Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizsuart

226 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiszakítva magunkat a természetes közegünkből, s hátat fordítva így még önmagunknak is, a rousseaui gondolatoknak napjainkban talán nagyobb az aktualitása, mint bármikor korábban. Talán ennek lett egyértelmű következménye, hogy a vissza a természethez szlogen éppúgy megjelenik már a divatiparban,…..
Tudatalatti. Energia. Csí. Rezgések. Számtalan hasonló kifejezés repked, amely lelkünkre, érzéseinkre fókuszálva jelent ki tételeket, ad magyarázatokat életünkre, tetteinkre. Az érzelmek, tapasztalatok, körbeölelve minket teszik igazzá ezeket az alaptételeket otthonunkra vetítve is. S ahogy  egy…..
A szem a lélek tükre - tartja a mondás ... S ahogy igaznak véljük, hogy tekintetünk tükrözi belső világunkat, úgy érezzük talán egyre igazabbnak ezt akár megjelenésünkre, házi kedvencünkre, írásunkra és természetesen otthonunkra vonatkoztatva is. Így lehet egy hóbortosabb személyiségnek kissé…..
Ha tudatosan öltözködünk, akkor akár motiválhatjuk is magunkat, a megfelelő színekkel és társításokkal pedig  önbizalmunkon is segíthetünk. Rossz hír azonban, hogy ennek ellenkezője is igaz, s egy elhibázott szettel akár mélybe is sodorhatjuk lelkünket, sajnos sok esetben nemcsak aznapra, hanem akár…..
Napjainkban talán már nem is találunk olyan hírfolyamot, ahol az újrahasznosításról, az újragondolásról nem esne szó! Megjelent már a divatszakmában, ahol egyre nagyobb jelentősége van a használt ruhák cseréjének, feltűnt a műanyagok újrafeldolgozása kapcsán is, s egyre nagyobb teret hódít a…..
Talán a szeptemberi becsöngetés nemcsak gyermekeinknek, hanem mindannyiunknak is szól. S ugyan az iskolapadba jellemzően már csak ők ülnek vissza, de az órarendjük az egész család számára hoz újra feszességet, tervezgetést, rendet, s újdonságot. A füzetek kiválasztása, az új könyvek bekötése, a…..
VIZSUart Így legyen új konyhád! 2019.06.08 11:18:48
Ahogy régen az emberek szerettek a tűz, majd a tűzhely köré gyűlni, melegedni, közösen étkezni, együtt lenni, úgy ez napjainkban sincs másképp. Talán ez az oka annak, hogy a konyhák és a hozzájuk szorosan kapcsolódó étkezők szinte a legtöbb családban az otthon közepét jelentik, s talán nem véletlen…..
VIZSUart A lakberendezés kulcsa 2019.06.01 07:57:56
Lakberendezési magazinok oldalait nézegetve, sokan gondoljuk azt, hogy - még ha az idealizált képektől el is tekintünk - az otthonok nagy részét tökéletesnek, szerethetőnek, rendezettnek érezzük. Jó hír, hogy álomotthona bárkinek lehet, csak az ehhez vezető kulcsot, azaz a sajátos koncepciót kell…..
Leendő otthonunk kialakításakor optimális, ha leszögezzük, hogy az rengeteg időt, energiát, kreativitást és kitartást igényel. Bármelyik megléte nélkül félő, hogy az élmény, hogy öröm lesz otthon lenni, elmarad. Ha úgy érezzük, hogy lelkileg készen állunk álomotthonunk megvalósítására, nem árt jó…..
Bármily meglepően is hangzik, de lakásunk, ingatlanunk nyereséges eladásának első lépcsője annak megvétele, mivel azok a szempontok, amelyek bennünket a megvétel mellé löktek, fogják a leendő vevőnk döntését is meghatározni. Ennek megfelelően, optimális ha az ingatlan környezetét is szemügyre…..
A konstellációk nemcsak az asztrológia kiváltságai, megtalálhatóak mindennapjainkban is. Ilyen együttállások léteznek szerelmekben, barátságokban, egy-egy esemény bekövetkeztekor, s akár munkakapcsolatokban is, amelyeket bevonzhatunk ösztönösen, de persze tudatosan is. Talán ilyen pozitív…..
Szokásaink ugyan keretet adnak életünknek, biztonsággal töltik meg mindennapjainkat, azonban sajnos, nem egyszer ezek a keretek börtönné válnak, s a benne élők aztán irigykedve nézik a szomszéd zöldebb, s még zöldebb kertjét. Sokan pedig, állandó kísérletezésbe fognak, feszegetik határaikat, hogy új…..
VIZSUart Mint egy őszi sanzon ... 2018.10.26 19:10:23
Életünk nem egy unalmas semmittevés, mint inkább egy folyamatos változás. Azt tartják, hogy ezekkel a változásokkal tudjuk fejlődésünket biztosítani, amelyek révén megléphetjük szintjeinket. Optimális azonban, ha ezeket a változásokat nem sodrásban, hanem tudatosan éljük meg, s talán ennek a…..
VIZSUart Albérletben is otthon! 2018.06.16 11:06:50
Vegyes érzés lehet albérletben élni. Egyrészről ad egyfajta szabadságélményt, a nem elköteleződés érzését, másfelől azonban - mintha épp ez ütne vissza - nem nyújtja az otthonosságot, a személyességet számunkra. Emiatt akár, hol űzött vadként szinte menekülünk otthonról, s programról programra…..
VIZSUart Pattanjunk hintára! 2018.06.08 20:01:46
Sokak véleménye, hogy a hintázás pozítiv hatással van gyermekeink fejlődésére, mintha ez az élmény felidézné számukra a magzati ringatást. Sokszor tapasztalhatjuk is, hogy izgága gyermekeink a hintákban nyugodtabban ücsörögnek, s bizony, kimondható, hogy a ringatás nyugtatólag hat rájuk, oldja…..
Ahogy nincs két egyforma otthon, úgy nincs két egyforma átalakítás sem. Vannak lakások, amelyeknél kisebb teendőnk adódik, vannak viszont, amelyeknél olyan mértékű változtatásra van szükség, amit szinte csak a természetben tapasztalhatunk meg, ha épp a tél-tavasz, nappal-éjszaka, vagy akár a báb és…..
VIZSUart Mert öltözködni jó! 2018.03.09 12:08:54
Ideje kimondani: öltözködni jó! Mindennapjaink hangulatán bizony sokat emelhet egy jól eltalált megjelenés, egy kedvenc ruhadarab, vagy akár egy új darab megvásárlása. Jó hangulatunkat tovább fokozhatjuk, ha ruháinknak egy megfelelő gardróbbal is készülünk, ahol mindennek előre tervezett helye van,…..
Otthonunknak vannak olyan helyiségei, amelyeknek jelentőségét sok esetben nem vesszük figyelembe, s csak a költözés után kezdjük el törni fejünket a megoldáson. Sajnos, ilyen mellékes szálon futnak előszobáink is, legyintünk rájuk, s egy gardróbszekrénnyel igyekszünk elintézni otthonunk ezen…..
Ugyan a 2018-as évünk már elkezdődött, de talán, így február tájékán sem késő még az idei év várható lakberendezési irányait, újdonságait végigvenni, hogy otthonunk ne csak személyes, de akár trendi is legyen!  1.) Nyers anyagok A néhány éve debütáló nyers anyagok, mint a beton, vagy a kő,…..
VIZSUart Költözés Északra! 2017.12.15 11:38:04
Ahogy minden ember más és más, úgy otthonaink is eltérő képet nyújtanak és különböző hangulatot árasztanak magukból. Hol a finom, sárgás közegben érezzük jól magunkat, hol pedig egy fehér, minimál enteriőrben, s ez az egyediség talán épp költözéseinkkor, átalakításainkkor mutatkozik meg leginkább.…..
VIZSUart Venni, vagy nem venni? 2017.12.01 14:54:32
Talán már unalomig ismételjük azt, hogy álomotthonunk megvalósítása nem a kivitelezéssel, hanem a pontos tervezéssel kezdődik, de legutóbbi tanácsadásommal kénytelen vagyok ezt a tézist annyiban felülírni, hogy "álomotthonunk kialakítása már a tudatos vásárlással is megkezdődhet!". Amennyiben…..
Álomotthonunk megvalósítása kapcsán talán érezzük, hogy nem egy egyszerű folyamatról van szó, de sok esetben a részletek jelentik a teljes útvesztőt számunkra, ez az érzés pedig konyhánk tervezésekor csúcsosodhat ki a leginkább. Jó hír azonban, hogy ahogy minden labirintusból van kivezető út, úgy a…..
VIZSUart Pincétől a padlásig 2017.11.16 14:21:18
Álomotthonunk megvalósítása - legyen szó költözésről, vagy a meglévő lakásunk teljes átalakításáról - mindig egy új élet lehetőségét is magában hordozza. Ehhez azonban nemcsak a funkciók kialakítását kell végig gondolnunk, hanem már sokkal inkább egy alapos önismeretre, változásainkra, vágyainkra is…..
VIZSUart Légies terek 2017.10.06 17:23:58
Érdekes tapasztalás az, hogy generációs szokásainkat hol átörökítve visszük tovább, hol pedig annak szinte hátat fordítva próbálunk valami újat becsempészni életünkbe. Raktározó életformánkat (ami a hiánygazdaságból, háborús időkből maradhatott ránk) bevallom még nekem is nehéz letennem, ha…..
VIZSUart Rend a lelke mindennek! 2017.10.04 08:58:49
Rend a lelke mindennek - tartja a közmondás, s valóban otthonaink kényelmét és harmóniáját annak rendérzete is alapjaiban határozza meg. Azonban, sajnos be kell vallanunk, hogy a rend megteremtése épp úgy velünk született képességeinknek köszönhető, mint akár a festés, vagy a könnyed…..