Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qamba

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...ó-o-ó, a milarepaverzió... szélfoszlánybeszáradás, beszáradás, beszáradás... ó-o-ó, a milarepaverzió, áááááá.... /A.E. Bizottság: Milarepaverzió/ -Ezt nézzétek, mit találtam! Was, Retróbuli a 70-es, 80-as, 90-es évek legőrületesebb slágereivel,…..
qamba 2016.11.22 07:33:55
@yarisugi: 2. műsor
én nem mondom, hogy egy jó kis tenisz...
Csoda, hogy elkészültek ezek a filmek Sokszor talán nem is gondolunk bele, hogy egy film forgatásán milyen események, balhék húzhatják vissza a produkció elkészültét. Most összeszedtünk pár balhés alkotást, amik csoda, hogy elkészültek. Az ördögűző Bár a 70-es években a rendezők meglehetősen…..
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Fontos leszögezni: a magyar néplélek nem rasszista, antiszemita vagy iszlamofób. Meggyőződésem, hogy az ennek ellenkezőjét állítókat rosszindulat, sértettség, de legjobb esetben is túlzott érzékenység, esetleg a néplélek félreértése vezeti. Tény viszont, hogy a…..
Hajónapló Szombat. 2016.01.23 21:54:21
Remek nap volt. Úgy kezdődött, hogy még tegnap megbeszéltük a kislányommal, hogy lejön ő is korizni. De épp nincs autója, csak HÉV-vel tudott lejönni, onnan meg normális esetben csónakkal szoktam áthozni, mert körbe a városon, és a hídon át vagy 3 km a gyalogút, de hát nem volt más megoldás...…..
Hadd kezdjem ezt a bejegyzést boldog emlékezetű Karl Popper jeles gondolatával, melyet a jövővel kapcsolatban vetett elénk: amíg nem láttunk ilyen folyamatot, addig semmiféle módszerrel nem tudjuk előre jelezni azt, hogy a hernyóból pillangó lesz. És hadd említsem meg mindjárt e…..
Ceglédi Zoltán – akiről rövid guglizás után sikeresen kiderítettem, hogy a Heti Hetes állandó tagja, a Republikon Intézet vezető tanácsadója, a hajdani SZDSZ frakció sajtóreferense, és akinek fő szakterülete a politikai kommunikáció – tegnap, blogjában huszonöt kérdést…..
qamba 2015.11.23 16:26:14
@Éhes ló:

te is egy önkéntes alattvaló vagy, miközben az országból hatalmas sertéstelep lesz, te orbán "művébe" lelkesen belelátod a nagy izét.
Újabban a liberálisok agyba-főbe hájpolják a kanadai kormányt, mert valamelyik idétlen blogger kiderítette, hogy abban vannak nők, nyomorékok, bennszülöttek, van benne muzulmán menekült, homoszexuális, meg mindenféle egyéb furcsaság. Hogy mitől olyan szívderítő e nagy…..
Újabb Guinness-rekord kísérlet tanúi lehetünk? Úgy tűnik nem csak fajlagosan a legdrágább, de az ország leghosszabb kisvasútja is épülhet Felcsúton. Október elején még drámai hírekről számolt be a sajtó, az eredetileg október végi átadással tervezett építkezés nagyon…..
Általában nem kedvelem a kvótákat, minden szempontból a valóság megerőszakolásának tartom az efféle ötleteket, most az egyszer azonban a leghatározottabban kvótapárti vagyok. Mert bár igaza van Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, aki hétfőn Prágában azt…..
qamba 2015.09.23 17:12:05
@Brix:

izrael nagyon speciális eset.

magyarország egyáltalán nem homogén kultúrájú, és hiába hangoztat bárki olyat, hogy tiszteletben kellene tartani, ez bizony nem kívánságműsor.
nem az a kérdés, hogy még összetettebb lesz-e az ország, vagy sem, hanem az, hogyan viszonyul ehhez a változáshoz.

ha a te általad jellemzett módon, akkor egy rettentően rossz életű országra készülhetsz (persze az élet itt már most is elég rémes).

ha szerinted a "magyarságnak" (az meg mi a lófasz? a lengyel bemapó, a szerb damjanich, a sváb puskásöcsi, a zsidó radnóti, a cigány ciffra györgy?) nyugalomra lenne szüksége, akkora pofára esés néz ki, mert nyugalom helyett mindenki kapkodja majd a fejét: a világ elől nem lehet elmenekülni.
qamba 2015.09.23 17:20:02
@vargánya:

ahogy írtam, az integráció sikere mindkét félen múlik.
a nyugati társadalmon belüli muszlim szélsőség a rossz együttélés következménye, ami persze mindkét fél közös felelőssége.
amúgy pedig messze nincs szó arról az apokaliptikus állapotról, amit a szélsőjobboldali víziók emlegetnek, a párizsi, londoni metrók, utcák, munkahelyek és szórakozóhelyek tele vannak első, második, harmadik stb. generációs bevándorlókkal, akik tökéletesen beleillenek az adott életbe, pompás és kiváló emberpéldányok, bár elérné a szintjüket az átlagmagyar szak- és nyelvtudása, kulturáltsága, bár természetes, hogy a nyugat-európai szegénység, munkanélküliség, alacsony iskolázottság és - horribile dictu! - bűnelkövetés szempontjából nyilván az "őslakos" társadalmon felül vannak reprezentálva.
qamba 2015.09.23 17:32:12
@vargánya:

a svábok magyarországi sikeres asszimilációs történetéhez azért nem ártana ezt-azt feleleveníteni.

a 2 háború közti magyar népi jobboldali jövőterv majdnem olyan gyanakvóan és erős szándékokkal viszonyult a hazai németséghez, mint a zsidósághoz.

egészen komoly szándékok voltak, amelyek a magyarországi polgárosult németséget, illetve a vidéken gazdálkodókat a zsidókra írt numerus clausushoz és zsidótörvényekhez hasonló módon szorítsa és fossza ki a "népi magyaroknál" erősebb pozícióikból. A tervek a kifosztásnál is erősebb megoldásokat, pl. kitelepítések is tartalmaztak.

a jobboldal háború alatti németellenessége is főleg ezen az alapon nyugodott.

szóval annyira azért nem felfényezni a magyar-sváb kapcsolatot, nem volt az annyira tiszta sikertörténet

(az itteni svábokat a háború után sújtó lakosságcserék, kitelepítések egy más történet, arról most nem is beszélek)