Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamow

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Mindenki ismer olyan párokat, akik egymás agyára mennek, a férfi agresszív, lekezelő, megveti a nőt, az hisztériás, érzelemhiányos, követelőző, mindkettő szenved, mégis évtizedekig kitartanak egymás mellett. Vagy ha…..
adamow 2015.09.26 23:35:10
ne haragudj de @DuBarry ez az egész cikk elfogadhatatlan szakmailag.

Eleve a Borderline-osok kb 1/3-a narcisztikus is.

Másrészt a borderline/narcisztikus kapcsolatok igazi szenvedői a nem narcisztikus/borderlineok, mivel ők egy ponton kielégítenék egymást, -ahogy Te is írod.- azonban az "egészséges" elszenvedi a manipulációkat, a lelkiismerethiányt és a pszichopatikus cselekedeteket, értetlenül.

Nézz egy kicsit a szakirodalomban körbe.

A cluster B személyiségzavaros "párkapcsolatok" szenvedői a gyenge párkapcsolati határvonalakat meghúzó, magányos, de "egészséges", tehát nem személyiségzavaros, vagy esetleg tipikusan a dependens (cluster C) zavarosok szoktak lenni.
jó oldal:
www.bpdcentral.com/
cikk:

www.bpdcentral.com/borderline-disorder/co-occurring-disorders/

és valóban.

Sok borderline pl egyáltalán nem önmarcangoló, hanem narcisztikusan másokat okol, támad.

Egyébként eleve a Cluster B személyiségzavarok semmiképp nem egymás "komplemeterei", bár valóban létező példa hogy egy borderline teártálissága kielégíthet egy nárcit stb, de nem tipikus szerintem, a jól ismert 50shades is egy társfüggő-nárcisz viszonyt mutat be, és teljesen rossz példa.

A komorbiditási adatok pedig magukért beszélnek.

Pár szó magamról: én egy borderline-nárcisztikus lányt (30) próbáltam támogatni, segíteni, (mert 5 hónapig az csúnya terrorista exei miatt pszichopatáskodott velem), megérteni, mentalizálni, szeretni, "reménykedtem", de aztán ikeresen és korrektül, asszertíven szakítottam vele. Utánam 4 hét alatt befalta az új "áldozatát" , az új főnökével 4hét alatt összejött. Borzasztó volt, de sokat tanultam. Persze a testi tünetek is jelentkeztek a stressztől. Jóind májdaganat etc.

Várom a válaszod.
adamow 2015.09.26 23:36:58