Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ambrus Melinda

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rákász Gergely koncertorgonista Valcer és szerelem címmel hozta el az érzelmek varázsát Brassóba. A fiatal zenészt látványkoncertje után kérdeztük klasszikusokról és kortársakról.A fiatal zenész látványkoncertjén a nézők különleges kamerák segítségével követhették a…..
Oszvald Marika Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes negyven éves pályafutása során először lépett brassói közönség elé művésztársaival.Az érdemes művész korát meghazudtoló energiával vetette a cigánykerekeket a színpadon, közben varázslatosan énekelt. Ezt…..
A Hot Jazz Band négy nemzetközi versenyt nyert négy év alatt. Erdélyi turnéjuk brassói állomásán Bényei Tamással, az együttes alapító tagjával beszélgettünk.Bényei Tamás mesélt többek között a Vörösmarty tértől Sacramentoig vezető útróé, érvelt a jazz…..
Ízig-vérig erdélyi művészfilmet készített A rózsa csöndje címmel Örkény István kisregényéből egy fiatal színész-rendező.Erőss László, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színművész karának elsőéves mesterképzőse játékfilmet rendezett. A Designdropp Stúdió…..
Kultúrpart (H)arcos könyvek 2014.01.05 08:02:00
„Egyre kevesebbet törődnek azzal, hogy a szerző művét a tartalomhoz méltóan szép köntösben tárják az olvasók elé” - beszélgetés Hajdú Áronnal.A Bookart könyvkiadó Markó Béla Csatolmány című verseskötetét Brassóba is elhozta. Hajdú Áronnal, a több ízben is…..
Éli Nóra magyarországi színésznő monodrámával színesítette a Brassó Megyei Magyar Napok programját. A Menedék című darab a második világháború horogkeresztes rémuralmának áldozatait, ellenállóit, valamint az őket körülvevő embertelen körülményeket igyekszik bemutatni a…..
 „A Bojtorján 37 éves, nem én.”- mutatkozott be a brassói közönségnek Pomázi Zoltán, a magyarországi countryegyüttes frontembere. A korát meghazudtoló fiatalságot sugárzó zenésszel többek közt az együttesről, gonosz kis törpékről és arról beszélgettünk,…..
A Neoton slágerei felpezsdítik Őt, Ő pedig fiatalon tartja ezeket a dalokat. Csepregi Éva ezúttal a legfiatalabb rajongóit hívta táncba, gyerekműsorával örvendeztette meg a brassói közönséget.   Miért kezd egy negyven éves neotonos tapasztalattal rendelkező énekesnő…..
Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekessel, gitárossal, zeneszerzővel, szövegíróval önálló brassói előadóestje előtt többek közt a receptre felírt jövőről, dezsavüről, filléres emlékekről és a „sokszínű és sokféle megközelítésben látható és…..
Lukács Sándor Lucky (550 éve) húzzuk!!! című karikatúrakiállítását László Károly színművész nyitotta meg a Sugás vendéglő Kifli termében.A Szent György és a sárkány különböző helyzetekben megörökített és az erős társadalomkritikát megfogalmazó rajzok mellett…..
A kilencvenes évek végén megalakult Orlai Produkciós Iroda tevékenysége szinte egyedülálló Magyarországon. Állami támogatás nélkül hoznak létre és tartanak repertoáron színházi előadásokat, most például szám szerint huszonhármat. Nemrég saját otthonuk is lett, a…..
Kultúrpart Harangok beszélnek 2012.01.16 17:58:00
Volt, hogy 3-4 ujjnyi galambürülék alul tárta fel Kisgyörgy Zoltán geológus, földrajz szakos tanár, újságíró azokat a harangokat, melyekről Harangosköny – Tornyok magasában Erdélyben című könyvében ír. A brassói könyvbemutató után beszélgettünk el a Bim Bam…..
Színes, először papír, majd hús-vér emberkék lepték el a Reménység Házát múlt hétvégén, december 9-11 között.A Brassói Református Ifi által szervezett ifjúsági találkozón közel 120 fiatal vett részt Brassóból, Kőhalomból, Nagymohából, Sepsiszentgyörgyről,…..
Dancs Annamarit nem kell bemutatni senkinek. Eddig mindenki úgy ismerte, mint Erdély popdívája. Most viszont úgy tűnik, elpártolt ettől a műfajtól és az operett, illetve a musical vizeire evezett. Mi jöhet ezután? A közelmúltban Hollandiában és Törökországban is megfordultál. Mi…..
Norbert Detaeye Brassó szerelmese, 1996-ban a város díszpolgárává, illetve a Transilvania Egyetem tiszteletbeli tanárává és szenátorává választották. 2006-ban koncertezett először az Original Patershol Ragtimers-zel a Brassói Operában. Idén is ezzel az együttessel lépett…..
Kultúrpart ETNOVEMBER 2011 2011.11.18 11:33:00
Műépítészet, grafika, bútordízájn, fotó, zene, tánc, középkori kirakodóvásár, fáklyásmenet, s ha mindez nem volna elég, vers nonstop. Ezt kínálja a már hagyományossá vált, Brassóban megszervezett 2011-es ETNOVEMBER. Na de lássuk csak közelebbről a hétvégi…..
November 11-én régen várt programmal folytatódik a közkedvelt Nyitott Akadémia sorozat Sepsiszentgyörgyön. Az idei esztendő utolsó előadásán ugyanis Pál Ferenccel találkozhatunk, aki Magyarországon jelenleg messze a legnépszerűbb előadó pszichológiai témákban. Pál Ferenc -…..
Stílusosan magyaros vacsorával kezdődött meg a Brassói magyar napok művelődési programja. A hangulat a hajdani irodalmi, művészeti szalonokat idézte. László Zsuzsa marosvásárhelyi színművész előadóestje visszavezetett azokba az évekbe, amikor Édith Piaf hangja szólt a…..
Ami késik, nem múlik! Bár az idén tavasszal esedékes rendezvényt nem szervezték meg, 2012 tavaszán mégis szemtanúi lehetünk díjnyertes előadásoknak. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 250 ezer lejjel támogatja a Reflex Nemzetközi Színházi Biennále megszervezését. A megegyezés…..
"A–K-ig már biztosan elkészül a rég megálmodott József Attila-szótár."- jelentette ki a József Attila Társaság. Mártonfi Attila fiatal kutató, a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj egyik nyertese foghat neki a munkálatoknak Irodalmárok és nyelvészek közösen hallgatták…..
„Szilágyi Domokos a tragikus magyar költői sors megtestesítője, életművében sikerült egyesítenie a beláthatatlan magasságokat és mélységeket”. De "a költő verseinek kutatása továbbra is az önkéntesek feladata". „Bőven van még mit felfedezni Szilágyi…..
Kultúrpart REHABILI-TÉR 2011.10.20 10:35:00
Látványterv kiállításra került sor Álmok, tervek, illúziók Kézdivásárhely a vargák városa főtérmegújítás mérlegén címmel a brassói Reménység Házában október 11-én. A kiállítást Vetró B. Sebestyén András, az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület…..
Véget ért Sepsiszentgyörgyön a Cimborák 3 - Erdélyi Magyar Bábostalálkozó. Egy hét alatt 12 társulat és két egyéni előadó mutatkozott be, több mint ezer gyerek tekintette meg a produkciókat, a legtöbb előadást a programon kívül meg kellett ismételni a nagy…..
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban Márton Árpád csíkszeredai festőművész kiállítása tekinthető meg. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban Márton Árpád csíkszeredai festőművész kiállítása tekinthető meg. A tárlatot megnyitotta a Gyárfás Jenő…..
13. alkalommal szervezték meg október 7-9 között Szilágycsehben a Partiumi Diákszínjátszó Fesztivált, amelyre összesen 28 általános iskolás és középiskolás diákokból álló csapat jelentkezett, ami nem kevesebb mint 356 ifjú csepűrágót jelent. Első nap a kisiskolások…..