Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zord íjász

148 bejegyzést írt és 1173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Esküszöm, hogy a falat kapartam, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorát néztem, Schobert Norbi és Szentesi Éva vendégszereplésével. Valószínűleg naiv vagyok, és egészen biztosan ritkán kalandozom erre a csatornára, de eddig szentül meg voltam győződve arról, hogy a képmutatásnak ez a szintje…..
zord íjász 2020.01.24 11:58:17
@G. Nagy László: "De az kurvára nem állja meg a helyét, hogy ez TÉNY."

Ha te mondod.
zord íjász 2020.01.24 13:07:38
@G. Nagy László: "Csak hogy még egy tudományágat iderángassak,..."

1. Már a biológiát sem kellett volna. Azt a könyvet, amit javasoltam, egy zoológus-etológus írta.
2. Pszichológia? Vizsgáztam belőle. Kitűnő eredménnyel. Elengedhetetlen feltétele volt a diplomának, és a tantárgy tanárától mindenki rettegett...engem kivéve. Engem megpróbált rábeszélni, hogy legyek pszichológus, pedig a vizsgám csak 15 másodpercig tartott, mert azonnal levette az első két mondatból, hogy az egész tananyagot kenem-vágom. Tekintélyes mennyiségű időt töltöttem az intézet (pszichológia) könyvtárában. Mindent tudsz.
3." Természetesen a hozzászólásod többi részével semmi gondom, mert az a bizonyos klasszikus vágy-és szépséghideál egy létező dolog,..." Ezt írtam. Rejtély számomra, hogy mit akarsz megcáfolni, de annyira azért nem érdekel. A többség dolgában pedig majd a @Zabalint: kommentelőtárssal körbefényezitek egymást, én nem tartom nektek a gyertyát.
zord íjász 2020.01.24 13:39:11
@Zabalint:".. és mellesleg érvelek, nem a diplomáimat emlegetem..."

1. Hogy te mit csinálsz ezen a kommentfalon, arra én vastagon szarok. Ez nem az én dolgom, hanem a tied, meg a házigazdáé.
2. A diplomámat és a vizsgámat nem érvként hoztam fel, hanem tényként: nem a partvonalról ugatom azt, amiről beszélek.
3. Nem állítottam, hogy tévedhetetlen vagyok, soha, sőt leírtam, hogy nem hivatkozok olyasmire, amire nincs cáfolhatatlan/meggyőző/hiteles bizonyítékom, és én még a "többséget" sem emlegetem, mint...érvet.
klímavészhelyzet, 2000 új fásszárú növény, fakataszter... Múlt héten csütörtökön egyhangúan fogadta el tizenketten (Mach Péter, Kellner Katalin, Fekete Katalin, Somodi Klára, Szőnyi Attila, Csaszny Márton, Ettvel Zoltán, Komoróczy László, Kovács Eszter, Nagy László Simonné, Nemes László, Nemesné…..
zord íjász 2020.01.24 12:05:23
@erol: :-)))
zord íjász 2020.01.24 12:14:28
@Csaba29:

"...simán meg lehetne oldani, és már rég meg kellett volna oldani..."

Jelentkezz/indulj el a következő önkormányzati választáson polgármesternek, képviselőnek, vagy indíts egyéni/csoportos civil kezdeményezéseket, építs közösséget, írj petíciókat, tüntess...indíts helyi blogot/facebook oldalt, és vágj bele a problémák feltárásába/megoldásába illetve a megoldások keresésébe. Mach éppen ezt teszi, belülről: a nyilvánosság óriási erő. Te vagy a szavazópolgár. Harcolj te is. Ha úgy látod, hogy szarul dolgozik, akkor ellene is.
zord íjász 2020.01.24 13:22:09
@Csaba29:

"Hát nem így működik ahogy te elképzeled."

1.Általánosságban értettem. Aki tenni akar ellene, az cselekszik. És ez pontosan így működik: én is ezt teszem itt, ahol lakom, 20 éve. Megteheted hivatásosként/politikusként vagy aktív civilként. Ez a polgári eszmény, a polgári társadalom alapvetése.
2.Elárulok neked egy óriási titkot: nem ott élek. Az index címlap hozott ide, ezért is maradtam az elvek szintjén, és nem kezdetem el feldolgozmi Pesterzsébet elmúlt 30 évének történéseit mielőtt billentyűt ragadtam. A poszthoz is általánosságban szóltam hozzá, ezzel a kikötéssel: "...és ha elfogadom ezt a blogot bizonyítéknak, akkor ez a mottó nem csak politikai lózung a szádból."
  Nem Patrick J. Deneen az egyetlen aki temeti a liberalizmust. Ő csupán azon kevesek egyike, aki 2018-ban egy komplett könyvet szentelt a témának, mely tavaly magyar nyelven is megjelent. A szerző - az Indiana állambeli Notre Dame egyetem politikatudományokat oktató professzora - művében mindvégig…..
zord íjász 2020.01.23 19:09:53
@Alick: Nem tudom, hogy akad-e még rajtam kívül ebben az országban olyan, aki elolvasta ennek a posztnak mind a 437 kommentjét (a bloggertárson kívül) , amiért jár nekem a két zsák zöld zseton, jutalomként, de ez egy olyan téma, ami több szempont miatt is érdekel engem, mert Igaz liberálisként a kommentfal tartalma szociokulturális értelemben igen mély tanulságokkal szolgál számomra az eljövendő zord idők hátterének magyarázatához, az viszont biztos, hogy ezért a példabeszédért neked is jár az elismerés. Én nem ismertem ezt, -bár lehet, hogy ősrégi, és már rongyosra koptatták internetszerte- és köszönöm, igen vidám volt, és ráadásul a lényeget illetően tűpontos, és hűen tükrözi az én véleményemet is erről az őrületről...nem részletezném, már mindent elmondtak itt a kommentekben, egy-az egyben az én álláspontomat is, több kommentből összegyúrhatóan. Köszi, még egyszer.
Na jó, a cím talán nem is annyira igaz - mindenesetre én még nem láttam cigánycsukot bogyót enni. Eddig... Az utolsó bejegyzés óta elmúlt, vagy stílszerűen inkább elrepült jó pár hónap. Voltak kisebb-nagyobb próbálkozások, de a veréb projekt parkolópályára került, és összességében a fotózás is egy…..
zord íjász 2020.01.21 08:26:29
Nem nagyobb a füstje, mint a lángja, de dolgoznak rajta. A bal-jobb média képtelenné vált objektív képet bemutatni a vitathatóan sosem látottnak nevezett és átpolitizált amazonas-i vagy ausztráliai bozóttüzekről. És ahelyett, hogy a tragédia egyesítene minket, még megosztottabbakká válunk. Olaj a…..
zord íjász 2020.01.21 07:34:09
Elolvastam. Nem volt könnyű olvasmány, de természetesen nem a hossza miatt, az ilyesmi nem tántorít el engem, ha érdekel és érint a téma, és eleve nem vagyok vevő a kétmondatos lózunggyűjteményekre. Komoly témákról csak komolyan érdemes írni, tehát pontosan így: sok hivatkozással, linkekkel, adatokkal, idézetekkel, hiteles és visszakereshető forrásokkal, bizonyítékokkal és az ezekre felépített személyes véleménnyel. Ismerős munkastílus, ezzel tehát nincs is semmi hiba: le a kalappal bloggertárs, becsületes és korrekt poszt a lényeget illetően. Körüljártad, bemutattad, bemásoltad, elmondtad.

Ami kissé nehézkessé tette az elolvasását, az a szinte kétségbeesettnek tűnő egyensúlyozás. Az egyensúlyozás a különböző politikai oldalak/szekértáborok bértollnokainak, propagandistáinak, véleményvezéreinek illetve vegytiszta álhírgyárosainak tevékenysége, valamint magát a klímaválságot/bozóttüzeket érintő kérdések, és a hivatalos álláspontot képviselő szakértői vélemények között.

Értem én, hogy a hűvös távolságtartás és a kissé lenéző jellegű kioktatás magas lováról letekintve minden egyes félmondat után jobbra és balra is ütni kell egyet-egyet, hogy a mélyen tisztelt olvasó lássa, mennire felette állsz a lövészárokháborúnak,( a politikailag motiváltaknak legelébb) ,de mire a poszt végére értem, már egyáltalán nem az volt az érzésem, hogy független és józan szemmel próbálsz egy kérdéskört körüljárni, hanem az, hogy inkább vergődsz, nehogy magadra szabadítsd valakinek -vajon kinek/kiknek- a haragját.

Még egy soktényezős kérdésben (klímaválság/ausztráliai bozót-és erdőtüzek) is lehet az embernek határozott véleménye és kiállása: a bőrödre megy a játék, és garantálható, hogy, a végeredmény lokálisan és globálisan is visszahat az életedre, akár környezeti, akár politikai, akár társadalmi szinten, minimum úgy, hogy ez beépül a közéleti közbeszéd mindennapjaiba, ahogy azt te is teszed és te is kiveszed belőle a részed. Tehát nem kell mindig azon aggódni, hogy vajon mondjuk a méregzöldek, vagy a fidesz szennymédia propagandistái mit szólnak majd ahhoz, ha nem patikamérlegen méricskiled ki az egyensúlyt a posztban, amikor ide-oda szúrkálsz. Ez a fárasztó és töbszörösen is önismétlő politikai/véleménykötéltánc sokat levett ebből a tartalmas posztból. Számomra csak, természetesen.
Magyarország: a szolidaritás számára felperzselt föld. Többször beszéltem már ezen a blogon arról, hogy a magyarok politikai nyelvének (tudásának) messze legfejlettebb rétegévé az utóbbi százötven év során az etnicizmus  vált: olyan nyelvvé, amely meghatározza a gondolkodást, de ami még fontosabb, a…..
zord íjász 2020.01.20 16:53:40
@Moin Moin: "...A zsidók ennyiben hasonlóak a magyarokhoz: megúszásra játszanak..."

Igen, a magyar nép egész történelme erről szól: a megúszásról. A magyarok ezer éve, mindig-mindent meg akarnak úszni. Így hirtelen fel sem tudnám sorolni mennyi mindent meg akartak úszni, soha nem tolták előre és tették oda magukat, mindig csak lapultak, hunyászkodtak, hátráltak, kimaradtak a balhékból, de meg is kapták érte a jól megérdemelt jutalmukat ezek a magyarok.

Irgalmas egek.
Gyöngyöspata ügyében olyan mértékű hülyeségáradat zajlik, hogy azt gyakorlatilag nagyon nehéz komolyan venni. A kormányunk, ami gyakran hangoztatja, hogy ők a magyar emberek akaratát képviselik, viszont éppen akkora kavarást hajt végre az amúgy is ezer sebből vérző közéleten, hogy ilyet tényleg…..
Szeretném leírni személyes tapasztalataimat neked, ha azon kevesek közé tartozol, akik hajlandók más kárán tanulni. Ahogy szaporodik számban az idegen anyag (szinte már csak az van) egyre több olyan hír ér el, melyben a főhős egy családi ebédnél, a sportpályán vagy séta közben összeesik és…..
zord íjász 2020.01.11 17:52:39
1. Nem volt könnyű olvasmány -természetesen nem a hossza, hanem a témája miatt. Őszintén szólva csak többszöri nekifutásra rágtam át magam rajta, mert családi okok miatt nem voltak előttem ismeretlenek az orvosi folyamatok/eljárások, és meglehetősen megviselt ezeknek a plasztikus újraélése - az érfestéses résznél konkrétan kimentem levegőzni a teraszra, lecsillapodni, és át is ugrottam a végét, mert szívszorítóan lélekterhelő volt. Erre nem állok készen...és soha nem is fogok.
2. Nagykovácsiban éltél és ismerjük egymást: 2006-ban kezdtünk el kosarazni, a te kezdeményezésedre. 2007-ben beütött nálad a szar, de te rendületlenül toltad a kosarazást tovább. Nem vagy piskóta.
3. Stressz, szív és miegyebek ide vagy oda, azért megpörgetted magad a helyi társadalmi/civil/közéleti és politikai fronton is, 2006 és 2014 között: indultál képviselőnek is. A nagykovacsi.hu fórumán/ a nagykovacsi freefórumon majd a nagykovacsi.net Civil Közösségi Hírportál fórumának harcaiban is odatetted magad mindeközben, elég erőteljesen, így valószínűleg ez sem volt a legideálisabb terep a stressz és a lelki/szellemi megterhelés és feszültség elkerüléséhez. Én persze nem bántam, hogy így cselekedtél. :-)
4. Van egy fiókban várakozó, egészségről szóló blogposztom -tömve van a fiók ilyen várakozó blogposztokkal, csak az a baj, hogy egy nap nekem is mindössze 24 órából áll- de azt hiszem ezt most hamarosan előbbre veszem. Nyilván leszenek gondolati/idézeti párhuzamok, és ha a számításaim bejönnek, akkor utólagosan és másodlagosan, remélhetőleg Index/blog.hu címlapra foglak tenni...mert berakom a szövegbe ennek a posztnak a linkjét. :-)
5. Előlegként ennyit tudnék a poszt velejéhez -az enyémhez és a tiédhez egyaránt- hozzátenni:

elegemvan.blog.hu/2019/12/02/elegem_van_a_zord_idokbol/full_commentlist/1#c37907588

6. Jó Egészséget, bloggertárs. Meg buék és hasonlók.
zord íjász 2020.01.12 06:25:26
@Beck György: "A közéletben nem sikerült elérni semmit: a nagy "aktivitásommal" a választók töredékét sikerült meggyőznöm az önkormányzati választásokon."

Először is ez nem igaz. Ne sajnáld le magadat, az eredményeidet és a tetteidet, pláne akkor nem, ha ez egyetlen kattintással bárki számára ellenőrizhető és visszakereshető:

static.valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk3/14/tjk14088.htm

25-en indultak a képviselői helyekért és 11-en kevesebb szavazatot kaptak, mint te, tehát még a barátok és az ellenségek számításai szerint is a tiszta középmezőnyben végeztél.
Másodszor, mivel az Új Távlatok csapatában indultál, így a csapat/párt/ideológiai/eszmei logika alapján, a választok egy adott tömb/csoportosulás ellen vagy mellett szavaztak, így a megszerzett szavazatok száma nem a te személyednek és -többek között- nem feltétlenül a közéleti/internetes akativitásodnak szólt, hanem annak a csapatnak, amelyiknek az értékrendjét/gondolatiságát -elvileg- felvállaltad, vagy legalább is képviselted...de még így is jól szerepeltél, semmi okod a panaszra. Ez mindig így működik, minden választásnál, -az utóbbi háromnál maradva- 2010-ben éppen úgy, ahogy 2014-ben és most 2019-ben is: ez tökéletesen lejött és látszik a megválasztott testületek összetételénél minden esetben. Az egyes csapatok tagjaiként olyan emberek is képviselők lettek az elmúlt 9 évben, akik szart se tettek a faluért vagy éppen a tojáshájat is alig vakarták le a seggükről, -mindegyikre lehetne példát mondani- de a csapatlogika szerint, a választók egy kupacban betolták őket is a testületbe.

Másokat pedig ugyanezen okból -bár a nevüket már többszörösen is felvésték a falu emlékfalára akár- elutasítottak. Ez így megy.

A psziché és a fizikai egészség szerves kapcsolatáról nem hiszem, hogy éppen neked kéne kiselőadást tartanom, szóval, biztos vagyok benne, hogy sokat javítana a közérzeteden/egészségeden/szíved és leked állapotán, ha észrevennél minden apró pozitívumot az életben...ami egyébként nem könnyű művelet, mert túl sok szar ömlik az emberre mindenhonnan, de próbálkozni talán érdemes.

Te megtetted Nagykovácsiban a közéleti/társadalmi és civil viták frontján,- vagy éppen a kosarazó közösség létrehozásában- amit megtehettél. A többivel semmi dolgod. Mosolyogva hagyhatod hátra és nézhetsz vissza minderre.

És van itt még valami: valójában nagyon nehéz lemérni, hogy az internetes közéleti aktivitás milyen rövid- és hosszútávú hatást fejt ki egy adott közösségen belül. Soha nem tudhatod, hogy pl. a kommentjeid a nagykovacsi.neten mennyi többletet adtak valakinek, milyen pozitív -vagy éppen negatív- folyamatot indítottak el, hol és milyen mély, illetve milyen jellegű repedéseket okoztak, vagy maradt-e valamilyen maradandó hatásuk. Én óvatosan bánnék ennek a dolognak a megítélésével....talán nem véletlen, hogy olyan véres küzdelem folyik a világban és Magyarországon is az internet feletti, vagy akár egy-egy internetes felület és/vagy annak kommentszekciója feletti hatalom és befolyás megszerzéséért. Aki uralja a platformot, az uralhatja a gondolatokat és a gondolatok terelésének lehetőségét is. A blog.hu körüli csatározás az egyik legszebb hazai példája ennek. A blog.hu nagyon régóta a rezsim bögyében volt...és végül csak berágták magukat valahogy, hogy csökkenthessék a nyomást a Mesteren és a bandáján, ezen a területen is, lényegében az Index berkein belül.

elegemvan.blog.hu/2019/09/05/elegem_van_nix_ugri_bugris

vagy másképp, linkekkel:

elegemvan.blog.hu/2019/08/20/elegem_van_az_augusztus_20-i_unnepsegekbol/full_commentlist/1#c37546540

Szóval, nyugtával dicsérd, tudod.
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
zord íjász 2020.01.10 11:46:32
A belpolitikai része nem érdekel, az előre megjósolható fidesz-troll és orbánfóbiás platformok mentén fog haladni, nem tépem a számat. De azért, egy szóra, valami más.

1. "Gratulál Boris Johnsonnak. Ennyi erővel gratulálhatna Gavrilo Principnek is..."
Rejtély számomra, hogy ez a hasonlat és az utána következő gondolatfutam miképpen állja meg a helyét. Amennyire szerény olvasmányélményeimből emlékszem, az első világháború alatt nem zajlottak szárazföldi ütközetek Angliában, és egyetlen kurva épület sem dőlt össze, London egét nem szaggatták véres légi harcok sem, ráadásul az angolok az ún. győztes oldalon álltak 2018-ban, így a hasonlat többszörösen is hibás. Talán elő kéne vennem újra a könyveimet? Az angolok egy szellemileg kevésbé friss része -noha 1 millió brit áldozta fel az életét- azt sem tudta, hogy a katonák hol voltak négy évig, és a visszatérők szinte idegen földre léptek,...Peter Jackson új dokumentumfilmje legalább megvan, ha már más nincs?

port.hu/adatlap/film/mozi/akik-mar-nem-oregszenek-meg--they-shall-not-grow-old/movie-207998

A második világháborúban is lényegében/kizárólag légiütközetek/bombázások és rakétatámadások érték a jó angolhon földjét, - a kisebb szigetek, gyarmatbirodalmi területek ebben most nem játszanak, hiszen a Brexitről illetve Johnson/Princip párhuzamról van szó- de az ifjú céllövész/terrorista/nemzeti hős nem volt sem angol honvédő, sem német pilóta, és a tevékenységét -noha a két világháború valójában ugyanaz a háború volt, 20 év fegyverkezési szünettel- 24 év választja el a II. vh kitörésétől. Aki ilyen elszabadult és teljesen értelmetlen hasonlatokat dobál, azt nem lehet komolyan venni, akkor sem, ha a poszt egyéb részei tartalmaznak igazságokat és igazságmorzsákat.

2. Aki ismeri a jó angolhon történelmét, az pontosan tudja, hogy a britek kicsodák. Most egy darabig majd rossz lesz nekik, -de már most óvatosan bánnak a komoly gazdasági elemzők azzal, hogy milyen mélységig és mely területeken- de aztán halad tovább a világ, és a britek a javukra fordítják a helyzetet,...ahogy mindig is tették a történelem során. Minden nagy és gyökeres változás/változtatás olykor óriási traumával (emberi/gazdasági/lelki) jár, de Anglia nem Magyarország. Ha e kies hon lépné meg ugyanezt, az végzetes katasztrófával járna ránk nézve, de a britek kissé már pozícióból indulnak pénzügyi/politikai/gazdasági kapcsolatok és érdekérvényesítés terén. Igyekeztem finoman fogalmazni. Majd 15 év múlva visszatérünk a témára és meglátjuk ki sír jobban: a britek, vagy az EU.
zord íjász 2020.01.10 14:05:33
@eq2: Jogos észrevétel, ezért nem szabad zsigerből írni. Elfelejtettem ezt az epizódot -semmiféle hatással nem volt a háború végkimenetelére, a katonai jelentősége nulla volt, és nem azért tudom ezt, mert elolvastam a linken- de ettől még eszembe juthatott volna...és természetesen szerepel a könyveimben, -ebből igen sok van nekem, és nem régiek- ahogy a múlt-kornak is rendszeres olvasója vagyok. Ettől még kurvára szégyellem, hiába, öregszem, bár a komment lényegén mit sem változtat: a Boris Gavrilo Princip Johnson hasonlat nettó sületlenség.

Anglia győztesként került ki az első világháborúból. Ez egy katonai-háborús tény, és nem vitaalap. Az asztal egyik oldalán ültek a legyőzöttek, a túloldalon a győztesek, akik diktálták a feltételeket. Ez utóbbi miatt hívták őket győzteseknek. Pont. Minden máshoz odaírtam, hogy mindössze 20 év fegyverszünet követte, tehát semmiféle módon nem kezdetm el boncolni a rövid-és hosszútávú kihatását, mert ez nem is téma.
zord íjász 2020.01.10 14:39:29
@gotenson: "Nagy Britannia lakosai ugyanis meg vannak arról győződve, hogy az ország, ahol élnek az egy nagyhatalom, de valójában Nagy Britannia elvesztette azt a pozícióját, amit 1910-ben képviselt. "

Ezt csak akkor tudhatod, ha mind a 60 millió lakossal beszéltél, de ugyanezzel az erővel én is mondhatom, és úgy nagyjából 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nincsen egyetlen angol sem, aki ezt hinné, mert ehhez elég ha ránéznek a térképre, és azért ez sokkal valószínűbb bizonyítéka az én állításomnak. A világ legnagyobb kiterjedésű gyarmatbirodalmának fokozatos elvesztése és az elmúlt évtizedek traumái után, -éppen a brexit okán is- erősen valószínűtlen, hogy még mindig 1910-ben éreznék magukat.
Ez azonban nem jelenti azt -és soha nem jelentette azt- hogy a vén, fogatlan brit oroszlánnak büntetlenül lehet cibálni a bajszát, és ezt pl. az argentínok is megtanulták 1982-ben, és az azóta eltelt majdnem 40 évben sem próbálkoztak újra, pedig még az alkotmányukba is belefoglalták, hogy az a kavics az óceánban, az az övék...ezt pusztán a háborús példatárad adalékaként mondom. De majd talán most, hogy a Brexit kivégzi a briteket, ismét átküldenek Falkland vizeire és szikláira néhány argentín gyereket. Csak arra kell vigyázni, nehogy megint felbukkanjon a ködből az a kurva fogatlan oroszlán flotta, középtájon a HMS Brexit nevű repülőgéphordozóval.

"Sőt, azt is, amit 1990-ben, hála Borisnak." Akkor ha jól értem a szavaidat, 1990 óta a brit gazdaság hibátlanul egyensúlyozott a maradék lábán, de aztán jött Boris Princip, és elbaszta az egészet. Én azt hittem, hogy az elmúlt kövér 30 évben volt néhány választás, és a kormányzatok színe is változott olykor, tehát elképzelhető, hogy talán inkább 30 évnyi tapicskolás van ebben a - szerinted- szomorú végkifejletben. Nem szereted te ezt a Borist, én látom, szinte démoni erőt tulajdonítasz neki.

Ja, a pozíciók. A pozíció az nagyon fontos. Mondom, majd 15 év múlva visszatérünk rá.

"2020-ban nem lesz, sem USA, sem Land-lease, se semmi." Az I. és II. világháborús érdemek és valós teljesítmények vonatkozását most nem kezdeném el ecsetelni, de erre a mondatra muszáj reagálnom.
Igen, szinte látom magam előtt, ahogy az USA magára hagyja Angliát, bármiféle -az ő alapvető érdekeit lokálisan/globálisan is sértő- gazdasági vagy katonai vészhelyzetben, és hűvös nyugalommal szemléli, ahogy az egykori gazdi a kardjába dől. Így lesz, igen.
Kevés dolog jellemzi olyan jól Magyarország szomorú állapotát, mint hogy olyan ember játszhatja el benne a haza bölcsének szerepét, mint Kövér. Nem beszélve most arról a pályaívről, amelyet ez az ember a rendszerváltás előtti időszaktól máig befutott Beavis-ével, Orbánnal kart karba öltve, amelynek…..
Így karácsony körül a blog is a születésnapját ünnepli, immár a hetediket. Nem létezhetne nélkületek. Minden törzskommentelőmnek, kommentelőmnek és minden kedves olvasómnak boldog karácsonyt, szeretettel teljes ünnepet, az ország népének bátorságot, értelmet és megújulást kíván a bloggazda, HaFr...
Zord idők Tengerszem a Zemplénben 2019.12.22 09:50:09
A zempléni tűzhányók kezdték. Az emberek folytatták. A csapadék befejezte. Ma mindenki a csodájára jár. Füzér, Boldogkő, Regéc, Rodowan kertje után, a szubjektív zempléni bakancslistám szűk válogatásának ötödik -és egyben utolsó- kedvcsináló darabja: a Megyer-hegyi Tengerszem. A hatodik fejezet…..
zord íjász 2019.12.23 17:59:38
@gigabursch: Ja, szoktam ilyesmivel élni a blogban, most már bánom, hogy kiszedtem, az első verzióban még benne volt. Igazad vala.
zord íjász 2019.12.24 09:47:55
@kissaby: Köszönöm. Megkerestem. Be is rakom frissítésként az információt a posztba. Nos, igen, ahhoz képest, hogy mi mindent kéne ott látni, nekem is úgy tűnik, hogy van némi lemaradás a projektben.
Nagykovácsi a mi kis Nagy falunk, de főleg azoknak, akik nem csak itt laknak, hanem itt is élnek. Vannak csodálatos utcai kertjeink, vannak állataink, vannak arcaink és pillanataink, vannak apró parkjaink és játszótereink, vannak szép kerítéseink, és vicces tábláink, örülhetünk…..
zord íjász 2019.09.12 08:07:52
@clemens: :-)) Az itt feltöltött képek egy brutális válogatás eredményei. Na, ezt próbáld megemészteni, ha sikerül. Ezek azok a fotók, amelyek megszólítottak engem valamiért (egyes részleteikben, vagy teljes egészükben).

Fény-és felhőtanulmányok készítése elengedhetetlen tartozéka az életemnek, és ezeket a fotókat én felhasználom egy másfajta, a fotózáson túlmutató keretek között. Minden olyan fotóból, amit megtartok, én tanulok...vagy egyszerűen csak élvezetemet lelem benne, illetve nélkülözhetetlen tartozéka az életemnek, a múltamnak, az emlékeimnek. Ezek ilyenek, és amikor nyilvános keretek között is megmutatom őket, akkor azt remélem, hogy az adott fotónak ugyanazokat a részlet/egész szépségeit fedezi fel bennük az olvasó, mint én. Ez nem mindig jön/jöhet össze, és egy-egy fotónak az esztétikai/tartalmi megítélésében már nem csak az ízlésbeli, hanem jellembeli/értékszemléletbeli/műveltségi/művészeti fogékonyság szintjén jelentkező/szociokulturális meghatározottság is szerepet játszik. Itt azonban olyan sok a változó, hogy határozott vonalakat húzni nem lehet.

Sajnos gyalázatos a számmemóriám, de ha jól emlékszem (a nagyságrend az biztos) világ energiazabáló szervereire naponta(!) hatmilliárd(!) fotó/video/komment kerül fel, ezek jelentős részében olyan megállapításokkal/párbeszédekkel/csacsogásokkal /propagandaanyagokkal és képanyagokkal, amelyek jelentőségét/értelmét/bárminemű hasznát még azok a felhasználók is kiröhögik, akik feltöltötték azokat.

Én -nyilván a saját reményeim és megítélésem szerint- soha nem töltök fel ilyen felesleges posztokat és képeket: vállalom minden sorát az összes posztnak. Okkal és céllal írtam meg őket. Elmondok egy történetet, megfuttatok egy eszmét, felrakok egy gondolatsort, archíválok egy tényekkel/adatokkal/visszakereshető információkkal/linkekkel alátámasztott eseménysort,... és ha a téma olyan, akkor ezt képekkel is illusztrálom. Nem minden olvasó vevő erre, vagy ebben a formában, ahogy felkínálom neki, de attól szép az élet, hogy egy könyvesboltban is megférnek egymás mellett a témák és megfér a témák tálalásának sokfélesége is. Vegán szakácskönyből is van negyvenféle a Libriben, angol nyelvkönyből nagyjából 60 különböző megközelítést találni, nem beszélve pl. a szerelem vagy a háborúk témáját feldolgozó 234764 féle könyvből. Az olvasó majd kiválasztja, ami neki tetszik.

Így van ez, és nem másképp.
Szörnyű dolog, hogy a "Családok Évében" kiemelkedő hatékonysággal gyilkolják egymást családtagok. Rettenetes. A miértre nem tudunk normális választ adni, a legutóbbi eset fotelhuszárainak verbális lincselésén kívül. Vérmérséklet szerint hibás az anya, a gyerekek, a bíróság, a pszichológus, az…..
zord íjász 2019.12.19 06:51:57
1. Két nap alatt két poszt? A B1 tempójához képest persze lassú, de látom belehúzol az év végi őrületbe. :-)
2. Az év végi őrület befért a közéleti válogatás hátsó udvarának index címlapjára -szerintem kihagyott ziccer volt a szerkesztők részéről, a blogketrec esetén dőltek volna rá a férfigyűlölők is, hogy szétköpködjenek téged a "dugjon már meg valaki" kiszólásod miatt- de őszintén szólva, azt már végképp nem tudom, hogy ezzel a poszttal mit fognak kezdeni: ez nagyon durva és sarkos lett, egy ilyen friss tragédia kapcsán.
3. Feleséged mit szólt hozzá? Elég keményen és általánosítóan kiosztottad a nőket, pedig a a rossz párkapcsolatokban a szimpla szakításoktól elkezdve a válásokon átl a családirtásokig -az egészen extrém eseteket és elmebajokat, illetve beteges fétékenységi tébolyokat leszámítva, ahol egyértelműen tetten érhető az ok, és kizárólag az egyik fél tehető felelőssé (nő vagy férfi)- mindig kettőn áll a vásár. Ezen belül változhatnak az arányok, hogy kinek jut nagyobb szerep a végkifejletben, de azért az ritkán fordul elő, hogy "szegény apu" csak "szegény apu", aki az áldozat szerepében tetszeleghet, és minden bűn a "gonosz anyu" nyakába varható. Vagy fordítva, természetesen, ha elszakadok a poszt vezérfonalától és kiemelt példájától.
4. "Lesz majd látszat-jogszabálymódosítás a plebs megnyugtatására, pedig tök felesleges, az egyedi ügy nem általánosítható, szörnyű kimondani, de ez rendszerhiba." Az. Az emberi lélek és az emberi elme rendszerhibája. Ez olyan rendszer, amelyhez a társadalom, a politika, a bűnüldözés, a gyermekvédelem, a családjog, a bíróságok és a pszichiátria összes rendszere együtt sem ér fel. Az örök és megfejthetetlen titok, és lehet bármilyen tökéletes is a Rendszer, mindig beütnek a zord idők. Mindig így volt és mindig így lesz, amíg él ember a Földön.
zord íjász 2019.12.19 07:24:09
@MAXVAL bircaman közíró: Jól mondod, Iván. Azért történt két hét alatt két családirtás Magyarországon, mert tombol a liberalizmus. Különösen az elmúlt 10 évben élte a liberalizmus a virágkorát. Mindenhonnan dől a liberalizmus. Akkora liberalizmus van baszd meg, hogy a liberálisok is összefossák magukat a gyönyörtől ebben a kurva nagy társadalmi-politikai-szellemi-ideológiai és emberközpontú liberalizmusban. Már nem bírnak magukkal a liberálisok, ezért megölik a gyerekeiket, feleségüket, kutyájukat, macskájukat. Ilyenek a liberálisok, és tudvalevő, hogy a bűnüldöző szervek is mindig megállapítják végül, hogy a családirtások fő oka az elkövető liberális gondolkodása volt. Általában a nyomozást is úgy kezdik, hogy megkérdezik a szomszédokat, hogy az elkövető liberális volt-e. Szegénység, drog, elkeseredés, fétékenység, betegség, függőség, a család széthullása, elmebaj... csak kis mértékben okoz ilyesmit, de a liberalizmus az szinte mindig. El kell takarítani a liberalizmust, és akkor nem lesz családirtás többé. A liberális Oroszországban is rendet kéne tenni. Az az ország mindig is a liberalizmus melegágya volt, talán onnan szivárog ez ki.

index.hu/kulfold/2016/06/29/elsirta_magat_a_csaladirto_az_orosz_birosagon/

De a hírhedten liberális Kína is nagyon-nagyon gyanús.

24.hu/kulfold/2018/09/21/kivegeztek-a-csaladirto-bebiszittert-kinaban/
Mottó: "Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta." (minden idők egyik legjobb nyitómondata, Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában című könyvében) ♣ A fenséges füzéri fellegvár kis magyar…..
Mottó: Én nem a falakban bízom, hanem az emberekben. (Dobó István/Sinkovits Imre várkapitány, Egri csillagok, film) ♣ Mit őriznek ezek a falak? Erődítmény és uradalom? Hit? Remény? Illúzió? Bátorság? Építészeti és régészeti bravúr? Ez mind: Regéc vára. Magyarország egyik legnagyobb vára. A…..
zord íjász 2019.12.11 21:00:41
@lyzX: Köszönöm.
Megnéztem a blogotokat, elolvastam néhány posztot is. Még nem futottam bele eddig a munkáitokba, látom elég sokat raktatok bele, és ti is 4 éve űzítek ezt a blog.hu-n,-rákerestem az archívumban az első posztra, amit írtatok- én pedig nagy blogfogyasztó vagyok az engem érdeklő témákban, több okból is, de hát a blogösvények és az index címlapok útjai kiszámíthatatlanok. :-)

Nekem kissé keménynek és szemfárasztónak (rá se ránts, az öregségem teszi, az ifjak biztos jobban bírják) tűnik ez a fekete/zöld/fehér sablondesign egy ilyen könnyed és napfényes témacsokorhoz, mint a kirándulás/útibeszámolók, de így szép az élet, ha színes és mindenki megtalálja benne a saját útját. További sok sikert és Index/blog.hu címlap hegyeket!
Székesfehérvár egyik legkülönlegesebb sírkertje az Óvoda utcai izraelita temető. Gyakorló temetőjáró lévén ide is ellátogattam, ám felemás érzésekkel távoztam. A hely bár rendkívül hangulatos, sajnos rengeteg itt a rossz állapotú síremlék: korábban többet is megrongáltak és vannak, melyekkel az idő…..
zord íjász 2019.12.11 07:59:12
@bandiras2: "Rongáls. Az mindig lesz. Hobbinácik rég halott emberek sírköveit borogatják, mert nem tudnak jobbat kitalálni, részeg bugrisok tombolnak, és fogalmuk sincs mit, csak ütni lehessen, és vannak a fémgyűjtők. Ezekkel nem lehet mit csinálni."

Én tudnék velük mit csinálni. Vannak országok, ahol tudnak velük mit csinálni. Meg is csinálják velük, Utána a többi már nem csinálja a csúnyaságot, mert gyorsan tanul az ember, ha látja, hogy a csinálást a törvényalkotók komolyan gondolják, és mindenkivel szemben betartatják a törvényeket. Így van ez a csinálással, ha jól csinálják.
Zord íjász néven ír okos gondolatokat egy bloggertárs, aki modern Catoként azzal zárja sorait, hogy eljönnek a zord idők. Azt hiszem, kedves Íjász, tévedni méltóztatik. A zord idők eljöttek, csak a tömegember még - bár zsigereiben valamit azért már érez - nem vette észre. Igaz, a politikai osztály,…..
zord íjász 2019.12.03 06:43:09
:-))))

Azt a döbbenetet, amikor én megláttam a címet, bloggertárs, az igen.

Na, szemelvényeznem kell, egy fiókban várakozó blogposztomat.Ó én tudom, hogy már eljöttek a zord idők...az életünk/ a hazánk/ a társadalmunk/ a bolygónk egyes szegmenseiben. Le is írom sokszor. Vannak más szegmensek, ahol még fellelhetünk némi békét. Az a gond, hogy az életben egyetlen örökös és cáfolhatatlan tapasztalat létezik: végül, így vagy úgy, de mindig eljönnek a zord idők, így nekünk nem marad más, mint az, amit a bölcs és öreg Gandalf mondott Frodónak, amikor az kétségbeesett a Gyűrű terhe és rá váró zord idők gondolatától:

"Mind így van ezzel, aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt, Frodó. A kérdés csak az, hogy mihez kezdesz az idővel, ami megadatik neked."

Legyen értelme, célja, haszna és becsülete, tisztessége annak az életnek, amit megélsz, és -hogy egy modern példával kössem egybe a mítoszt- ahogy a Johnnie Walker reklám mondja: "Élj úgy, hogy ha lepereg előtted az életed filmje, akkor érdemes legyen végignézned". Ez a lényeg, és az egyetlen fontos dolog, élj bár a boldog békeidőkben vagy a biztosan eljövő zord időkben.

És ez az utolsó mondat, egyben válasz is a blogposztra -amelyet természetesen elolvastam, és minden sorával egyetértek, hozzátennem nincs mit- mert a a zord idők eljövetelét nem lehet kivédeni. Körbe forog, körbejár, mindig visszatér.

Most is így lesz, most is így van, ahogy mondod. A nap 24 órájában ömlik a szar a hírportálokról (nem aszennymédia propagandaoldalairól, hanem a Hírportálokról) és akinek van esze, az látja azt, hogy miben él, és mi zajlik körülötte.

De te jó esélyekkel indulsz a túlélésért folytatott versenyben, bloggertárs. Nem rendeznék én itt afféle szopjuk egymás faszát fényesre versenyt, de írtad egyszer, hogy hetente háromszor jársz edzésre, sportolsz, a család is rendben van, és tagadhatatlanul értelmes vagy, jó gondolatokkal, nem véletlen, hogy oly sokszor végzed a blogketrecben még ma is, a blog.hu hatalomátvétel után, mert az Indexnek végül valami úton-módon sikerült rápirítani a blog.hu új vezetésére, hogy legalább nyomokban tartalmazzon némi közéletet a címlap, minimum az I2/blog2-n...én vagyok az egyik követője a blogodnak. Régen pedig gyakorlatilag minden posztod megjárta a blogketrecet. Én elég komoly esélyt látok arra, hogy ez is ott végezze.

A jó eszű, tanult, értelmes, edzett emberek (igen, fizikailag, harcászati szempontból is akár) jó/jobb eséllyel maradnak a túlélők között.

Reméljük így lesz.
Ha valaki járatos a kérdésben, akkor az kétségtelenül a Bayer. ..
Zord idők Castrum Boldua 2019.11.28 13:16:21
A boldogság vára. Az, valóban. „E vár ezután Boldogkőnek neveztessék, mivel a hét szép leány, a hét tündér itt volt a legboldogabb!” -így szól a legenda a Kék-túra egyik állomásának és ugyanakkor a Zemplén egyik kedvelt turisztikai célpontjának számító vár névadásáról. A hányatott sorsú, sokszor…..
zord íjász 2019.12.02 07:38:44
@Kalle: @Lobo Marunga:
Ha már úgy alakult, hogy Boldogkő alatt beszélünk Füzérről, ám legyen. Köszönöm, hogy megosztottad ezt az Icomos linket, nem olvastam korábban (és így utánanéztem az egész történetnek is).

Citrom-díj betűhalmaz: könnyesre röhögtem magam rajta. Igazán ritkán olvasni ilyen nívótlan, építészszakmailag minősíthetetlen stílusú nyilatkozatot, én szégyellem magam miatta, laikusként is. Ha meggondolom, hogy ugyanez a csapat (mármint az Icomos) díjazta elismeréssel Nagykovácsi főterének rekonstrukcióját, akkor két eset lehetséges: vagy nagyon szar lett a főtér, és nekem kell utólag visszavonnom minden elismerésemet és dicséretemet érte,(szintén előbb dicsértem a főteret, mint ahogy az elismerő díjat kapta az Icomostól) mert ezek szerint nem vettem észre valamit, vagy ezt a nyilatkozatot a füzéri várról nem az az Icomos adta ki, mint azt, vagy nem ugyanazok a szakemberek, mert ilyen látásmóddal az a két vélemény (füzéri vár és nagykovácsi főtér) nem fakadhat azonos tőről. Mivel azonban csak egy Icomos van, így erős zavarodottságot érzek. Kizárt dolog ugyanis, hogy aki pl. örömmel nyugtázza a nagykovácsi főtér rekonstrukciójának magas mínőségét, az ugyanazzal a lendülettel fikázza Füzért: nem létezhet olyan építészszakmai kritériumrendszer, amelyből két ennyire eltérő következtetéshez lehet eljutni, még akkor sem, ha Füzér természetesen összehasonlíthatatlanul komplexebb és komolyabb feladat volt.

"...Áttanulmányoztak minden fellelhető archívumot, rajzot, leírást és újraépítették az egészet. (már a régészeti, tervezési, előkészítési, engedélyezési munka is 20 évig (!) tartott, mire belefoghattak a rekonstrukcióba) Az egyik termében megnéztük a felújításának történetét bemutató kisfilmet, és a folyamat inkább egy science fictionnek tűnik, mint olyannak, ami Magyarországon megtörténhet..." (részlet a blogposztból)

Miután az Országos Műemlékfelügyelet és utódszervezetei évtizedeken át hasogatták a szőrszálakat, hogy a fellehető adatok és leletek alapján a legjobb minőségben valósuljon meg a rekonstrukció, és a vár felújításában 1977 óta tucatnyi elismert örökségvédelmi szakember/művész/régész/építész vett részt (ott vannak a videók, linkek), képzelem mit érezhettek, amikor ez a (mostantól számomra kissé megkérdőjelezhető értékű) helyi csapat így vérig sértette őket és több évtizedes, és végül Pro Architektura díjjal jutalmazott, odaadó munkájukat meghurcolta: szerény véleményem és megérzésem szerint, talán a szakmai irigység/a szakmai féltékenység/és a szakmai mellőzöttség (?) - talán a politika felhangok is?- többet nyomott a latban ennek a köpködő irománynak a kiadásakor, mint bármiféle józan tárgyilagosság. (vicc: nekem is az volt az első meglátásom amikor elolvastam, hogy aki írta, nem is látta ezt az épületet személyesen) Valószínűleg nem véletlen, hogy ezek után ilyen brutálisan ízekre tépte/tépték a rekonstrukcióban résztvevő Szakemberek ezt az ócska citrom-firkálmányt, íme:

epiteszforum.hu/egy-dij-margojara
zord íjász 2019.12.02 07:40:31
@zord íjász: fellehető=fellelhető, a többi elütést bogarássza ki, aki akarja
zord íjász 2019.12.02 17:43:48
@Lobo Marunga: "...amiben kétlem, hogy valaha s sikerül az egyik oldalnak meggyőznie a másikat."

Az Égiek őrizzenek attól engem, hogy valaha is ilyet tegyek: én soha senkit nem akarok meggyőzni semmiről.( az Igaz liberális gondolkodás átka és haszna) Járom az utam, elmondom a véleményem, ha valakinek tetszik, akkor jó és örülök, de ha nem tetszik valakinek, nekem az is jó, ha meg úgy "fokozódik a nemzetközi helyzet" hogy az érvek már nem számítanak, akkor majd más eszközökkel kell védenie mindenkinek a maga vélt/valós igazát, de szerencsére azért ez nem az építészet kérdéskörében fog radikális fordulatot venni. Minden ilyen jellegű, a másik meggyőzésre alapuló vita, egy bizonyos ponton túl természeténél fogva terméketlen és teljesen felesleges, eszembe sincs ilyesmibe belekezdeni, már kb. 30 éve leszoktam róla. Csak az Icomos citrom-díjára reagáltam, nem a te álláspontodra, azt elfogadom, azzal semmi bajom, már leírtam az előbb. Te így látod, én másképp. Béke veled!
Dánia a globális éllovas a szélenergia felhasználásában, már ma is több mint 40 százalékban széllel fedezi az áramigényét, de hamarosan meglehet az 50 százalék is. Összehasonlításképpen: Magyarország energiatermelésének csak egy százaléka a szélenergia. De vajon miért ennyivel nagyobb a dánoknál a…..
zord íjász 2019.11.28 18:07:10
@Scott Tenorman Must Die: Erős a valószínűsége annak, illetve lényegében teljesen nyilvánvaló, hogy mi ketten semmiben sem értünk egyet, ami az ország jelenlegi állapotát és jövőjét illeti, legfőképpen politikai téren, de kénytelen vagyok elismerni, hogy az általad felvázolt képen könnyesre röhögtem magam. Sajnos ez a baj azzal, ha valaki nagyon erősen meg tudja jeleníteni önmaga számára a verbális képet (szakmai ártalom, de hasznos ártalom) mert azonnal filmszerűen elképzeltem, amit leírtál. Azt persze sohasem vallanám be nyilvánosan, hogy röhögtem a vicceden, mert még megszólnának a libsi világtanácsban, és kitagadnának a brüsszelia-Sorosista-Gyurcsányista világösszeesküvésből, szóval ez titok.
Mottó 1. : Annyi nagy embert hajigált ki Zemplén, ki győzné azokat emléktáblázni. (Mikszáth Kálmán) Mottó 2.: Az emberek itt is egy kanál vízben megfojtanák egymást. Egy fél kanál vízben. Egyre inkább. (egy echte helyi lakos látlelete a megye valóságáról, egy beszélgetés során) Mottó 3.: Jó…..
Eltelt kb. egy hónap az önkoris Fidesz-szopás óta - Gyászberényben, Pöcs úr birodalmában a megsemmisítésig halmozták az alkalmatlanságot - és nincs válaszuk az okokra. Szánalmasan nem mernek szembenézni a valósággal. Van némi mellébeszélés, Kövér hozta megbuggyant formáját, a közpénzből kitömött,…..
zord íjász 2019.11.15 12:05:04
Azt a bekezdést, amely az elmúlt kövér 30 év gazdasági teljesítményét/életszínvonal esését taglalja, talán ki lehetett volna hagyni, mert ez nyilvánvalóan így, ahogy leírtad nem igaz, illetve eleve nem lehet igaz, mert az 1990-es gazdasági/társadalmi/jóléti állapot és a 2019-es között nagyjából ég és föld a különbség, még ha a folyamat egészét és várható végkifejletét illetően egyet is értek a megállapításaiddal. Erről száz oldalakat írnak a profi gazdasági elemzők, nekem nem kell részleteznem, és aki itt él, az látja az összes letagadhatatlan eredményét és hátborzongató anomáliáját is ennek a 30 évnyi gazdasági változásnak: elképesztő nyomor és látványos gazdagodás él egymás mellett falun és városban egyaránt. De az akkor is heveny túlzás, hogy 30 éve folyamatos az életszínvonal csökkenése. Egy adott társadalmi rétegben, egy adott régióban, egy adott megyében talán, időszakosan, hullámvölgyekben...de nem a társadalom minden szintjén, és nem az ország egészére nézve.
Persze, ettől ez a szerencsétlen ország még egy szétlopott, nyomorult, uniós támogatásokon élő ócska összeszerelő üzem, ahol a nap 24 órájában ömlik a szar, a korrupció, a becstelenség...ebben nincs vita közöttünk.

Korrekt poszt, ebben élünk és úgy, ahogy azt leírtad, tudjuk. A végeredmény garantált: eljönnek a zord idők. Ha nincs velünk az Isten, akkor vérrel, zavargásokkal, és végül polgárháborúval körítve.
Úgy néz ki, hogy a választók szerint a Fidesz alkalmatlan. Szerencsétlenek most azt hazudják maguknak, hogy csak a Borkai-ügy miatt kell az alkalmatlanság zakóját viselniük ahelyett, hogy szembe mernének nézni a valósággal. Nézzük hát a tanulságokat, melyekben sok újdonság nem lesz, ám összerakva a…..
zord íjász 2019.10.16 06:34:36
"Persze nem lepő, mert a kereszténydemokrata az keresztény, aki nem hisz Istenben."

Ilyen bátor és kategorikus kijelentéseket azért nem mernék tenni a hitvallásukról, de a politikájuk kapcsán tudok szolgálni egy bizonyított adalékkal. Nagykovácsiban egy konkrét, véres kereszténydemokrata-fidesz belháború eredményeképpen az egykori(friss KDNP tag), kihajított fidesz jelölt alázta le a sárga, márgás agyagos földig a fidesz új jelöltjét és a teljes helyi fideszt: az egész banda kihullott a pixisből, és egyetlen tagjuk sem jutott be, szavazatok tekintetében is az utolsók lettek a négy induló között, még a civil egyesületek/függetlenek is megelőzték őket. Az új testület 9 tagjából 4 KDNP-s. Kereszténydemokratából is sokféle van, és az adott településen belül simán előfordulhat, hogy egy helyi KDNP szervezet semmiféle párhuzamban nincs a KDNP országos politikájával, stílusával és kommunikációjával. Hogy stílusos legyek: Nagykovácsiban 5 év alatt mindenkinek nagyon elege lett a helyi fideszből és a mocsokságaikból, és ezt hűen tükrözte a végeredmény is.

zordidok.blog.hu/2019/10/11/ihr_kampf

"Ami Borkait illeti az, hogy a fickónak háromszorosan sincs jövője. Egyrészt polgármesterként közröhej tárgya lesz...Viktor le fogja mészároltatni pár hónapon belül...Úgyhogy Borkainak a látszat ellenére nincs kegyelem, csak haladék."

Ez borítékolható. Az ellenzéknek ez olyan magas labda, amit minden nap lecsaphat, a Viktor pedig nem hülye. Ki fogja csinálni. Egy ilyen balhé, az ő személyes sérelmére elkövetett gyalázat, és ezt nem fogja eltűrni. Megkeresik a megfelelő cserejátékost, és ha minden készen áll, levadásszák, hogy az időközin ismét nyeregbe kerüljenek egy új/friss taggal.

Egyébként a blogposzt minden sorával egyetértek, ugyanígy gondolom. Nagyon korrekt és pontos látlelet.
zord íjász 2019.10.16 13:19:09
@MAXVAL bircaman közíró:
ad 1: Miért is tenné, amíg az adott hozzászólás nem ütközik a jogszabályokba/moderációs elvekbe? Miért tenné bárkivel, aki hozzászól, legyen az vérfideszes vagy vérliberális? Az Index facebook oldala az Index gondja és az ő dolga, abba senki sem szólhat bele.
ad 2. Próbáld megérteni: Az Index és a Blog.hu két különböző pálya, csak az alapok, az eredő és az érdek közös. Én a blog.hu-ról beszéltem, te meg indexezel. Indexelj, aztán parkolj le egy kicsit.

elegemvan.blog.hu/2019/08/20/elegem_van_az_augusztus_20-i_unnepsegekbol/full_commentlist/1#c37546540

elegemvan.blog.hu/2019/09/05/elegem_van_nix_ugri_bugris