Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akati1984

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen folytatom a már elkezdett sorozatot, amelyben gyerekkorunk kedvenc könyveit igyekszem bemutatni nektek.A 70-es, 80-as években még központi szerep jutott az olvasásnak, amihez az olcsó könyvek és a könyvtárak is kiváló lehetőségeket nyújtottak. Igyekeztünk a kötelező olvasmányokon kívül…..
A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a városok fejlődését. A rengeteg hatás közül a legfontosabbak és leglátványosabbak a közelkedésben történtek, úgyhogy erről is beszélnek a legtöbben. Ezek csupa olyan változások, amiket előbb-utóbb minden városnak meg kellene (meg kellett volna már) lépnie,…..
Rejtélyes foltok jelentek meg a kovászomon. Vajon kik állhatnak a jelenség mögött? Házi kísérletekkel jártunk utána...
Spórolós zöldség alaplé Ma elővettem egy adag házi zöldségalaplét, és beledobtam a gombalevesbe. Olyan fantasztikus illata volt, hogy gondoltam megosztom ezt a már-már "Nagyanyáink bölcsességét" Veletek. Jamie Olivernél láttam először az ötletet.  Most, hogy minden nap főzök a családnak a „Maradj…..
akati1984 2020.03.29 08:25:30
Tisztelt Mt! A legújabb hülye divat Munkáltatói oldalról: referencia kérés.Szerintem szokjatok le róla, a saját érdeketekben! Magyarországon sokszor úgy érzi magát az ember, mintha már meg is érkezett volna a Hülyék paradicsomába (már aki látta ezt a jó kis filmet / aki még nem, annak javaslom,…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Év eleje óta munkanélküli vagyok, 57 évesen, külkeres diplomával, három nyelvvizsgával. Interjúra is csak ritkán hívnak be. Két hete volt egy interjúm egy asszisztensi állásra, egy újonnan alakult cégnél, amely mint később kiderült MLM cég. Másnapi kezdéssel, egy…..
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
akati1984 2020.03.01 11:40:23
Dorka (24) egy kedves ismerősöm a hastáncról, úgy egy jó hónapja hozta fel a témát. Ő pl. mindig is betétet használ a menzesze idején. Neki ez a kényelmes, nem szeret a hüvelyében turkálni, a tampont sem szereti. Hiába ajánlgattam neki korábban a menstruáció szent grálját, az intimkelyhet, nem is…..
HOTEL VIVRE Ciki az absztinencia? 2019.09.09 19:46:09
Azon filozofálgattam már jó ideje, miért ciki nemet mondani az alkoholra, mikor szembejött Celeste Yvonne története. Celeste mindennap megküzd a függőségével, és már két éve egyáltalán nem iszik. Viszont minden egyes nap kifogásokat kell gyártania, mikor megkérdezik, miért nem akar szeszes italt…..
Ma hajnal fél háromkor arra ugrottunk ki az ágyból, hogy eszeveszetten sípol a kedvenc gumikrokodilom a kertben! Jószagú először megrémült, hogy kint felejtett engem és azért szól a gumikroki, mert így jelzem, hogy be akarok menni... Aztán meglátta, amint éppen borzas-álmos fejjel bambán bújok ki a…..
Környezetvédelmi kihívás? Kis lépés a zöldebb Bolygó felé? Hangzatos címmel indult kampány a műanyagok visszaszorítása érdekében. A gond nem is a kezdeményezéssel van, hanem inkább a címével, azon belül is a „műanyagmentes” kifejezés viszonylag tág meghatározással. A komolyan veszi ezt a címet,…..
Megcsalós, céget megmentős, házaspáros. Balázs és Anikó házasok, akik éppen nyakig vannak a lakásfelújításban. A plusz szoba egyelőre irodának készül, de abban reménykednek, hamarosan gyerekszoba lesz belőle. Balázsnak azonban van egy titka: a gyerekkönyv kiadójuk rosszul…..
Hazánkban is egyre többen választják a kerékpározást, mint alternatívát a városi közlekedésben, a kényelem, a gyorsaság, a sport szeretete vagy éppen a környezetkímélő mivolta miatt. Magyarországon az elmúlt időben olyannyira elterjedt a kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya, hogy az…..
akati1984 2019.06.22 07:15:42
@Le a spammerekkel: Ha reagalsz, legalabb olvasd el rendesen amit irtam! 1: Kalvin terre autoval bejarni?! Parkolas 400/ora?! Vegul is a teljes fizetesem kolthetem erre is!
2: Mosdoban mosakosni?! Jo otlet melltartoban allni es masik 3 no kezmosasa mellett locsolni magamra a vizet!
3: Konnyu kis tekeres?! Jartal mar a Gazdagreti lakotelepen bringaval? Erdemes kiprobalni 15 %-os “lajtos” emelkedoket, szatyorral es gyerekkel kulon kellemes:-)
4: Tovabbra is tartom, hogy a tomegkozlekedes fejlesztese a legfontosabb, pl.: Ujpestre vagy Rakoskereszturra kivinni a metro-t. A kerekparut NEM megoldas mindenkinek!
akati1984 2019.06.23 20:32:48
@Le a spammerekkel: Kirandulas gyanant tekerj fel Gazdagret es kornyekere es meglatod! Hajra:-)
Az amerikaiakkal való hatékony metakommunikációról már elmélkedtem korábban, de arról még nem, hogy miképp érdemes jól és hatékonyan beszélgetni velük. Essék akkor most szó erről, bár szerintem az általam tapasztaltak és leírtak nem csak amerikaiakra és nem csak idegenekkel való társalgásokra…..
akati1984 2019.05.13 06:45:58
Pár hete kékre festettem a hajam. A dolog nem hirtelen történt, először fodrászhoz mentem, ő pedig szolid pasztellszín (kék-rózsaszín, szürke) csíkokat húzott a hajamba. Bejött ez az "unikornis-frizura", így felbátorodtam, és egyre több tincs lett színes. Végül az egész hajam. Élvezem, bár néha…..
akati1984 2019.04.30 06:40:34
akati1984 2019.04.30 08:34:41
@Annie Oakley: Valoban osszehordta a szemetet a szel, veled az elen! Nem a te tiszted megvedeni a posztolot, eleg jol ir, egyedul is tud reagalni a kommentekre. A velemenyem tovabbra is tartom, szolaszabadsag van. Azonban annyit megjegyeznek, hogy a komment a posztolonak szol es itt nem egymas kommentjeire kell reagalni, hanem a posztra.
Nem, szerencsere nem vagyok Coco Chanel reinarnacioja (rem ronda no volt), de amit a divat vilagaban alkotott az egyedulallo es idotlen. A kek haj nem biztos hogy megeri a jovo evet. Tema reszemrol lezarva!
Michael Frayn darabját 2013-ban mutatta be a Centrál Színház. A Függöny fel! Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Bereczki Zoltán főszereplésével azóta is nagy sikerrel fut a Révay utcai teátrumban...
    Ebben a bejegyzésben szeretném Nektek lépésről lépésre megmutatni, hogyan is készítettük a papírvirágokat a tavaszi kopogtatóhoz a múltheti workshopomon. Így aki nem tudott eljönni, az is elkészítheti otthon. Hozzávalók (minden beszerezhető barkács- vagy hobby boltban): - krepp papír, kétféle…..
A Föld erőforrás- és nyersanyagkészletei végesek, ezért az előállított javak fogyasztásakor minimalizálni kell azok pazarlását, hogy az utánunk következő generációk is részesülhessenek belőlük. Ennek egyik sarkalatos pontja, hogy szakítsunk a korábban megszokott lineáris gazdálkodással és előnyben…..
A Te mit teszel érte bejegyzésemet ott hagytam abba, hogy miként kezdtük el kialakítani a környezettudatos életmódot. Jelentem, nagyon jól haladunk: a fiúk már automatikusan a papíros szemetesbe dobják pl. a szalvétát, és minden egyebet, ami odavaló. A kulacs is abszolút bevált annyira, hogy…..
A blogot kevésbé kedvelő olvasóknak teljesen igaza van, a blogger egy kattintásvadász köcsög. Mert egyáltalán nincs elegem az említett műsorból, kifejezetten szórakoztatónak találom, úgy várom, mint nyugdíjas Isaura felszabadulását. Először azért a bírálat. A műsorból - neve ellenére - hiányoznak a…..
akati1984 2018.12.14 06:23:45