Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zord íjász

266 bejegyzést írt és 2726 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zord idők Valahol Ukrajnában 2024.01.11 14:32:02
Mottó 1.: "Sárral kevert vér száradt fülemen" (Radnóti Miklós, Razglednicák, Szentkirályszabadja, 1944. október 31.) Mottó 2.: A világ tele van olyan hősökkel, akik soha nem akartak hősök lenni. Mottó 3.: – Nagyapa, akkor te egy hős voltál a háborúban? – Nem. Én nem. De hősök között…..
zord íjász 2024.01.16 19:52:00
@jajnemár: "...akármelyik oldalon..."

Oroszország támadta meg Ukrajnát.
Van az agresszor, és van a megtámadott.
Van a területszerző, rablóháborút folytató hódító, és van a honvédő.
Van a bűnös, és van az áldozat.
Van az, aki szenvedést, fájdalmat okoz, és van, aki a fájdalmat (kényszerűségből) elszenvedi.

Nincs egyenlőségjel a kettő között. Se háborúban, se egy utcai bűncselekményben. Nem lehet egy lapon és egy napon említeni az agresszor Putyint, és a honvédő Zelenszkijt. Se összemosni, se relativizálni nem lehet a szerepüket, mert az oroszok (nem minden orosz, hanem azok a politikusok, a kormányzat, a katonák stb. tehát, akik támogatják és /vagy végrehajtják az agressziót) a Gonosz, a Sötétség oldalán állnak, az ukránok pedig a Jó, a Fény oldalán.

Néha ennyire egyszerű és világos az Élet nevű játék: minden finomítás csak torzít a képen. Mindenkinek el kell döntenie, hogy hová, melyik oldalra, ki mellé áll ebben a harcban...fegyverrel, pénzzel, tettel, szavazattal, szóval.

Ez az ember, akiről a poszt szól, még ma is élne, ha az oroszok nem kezdik el a förtelmes, hazug és cinikus indokokkal kicicomázott, velejéig undorító, mocskos háborút.

De persze nem kell elmélyednünk ebben, se egyetértenünk ebben a kérdésben, pusztán reagáltam. Te elmondtad, én elmondtam.

A legjobbakat.
zord íjász 2024.03.23 11:41:23
@Bayaz: Már tegnap este, amikor láttam, hogy felraktad ezt a kommentet, válaszolni akartam, de valami rendszerhiba miatt nem tudtam belépni. Talán jobb is így, azóta lenyugodtam.

Akkor most higgadtan, mert ez itt a higgadt verzió:

1. giphy.com/gifs/imgur-south-5WUsLZLkZlMdO

2. A kommented olyan tűéles mentális, erkölcsi, morális, szellemi jellemrajzot adott rólad, hogy a művészettörténet legnagyobb portréfestői zokogva törnék össze az ecsetjeiket, taposnák szét a festékes tubusaikat, szaggatnák szét a vásznaikat, törnék össze a fatábláikat, aztán a saját tehetségtelenségükön átkozódva vonulnának ki az erdőbe, hogy felakasszák magukat, mert soha a nyomodba sem érnének a jellemábrázolás vonatkozásában. Néhány mondattal porba aláztad a tehetségüket.

3. Szeretnélek megkérni arra, hogy soha többé ne kattints rá erre a blogra, ne olvasd, ne kommentelj, felejtsd el örökre, vissza se nézz. Teljesen feleslegesen áldozod a drága idődet arra, hogy ezen a Blog.hu peremvidékén elhelyezkedő, kis látogatottságú blogon szórjad a vérostoba, hazug, fideszorosz mantrát. Én írom a blogot, így én értelemszerűen olvasom is, de rajtam kívül legfeljebb még egyetlen egy ember van, aki időnként olvasgatja. Tiétek az ország, és ha nincs Isten, az egész világ is a tiétek lesz egyszer, tehát nem számít, hogy mit írogat valaki, egy kis, falusi blogocskán. Menj, Sátán legyen veled. Legyél olyan jó, hogy egy pillanatig igaz zsidó-keresztényi szeretettel viseltetsz az irányomban, és teljesíted a kérésemet, ne kelljen másként beszélnem veled.

4. Köszönöm.
Mottó 1.: "...De hová lettek a bogarak, a rovarok? Feltűnt neked is? Régen, pl. a 70-es, 80-as években, ha autóztam, szinte kaparni lehetett a bogarakat az autóról a megérkezés után. Most körbeautózom az országot, és nincs egy sem..." (általános élmény a beszélgetések során, de feltételem, hogy…..
Zord idők A robbantók 2024.02.27 07:01:05
Elég erős szellemi perverziónak tűnhet, ha valaki munkakezdésként, a reggeli kávéja mellett a Kúria döntéseiről, határozatairól beszámoló közlönyt olvasgatja...kivéve persze, ha az illető ügyvéd és szereti a hivatását. Valószínűleg minden embernek van valami, jó esetben ártalmatlan, de mások számára…..
Zord idők Szörnyetegek kora 2024.02.10 02:00:37
Frissítés és egyben segítség az olvasónak az értelmezéshez: ez a poszt a mai napon, de 15 és fél órával azelőtt került élesítésre, hogy N. Katalin és V. Judit lemondott. Így kell olvasni tehát a benne leírtakat. Én se hittem volna, hogy ennyire gyors lesz a változás az események menetében. Még egy…..
A Balaton egyik sétányán ücsörögtem 2010-ben. A gyerekek kikuncsorogták a fagyikat, és örök gyermeki léttel bohóckodtak. A feleségem kihasználva énidejét valami T(p)ina magazint olvasgatott. Néztem a vizet, az aranyhidat, és arra gondoltam: Mi baj lehet? Száz évvel merengésem előtt, 1910-ben egy…..
zord íjász 2023.10.26 12:53:05
Pazar. Irodalom a javából. Egy olyan kornak, egy olyan korszaknak az írásműve is lehetne, amely talán már nem jön vissza soha többé Gecisztánban, vagy csak egész generációk kihalása után: a gondolatok koráé. Annyira irodalom, hogy valójában pl. az Élet és Irodalom vagy a Beszélő simán leközölhetné...vagy bármilyen ún. magasabb osztályú vagy sajtótermékként nyilvántartásba vett nyomtatott és online fórum, amely még utazik arra, hogy gondolatokat közöljön.

Mi baj lehet?

Ennek a mi korunknak, a mi világunknak is megvannak a maga Titanicjai: a kijózanító figyelmeztetései. Amikor a Titanic elsüllyedt – egyik kedvenc témám és fix mantrám filozófiai szempontból (értsd: a világ sorsáról folytatott beszélgetések, filozofálgatások kapcsán) – az egész civilizált világ rádöbbent, hogy az ember nem ura semminek, semmi felett nincs hatalma. A technikába, a haladásba, a tudásba vetett rendíthetetlen hite süllyedt el az elsüllyeszthetetlen Titaniccal.

Alig 2 év múlva pedig jött a Nagy Háború (a franciáknál pl. máig ható és élő trauma), amelyben voltak olyan ütközetek, ahol az első napon meghalt 60.000 ember...ami egyszerűen felfoghatatlan volt, nem beszélve általában véve a bevetett (modern technika, fejlődés, ugye) pusztító eszközök elképesztő erejéről.

2001. szeptember 11-e, 2022 február 24.-e és 2023. október 7.-e (Izrael szeptember 11.-éje ) is ilyen fordulópont: átalakította / átalakítja a világot, a közgondolkodást, a politikát, a terror mértékét...mindent. Európát is.

A Zord idők véres kézzel dörömbölnek az ajtón. Minden utcába, minden faluba, minden városba, minden országba és minden lakásba be fognak törni.

Ebből senki sem fog kimaradni.

De nem is kell, nem is szabad kimaradni. Vörös vonal. Le kell játszani, egyszer és mindenkorra. Mindenkinek választania kell, hogy hova áll. És ha eljött a Nyugat és a Szabad világ alkonya – hiszen az orosz-ukrán háború, a kínai gazdasági gyarmatosítás, a woke, a radikális baloldal destrukciója, az álszent egyrészt-másrészt kettős mérce, az európai orosz ügynökök nyomulása,... az antiszemitizmus és a muszlim terror az ugyanaz a háború, a Nyugat elpusztítását célozza – mert naiv, ostoba, erélytelen, szuicid, önhazugságban tévelygő, gyenge emberek vagyunk, akik nem harcolnak, nem tüntetnek, nem tiltakoznak és nem lógatják lámpavasra a despota diktátorokat, a propagandistáikat és a terroristáikat, akkor legyen a Sátán Szolgáié a Föld, megérdemeljük, hogy eltűnjünk örökre.

De én azért abban bízom, hogy végül felcsatolják a kardjaikat az Fény Seregei, és eljön az Igazság Hajnala. Mert amíg van egyetlen ukrán katona, aki mer, tud, akar harcolni...és van egyetlen blogger, aki írni mer, addig a remény se veszik el. Sokféle front van, és mindenkinek a maga frontján kell harcolnia. Talán csak tollal /billentyűzettel...de akár fegyverrel is, ha nincs már más választási lehetőség.

Aztán hadd szóljon.

www.youtube.com/watch?v=6FJXjJeOU6Q

És talán csak egyetlen egy napra, de hősök leszünk.

www.youtube.com/watch?v=_-WpEelDQLA
zord íjász 2023.10.29 10:12:31
@birkamenet:

"...Nem köll beszarni, mert ma már élnek akkora szabadságfokban és szabadságvágyban a nyugati emberek,..."

Noha nem mindig fekete -fehér a világ (pl. a bevándorlásellenes pártok valós, létező problémákról beszélnek, és ezeket lovagolják meg Párizstól-Berlinig és tovább), de én bízom az optimizmusodban. Legyen így, ahogy mondod.

"Ellenberger Kelet-Európa, ahol hála a jobbágy genetikájú társadalmakbak, egy degenerált diktátor évtizedekre gyökeret ver és a társadalmat is rokira leszázalékolva hagyja maga után"

Most ettől legyek boldog, itt, Ellenbergergóciában?
zord íjász 2024.02.07 10:28:30
elegemvan.blog.hu/2023/09/12/elegem_van_kelemen_anna_viktor-ajnarozasabol/full_commentlist/1#c42262027

" (Köszönöm Íjász barátomnak a blog felett tartott nekrológját. Jól esett. Talán igaza is lesz. De Íjász: Mi baj lehet?)"

Nos, annak idején, amikor a Kelemen művésznő posztja alá beraktam a linkben jelzett kommentemet, szándékosan nem raktam mellé azt a linket, amelyre utaltam Lázár János nertárs esetleges szerepe kapcsán, amikor a Lázárról írt posztod két nap alatt eltűnt.

Van nekem ugyanis egy pazar linkgyűjteményem (minden engem foglakoztató témához van, legyen az történelmi, építészeti, művészeti, kertészeti...bármi), amelynek a címe a "Kritika büntetlensége". Ebben a word dokumentumban a világ, és persze főleg Magyarország azon eseteiről szóló cikkek kerülnek felhalmozásra, amelyek a közszereplők és az ún. átlagpolgárok összeütközéseiről szólnak. Jogi esetek, feljelentések, bírósági tárgyalások, perek, ítéletek....minden. Roppant tanulságos, könyvet is írhatnék belőle...de egy komoly blogposztot, talán sorozatot mindenképpen fogok...ha bírom még erővel, lélekkel. Nem túlzás azt állítani, hogy több, mint 15 évnyi anyag van benne.

Ezek közül az egyik ez:

index.hu/belfold/2013/04/10/lazar_janos_feljelentett_egy_kommentelot/

Amikor olvastam a Lázárról írt posztodat, szinte 100%-ig biztos voltam benne, hogy erre válaszlépés következik, akár Lázár nertárs, akár az Index/Blog.hu részéről.

Tehát – és úgy sejtem ennek része van abban, hogy két hónapja egy sort sem írtál e zord időkben, pedig bőven ömlik a szar, és nem vagy te olyan, hogy ezt kihagynád (hacsak nem egészségügyi ok, családi tragédia, más szomorú ok persze)
– ez egy ősi szakma e kies ugaron. És feljelentőkből, besúgókból, internetes seggnyalókból, fideszorosz ügynökökből bőven van: állandóan fürkészik a netet, lecsapnak, írnak, besúgnak, köpnek, megszolgálják a gazda szarát a szájukban.

Elhallgattatás vagy elhallgatás. Mindkettő játszik. Vess egy pillantást a blogketrecre most: egyetlen politikai poszt sincs benne. (ezer blogposztból egy, ha felbukkan, időnként...ez valószínűleg hiba a rendszerben)

A NER minden szegmensben a társadalom minden nerkritikus tagjának a megfélemlítésére /kiszorítására /negligálására játszik, minden eszközzel, és az a bizonyos linkgyűjtemény is hű lenyomata ennek. Mostanra szinte naponta, tucatnyi linkkel bővítem. Tanulságként, példabeszédként javaslom az Ötödik pecsétben Latinovits Zoltán monológját.

Ajándék. Nagyon rövid.

zordidok.blog.hu/2024/02/06/a_pillanatnyi_csend

És ahogy mondtam: a legjobbakat, és kösz a halakat!
Zord idők A pillanatnyi csend 2024.02.06 19:00:48
Ami ebben a világban történik, arra reagálni, arról írni, beszélni...egyáltalán, abban részt venni is bűn. Bűnnek érzem...
Az Orbán-rezsimet elítélő EP-határozat szavazásán NEM VETTEK RÉSZT az ellenzéki DK képviselői!Káncz Csaba kommentárja: "a kör bezárult, a cinkelt rendszerváltás bábszínháza totálisan megbukott."(Káncz Csaba: Éjjeli fejlemények, 2024. január 19.)..
zord íjász 2024.01.21 11:08:41
@György Csaba Nagy: :-) Bravo.
Zord idők Nagykovácsi, fehérben 2023.12.27 16:25:56
Mottó 1.: " Tudja, kedves Asztalos, a hóban az az egyetlen ántipatikus, hogy egyszer muszáj neki elolvadnia." (Sipos Lajos patikussegéd (Benedek Miklós) bölcs meglátása Asztalos Imre patikussegéd felé (Kern András), amikor a hóesésből, a behavazott utcáról belép az üzletbe, az Illatszertár 1986-os,…..
zord íjász 2023.12.29 16:18:31
@Boldeone2: :-) Jó komment. Mint egy fotó.
zord íjász 2024.01.07 17:16:18
@Boldeone2: "Ez nem extrém túlreagálása valaminek?"

1. De. Hiszterizálás és politikai szarkavarás.
2. Nem láttad ezt a posztot, itt, oldalt, vagy a legfrisebb kommentek között?

zordidok.blog.hu/2023/11/02/tuzkeresztseg_835
Zord idők Tűzkeresztség 2023.11.02 07:51:28
A Biblia egyik ősi igazsága – amit már többször elsütöttem ebben a blogban –, hogy Mindennek rendelt ideje van: megvan az ideje a vetésnek, és megvan az ideje az aratásnak. Ezt a posztot én már két hónappal ezelőtt megírtam, gyakorlatilag az első résszel együtt, de  a legyűrhetetlennek tűnő…..
zord íjász 2023.11.03 11:55:16
Zord idők Despota blues 2023.08.24 13:20:06
Szolgálati közlemény. A Blog.hu szerkesztőinek. Hölgyek és Urak. Azonnal kattintsatok tovább, ne töltsétek ezzel az időt. Se most, se később, ha írnék még, és rutinból feltöltöm az ajánlót. A megszokások rabja vagyok. Elvagyok én itt a faluvégen, ha ennyit még megengedtek nekem, a virtuális…..
zord íjász 2023.08.24 13:50:04
zord íjász 2023.09.19 16:02:24
@Bayaz: "Mi szab határt Magyarországon annak, hogy kimondd a véleményed?"

Gondolom ezt valami viccnek szántad.
Mert ha nem, akkor azt kell mondjam, hogy nem ugyanabban az országban élünk, és nem ugyanazt az adást nézzük.

Például már a facebook (egy magáncég) is eleve öncenzúrára készteti őket (az ún. átlagembert), de ha nem vigyáznak a szájukra, másodpercek alatt teljes össztűz alá kerülnek, a Földrajzi Név Bizottság tagjaitól elkezdve a legutolsó nevenincs kommentelőig. Bárki lehet célpont. Olvasol híreket?

A káromkodásnak pedig ehhez semmi köze: a káromkodás, illetve a káromkodás tűrése semmilyen értelemben nem fokmérője annak, hogy az emberek pl. mennyire alkalmaznak öncenzúrát egy országban a közéleti, politikai kérdések megvitatásakor akár helyi, akár országos ügyekben, vagy mennyire merik vállalni a véleményüket bármiféle környezetben (virtuális, fizikai), mondjuk a helyi /országos hatalom részéről érkező megtorlást kockáztatva.

De ha mindeképpen rá vagy izgulva a témára, akkor nyugodtan szakadj el a diéktüntetésektől és 2023-tól, aztán lapozzál vissza 13 évet, mondjuk Bayer Zsolt munkásságát szemlézve, és ha ez megvan, akkor a káromkodást, mint teljesen mellékes színezetét a szólás-és véleményszabadság magyarországi kérdésének, el is engedheted.

Magyarországon káromkodni és ugatni szabad. Harapni viszont már kockázatos lehet, amennyiben a harapás célpontja pl. a NER valamelyik képviselője.

Hacsak nem ott (olyan helyen) harapsz, ahová a hatalom keze nem ér el: ott még haraphatsz is. Az Amerikai Népszava például ilyen, és még azt is megpróbálták egyszer megfegyelmezni innen A Nertálibok, csak kínos pofára esés lett a vége.
zord íjász 2023.12.23 17:53:59
@Ez vagyok: Reménykedni...na, azt még lehet. Egyelőre azt még nem tiltja a törvény.
Zord idők Jégtelen hálám 2023.12.05 07:52:57
Ezt a posztot is már korábban fel akartam tenni, de a nap nekem is csak 24 órából áll. Ami késik, gyakran múlik is, de ez most nem...
Bacher Iván: "Az örmény siratja irtott népét, de fiát zsidóhoz menni nem engedi, jól is néznénk ki. A kamaszfejjel a magyar hivatalosság által szerbiai német munkatáborba hurcolt Kardos megengedi magának, hogy a zsidók állati kegyetlenségéről meséljen - a németekkel szemben. Minden nacionalista…..
Az első hetekben mindkét fél arra készült, gyorsan lezavarnak egy rövid kis háborút, melyben rögtön a döntő csatával kezdik. Az angolok tudták, rogyadozó költségvetésük nem fog elbírni egy hosszú és költséges tengeri háborút, a hollandok pedig a várható angol blokádnak a gazdaságukra gyakorolt…..
zord íjász 2023.10.29 11:17:51
"Az első hetekben mindkét fél arra készült, gyorsan lezavarnak egy rövid kis háborút, melyben rögtön a döntő csatával kezdik."

Ez a nyitómondat a posztban lehetne a az emberiség hadászati történelmének, vagy minimum a balfasz hadvezérek, hibbant diktátorok, ostoba politikusok, pökhendi királyok /császárok /cárok /vallási vezetők és egyéb, másokat számolatlanul halálba küldő, háborút kezdeményező vagy a háborút egyetlen megoldásként látó (akkor is, ha lenne más mód, mert persze van olyan, hogy háborúzni kell és elkerülhetetlen), elbizakodott emberférgek mottója is. Így kapásból kb. 40 esetet tudnék felsorolni a közeli történelemből, amikor olyasmi volt a (a történelemben jártasok számára közismert) mottó, hogy "Karácsonyra otthon leszünk," vagy "Mire a falevelek lehullanak...". Soha nem volt ez másképp, de mint tudjuk, azért van a történelem, hogy ne tanítsa a világot, hanem, hogy gyorsan és szándékosan elfeledkezzünk róla, mert a végén még tényleg jobb hely lenne a világ, ha tanulhatna a történelemből valaki. Mindig, minden ugyanaz és minden körbeér: mindez megtörtént már egyszer és ezerszer is, az elmúlt 5000 év alatt. A jövőben sem látom a változást ez ügyben.

Az egyik leghátborzongatóbb sztori, amit ezzel kapcsolatban hallottam, az a civilizált USA történelmi oktatásával kapcsolatos, mert azért ez szíven ütött (hiszen a diktatúrák történelemhamisításai teljesen természetesek, azon nincs mit meglepődni, nem beszélve azon országokról, ahol a történelemet nem is tanítják soha, vagy egyetlen forrása pl. a vallási sötétséggel átitatott hazudozás), és ez úgy szólt, hogy az amerikai egyetemisták körében végzett kutatás során jöttek rá, hogy a javarészük történelmi ismeretei a nullához közelítenek (szinte szándékosan leépítik, ez még John Oliver egyik HBO-n futó műsorának is témája volt egyszer, érintőlegesen), ami akkor bukott ki a leglátványosabban, amikor lényegében felnőtt, egyetemista hallgatók egy része azt hitte, hogy a Pearl Harbour, az egy Michael Bay által rendezett Fikciós akciófilm, nem pedig egy egyébként valós, igaz, megtörtént eseményre / eseményekre (japán támadás +Doolittle-küldetés) épített szerelmi szállal felturbózott akciós-romantikus-repülős-lövöldözős kalandfilm. Nem tudták, hogy Pearl Harbour megtámadása egy történelmi esemény. Ezen sokáig csak röhögtem, nem is igazán hittem (ma is nehéz elhinnem), egészen addig, amíg nem láttam a HBO-n, Spike Lee többrészes dokumentumfilmjét a szeptember 11.-i terrortámadásról és utóhatásairól, és abban a rendezőnek Pearl Harbour emlegetése kapcsán be kellett vágnia egy képet az említett Michael Bay filmről, hogy az amerikai nézők is be tudják azonosítani, hogy miről, milyen eseményről van szó, mert egyébként nem értették volna az utalást. Azt hittem rosszul látok és hallok, nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek.

Egyébként természetesen pazar poszt, de mondjuk az angol-holland háborúk eleve a tengeri ütközetek, tengeri háborúk szempontjából több okból is nagyon tanulságos és roppant hálás téma,...főleg azért, ha meggondoljuk, hogy mennyire felesleges és abszurd háború volt mind a négy, amelyekben szinte felbecsülhetetlen értékű hadihajók kerültek hullámsírba (ezt akár a faanyag szempontjából is nézhetjük), nem említve természetesen a vágóhídra küldött emberek életét, akik a háború-békekötés(szünet)-háború-békekötés(szünet) ritmusára adták az életüket...hogy aztán lényegében végül megférjenek egymással a világ óceánjain, tengerein és kereskedelmében, nota bene, később szövetségesként is. A pénzügyi, kereskedelmi, gazdasági érdek egy darabig hasznos mozgatórugója lehetett egy háborúnak (bármilyen háborúnak, sőt szinte minden háborúnak az ősidőktől kezdve, hogy kinek legyen nagyobb hatalma a világ felett, de a XX. század második felétől azért nagyjából ez a mozgatórugó kiesett az elsődleges indokok közül), de ahogy Napóleon mondta az angoloknak, amikor a két birodalom egymásnak feszült Málta kapcsán: "Nevetséges, hogy két ilyen nagy és kitűnő nemzet háborúzzon egymással egy darab kavicsért." Aztán de. Tudjuk és közhely: a lóvéról le lehet mosni a vért, a faszméregetést pedig be lehet csomagolni nemzeti érdekbe.

Mellesleg: engem mindig lenyűgöztek a hollandok. Elképesztő nemzet. Amit véghezvittek (Itt nem csak a Kelet-Indiai társaságra és az elképesztő mértékű / kiterjedésű /befolyású kereskedelmi, politikai, gyarmati befolyásukra és hatalmukra gondolok, hanem az egész történelmükre, ahogy dacoltak a spanyolokkal, dacoltak a franciákkal, dacoltak az angolokkal, dacoltak a németekkel,...ma már belülről zabálják fel őket, de ezt a témát hanyagolnám, nagyon off és szomorú. Csodálatos és bátor emberek...voltak. Tudták kik ők, mit akarnak, és beteljesítették a vágyaikat, pedig alapvetően egy "aprócska" ország volt fénykorában is, és sok szempontból meglehetősen hátrányos helyzetből indulva lett mégis megkerülhetetlen világpolitikai tényező.
zord íjász 2023.10.29 17:38:02
@savanyújóska: "Ezt behelyettesíthetnénk a civilizált bármelyik másik ország történelemoktatásával is."

Én azért szeretnék hinni abban, hogy a civilizáltnak nevezhető nemzetek sorában pl. az európai népek országok népei általában nem hiszik azt, hogy a Pearl Harbour (mint esemény) az csak egy kitalált akciófilm, ami valami távoli, egzotikus helyszínen játszódik. Ha ez nincs így, és az egyetemisták is így gondolják, pl. a Sorbonne-on vagy az ELTE-n, akkor itt tényleg kurva nagy baj van.

Az összes többivel, amit írtál, illetve amit idéztél, azzal 99%-ban egyetértek, pláne Trumpban, (bazmeg, az hihetetlen volt, választani lehetett egy szektás elmebetegből anno, meg ebből az ősbunkó, retardált, primitív faszból, aki annyit tud a világról mint egy átlag szavazója)...hiszen Kína, az iszlám, a környezeti katasztrófák felé sodródás... (a woke is jöhet a sorba), tehát az összes bajunk eredője valóban az, hogy a Nyugat mintha a teljes kollektív öngyilkosságra játszana, és ebben a kishitűsége, gyávasága, önfeladása, behódolása, és a történelmi tapasztalatainak a sutba dobása az elsődleges tényező. Igen, én is így gondolom, ahogy Ferguson bácsi mondta...bár az én vezérfonalam ehhez a gondolathoz ( a saját egyéb, témába vágó tárgyi tudásom és ismereteim mellett persze) Samuel P. Huntington volt.

De azért még bízom. Valamiben.

elegemvan.blog.hu/2023/10/23/elegem_van_mi_baj_lehet/full_commentlist/1#c42281603

Segíthetsz: már múltkor is nagyon szemeztem ezekkel a könyvekkel ( főleg a Civilizáció - A Nyugat és a többiek, A világ háborúja - A gyűlölet évszázadának története érdekel, nagyon érzem, hogy ez bejönne, de azért nem két fillérbe kerülnek...) szóval ha olvastad őket, valamelyiket, bármelyiket (gondolom a nyugatosból származik az idézeted) akkor melyik a jobb? melyikkel kezdjem? Minddel? :-))

bookline.hu/szerzo/niall-ferguson/56189?page=1&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI4qTErdebggMVzJKDBx0fdgZYEAAYASAAEgKLp_D_BwE
Zord idők Ennyit mára 2023.10.26 13:07:44
Ez...
Kelemen művésznő elhomályosította a kötcsei szeánszot amidőn nyíltan bele az éterbe a következőket mondotta. "Engem szét fognak szedni, de igen, fideszes vagyok, Orbán Viktor pedig egy hős!" Aztán egy filozófus elkötelezettségével összefoglalta a konzervativizmus XXI. századi lényegét külön kitérve…..
zord íjász 2023.10.15 18:07:27
Bloggertárs.

Azóta gondolkozom azon, hogy írok róla, amióta levetted a Lázár Jánosról írt (brutálisan kőkemény, még az eddigiekhez képest is irgalmatlanul szókimondó) posztodat. Két – vagy talán három napig – volt fent a blogodon, mielőtt eltűnt.
Én voltam az egyetlen kommentelő, ahogy láttam: "Bátor vagy, bloggertárs." így szólt a kommentem. Aztán rákkattintottam néhányszor a következő nap, és utána is, és aztán egyszer csak hűlt helye volt a bejegyzésnek, és a legfrissebb poszt ismét ez, a Kelemen fideszművésznőről írt poszt volt.

Az azonban a szomorú helyzet, hogy valószínűleg egy angol fogadóirodán sem nyerhetnék sok pénzt (semmit) azzal, ha megtippelném mi lehetett ennek a döntésnek – a poszt visszaszedésének – az oka, mert 1:1-re adnák a tippet /esélyét annak, hogy eltalálom.

A baj csak az – ez pusztán az én bajom –, hogy teljesen magamba fordultam, és elvesztettem a hitemet a szavakban, és hiába van tömve a fiókom posztokkal, ráadásul eleve itt van az Izraelben történt mészárlás, ami eleve egy az egyben nyers, közvetlen, és sajnos, tragikusan és véresen húsbavágó témája lehetne a Zord időknek, kiapadhatatlan mennyiségű posztra elegendő gondolattal...nem érzem az erőt magamban ahhoz, hogy írjak az esetedről.

Pedig kéne.

2018 óta a politikai /közéleti bloggerek 98%-a lelépett a Blog.hu-ról. Természetesen főleg a rendszerkritikus bloggerek, és nem a téveszmés orbánfelszopó seggnyalók. Sokféle okból döntöttek így (néhányan leírták), de mindig könnyen meg lehetett őket érteni, és a döntéseik szinte összecsengtek. Megcsömörlöttek, megundorodtak, köpnek az NERIndexre,...abbahagyták, felfüggesztették, törölték a posztjaikat, szüneteltetik az írást, átmentek máshová, mert partvonalra szorították őket, bíróságra citálták őket, megbüntették őket, megfenyegették őket, megijedtek (volt ilyenre példa Eddig Is)...teljesen eltűntek.

Te voltál az egyik utolsó, aki még űzte ezt.

Ennyi volt?

Nem csodálkoznék rajta, ha igen lenne a válasz, de majd kiderül. Talán.

Ha befejezted, akkor csak annyit: Te megpróbáltad...Mi megpróbáltuk, mi elmondtuk, mi megtettük, amit megtehettünk ezért az országért a magunk szerény módján és lehetőségeivel, hogy figyelmeztessünk mindenkit a zord idők eljövetelére. Nem hallgattak ránk, az eredmény itt látható minden nap körülöttünk. Nincs mit tenni, a delfinek lelépnek. Köszönök mindent, és a rengeteg halat! Pazar menet volt, tanulságos és szórakoztató! Jól csináltad, bloggertárs!

És ki tudja? Egyszer talán még eljönnek azok a Kibaszott Szebb és Jobb idők, és a delfinek visszatérnek...vagy el sem kell menniük!

Ámen!

www.youtube.com/watch?v=N_dUmDBfp6k
Cogito Az a másik 9/11 2023.09.11 03:11:08
Ha azt mondjuk, szeptember 11, akkor a világ nagyobbik része a 2001-es New York-i és washingtoni terrortámadásra gondol, az Ikertornyok leomlására, a Ground Zeróra, a 3000 halálos áldozatra. Csakhogy volt egy másik, 28 évvel korábbi szeptember 11. Egy évvel az amerikai sebezhetetlenség mítoszának…..
zord íjász 2023.09.12 10:36:06
Te még maradsz az egyetemen? Kis parafrázisként mondhatnám úgy is, hogy: "Ki se rúgják. Fel se mond. Egy brancs maguk... "de ez persze csak vicc.
És ha meglátják, hogy miket írsz ide, akkor óraadóként sem maradsz sokáig státuszban. Bár az a meglátásom, hogy ehhez a lépéshez nem lesz szükségük ürügyre.

Ez a hír neked nyilván nem újdonság:

telex.hu/belfold/2023/09/11/ujabb-10-oktato-mond-fel-a-metropolitan-egyetemen

Egyébként elolvastam a posztokat. Te sem vagy egy vidám ember. Vigasztaljon, hogy van ebből itt még kb. 6 millió, és az öngyilkosságok számában is visszakapaszkodtunk végre a világ élmezőnyébe, ismét. Magyarország erősödik.

Nos, Szép reggeli színorgiákat és közéleti könnyeket továbbra is, de arra azért szerintem ne számíts, hogy bérelt helyed lesz a fideszorosz NerIndex címlapon...hacsak nem maradsz a semleges státuszban, mint ezzel itt. Bár ez is pengeélen táncol, ugye, de a poszt legalább rugdalja az amerikaiakat, és ezt nagyon szeretik az Arogán-irányitási központban, így az a gyanúm, emiatt kaphatta meg a szabad jelzést a blogketrecbe.

Mindenkinek jár 15 perc hírnév, AW tudta ezt jól, és a világ őt igazolja.
Zord idők Nagykovácsi tűzpróba 2023.08.31 08:40:02
A poszt szigorúan 18 éven felettieknek szól!..
Van abban valami vicces, hogy miközben az ország percekre van a pénzügyi, gazdasági, társadalmi összeomlástól, a nép arra pörög, hogy egy közepesen tehetséges énekesnő félrekúrt. Persze a feszkót mindenkinek le kell vezetnie, Totova művésznőnek fricskával, a társadalomnak meg a…..
zord íjász 2023.08.25 21:11:38
Bloggertárs.

Arra egy pillanatig sem számíthattál, hogy a Doktorminiszterelnökúr nedves-kéjes homoerotikus vágyainak legfőbb alanyát köpködve (nem, nem a Tótovagabira gondolok, hiszen ez hálás bulvár és azonnal bejött, hanem az örök muszlim/török-keresztény/magyar barátság megtestesítőjére, a véreskezű Erdoganra) Index címlapot kapsz, de ha már ennyire rá vagy izgulva az Index címlapra, tennék én egy apró javaslatot, amellyel szerintem nem először próbálkozom, és úgy vélem, hogy igen hasznos is...talán nem véletlenül kínálja fel alapból a Blog.hu rendszere.

Valahová felülre, hogy azonnal jól látható legyen, a legolvasottabb Top 10 fölé, esetleg alá, be kéne tenned a "Legfrissebb kommentek" menüt: az olvasók azonnal látnák azt az öt posztot, ahol interakció /kommentelés van. Ez bizony kattintásnövelő szer. Gyakran olvasom manapság is a régi posztjaidat (anno, nem mindegyiket láttam) és most is találtam olyat ( a 2015-ös Top 10 muszlim műalkotás (nagyon jó :-))) ) ahová valaki 2 évvel később írt egy kommentet...és persze nem látja senki, csak legfeljebb az, akinek címezte az illető a kommentet)

Szóval, ha kattintásvadász köcsög vagy (három gyerek mellett ezt nehéz lehet titkolni az asszony előtt), akkor rakd be a menübe a "legfrissebb kommentek"-et. Én szóltam. Mindent tudsz.

és ha nem értenéd, mire gondoltam, ezt a cikket a képek miatt küldöm neked, de aki látta már ezeket egymásra nézve, annak nem kell magyarázni:

nepszava.us/az-orbanrol-es-erdoganrol-keszult-fotok-homoerotikusak/

vagy ezt:

www.youtube.com/watch?v=Ye2JjwmPwtY

Egyébként pazar volt az Erdoganos poszt, maximálisan egyetértek, de persze én zordabban és keserűbben fogalmaztam...de keresztbe verted a tervemet némileg így is. Nem baj, majd dobok a posztodra egy linket, ha nekidurálom magam, hogy újra blogoljak.
zord íjász 2023.08.27 09:02:01
@még nyilnak a völgyben: Asztakurvapicsa, ha lehetek franciásan finomlelkű és púderezett stílusú.

Ilyen jellegű, intelligens, értelmes, tartalmas komment írására alkalmas felhasználó legfeljebb 7 maradt mára az egész Blog.hu-n, de én ebbe beleszámolom azokat is, akik nem ilyen stílusban ugyan, de nagyon kíméletlen, nyers. szórakoztató őszinteséggel szokták az orosz-fideszjanicsár trollhadsereg propagandistáit belegyalulni a virtuális aszfaltba (pl. birkamenet, boldeone stb.) Le a kalappal, friss hús.

Vagy egyenesen a ravaszkodó bloggerhez van szerencsénk? :-)

Valóban, micsoda virtuális édenkert lenne a blog.hu, ha meglennének a vitán felül álló erkölcsi-szellemi-morális alapok a magyar politikai közélet néhány alapvetését illetően (éppen az, amiről írsz, és ezt úgy lehetne betartani, hogy aki ezt megpróbálja kikezdeni, azt azonnal és örökre kitiltják az adott blogról. Kiszúrni könnyű őket: orosz-fidesz propagandaszövegeket ismételnek, és kizárólag a terelés, a feszültség szítása, a provokáció a céljuk...trollok, önálló gondolat nélkül) és csak azok kommentelhetnének rajta, akik ezt osztják. Értelmes vita, hasznos, építő párbeszéd, európai diskurzus...Valójában voltak idők, amikor erre talán még lett volna esély, de aztán a Doktorminiszterelnök úr kiadta az utasítást az Index, és mellette kifejezetten a blogszféra megszállására (ami alapból a Blog.hu Magyarországon) és ezzel elszabadult itt a megafos retardáltság. Az eredmény látható. 2018 előtt egy ilyen poszt alatt 300 komment lett volna. Ma már nem csak a legnépszerűbb, vérprofi nagy bloggerek (pl. tiboru /lemil ) sokasága számolta fel a blogját, vonult vissza, hanem az egykori (nagyon jól író) kommentelők százai is elhagyták a blog.hu-t (pl. mert nem akarják hozni a kattintást az Indexnek, sokan el is mondták).

Arról nem is beszélve, hogy a bloggrek többsége (nem csak a politikaiak) éppen az orosz-fidesz propagandista ügynökök miatt, alapból lezárta a kommentelési lehetőséget a blogján. Ez volt a cél. Megroppantották a Blog.hu-t, aztán ahogy @Etniez: is írja, véres bulvárparadicsomot csináltak belőle...vicces módon, még ez a poszt is azért fért bele.

Na ezeknek az egykor kibontakozni látszó szép időknek a reménye elmúlt.

Maradtak a zordak.

De talán éppen azért ilyen örömteli pilllanat ilyen kommentekbe belefutni, mint a tied.
zord íjász 2023.08.27 09:08:15
@Elegem Van: Utoljára szerintem kb. 2014-ben kommenteltél, bloggertárs. Nagy nap ez a mai. :-)
Jól jegyezzük meg a dátumot: 2023. augusztus 20-a. Nem azért, mert az budapesti atlétikai világbajnokságon megszületett az első magyar érem, és nem is azért, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése pontosnak bizonyult az ünnepi tűzijáték estéjére. Azért fontos ez a dátum, mert…..
zord íjász 2023.08.24 11:58:37
Bloggertárs.

Látom olvasod az Amerikai Népszavát.

Csak ott, ugye, abban a szabad országban, ahová és akikhez a szerkesztőségben semmiféle módon nem ér el a Doktorminiszterelnökúr, illetve a Doktorminiszterelnökúr pribékjeinek a keze, nem kell visszafogniuk magukat a közíróknak, mert az Amerikai Egyesült Államok első számú, a szólás-és véleményszabadságot megkérdőjelezhetetlenül és sziklaszilárdan védő törvénye ( a konkrét erőszakos cselekményekre, gyilkosságra stb. való felbujtás és néhány nagyon kimért esetet kivéve) lehetővé teszi a számukra, hogy nyílt, kendőzetlen őszinteséggel beszéljenek.

Igen, még a woke őrület és a cancel culture kellős közepén is: ember és szerkesztőség dolga ez.

De egy amerikai magyar közösségnek, a magyar / magyarországi közállapotok vizsgálatának terén gyakorlatilag semmi nem szab határt.

Te öncenzúrát alkalmazol, finomkodsz, lágy rózsaszínben tálalod a brutális tényeket, elegáns stíluselemekkel feded le és csillapítod a gondolataid írásos megjelenését, mert mindened az Index címlap és nem szeretnél a Doktorminiszterelnökúr bírósága elé kerülni, itt, Magyarisztánban, de az Amerikai Népszava íróit nem igazgatja és nem köti a fortélyos félelem.

Ők szabad emberek.

Te már nem.

Én már nem.

Mi már nem.

nepszava.us/magyarorszag-mar-olyan-mintha-nem-lenne-az-europai-unio-tagja/

Találsz ott ennél sokkal szókimondóbb glosszát is, elég csak a címlap kínálatából szemezgetni augusztus 20.-a kapcsán.

De hiszen tudod te ezt, nagyon jól.

Az a te szabadságod, hogy most még elolvashatod őket, nem korlátozzák az internetet ebben a tragikus, szomorú, és végzetes prigozsini spirálban lefelé pörgő illiberális rezsimben és hibrid választási autokráciában (szokták még másként is körülírni a hazaiak ezt a Nerszart), mert erre a korlátozásra most még nincs módja a Doktorminiszterelnökúrnak.

De majd ha megvalósul a Despoták Birodalma, már erre sem lesz gondod többé.

Kussolsz, zabálsz, fizetsz a tekintetes úrnak, és meghalsz.

Ahogy azt elvárják az alattvalóktól a feudalizmusban.

Akkor zárulnak be majd feletted és mindenki más felett, aki még itt maradt, a zord idők sötét fellegei.

Végleg.
zord íjász 2023.08.24 13:55:48
@depressziót okozó sült krumpli: Tőlük nem is várok el ilyesmit.
Tábla egy templom oldalán, 1991 óta, a világ és Magyarország legszebb táján (a kérdésről nem nyitok vitát), a Balatonnál, a tanúhegyek között. A felirat: "Testvér! Ha végignézel e gyönyörű tájon...imádkozzál azokért, akik életüket áldozták, a magyar föld boldogságáért." A poszt szigorúan 18 éven…..
zord íjász 2022.11.09 08:13:32
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Biztosan nem vagy ezzel egyedül, és valószínűleg brutálisan sokan érezték ezt az elmúlt 1000 évben, az adott korban, amit te. Aztán még mindig itt vagyunk.
Az ember nem mindig racionális lény. Sőt, talán többnyire egyáltalán nem az, ez erősen témafüggő. Hirtelen dönt, érzelmi alapon, félresöpörve minden pro-és kontra érvet, minden fenntartást és szőrszálhasogatást. Ott és akkor, abban az állapotban, amikor a kihívás éri, teljesen másképpen cselekszik, mint ahogy azt mások gondolták volna róla, vagy ahogy ő maga gondolta volna és tervezte.
Az ország túl fogja élni a Gecit és a nersevik birodalmát is, mert az ország többet ér. Mert többet kell, többet kéne érnie. Lehet, hogy így volt ezzel mindenki, aki fegyvert fogott az adott korban ezért az országért. De persze ettől még iszonyú dilemma ez.
Jobb lenne, ha nem kéne megtudni, hogy miképpen reagálnánk egy ilyen próbatételre.
Pedig erre van esély.

Akár egy polgárháborúban is. Mert az jól látható, hogy pattanásig feszült már minden ideg, minden kötél, minden cérnaszál, csordultig van a pohár, és az egész magyar társadalom egy túlhevített tartály. Ha egy országban 12 éven át permanensen szólnak a harci dobok és állandó háborús retorika szerint zajlik a politika (folyamatosan kell a külső és belső ellenség, akivel szemben harcolnia kell a Gazdának), ott nyoma marad ennek a lelkekben, és ezt az állandó feszültséget nem feltétlenül lehet kordában tartani. Kirobban, aztán máris ott állsz a dilemmával: fegyvert fogsz-e az országért, az ország ellenségeivel szemben...és persze mindenki a saját szemüvegén nézve azonosítja az ország ellenségét, az intelligenciája, a tájékozottsága vagy az agymosottsága szerint. Csak ekkor már magyarok fognak magyarokat ölni.

A dilemma azonban részben ugyanaz lesz.
A táncház mozgalom alternatív mozgalom volt: nemcsak abban a tekintetben, hogy a művelői a magyarkodó nótához képest akartak visszatérni - elsősorban Sebőék, de a Muzsikásék is - az eredeti, erdélyi népzenéhez, hanem abban is, hogy nem engedtek sem az urbánus értelmiség-ellenes, sem az…..
zord íjász 2023.06.12 09:51:36
A táncházmozgalom a szocialista éra egyik csodálatos – Tűrt, megtűrt, és olykor /valójában sokszor, csak éppen ritkán egyenes vonalúan Támogatott kategóriába tartozó – szegmense volt, nem véletlenül lett a magyar kultúrtörténet kultikus fejezete. És az sem véletlen, hogy az egyik emblematikus (mondjuk így, modernkori) alakja, vagy lelkes híve Novák Péter, az egykori Kimnowak frontembere, zenész, szövegíró, énekes, színész, rendező,...néptáncos. Ahogy az egész táncházmozgalom –pontosan úgy, ahogy azt jól mondod bloggertárs – ötvözte, magába olvasztotta, összegyűjtötte a korszak összes kozmopolita, nyugati, polgári, liberális, rendszerkritikus, ellenzéki, ellenálló, reformszocialista, népi, urbánus, paraszti...de alapvetően mindenképpen újat, mást, jobbat, szebbet, igazabbat akaró embereket, legyenek akár értelmiségiek vagy (minek nevezzelek?) kétkeziek. Fiatalokat főleg. Ő nyilatkozta egyszer, régen, hogy ha akarná – a táncházi múltjának köszönhetően – 18000 embert tudna azonnal elérni. Nyilván szimbolikus értelemben, de jól mutatja a táncházmozgalom erejét, közösségformáló hatását. Ez a klip / ez a dal szinte esszenciája ennek: urbánus, paraszti, liberális, konzervatív, népdalos-popzene...amit akarsz.

www.youtube.com/watch?v=puVRM95e2Ko

Ma már nincs ilyen erő és összetartás –sem mikro, sem társadalmi szinten, sem kulturális szegmens vonatkozásában – ebben a kifosztott, megalázott, egymásnak uszított, agymosott szörnyetegekkel és oroszpropagandista hazaárulókkal teli, beteg, a Geci által megnyomorított országban. És már nem is lesz talán. Az Apja Által Földön Rugdalt Köztörvényes Bűnöző végül teljesen összetörte a magyar népet, és 100 évre elpusztította a jövőjét, szinte örök gyűlöletbe fullasztva őket (a propaganda révén), és minden morális, erkölcsi, empatikus alapvetést kihúzva a talpuk alól. Ezt tanulta, ezt tudja, ezt ismeri: a gyűlöletet, a viszályt, a bántalmazást, az erőszakot.

A táncházmozgalomnak – az olyannak, ami állandó fényt, menekülést, szelepet jelentett egy orosz megszállás alatt működő kommunista-szocialista diktatúrában, főleg az 1980-as évek közepéig, mert utána ez nagyon fellazult a peresztrojkának köszönhetően – ma talán a jelentése is teljesen más lenne...vagy más is. Ezt nem tudom, de az nyilvánvaló, hogy ma már nem tölti be azt a kultikus, szinte lázadó szellemű, ma azt mondhatnám európai ellenállást a Rendszerrel szemben, mint egykor: akkor, a zenei, kulturális hatásán túl egyértelműen volt politikai ereje is, ahogy annak idején mindennek, ami nem a központi irányítás alá esett. A táncházmozgalom 1970-es nyitánya, megalapítása előtt is létezett valamiféle szervezetlen, nem tömegmozgalomként működő csírája ennek, de én nem hiszem, hogy ma Lehet Más a Táncház, mint amit megengednek neki.
Talán tévedek.
De majd elmélyülök ebben, hátha errefelé nem annyira zordak az idők, és a bloggertárs az alapvetésben téved.

www.mma-mmki.hu/esemenyek/50-eves-a-magyarorszagi-tanchazmozgalom-konferencia/
"Ez a rablóbanda eleve az uniós pénzek ellopására jött létre. A daliás kezdeti időkben, amikor még volt igazi, hozzáértő pénzügyi ember (Simicska Lajos) megtervezték a „hogyant”. A „miért?” eredetileg még arról szólt, hogy saját magától az Unió nem fog létrehozni magyar vállalkozói réteget, mert…..
zord íjász 2023.06.12 08:39:53
Honnan van? Nem jelölted meg a forrást, ahonnan ezt a kommentet kivadásztad.

Blog-komment? HVG / bármi...újságcikk alatt? Úgy illene, hogy dobsz egy linket...természetesen csak akkor, ha anonim a kommentelő, tehát nem ütközik semmiféle személyes adat kezelésével kapcsolatos jogszabállyal. Ha valami facebook csoportban találtad, akkor az adott facebook oldal és a kommentelő kitakart adatai mellett, képernyőfotóként kellett volna ugye berakni, mert ha a facebook kommentet linkeled, talán már holnap kirúgják a munkahelyéről...ha utolérhető az illető.

És bárki utolérhető. Ha nem másként, hát fellökik egy filmes fesztiválon.

Na, ezt csak azért kérdezem, mert a komment pl. a Blog.hu vagy a 444 egykori szebb, kommentelhető napjaira emlékeztet, és ma már ritka az ilyen. (mindenhol felszámolják lassan a kommentelést, a Blog.hu nerkritikus politikai szegmensét kitakarítják / elhallgattatják / eltüntetik, eltüntették a címlapokról, elvétve egy-egy feldobnak rövid futtatásra koncnak, de inkább az Orbánseggnyaló propagandistáknak adnak teret, az Index ugye mostanra már kőkemény oroszpropagandista- fideszjanicsár Origová lett, a kommentelők is kikopnak, apatikusak, abbahagyják a bloggerek is a műsort... a Blog.hu fényes napjaihoz képest ez már maga a siralomvölgy, amióta a Geci csinovnyikjai átvették az irányítást 2018-2020-ban előbb a Blog.hu majd az Index felett ....szóval szokatlan, hogy ilyesmire bukkansz. Valahol.