Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pezsdesign

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tyúklábmintáról bátran állíthatom, hogy valószínűleg sosem megy ki a divatból. Közel 200 éves története során újra és újra felfedezte magának a divatvilág néhány jelesebb képviselője. A tyúklábminta kéttónusú minta, hagyományosan fekete és fehér, de ettől nyugodtan eltérhetünk. Akinek a…..
PEZs Design Puzzle mintás otthonok 2016.01.03 23:02:27
Harmadik napja küzdök nagy lelkesedéssel egy Velencét ábrázoló 1500 darabos puzzle kirakásával, ami a dohányzóasztal üveglapja alá kerül, ha készen lesz.  Ha szeretjük a puzzle-t, az ismerős formákkal csempészhetünk mi is egy kis játékosságot felnőttekre szabott…..
PEZs Design Egyedi csomagolópapír 2015.12.23 16:21:34
Tavaly elhatároztam, hogy saját készítésű csomagolópapírt használok a karácsonyi ajándékok csomagolásánál. Ez annyira jól sikerült, hogy az év folyamán azóta többször nyomdáztam egyedi, DIY papírt, ha szükségem volt rá. Most az idei karácsonyi mintákat szeretném…..
Az előző posztomban bemutatott rózsakvarc párja, 2016 másik színe, Serenity; a derű(s kék), Pantone 15-3919. Ismerős árnyalat, de a lakberendezésben itthon nem túl gyakran használt, kékeslila szín. Találkozhatunk vele Amerikában a modern tengerparti stílusban berendezett…..
PEZs Design Inspiráló rózsakvarc 2015.12.09 08:23:45
2016 egyik színe. A Pantone a szokásos egy szín helyett kettőt választott meg az év színének, a rózsakvarcot (Pantone 13-1520) és a derűs kéket (Pantone 15-3919). És azért  kettőt, mert szerintük ez a két szín, az esti ég színei egymástól elválaszthatatlanok. forrás Most…..
Egyszerűen elkészíthető decemberi dekorációt hoztam ma. WC-guriga, fonal, olló és egy hihetetlenül cuki kissapka a végeredmény :) Mindenhol jól mutat, ajtódíszen, szobai dekorációként, sőt a karácsonyfára is akaszthatjuk. Az elkészítés lépésről lépésre: Egy WC-papír…..
Szerintem nem sok ember van, akinek a karácsonyi dekorációval kapcsolatban ne jutna eszébe a toboz. Sokféleképpen használhatjuk, természetesen vagy festve, esetleg glitterrel megszórva, akaszthatjuk ablakba, készíthetünk belőle kopogtatót az ajtóra, díszíthetjük vele az adventi…..
Először a konyhájával találkoztam ennek a háznak egy oldalon és annyira megtetszett, hogy arra gondoltam, érdemes megnézni a többi szobát is. Nem volt könnyű megtalálni, de megérte. Egy fiatal lány bérli ezt 98 nm-es házat Sao Paoloban, a design Francisco Calio-é.  Ami igazán…..
Be kell vallanom, hogy különös vonzódást érzek a sarokétkezők iránt, főleg ha ablak mellett/alatt helyezték el. Biztosan másban is nosztalgikus érzéseket kelt a gyerekkorban szülőknél, nagyszülőknél látott ismerős szobarészlet. Természetesen nagy családi összejövetelek…..
Pár hete került utamba egy kidobásra ítélt kis Ikea Lack asztal. A tulajdonos egy újat szeretett volna venni helyette, én egy-két nap gondolkodás után felajánlottam neki, hogy átfesteném az asztalt, ami így megmenekülne. Mutattam neki mások által felújított Ikea termékeket és…..
Ha szükségünk van egy otthoni irodára, sok helyről meríthetünk ihletet, azonban vannak alapelvek, amiket a berendezés során szem előtt kell tartanunk, függetlenül attól, hogy egy egész szoba vagy csak a szoba egy sarka áll a rendelkezésünkre irodánk kialakításához. 1. Mindig…..
Egy Hollandiában élő textiltervező, Aleksandra Gaca tervezte ezeket az édes cicapuffokat. A puffok huzata mohair felhasználásával készült, hatásában kötöttre emlékeztet. Két méretben és 12 színben kapható.  Nem olyan, mintha két igazi cica lesne ki az ablakon?…..
PEZs Design Geometrikus falminták 2015.11.04 11:36:11
Egy szoba felfrissítésének egyik legegyszerűbb módja, ha először a dekorációt cseréljük le és így viszünk bele valami újdonságot. Azonban a dekoráció nem csak tárgyakra vonatkozhat, egyszerű, otthoni módszerekkel elkészíthető faldíszítéssel is feldobhatjuk a lakásunk. A…..
PEZs Design Színes textilkábel 2015.11.02 14:50:54
Pár hónapja láttam egy olyan lakást, ahol a tulajdonos színes textilkábeleket használt a lámpáihoz és rögtön megtetszett. Miért is kellene egy kábelnek unalmas fehérnek/szürkének/feketének lennie? A választék széles: több tucat egyszínű és mintás, sőt akár fonott…..
A Halloweenre készített dekorációban is választhatunk a hagyományostól eltérő színeket. (Az Amerikában hagyományostól, tudom, hogy Magyarországon nem beszélhetünk ezzel a szokással kapcsolatban hagyományról.) Feketét és aranyat használva sokkal elegánsabb hatást érhetünk…..
... ha másra vágyunk, mint a hagyományos fehér porcelán. forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás..
A fekete-fehér szín kombinációja számomra mindig nagyon izgalmas. A két szín használatával nagyon látványos enteriőrőket lehet létrehozni, ráadásul a fekete-fehér kortalan párosítás, soha nem megy ki a divatból és mindig elegáns hatást kelt. Az, hogy a szoba modern vagy…..
PEZs Design Színes étkező 2015.10.23 17:42:47
Itthon még mindig tartja magát az, hogy étkező csak ugyanolyan, 2-4-6 szettből álló székekkel képzelhető el. Ha egy kicsit bátrabbak vagyunk, nyugodtan próbáljuk ki ennek merészebb verzióját, használjunk ugyanolyan formájú széket, de más-más színben. Nincs megkötés,…..
PEZs Design Napiszoba - Okt15 2015.10.15 15:30:49
A tegnapi szürke-lila-zöld színű szobához hasonlót keresgetve botlottam ebbe a tapétába. Hirtelen nem is tudom, az enteriőr melyik része izgalmasabb, a tapéta, a mohazöld lámpa vagy a rendkívül cuki fotelek :) A rendkívül cuki fotelek nyertek. via Pinterest..
PEZs Design Távoli otthon 2015.10.11 13:03:29
Pár napja úgy tűnik, hogy 2016-ban új lakásba költözünk. Lehetőség szerint újépítésű, illetve még építés alatt lévő lakást szeretnénk találni, ahol a burkolatokat is a saját ízlésünk szerint választhatjuk ki. Régi vágyunk mindkettőnknek a szokásos világos, meleg…..
PEZs Design Napiszoba - Okt09 2015.10.09 09:50:41
Hétköznapinak semmiképp sem nevezném ezt a világítás-megoldást :) Merész és nagyon egyedi. Kizárólag világos szobában mutat jól, semleges, egyszínű falakkal és bútorokkal. forrás..
Be kell vallanom, különös rajongással figyelem azokat a tárgyakat, amelyeken feltűnik egy-egy térképrészlet, ha az alkotó még egy kis csavart is visz a történetbe, akkor onnantól már menthetetlenül szerelembe estem. Pontosan így történt ez a Hasan Agar tervezte kis asztal…..
PEZs Design Napiszoba - Okt07 2015.10.07 11:05:03
Mai tapétából rögtön két fajtát is hoztam, mert a világos és a sötét alapszínű tapéta - hiába ugyanaz a minta - mégis más-más hangulatot ébreszt. Nekem a világos homokszínű alapon a megcsillanó ezüst tollminta jobban tetszik, több enteriőrben használható, mint sötét…..
Egy semleges színű és formájú kanapé köré bármilyen hangulatú enteriőrt lehet álmodni. Én most egy "mid century modern" stílusú, szürke kanapé köré terveztem két szobát - egy nőies és egy férfias verziót.   ..
PEZs Design Napiszoba - Okt05 2015.10.05 10:24:10
Októberben a napiszobában a tapéta lesz a központi elem. A mai egy pasztell rózsaszín és a szürke árnyalataival játszó darab, visszafogott, finom pikkelymintával. Megrendelhető itt. ..