Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lárifári

57 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Már-már azt hittük, hogy szép lassan elkezdenek a dolgok normális irányba fordulni, főként nyáron, amikor a kormány és a parlament környékén még a fű sem nő (tüntető sem gágog). Tévedtünk. Bal-liberális barátaink gondoskodnak a napi betevő bosszankodásunkról. Ha…..
 Az idei év végére Halásztelek adósságállománya eléri, sőt meghaladja a félmilliárd forintot. A hitelek törlesztése a megkötött szerződések szerint a 2010-es önkormányzati választásokat követő évben, 2011-ben kezdődik. Nem irigylem a következő testületet.  - a…..
Lárifári 2009.07.28 11:02:08
@12341234:
A vélemény szabad. Csak a használt kifejezések miatt tartottam a kommentjét rossznak. Nem tudom, hogy a valamikori "közszereplő" közszereplősége meddig tart. Amíg annak számít, köteles tűrni a kritikát "közszereplőségével" kapcsolatban.
Más: Halásztelek eladósítása más téma. Sajnos a balliberális oldal felelőtlen politikája hozta az országot olyan helyzetbe, hogy a ma élők már nem tudnak megszabadulni a folyamatos hiteltörlesztések terheitől. Igen, a ma csecsemőkorúak is az elmúlt hat-hét év hitelei alatt görnyedhetnek. Tudomásul kéne venni, hogy csak addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér.
Ha a Szentgyörgyi József fémjelezte négy év után hat-hétszázmilliós adósság terheli városunkat, elképzelhetetlen mértékű megszorítások árán maradhat meg Halásztelek fizetőképessége. Ezek után számbavehető, hogy mivel gyarapodott a város?
Néhány méter díszburkolat (a húsz métert nem éri el a hossza).
Csatorna, ami a teljes beruházás félbemaradása miatt határteljesítményen üzemel.
Egy reprezentatív épület, aminek a működési költségeiről még nincs adat, és várhatóan többe kerül, mint most látszik.
Aszfaltozott utak, amik a HH szerint máris 40%-al többe kerülnek, mint a közbeszerzési pályázat nyertesének árajánlata. Ha végül mégis a Vitép gépeit látjuk dolgozni, igen fura gondolataink támadhatnak.

Lustaság: a mostani polgármester hetente kétszer, jó esetben háromszor jön ki Halásztelekre. Ezt azért nem nevezném "hangya-szorgalomnak". A polgármesteri jövedelem lehetővé tenné - és egyben kívánatossá is - a teljes, sőt lelkiismeretes munkát. Úgy tűnik, ez általában csak igéretként jelenik meg a váéesztás előtt.
Lárifári 2009.07.31 00:02:33
@12341234:
Üdvözlöm! Tudja úgy van ez valahogy, hogy otthon is elkelne egy-két új holmi. Vennék egy ülőgarnitúrát, mert a régi kopott. Az ágyunkat mostanság javítottam (új, lakkozott deszka az aljába, mert skandináv fenyőbútor), de jobb lett volna újat venni. Nincs még LCD TV nálunk, és a PC-met is fel kéne dobni. A kocsim már 8 éves, sokat futott, nyáron hiányzik az elromlott klíma, egy fiatalabbal kevesebb gond lenne. Lehetne még sorolni, hogy mi mindenre lenne szükség - gondolom másoknak is.

Mindent megoldhatnék hitelből, de!
A hitelt, és a nem gyenge kamatait vissza kell fizetni. Ebben a világban ki tudja garantálni, hogy: lesz munkahelyem, nem leszek beteg, vagy akár egy viharkár is padlóra tehet egy családot.

Halásztelek most az utóbbi módon fejleszt, és ráadásul olyan a beruházások struktúrája, hogy a hiteltörlesztés mellett még megnöveli a működtetés költségeit is. Jó példa az új önkormányzati ovi, ami százmillióért épült a volt "kisiskola" épületében, és mindössze 75 apróságot tud fogadni. Az energia (gáz, villany), tisztító és egyébb havi fogyóeszközök, és a bér- járulék költségei alsó hangon évi ötven-hatvan millióra jöhetnek ki. Plusz az építés hitelének törlesztése. Az állami normatíva talán a felét fedezi.

Az ÁMK bővítése: egy új, de csak néhány szaktantermet, koncerttermet, és az ördög tudja mit tartalmazó szárny épül. A beruházás valahol négyszáz milliós hitelt feltételez (az ÁFA miatt a bruttó összeg 5%-al nő). Az épületben majd fűteni, világítani kell, és alkalmazottakat kell felvenni. 2010-től pedig kezdődik a régi hitel törlesztése. Szinte biztos, hogy az iparűzési adó csökken (gazdasági válság). Stoffán óta - úgy hallom - nő a létszám az önkormányzatnál, ami gondolom a városság miatt szükséges. Ez is kiadás.

Én úgy gondolom, hogy a fejlődés fontos, de nem mindegy mi fejlődik, és mekkora teherrel jár a gyarapodás. Úgy vélem, az ÁMK gyereklétszáma nem nő nagyságrendekkel a beruházás nyomán. Egy iskola oktatásának színvonalát nem a padok és székek, hanem a pedagógusok munkája határozza meg. Szerintem ez a hétszáz milliós fejlesztéstől nem változik. Ezzel nem akarok senkit megbántani, hiszen nem ismerem a suli szakmai minőségét. Az viszont biztos, hogy sokan a fővárosba hordják a gyerekeiket - tessék megnézni a szeptembertől júniusig tartó dugót - akik az új koncertterem miatt nem fogják az Apáczai gyakorlója helyett a helyi iskolát választani.

Üdv
 Magyarázat a címben levő latin kifejezéshez:A morgás joga; azaz: a népnek ahhoz joga van, hogy elégedetlenségének hangot adjon. A pécsi időközi országgyűlési képviselő választás részvételi adatai szerint Baranyában minden nagyon jó, a pécsiek mindennel meg vannak…..
Amennyiben sürgősen nem lép a tököli reptér ügyében Halásztelek polgármestere, akkor még rosszabb világ vár az itt lakókra. De vajon lép-e, vagy ismét csak a hangzatos -tartalom nélküli - ígéretei maradnak utánna? Most valóban megmutathatná - amire eddig még úgysem volt…..
A túlzott kávéfogyasztás néhány félreismerhetetlen jele, hogy a legutóbbi holdfogyatkozás óta: - nem pislogtál, - nyitott szemmel alszol, - tüsszentés közben sem csukod be a szemed, - már a harmadik pulóvert készíted el, pedig nem is tudsz kötni, - csakis földrengéskor…..
 A hírek szerint Dávid Ibolya, és „balkeze”, Herényi Károly is a törvény elé kerülhet az elhíresült „lehallgatási” botrányban játszott szerepe miatt. Almássy Kornél és a vele tartó  - MDF tagok kizárása és ellehetetlenítése volt az első…..
- Polgármester úr! Betartotta választási igéreteit?- Nem!- Köszönöm az interjút!*- Polgármester úr! Kényelmes a Mercedes luxusautó, amit saját maga használ közpénzből?- Nagyon!- Köszönöm az interjút!*- Polgármester úr! Nincsenek likviditási és pénzügyi gondok…..
Érdekes, ismét megállt az élet az önkormányzat pr honlapján (Honlap? ):):)Napokkal a választások után, NULLA infó, melyik párt hogyan szerepelt Halásztelken.A szoci -szadesz vereséget úgyis tudjuk, kellemetlen:) ISMÉT bizonyságot tett a tájékoztatási…..
 Az elmúl hét év balliberális tobzódása első komoly kritikáját kapta. Toronymagasan győzött a Fidesz. A valamikori gigaszervezet, az MSZP jócskán lemaradva második, de a szavazatszám totális vereségnek felel meg. A Jobbik, kispártok között szinte győzelemnek is felfogható…..
 Mintha a pesti (vagy inkább pécsi) humor újabb remeke készülne Pécsett. Az Európa Kulturális Fővárosa 2010 pályázat nyertese – az évek óta csak a kapott pénzt eltapsoló – Pécs2010 Menedzsment Központ pert fontolgat  a magyar hülyeséget abszurd…..
 A kepfiselofunky.blog-on  Gyurcsány Ferenc hülyeségeinek legutóbbi darabját szedik ízekre. Nagyszerű Ferenc tanulságos története a szimpatikus, és igen jól dolgozó erdélyi lányról, és egy szolibarna, tűsarkain egyensúlyozó radikálisan szélsőjobboldali – az…..
 A nol.hu oldalán egy érdekes kérdés-felelet játékot találtam. Az anonim kérdőív kitöltése után a válaszadót elhelyezi a program a politika virtuális tér koordinátarendszerében. Persze ez csak egy játék, de érdekes tapasztalatokat nyújt. Mindenkinek van elképzelése a…..
Stoffán Antal jóvoltából értesülhettünk arról, hogy .... Fájdalmasan szomorú volt ez a hét. Szerdán kora délelőtt kaptam telefon üzenetet, hogyrégi jó munkatársam és „öreg” barátom,  - Kovács László - hosszú szenvedés után elhunyt. Halásztelek…..
 Szili Katalin csodálkozástól tágra nyílt szemmel, kissé értetlenül – de igazi politikusként nyilatkozott vasárnap este. Most elmaradt az ifjú szocik hajnalig tartó banzája - bár csak 2006-ban maradt volna el - Kívánja a magyarok nagy – egyben értelmesebb…..
 Nő a parlagfű, a gaz. Rossz nézni a gondozatlan határt. Jut eszembe, van nekünk egy közpénzen vett sokmilliós Mercedes kisbuszunk. Annak idején azzal indokolta vásárlását polgármesterünk, legyen mivel közlekedni hivatalos ügyekben  - például parlagfüvet szemlézni és…..
 Úgy cserélgetik a szocik az Orbán beszédek értékelőit, mint más a gatyáját. Eddig a visszataszítóságában megszokott – pálmafás inges, szandálos – Nyakó ugrott a piros kockás szoci háttér elé  - egy jó nagyot pofátlankodni - Aztán valamelyik…..
   Bede Márton megmondta, mi NEM MENŐ ezen a világon. Nagyon sok problémám van Bede Rózsa-Flores Eduardóról írott cikkével, de mivel kár túl sok szót vesztegetni az egészre, csak a legnagyobbakat emelem ki. Bede a következőket írja:  „Ha jól értelmezem…..
Lárifári 2009.04.23 10:05:08
@Mr Falafel:
Szia! Sajnos a dátumra már nem emlékszem, de Milosevics felesége pont akkoriban kilincselt - pártközi kapcsolatokkal magyarázva - a Köztársaság téren. Miután a sajtó megszellőztette, hogy maga Milosevics jön, a botrányt elkerülendő, csak a felesége érkezett néhány JKP KB taggal. Thürmer (Munkáspárt) hivatalosan fogadta, az MSZP pedig mint alacsony szintű nőtagozati kapcsolatot említette.
Üdv
 Hamarosan kiderül, milyen megszorító intézkedésekkel kezdi működését a legújabb szocialista-szabaddemokrata formáció. Nagy kérdések nincsenek előttünk, legfeljebb az derül ki, hogy megússzuk-e egy sima orális aktussal, vagy - azonnal a hard-pornóból ismert…..
Bolívia híradó:http://www.indavideo.hu/video/Magyar_aldozat_Boliviaban Már szinte biztos, hogy a bolíviai biztonsági erők által megölt két magyar egyike Rózsa-Flores Eduardo. A költő, író, újságíró a délszláv háború idején vált ismertté. A haditudósítóként…..
 Nem is tűnt fel, hogy az MSZP-féle Internacionálé performanszról milyen hamar elkészült az első politológusi gyorsértékelés. A videóhoz írt hozzászólások között puszedli66 írja, hogy a 24. másodpercnél, közvetlenül Havas Szófia bejelentése után valaki tisztán…..
 A hétvégi MSZP kongresszuson körbelebegett a népfront szelleme. Akit megérintett, üdvözült mosollyal emelte kis piros lapocskáját a magasba. A videó-beszámolók alapján,   - „vidám vasárnap” volt - A büfében kávé és kóla mellett „a…..
 A dilettantizmus magasiskolája. Nyakunkon a yuppie. Bajnai Gordon hamarosan Magyarország miniszterelnöke. Gyurcsány politikai népszerűségének megóvása a cél  - mert ugye nem Feri keze szorítja még jobban a nyakunkat, hanem Gordoné - A karrierista Gordon nemzeti…..
 Csendesen izzadva tolonganak jelöltek és önjelöltek. Pulzusszám jóval száz felett. http://index.hu/belfold/2009/03/21/koztuk_lehet_az_uj_miniszterelnok/ - mert van ugye pozitív stressz is - Egyetlen hozadéka a biztos bukással járó pozíciónak – a történelem, csak…..
 Jóllakott napközisként, sértett arckifejezéssel „táncolt” plexiállványa mögött – mikor éppen belebegtette lemondását. Épeszű magyar most azon gondolkodik, milyen újabb trükk állhat a nagy machinátor bejelentése mögött. - mert hogy magától el nem…..
 Holnap ünnepelnünk kéne. Szeretnénk is egyszer igazán, felhőtlenül. Petőfit hallgatni vagabund színésztől, verbunkost járó táncosokat nézni. Úgy ünnepelni, hogy ne jusson eszünkbe a „mi lesz holnap?”. Mosolyogni a szomszédra, a csinos lányokra. Örülni a…..