu rácsörög, most azonnal akar vele találkozni. Miss újra a szokásos kérdéssel szembesül: a…..
Jarod küldött az üldözőtriónak egy csomó fényképet, ami róluk készült az elmúlt pár hétben. Minden képen felirat: 'Kicsoda?' Bántja valami vagy figyelmeztetni akarja őket? Nem őket, hanem Misst. Az üldözőből üldözött lett.Mire erre rájönnek, Jarod telefonál,…..
A rugalmatlanság, a szabályok betű szerinti követésének rettenetes példája az, ami Szombathelyen történt a hétvégén. Komoly vita folyik, hogy kellene átalakítani a szabályokat, hogy soha többet hasonló ne fordulhasson elő, miközben másról sincs szó, mint hogy néha igenis át…..
Atlanta, Georgia. Jarod egy lepukkant raktárépületben fejezi be legújabb ügyét. Most épp nyomozó volt, a társát buktatta le. A rosszarc Jarod elődjét, Santora nyomozót lőtte le. Jarod most őt ismerteti meg az érzéssel, milyen is a fegyver csövébe nézni. Sok van a számláján,…..
A közokirat hamisítás tipikus üzletága volt annak idején a diákigazolvány hamisítás. A Zugügyvédnek is volt olyan ismerőse, aki komplett dékáni hivatalként működött, de e mellett nyelvizsgabizonyítványokat is osztott, érettségiztetett, adott esetben a nyomdai kapcsolatain…..
Semp 2009.07.22 22:37:56
@tff: "aki hamis közokiratot készít" - tehát igen, elvileg büntethető, ha otthon a saját gyönyörűségedre bizonyítványt nyomtatsz. Persze hiába dob föl valaki, úgyse lesz belőle bajod, amíg föl nem merül, hogy esetleg használni akartad.

Pénzhamisítás viszont csak az, ha "pénzt forgalomba hozatal céljából utánoz vagy meghamisít" - tehát elméletileg társasjátékozhatsz vele, csak ha a rendőrség megtalálja nálad, már-már bizonyítottnak is tűnik a forgalomba hozatal szándéka. Valahogy ezt sokkal szigorúbban veszik.
Ahogy a beküldő is említi, nyugtató a szemnek az asztal háttere. Nagyjából ki lehet következtetni, hogy mikkel foglalkozol abban az irodában. Majdnem KITT dokumentumokat olvastam :)Ez is te vagy? (Forza Ferrari)Üdv!Íme az én tökéletes munkakörnyezetem. Plusz ötemberes, otthonos,…..
Sugárhajtómű laboratórium, Pasadena, California, 1977. Riporttal kezdünk, a Mars csatornáiról és a marsi arcról van szó. A riporternő gyorsan meg is kérdezi Belt ezredest, lehet, hogy ezek az objektumok egy civilizáció maradványai? Belt ezredes hosszan kifejti, hogy nem. Otthon aztán…..
Hülye epizód. De mielőtt nagyon átadnánk magunkat az önfeledt fikázásnak, jusson eszünkbe, hogy az teljesen érthető, hogy a forgatókönyvírók nem úgy akarták kanyarítani a sztorit, hogy Violát a kilencedik részben már bár bejáratánál lelőjjék, sőt, fejére essen egy…..
Semp 2009.03.10 01:51:50
@kamarti: Mike-nak ez a "mind megvagyunk" bejelentése, azonnal Viola besurranása után, reménykeltőnek tűnik. Én csak úgy tudom érteni, hogy sikerült beazonosítania - akkor meg nyilván direkt engedték Luckyhoz. Viszont ez ellen szól Bordás és Kolonics megdöbbenése. Asszem, meg kéne nézni a következő részt.

És bejelentem a cinkelést a "fejre nem lövünk, mert nehéz eltalálni" alapelv ellen! Annyira úgy tűnik, mintha csak azért találták volna ki, hogy meg lehessen szereplőket menteni mellénnyel. Vagy mondja már meg valaki, aki ért hozzá, hogy tényleg célszerűbb-e testre lőni annak ellenére is, hogy esetleg be van öltöztetve a páciens, vagy ha mégse, akkor is túlélhet pl. egy tüdősebet.
Az intro elég veszélyes. Első kamujelentés megy Elektől Hercegnek, amit Bordásék diktálnak neki. Fel is hívja Herceget, el is mondja neki, hogy Bordásék behozták az őrsre Lákit és Májert, meg hogy szervezik a találkozót Gajdujev és Láki között. Ekkor a hülye Mike-nak…..
Semp 2009.03.02 17:28:04
@altero: Azt akkor nagyon kár volt fölírni a stáblistára, mert eddig olyan szépen lógatták a levegőben, hogy ki is a bérgyilkos. Ha jól emlékszem, egyedül Herceg tippelgetéséből indult ki mindenki - de ebből még akár az is kisülhetett volna, hogy az a Viola nevű horvát összekötő épp Indiában tör egy maharadzsa életére, vagy Krkön napozik, és tíz éve nem hallott Hercegékről.

És hogy a pénzes gorilla volt tegnap a buszon? Nálunk angyalarcú Lucky öccse a benzinkutas, szerintem alvó ügynök. Most, hogy Viola megszólalt, a fogorvosom meg az ő testvéröccse. Még egy epizódot megnézek, és nem merek kimenni az utcára!
Semp 2009.03.03 21:35:47
@hottentotta: Én inkább nevettem! Rohadt jók voltak a színészek. Pl. Bordás, mikor a könnyed csevegés közben Móricz mellékesen odaveti, hogy nem tud pókerezni. "Mi???" Vagy Herceg: "Mámeginkezdi..." És szerintem nagyon ott volt az a kontraszt, ahogy az állati hitelesen eljátszott Herceg béna színészkedéssel előadta a kamu elméletét. Persze egy vén róka titkosügynöknek igazából biztos jobban kéne játszania, de ez így volt szép. Asszem, Herceg a kedvenc karakterem :)
Tételezzük fel, hogy tényleg készül egy Elég Jó Magyar Kereső (EJoMaK). Tudja azt az alapvető dolgot, hogy ha beírunk egy szót vagy kifejezést, akkor releváns találatokat ad (ez persze nem annyira triviális, hiszen a releváns találat azért relatív fogalom, de ugye nem…..
Semp 2009.01.23 23:36:11
@zsolti: Például mert a Google lassan mindent elnyel, és ha (akár csak majdnem) monopolhelyzetbe kerül, márpedig afelé tart, onnantól nincs biztosíték arra, hogy... egyáltalán SEMMIRE. Már most is tudja gyakorlatilag cenzúrázni az internetet, ha akarja, és ki tudja, meddig nem fogja még akarni?

Ha van versenytársa, legalább országon belül (már amennyire ez az országonbelüliség értelmezhető a neten) – akkor egyrészt van hova menekülni, másrészt éppen ezért a Google is kénytelen lenne türtőztetni magát.

Persze remélhetőleg egy ilyen kereső jobban rá is állhatna a kimondottan magyar igényekre. Az például tetszik, amit Longhand írt viccből, legalábbis az első fele. Beírod magyarul, beikszeled, hogy nemzetközi, és a mindenféle nyelvekre lefordított címszó alapján is keres. Szövegnél is nagyon jól jöhet: ha azt se tudod, milyen nyelvű szöveget látsz, akkor is találhatsz benne olyan dolgokat, amivel már továbbléphetsz (pl. rábukkansz egy névre). Képeknél meg különösen. Vagy már van is ilyen kereső? (Persze az is szép lenne, ha egyenesen lefordítaná, amit talált, de tudtommal még használható angol–magyar fordító sincs, nemhogy akár arab. Tényleg, olyanról hallottunk már, ami az arab, kínai, orosz stb. írást latin betűssé alakítja fordítás nélkül?)
Semp 2009.01.24 01:23:18
@zsolti: De mint felhasználó, nem biztos, hogy megtalálod, amit keresel, ha a Google egyszercsak aszongya, hogy ezeket és ezeket a találatokat töröljük. Mert tudomisén, X cég azért fizetett, hogy ne mutassuk az őt kritizáló cikkeket (vagy épp a konkurecia holnapját). És megtehetjük, mert nem kell félnünk, hogy emiatt majd csökken a keresőnk forgalma, hiszen mi vagyunk a monopol. Ha üzletileg megéri, miért ne, akár teljesen nyíltan is?

Hát én ezért örülnék, ha legalább a piac egy részén lenne komoly versenytársa.
Intro. Egy tárgyalóban vagyunk, valahol az NBH épületében. Egy vita közepébe csöppenünk, így Pindrochot már be se nagyon kell mutatni, ő vette át az ügyet. Ez a kompos dolog most világos lesz. Szóval nem lefelé utaztak a folyón, hanem a kompon keltek át, és Kőváryékat 1200…..
Október vége felé írtam arról, hogy megjelentek a Google panorámaképeket készítő autói Bukarest utcáin. Ez pedig biztos jele annak, hogy hamarosan Romániában is lesz utcaszintű nézet a Google Mapsben.Tegnap a Webisztán egyik olvasója küldött egy linket, melyből az derült ki,…..
Semp 2009.01.23 15:51:05
@ga: Ja, meg is meglepődtem, mikor látom, hogy Romániát úgy ábrázolja a Maps, mintha csak átmenni lehetne rajta. Legfőbb útvonalak megvannak, de az egész országban sehol egy utca. Na, mondom, pedig a Webisztánon meg már a streeview-t gyártják, hol itt a matematika?
Dél-Nyugat Idaho, az Ellens légi támaszpont közelében. Katonák készülnek behatolni egy házba a külvárosban, az épp hazaérő Mrs. Budahasnak csak annyit mondanak, hogy a férjura eltulajdonított egy katonai járművet. Ó, jaj! Az említett urat a katonák egy pár ajtó berúgása…..
Semp 2009.01.21 00:19:04
@Onix Titan: És persze a Deep Throat eredetileg azért tényleg az volt, amire gondoltál, egy filmcímről kapta a nevét a hivatalnok :)

Azt meg nem tudom kihagyni, amit most olvastam a vicclapon Bobe Hope-tól: "Én azt hittem, hogy a Deep Throat az egy zsiráfról szóló film."
Az autóbemutatók sora még messze nem ért véget a múlt heti publikációkkal. A két élcsapat után, a követőboly, a trónkövetelők is bemutatták vadonatúj gépeiket. A Renault és a BMW nem titkoltan a világbajnoki címre tör, míg a Williams a régi nagy sikerek útjára kíván…..