Adatok
evodia2010
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Füge. Nem tudom eldönteni, hogy szép-e ez a szó. Ugyanakkor minden bizonnyal szebb mint az angol fig, de számomra a török incir (indzsir) szót nem tudja lekörözni. De minek is beszélek magáról a szóról, mikor kimondatlanul, némán is ez a második legszebb gyümölcs a gránátalma után. Szerintem:)
Ne…..
Végy egy nagy múltú cukrász manufaktúrát, haladj a korral, használj minőségi alapanyagokat, légy kreatív és máris adott a recept egy fantasztikus cukrászdához. Én nyáron kb el tudnék élni fagyin, simán képes vagyok fagyot enni ebéd helyett :)
Persze sok jó fagyizó van már szerencsére, de amikor a…..
evodia2010
2016.07.08 14:02:00
Ha a rövid válaszra kíváncsiak, az ennyi: Tízből kilencszer nem. A kilencből nagyjából két alkalommal dob egy emailt. Pont. A hosszabb válasz, ennél talán kicsivel összetettebb, leírnám, hogy laikus álláskeresőként én hogyan éltem/élem ezt meg.
A felsőoktatásból a felsőoktatásban zajló munka…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó!
13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
1) Burgermeistert igazolva: valóban nem kell friss fügéért messzire menni, hazánkban is megterem a friss füge, különösen mióta a téli -18 fokok elmaradnak és nem fagynak el a füge bokrok/fák. Házikertben lehet lelegelni az igazi érett fügét, piacra szállítása éretten macerás az érzékenysége miatt (összenyomódik).
2) Az érett fügét onnan ismerni meg, hogy kis repedések keletkeznek a gyümölcs oldalán illetve a szára megereszkedik. A szín önmagában nem tuti módszer, van zöld, barna, sárga, lila, csíkos, kvázi fekete fügefajta is, tehát zölden is lehet érett a zöld füge. A videón viszont a keménységén látszott, hogy tényleg éretlen.
3) Én eddig nem vettem észre, hogy az érett fügének illata lenne, szemben pl. a kajszival.
4) A videón inkább mintha valami szirupos befőzés, kandírozás (?) lenne, a gyümölcs egészben maradt. A lekvár/jam ennél kevésbé darabos.
5) Idén főztem saját termésből füge lekvárt cukorral, citromsavval. Katasztrófa, ehetetlen lett. A füge édes, de nincs különösebb aromája. Úgy lehetett megmenteni, hogy telenyomtam őrölt fahéjjal/szegfűszeggel/szegfűborssal. Végén így egész jó lett.
6) Hús mellé nem rossz, lehet grillezni vagy hússal együtt sütőben sütni, de mivel amúgy is édes az érett füge, a szirup felesleges ilyenkor. Mondjuk nekem a grillezett kápia paprika vagy félbe padlizsán jobban bejön... :)