Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balesetijogasz

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxisom során több esetben tapasztaltam, hogy a munkavállaló úgy szenvedett munkahelyi balesetet, hogy semmiféle munkaviszony alá nem tartozott. Ilyenkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy ekkor is járhat kártérítés a munkáltatótól? A válaszom alapvetően jó hír és röviden az, hogy igen. Az oda…..
A címben szereplő szám nem a kiugró inflációt mutatja, hanem azt, hogy mennyibe is kerülhet egy áruháznak, ha egy vásárlója elcsúszik a földre kiszóródott zsemlemorzsán, vagy bármi máson. A legtöbb ember el sem tudja képzelni, hogy mennyi veszély leselkedik rá az élet minden egyes területén. Talán…..
A munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja alkalmából (Április 28.) hat olyan gyakori esetet mutatok be, melyekkel a munkáltatók becsapják a munkavállalókat. Véleményem szerint az emléknapnak azt is szolgálnia kell, hogy a bekövetkezett balesetek után megvédjük a sérült…..
Aki munkát végez, az meg is sérülhet. Teljesen mindegy, hogy íróasztal mögött ül, vagy egy bányában dolgozik, a munkabaleset bekövetkezésének a lehetősége a munkaviszony szerves része. Hosszú, évszázadokig tartó küzdelem eredményeképpen születtek meg azok a szabályok, melyek törvényi garanciákat…..
Megdöbbenéssel vesszük észre, hogy sok esetben milyen csekély fokú a munkavállalók és munkáltatók társadalombiztosítás jogi ismerete. Ennek okait természetesen nem a mi dolgunk elemezni, azonban rövid és közérthető módon megpróbáljuk elmagyarázni a baleseti járadék intézményét. Tesszük ezt azért,…..
Minden egyes kártérítési ügy megkezdése előtt – kivétel nélkül és egyben jogosan – megkérdezik az Ügyfeleim, hogy „Tisztelt Ügyvéd Úr! Legyen szíves megmondani, hogy mikorra lesz vége az ügyemnek, és ha már vége lesz, akkor ugyan milyen pénzre számíthatok?” Minden esetben csak azt tudom válaszolni,…..
A munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapját először 1984-ben tartották meg Kanadában. Ezt követően világszerte egyre több helyen voltak megemlékezések és munkavédelmi kampányok ezen a napon. 1996-ban a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség elismerte április 28-át, mint nemzetközi…..
Legutóbbi írásunkban összefoglaltuk azokat a polgári-. és büntetőjogi felelősség körében hasznos információkat, amelyek ismerete megkerülhetetlen a szörnyű tragédia kapcsán. Az idő előrehaladtával - és néhány károsulttal való eszmecsere után - azonban fel kellett ismernünk, hogy vannak olyan további…..
Alig kezdődött el az újév és ismételten egy nagyon súlyos buszbaleset híre rázta meg a közvéleményt. Tizenhat értelmetlen halál és számos súlyos személyi sérüléssel kapcsolatban szinte naponta jelentek meg a legkülönbözőbb hírek, mind a baleset okára, mind pedig annak következményeire vonatkozóan. A…..
Az ünnepek előtt szomorúsággal tölt el minden jó érzésű embert az a tragikus busz baleset, ami az M3-as autópályán történt. A baleset következményei nem csupán tragikusak és helyrehozhatatlanok, hanem emberek százainak van negatív hatással az életére. Családok tucatjai és emberek százai keresik a…..
Több statisztikai eredmény azt igazolja, hogy az elmúlt 20 év során jelentős mértékben (mintegy tizedjére!!!) esett vissza a kivizsgált és megállapított foglalkozási megbetegedések aránya. Egyrészről ezt örvendetes ténynek gondolom, másrészről azonban nem vagyok meggyőződve annak valós indokáról.…..
Nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy a munkavégzés közben megsérült emberek a munkahelyi és az üzemi baleset fogalmát összekeverik, gyakorlatilag egyenlőség jelet tesznek a két intézmény közé. Gyakran előfordul az is, hogy egy megtörtént balesetet követően a sérült munkavállaló nem tudja, hogy milyen…..
Nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy a munkavégzés közben megsérült emberek a munkahelyi és az üzemi baleset fogalmát összekeverik, gyakorlatilag egyenlőség jelet tesznek a két intézmény közé. Gyakran előfordul az is, hogy egy megtörtént balesetet követően a sérült munkavállaló nem tudja, hogy milyen…..
Az élet velejárója, hogy balesetek mindig történnek. Nincs ez másként az utazások során sem, ahol bármennyire is óvatosak és elővigyázatosak vagyunk, a baj megtörténhet. A balesetek súlyos következményeit persze lehet minimalizálni, melynek legjobb módja, hogy ha teljes körű utasbiztosítást kötünk.…..
A hét elején hozta le címlapon a Bors P. Ildikó munkahelyi balesetének történetét. Ügyfelünk jegyellenőrként dolgozott, amikor egy ellenőrzés után az egyik utas szó szerint szétverte a fejét. A támadót börtönbűntetésre ítélték, a BKK azonan nem akarja elismerni a felelősségét az ügyben, pedig…..
Baleset bárkivel és bárhol megtörténhet - akár a munkahelyen is. Habár a baleset a hétköznapi része, kevesen tudják, hogy mit kell tenniük, ha munka közben éri őket baleset, azt pedig még kevesebben, hogy nemcsak táppénzre, hanem kártérítésre is jogosultak lehetnek, ha önhibájukon kívül szenvedtek…..
A címben feltett kérdésre a válasz egyszerű: azért válasszunk ügyvédet, ha baleset történt velünk, mert az ügyvéd a legolcsóbb és legbiztonságosabb megoldás!     A sikeres kárrendezés komoly jogi és szakértői felkészültséget igényel, mely nélkül a kárrendezés…..
Az Ikanov Ügyvédi Iroda egy széleskörű partnerséggel rendelkező, független magyar ügyvédi iroda. Teljes körű jogi szolgáltatást nyújtunk a hozzánk forduló Ügyfeleknek, kiemelt szakterületünk azonban a biztosítási és a kártérítési jog. Az Ikanov Ügyvédi Iroda -…..