Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naiv Balfácán

94 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Házelnök Úr!  2012. március 21-én egy Önnek címzett levelet adtam át személyesen K. A. úrnak, egy különleges rendőri területen nagy tapasztalatokat szerzett illetőnek, aki akkor a Honvédelmi Bizottság tagja, CS. Zs. képviselő úr közvetlen munkatársa (szakértője, tanácsadója) volt. K. A.…..
 Mint tudnivaló, Hiperaktív Obsitos válaszolt arra a nyílt levelemre, ami a Drégelyvári rege c. sorozat első bejegyzésének folytatása volt. Ez a mostani bejegyzés a viszontválasz, egyben a Drégelyvár lebilincselő történetének újabb, negyedik epizódja. A dőlt betűs jelzőt nem szó szerint kell…..
Az egyik szemem sír, és a másik sem nevet, bár volna ok arra is. Hiperaktív Obsitos még tegnap válaszolt a nyílt levelemre. Úgy gondolom, az illendőség és a sportszerűség azt kívánja, hogy a választ - kommentár nélkül - teljes terjedelmében közöljem ezen a felületen. Felteszem, hogy Hiperaktív…..
Kedves (mindig jókedvű) Hiperaktív Obsitos!  Ha nem haragszol meg érte (vagy ha igen, akkor is), folytatom a hozzád intézett nyílt leveleim sorát, ugyanis – mint az előző bejegyzésemben utaltam rá – még több kérdésben szeretném a tanácsodat és a véleményedet kérni. Ezúttal a Drégelyvár Oktatási…..
Kedves Hiperaktív Obsitos! Mindenekelőtt örömmel tájékoztatlak, hogy jól szolgál az egészségem. Remélem – hozzám hasonlóan – te is jó egészségnek örvendsz. Arra az esetre, ha velem mégis történne valami (aminek lehetőségét legutóbbi, azaz feltehetően utolsó személyes…..
Többszörösen is csapdába estem. Kritikusaim egyrészt azt hányják a szememre, hogy notórius feljelentgető vagyok, ami nem igaz, de nehéz cáfolni, mert azt kéne bizonyítani, ami nem történt meg, vagy letagadni azt, ami megtörtént, de azzal önmagamat vádolnám, hogy nem teljesítettem a feljelentési…..
Mielőtt belevágnánk, ismét egy szolgálati közlemény, amit kommentként is közzétettem: Ez úton (is) közlöm a tisztelt érdeklődőkkel, hogy a jogsértő tartalmú (úgy mint fenyegetőzés, becsületsértés, rágalom, személyi adatokkal visszaélés, titoksértés), valamint a…..
Naiv Balfácán 2019.01.16 17:45:52
@maxval balcán bircaman: Ismételgeted magad, mint egy papagáj, anélkül, hogy bármi érdemlegeset hozzátennél. A NATO-csatlakozásunkat a Hitler oldalán való, szovjetek elleni csapatküldéshez hasonlítani elég szemét dolog. Szerintem te egyike vagy azoknak az elkövetőknek, akikről ez a blog lerántja a leplet. Mintha egy orosz GRU vag KGB-ügynök beszélne belőled. Ezt a kommentedet csak azért engedtem át, hogy mások is lássák, miféle vagy. Innen kezdve ki leszel moderálva.
Naiv Balfácán 2019.01.18 08:50:07
@maxval balcán bircaman: Mégis átengedtelek, nem mintha rettegnék tőled, hanem azért, hogy a nagyérdemű is lássa, milyen agymosott fogadatlan prókátorokra támaszkodik a rendszer. Már vagy ötször hozzászóltál, és még egyetlen egy értelmes mondatot nem tudtál kinyögni. Csak a lakájmédia frázisait ismételgeted. Legalább annyit hozzátettél volna a "liberálishoz", amit szitokszóként használsz, hogy szélsőséges, fundamentalista, neo- vagy ultra-. De persze a szókincsed nem terjed ideáig. Már várom, mikor kezdesz el sorosozni.
Naiv Balfácán 2019.01.18 13:50:28
@maxval balcán bircaman: Na végre egy olyan hozzászólás, amivel már akár vitatkozni is lehetne, ha valami konkrét tényt vagy bizonyító érvet is mellé tettél volna. Egyébként nincs orgazmusom attól, hogy cenzori szerepbe kényszerülök, de a te honlapodon is az szerepel, hogy (idézem) "Szívesen látunk írásokat másoktól is, de a beküldött írásokat csak akkor fogadjuk el, ha azok legalább alapvonalakban igazodnak profilunkhoz." Ezért aztán a Te írásaidat nem látom szívesen, mert azok még alapvonalaikban sem igazodnak az én "profilomhoz". Tudod mit? Egyezzünk ki abban, hogy a következő kommentedet átengedem, hadd legyen a Tied az utolsó szó. Utána viszont tényleg hanyagold ezt a blogot, ha kérhetem. Aki rád kíváncsi, olvassa a tiédet, aki rám, az az enyémet. A kettő között túl kicsi az átfedés, mert tőlem idegen az a politikailag elfogult, tényektől elrugaszkodott, ezoterikus, áltudományos, misztikus szemlélet, ami az írásaidat jellemzi (szerintem).
Folytassuk a belügyminiszterünk 2016. októberi látogatásáról szóló közlemény boncolgatását! „Pintér Sándor kedden az amerikai külügyminisztérium nemzetközi kábítószer-kereskedelemért és rendészeti kérdésekért felelős miniszterhelyettesével, William Brownfielddel,…..
Naiv Balfácán 2019.01.16 17:31:17
@Populista Pista: Szerintem félreértetted a szöveget. A Dámajáték nem arról szól, hogy az amerikai szolgálatok rivalizálnak egymással, hanem arról, hogy mi, magyarok (pontosabban a magyar titkosszolgálatok) a szaúdiak oldalán avatkoztunk be az amerikai szövetségeseinkkel szemben egy piszkos játszmába, és lebuktunk, ráadásul pancser módon kezeltük a kialakult politikai helyzetet, és ezzel veszélyeztetjük (veszélyeztetik) az országunk biztonságát.
Naiv Balfácán 2019.01.17 20:33:15
@Populista Pista: Pharaont nem a CIA, hanem az FBI akarta megfogni. Ez a különbség a bűnüldöző és a hírszerző szemlélet között. Az egyiknek az számít eredménynek, ha a madárt kalitkába zárja, a másiknak az, ha szabadon röpköd és dalol. Vagyis tulajdonképpen ebben egyetértünk. De szerintem itt nem is ez a lényeg. Nekünk nem a CIA-t vagy az FBI-t kell kérdőre vonnunk, hanem a saját politikusainkat és titkos szolgáikat.
Naiv Balfácán 2019.01.18 13:08:11
@Populista Pista: Látod, ebben nagyrészt megint egyetértünk. Pont azt mondtam az előbb (csak más szavakkal), hogy nem nekünk kell rendet raknunk Amerikában. Legyen ez az ő dolguk. A mi dolgunk (mármint a nálam fiatalabbaké) inkább az lenne, hogy Magyarországon rakjunk rendet.
Abban is igazad van, hogy a 90-es évek maffiavilága a szocikhoz volt bekötve, de ez talán természetes is. Az igazi korrupció mindig is a hatalmon lévők sajátja. de azért az ellenzék is igyekszik kivenni belőle a részét. Azok a nemzetbiztonsági jelentőségű ügyek, amiket a bejegyzéseimben szóvá teszek, szintén a szocik alatt létrehozott, a rendszerváltáskor tőlük átmentett árnyék-titkosszolgálathoz köthetők, de azért valljuk be, a szövetségesek elárulását a fityeszesek fejlesztették tökélyre, és csak nekik van bátorságuk (vagy inkább vakmerőségük) mindezt nyíltan folytatni, és dicsekedni vele. Ha pedig ebben amerikaiak is részt vesznek, akkor ők is hazaárulók. Hazaáruló és bűnöző, bűnügyi veszélyeztetés és nemzetbiztonsági fenyegetés között van egy minőségi különbség. Én azt nem értem, hogy a Pharaon-ügy és más hasonló esetek kapcsán miért nem lehet pártállástól függetlenül elítélni a történteket, és miért kell mindenáron az USA-t szövetségesből ellenségünkké előléptetni.
Nyílt levélDr. Molnár Zsolt képviselő úr,az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagja (volt elnöke) részére Tisztelt Képviselő Úr! 2012. április 17-én, telefonon történt előzetes egyeztetést követően, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági…..
Naiv Balfácán 2019.01.17 22:05:11
@mélységifeld: Az eddigi és az ez utáni bejegyzések az összes kérdésére választ adnak (adtak), de röviden akkor még egyszer:
1. A szolgálati (és hivatali) utat betartva mind egyetemi, mind pedig (katonai) nemzetbiztonsági vonalon jelentettem, amit kell. Ezt követően jött a bizottság, és legvégül az ügyészség.
2. Nem teszek folyamatosan feljelentéseket. Inkább közérdekű bejelentéseknek nevezném őket.
3. Igen, elgondolkodtatott, hogy minden szinten elutasítottak (politikai beállítottságtól függetlenül). Az még inkább elgondolkodtatott, ha - a törvényi előírásokat megszegve - nem is válaszoltak, vagy megpróbáltak elhallgattatni, vagy nyilvánvaló hazugságokkal védekeztek. Önt nem gondolkodtatná el, ha hasonló jelenségekkel szembesülne? Ön milyen következtetéseket vonna le ezek után?
4. Igen, biztos, hogy nem tudok minden részletet. De az is biztos, hogy annak alapján, amit tudok (és megosztottam az illetékesekkel), már régen vizsgálatot kellett volna indítani, hogy megtudjuk, mi az, amit még nem tudunk.
5. Ez az ügy hét éve tart. az első négy-öt évben diszkréten csak a hatóságokat zaklattam (mindenkit a rá vonatkozó mértékben). Korrekt voltam. Ma már úgy látom, az elkövetők (politikai beállítottságtól függetlenül) csak a nyilvánosságtól félnek.
6. Nem én sértek nyomozási érdekeket, hanem az "illetékesek" azok, akik segítséget nyújtanak (még ma is) a bizonyítékok eltüntetéséhez (és ezzel újabb bizonyítékokat gyártanak maguk ellen).
7. A bujkálásra vonatkozó kérdést nem értem. Minden beadványomat a becsületes nevemmel írtam alá, én viszont kaptam névtelen fenyegető leveleket, és a hatóságok nem hajlandók kivizsgálni, hogy ki küldte őket. Még a KNBSZ sem, pedig az ő nevében küldték, és neki jogában lenne lekérni az elektronikus szolgáltatóktól az adatokat.
8. Jellegzetesnek tartom, hogy szinte mindenki (Ön is) elképzelhetetlennek tartja, hogy valaki önmaga is kritikai véleményt fogalmazhat meg a hatalommal szemben anélkül, hogy valakik állnának mögötte. Nem azért választottam a Naiv Balfácán nevet, mert könnyű engem manipulálni, hanem azért, mert kezdetben bíztam abban, hogy a politikai és katonai, nemzetbiztonsági vezetőink az ország érdekét tekintik elsődlegesnek, készek beismerni a hibáikat, és vállalják a beosztásukkal együtt járó felelősséget.
9. Rosszul látja: több tábornokot (akik hivatalban vannak és elkövetők) már megneveztem, sőt nyíltan megszólítottam. És még nincs vége... A többit azért nem, mert közvetlenül nem érintettek (tudomásom szerint), és nem lenne sportszerű belekeverni őket.
10. Ami a gyakorlati tapasztalataimat illeti, soha nem voltam "mélységifeld", mint Ön. Viszont - ha az elmúlt hét év küzdelmeit is beleszámítom, 40+ év nemzetbiztonsági szakmai tapasztalatom van, és a részletektől most kíméljük meg a nagyérdeműt.
Remélem, legalább részben kielégítettem a kíváncsiságát, és ha érdekli, továbbra is olvasgassa a korábbi és a jövőbeni bejegyzéseket.
Mielőtt nekikezdenénk a Dámajáték hetedik fejezetének ismertetésébe, egy rövid „szolgálati” közlemény: BörgenJörgen (BJ?), közveszélyesEgyetemista, GustavVej, FeriTomi (Obsitos) és társaik megnyugtatására közlöm, hogy rövidesen válaszolok a hozzászólásaik érdemi részére (kommentálom a…..
Naiv Balfácán 2019.01.14 20:40:46
@tiboru: Igen, ki lehetett volna hagyni. A tanítványaimat mindig is arra buzdítottam, hogy a Wikipédiára soha ne hivatkozzanak (ami nem von le a Wikipédia ismeretterjesztő értékéből, csak a tudományos közlemények forrásaként való felhasználhatóságát tagadja). Ezúttal éppen azért "nem tudtam kihagyni" ezt az oldalvágást, mert ezzel is megerősítettem, hogy milyen alapvető ismeretekkel nincsenek a magyar titkosszolgálati körök tisztában, és mennyire nincs a vérükben, hogy bárminek is utánanézzenek. Egyszerűen tévedhetetlennek tartják magukat.
Az előző folytatása. Ott tartottunk, hogy a világ legnagyobb pénzügyi bűncselekmény-sorozatáról és annak felderítéséről szóló esettanulmányokat még a magyar rendőröknek, nemzetbiztonsági tiszteknek, pénzügyi büntető szakjogászoknak is „illik” (sőt illett volna) ismerni, önképzés keretében elolvasni…..
Ott tartottunk, hogy a „rendőrállami” építkezés ellenére, vagy inkább éppen azért, a magyar titkosszolgálatok nem képesek betölteni alapvető funkcióikat, nem tudják megvédeni az országot, annak állampolgárait és vezetőit a kívülről és belülről egyaránt fenyegető…..
Képzeljétek: A BM válaszolt a 2018 novemberi leveleimre. Emlékeztek: hármat is küldtem Pintér Sándornak. Igaz, hogy a háromból csak kettőre reagáltak, és pont az elsőről, a legrázósabbról feledkeztek meg, és az is igaz, hogy a válasz nyúlfarknyi volt, de manapság már egy…..
Kedves (és kedvetlen) Olvasóim és "Követőim" (a világhálón, az éterben és az utcán)! Tartsunk egy lélegzetvételnyi szünetet, arra való tekintettel is, hogy a nyílt leveleim címzettjei és azok a méltóságos urak és hölgyek, akik másolatban megkapták őket (gondolok itt elsősorban, de nem kizárólag a…..
Fekete Péntekre feketeleves dukál: Az alábbi (magyar nyelvű) nyílt levelet és annak vele egyenértékű angol változatát ma kapja kézhez Navracsics Tibor, illetve másolatban a Magyar Országgyűlés érintett bizottságai és az EU néhány illetékes testületének…..
Naiv Balfácán 2018.11.26 20:48:02
Tisztelt Doby Úr, köszönöm részben elismerő, részben kritikus megjegyzéseit (valamint kérdéseit), és ha nincs ellenére, röviden válaszolok is rájuk.
1. Hírszerző és elhárító szervek minden országban, társadalmi rendszertől függetlenül léteznek. Amikor "BM-es kommunista" elhárításról beszélek, akkor a III/III-as és III/IV-es csoportfőnökségeket értem alatta, vagyis a "belső reakció elhárítást", ami a saját állampolgárokat tekintette ellenségnek, és az ún. katonai elhárítást, amely valójában rendőri szerv volt, és a Magyar Néphadsereget, illetve a Magyar Honvédséget tekintette ellenségnek. Ezeket én nem tekintem sem hírszerző, sem kémelhárító, hanem elnyomó szervezeteknek.
2. Magyarországon 800 000 MSZMP tag volt. Én senkinek a korábbi vagy jelenlegi párttagságát nem firtattam, sőt pont azt tettem szóvá, hogy a KNBSZ nevében írott névtelen levelekben ezt teszik, és Kovács altábornagy , maga is egykori párttag, ezzel hallgatólagos cinkosságot vállal.
3. Nem hiszem, hogy megsérteném az adatkezelés és a biztonság szabályait, még a nevek kiírásával sem. Akit néven neveztem, az mind közszereplő, akinek kötelessége számot adni a tevékenységéről. Két olyan személy van, akire ez nem vonatkozik, de ők az interneten folyamatosan büszkélkednek a hovatartozásukkal (amit a törvények szerint nem tehetnének meg) és a tetteikkel (amik súlyos államellenes bűncselekmények).
4. Az érintetteket és az illetékeseket magánemberként is és hivatalosan is többször figyelmeztettem, és kértem, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Ők mindnyájan (több tucat magas beosztású titkosszolgáról, felső vezetőről, parlamenti képviselőről, bizottsági elnökről, miniszterről stb.-ről van szó), a legfőbb ügyésszel az élen bujkálnak előlem. Még a nyílt leveleimre sem mernek válaszolni.
5. Nem mondanám, hogy a megnyilatkozásaimat a fröcsögő gyűlölet jellemzi. Az érzéseim ennél sokkal összetettebbek, a szándékaim pedig sokkal racionálisabbak.
6. Nem én veszélyeztetek másokat, hanem - mint az az eddigi írásokból is kiderült - inkább az elkövető magas rangú titkosszolgák és felügyelő miniszterek veszélyeztetik a saját személyi állományukat, a nemzetbiztonságunkról és a szövetségesi kapcsolatainkról nem is beszélve. Nem gondolom, hogy az a bizonyos érintett miattam kerülne életveszélybe. Ő már többször is leleplezte magát (sőt dicsekszik), és a főnökeit többször is kértem, hogy a saját érdekében hívják haza és számoltassák el.
7. A magánlevelező rendszerek használatát kifogásoló megjegyzését nem értem. A blog (internetes napló) nyilvános műfaj, ha magánlevélben felhívom az ismerőseim figyelmét rá, azzal nem sértek semmilyen szabályt. Aki nem akar tőlem több levelet kapni, az kérheti, hogy töröljem a címzettek névjegyzékéből. eízt még senki sem tette meg.
8. Igen, "feláldoztak", és néha tényleg naiv balfácán voltam, sőt néha még ma is az vagyok, például, amikor azt hiszem, hogy lesz valami eredménye a szélmalomharcomnak.
9. Nem lehet, hanem biztos, hogy én sem tudok mindent. Amit tudok, és amit közzéteszek, annak alapján már régen átfogó vizsgálatot kellett volna indítani, hogy kiderüljön, mi az, amit még nem tudunk.
10. Örülök, hogy tetszett a Conrad-ügy (vagy Ramsay-ügy) ismertetése. Ahogy jeleztem, a "tanulmány" még nem teljes, hátravan a csattanó.
11. Egyet én is hadd kérdezzek: a "gyászbeszédem" tükrében mi a véleménye a CEU kiebrudalásáról?
Üdvözlettel: Naiv Balfácán
Shakespeare után szabadon, először következzen a bevezető és a befejező rész (aztán a link): Barátaim! Földijeim! Közép-Európaiak és Amerikaiak! Temetni jöttem a CEU-t, nem dicsérni. A rossz, mit a CEU tett Orbán Viktor és társai ösztöndíjas képzésével, túléli őt; a jó – Közép-Európa rangos…..
Képzeljétek, Dr. Vejkey Imre úr, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke 24 órán belül válaszolt a hozzá intézett nyílt levelemre, és arról tájékoztatott, hogy nemzetbiztonsági ügyekben a Nemzetbiztonsági Bizottság, felsőoktatási ügyekben pedig az Országgyűlés Kulturális Bizottsága az…..
Tegnap volt a Felderítők Napja (ami egyben Szent Márton napja is). Véletlen vagy sem, e jeles dátumot követő első munkanapon küldtem meg Dr. Vejkey Imre úr, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága elnöke részére azt a nyílt levelet, amit másolatban Dr. Kövér László…..
A Pintér Sándornak küldött harmadik nyílt levél: Tisztelt Belügyminiszter Úr! X./ Boda József: „Szigorúan Titkos!”? (Nemzetbiztonsági Almanach) című, a Zrínyi Kiadó gondozásában 2016-ban megjelent könyvének 388. oldalán található a 19. sz. fénykép, amely a szerzőt „A Nemzeti Közszolgálati Egyetem…..
Szemelvények Naiv Balfácán Pintér Sándornak megküldött második nyílt leveléből: Tisztelt Belügyminiszter Úr! Az első Önhöz intézett (tegnapelőtti) nyílt levelem három téma köré csoportosítva tett fel kérdéseket, mégpedig - a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE)…..
Naiv Balfácán 2018.11.07 12:26:21
A sajnálkozás és a változtatás igénye - akár magánember vagy, akár közszereplő - legitim, feltéve, hogy kiállsz vele a nyilvánosság elé, értelmesen megindokolod (nem csak kinyilatkoztatod), és racionális politikai-társadalmi vitát kezdeményezel róla. Azt is meg kéne mondanod, hogy szerinted mi legyen helyette: térjünk vissza a körkörös védelemhez, vagy találjuk fel a körkörös támadást, esetleg csatlakozzunk az orosz vezetésű Eurázsiai Szövetséghez vagy Kínához stb.
Ismerni kéne a NATO alapszabályát is. Húsz évenként el lehet dönteni, hogy továbbra is tagok akarunk-e maradni, de előtte egy évvel már jelezni kell a kilépési szándékot. Mivel 1999-ben csatlakoztunk - ha jól emlékszem -, 2019-ben kiléphetnénk, de akkor az idén már népszavazást kellett volna tartani, hogy időben jelezhessük. Ennek kezdeményezését elmulasztottad.
Az a probléma, hogy a pártállami vezetés, ifjú külügyminiszterünkkel az élen szavakban a NATO (és az USA) hű szövetségese, de valójában - hozzád hasonlóan, csak éppen nem nyíltan, hanem titokban - a Szövetség vesztére tör, és az USA (no meg a többi tagállam, különösen egy bizonyos szomszéd) ellen sző titokban terveket. Na ez viszont nem legitim, hanem törvénytelen. Egyelőre még érvényesek azok a törvények, amik szerint a szövetségesek elleni katonai, sőt mindenfajta kémkedés és "felforgatás" bűncselekmény.
Még csak nem is az a nagy baj, hogy egyesek pénzért vagy ideológiai meggyőződésből kémkednek, hanem az, hogy az állami szervek, vezetők ezt zokszó nélkül tudomásul veszik, és ezzel ők is bűnpártolást követnek el.
Fiacskám! (Gondolom, én vagyok az idősebb.) Megértem, ha viszolyogsz az USA-tól mint szövetségestől (bár nem értek vele egyet, de gondolkozz egy kicsit! Jobb lenne, ha az ellenségünk volna? Neked ki volt a történelemtanárod? Csak nem Kövér Laci?
Naiv Balfácán (nem az írói, hanem a becsületes, anyakönyvezett nevét használva) virtuálisan bemerészkedett az oroszlán barlangjába, és nyílt levélben szólította meg Dr. Pintér Sándor urat, Magyarország belügyminiszterét,  ekképpen: "Tisztelt Belügyminiszter Úr!" A…..
Ismét nekiment az egyetemnek Naiv Balfácán  A HVG online kiadása még 2012-ben tudósított arról, hogy „Nekiment a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a volt tanszékvezető”, Rácz Lajos, aki az egyetem Nemzetbiztonsági Intézetét is vezette, és „azzal fenyegetőzik, hogy a NATO-hoz fordul”. Az NKE vezetése…..
Nyílt levél Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter részére Tisztelt Miniszter Úr! 2015. január 13-án (tehát több, mint három és fél éve) „Tájékoztatás” tárgy-megjelöléssel a miniszter@im.gov.hu címre elektronikus levelet (közérdekű bejelentést) küldtem Önnek…..
Naiv Balfácán 2018.10.30 14:03:41
@maxval balcán bircaman: Szerintem Soros "janicsárképzőjének", a CEU-nak a sorsa sok embert izgat. A jelek szerint izgatja például azokét az emberekét, miniszterelnökünket és egy sor más kormányzati tényezőt is beleértve, akik a hallgatói voltak, vagy oda írták a doktorijukat. Izgatja más janicsárképzők létrehozóit és végzettjeit, például az állami erőszakszervezetek mellett (vagy helyett, vagy ellenében) működő árnyék-titkosszolgálatok és magán-titkosrendőrségek szervezőit, vezetőit és tagjait, a hivatásos "besúgókat" és verőlegényeket meg ilyesmiket, akik ellenségüknek tekintik a CEU-t és mindazt, amit képvisel. Izgatja mindazokat, akik CEU-kiadványokból összelopkodott (plagizált) értekezésekkel nyerték el a doktori fokozatukat (amit egy másik intézménynek, mondjuk a Nemzeti Közveszélyes Egyetemnek adtak be), és aztán nemzetbiztonsági kockázattá nyilvánították Közép-Európa legrangosabb egyetemét. Izgatja mindazokat, akik csak hallomásból ismerik a CEU-t, mert megfertőzte őket a kormánypropaganda, és különben sem érik fel ésszel, hogy miért fontos a gondolkodás szabadsága és az önálló véleményalkotás. Izgatja azokat, akik kimentek a CEU (és a felsőoktatás függetlensége) mellett tüntetni, és azok közül is sokakat, akik nem demonstráltak. És persze nagyon sokan vannak olyanok is, akiket egyáltalán nem izgat a CEU, vagy a közügyek általában.