Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asbóthkinga

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a mondás, hogy valaki "leugrik a boltba cigiért" viszonylag régóta él az emberek fejében mint annak a metaforája, hogy az illető szó nélkül lelép a családjától/párjától és egy új életet kezd valahol. Nincs új a nap alatt, maximum manapság ez gyakrabban történik meg, és új, trendi neve van - úgy…..
Beyoncé új albumának megjelenéséről csak az nem hallott, aki egy kő alatt élt az elmúlt egy hónapban, vagy kihúzta az internetet (vagy – engedjük meg – nem érdeklődik egyáltalán az effajta zene iránt), ugyanis hatalmasat robbant, amikor megjelent a Lemonade. Az énekesnő már többedszerre tesz…..
A Wolfpack című dokumentumfilm 2015-ben olyan zajos sikert aratott (pl Sundance nagydíj), hogy alig vártam, hogy eljusson hozzánk is, és végre megnézhessem a megdöbbentő történetet a 7 New York-i testvérről, akik fiatal felnőtt korukig úgy éltek egy lakásban, hogy nem nagyon hagyhatták el azt –…..
Sétálsz az utcán, éppen most fejezted be egy jóleső csokika elnyammogását, és ott van a kezedben a papír. Mivel tisztes polgár vagy, és szóba sem jöhet, hogy hanyag módon elhajítsd a csomagolást, egy kukát keresel: körbenézel, de sehol nem látsz egyet. Tudod, hogy a kuka mondjuk kék színű, és így…..
A cikksorozat előző részében összefoglaltuk az Y-generáció specifikus nehézségeit a munkavállalást illetően - már akkor volt szó arról, hogy nem csak a munka, hanem a párkapcsolatok oldaláról is körbejárjuk majd a problémát. Sokan fordulnak hozzánk párkapcsolati gondokkal. Annak ellenére, hogy…..
Az Y-generáció életkezdési válsága (ún. kapunyitási pánikja) az egyik leggyakoribb probléma, amivel megkeresnek minket. A jelenség összetett, sok háttértényezőből fakad, a specifikus családi háttértől kezdve a társadalmi-szociokulturális változásokig, a munkaerőpiac válság utáni nehézségeivel, az…..
Egy izlandi filmdrámáról írni egy életvezetési tanácsadással foglalkozó szervezet blogján már önmagában elég indokolatlannak tűnhet - pláne ha ezt az izlandi filmdrámát majdnem egy hónapja, december 10-én mutatták be Magyarországon - de ha csak egy dologgal kéne bizonyítanom ennek a posztnak…..
Az újévi fogadalmakról mindenkinek van véleménye. Valaki utálja őket, direkt nem támaszt magával szemben elvárásokat a jövő évre; van, aki megesküszik, hogy utálja őket, de titokban tesz pár fogadalmat; van, aki szeretné, hogy működjenek, de kissé szkeptikus; és vannak, akik…..
Egyik múltkori bejegyzésünkben arról írtunk, hogy a mentális és emocionális problémák gyakran váltanak ki túlzott ellenérzéseket, stigmatizálást másokból; próbáltunk amellett érvelni, hogy ez a megbélyegzés felesleges és ártó. A mai posztban mutatunk pár példát olyan…..
A párizsi támadások megrázták a világot: alapvető kérdéseket vetnek fel,  fenyegetve érezzük értékeinket és a világrendet, felkészítjük magunkat gyökeres változásokra, keressük a miérteket és a hogyanokat. Ha a dolgok mögé szeretnénk nézni, megérteni az előttünk…..
Mit jelent egészségesnek lenni? Ha ezt a kérdést feltenném, valószínűleg a legtöbben a fizikai/testi egészségre gondolnának, és csak második, harmadik nekifutásra jutna eszükbe, hogy a mentális, lelki és emocionális jóllét ugyanannyira fontos tényező az egészségben, mint a…..
Elég nagy biztonsággal feltételezem, hogy a Humans of New York című projektet/blogot szinte mindenki ismeri. Aki most hall róla először, annak talán most sikerült kis örömöt csempészni a napjába és változást az internet-fogyasztási szokásaiba (meg némi idő-deficitet), hiszen…..
asbóthkinga 2015.10.27 22:57:50
@amerikás.magyar.: Amennyire én tudom, nagyjából igen. Egyrészt azért Brandon eléggé elmagyarázza nekik, miről van szó, elmondja, hogy rengeteg ember megismeri majd a történetüket, látja a fotójukat, másrészt pedig mostanában ritkább az, hogy olyannal találkozik, aki nem hallott még a blogról. És olyan is van, aki utólag meggondolja magát, és azt is teljesen respektálja; most persze nem találom, de egyszer szembejött egy ilyen poszt is. Ha meglesz, belinkelem. A legtöbbször egyébként, ha hosszabb történetet mesélnek neki, felveszi. Ami persze szintén felvet titoktartási kérdéseket, de úgy tudom, ebből eddig nem volt probléma. És szerintem ebben erőtelesen közrejátszik a fent említett "amerikai néplélek" is, hogy sokkal könnyebben beszélnek magukról mint pl. mi, akik jobban tartjuk a határokat, távolságot.
"Talán ha nem tetted volna ide a kávésbögrédet, nem lett volna útban, és nem borítom rá a könyvemre.""Ha nem készülődsz olyan sokáig, nem késünk el.""Ha nem hívsz fel, és telefonálunk fél órát, nem égetem oda a kaját." A hibáztatás kultúrája Csak egyszer érdemes…..
A Psychology Today minap megjelent cikkében a mumus-jelenségről, a lustaságról van szó. Cikkükben azt elemzik, hogy a lustaság igazából egy okozat, egy jelenség, nem ok, nem vonás, ahogy azt gondoljuk - erre van 7 jó érvük, amiket most kicsit kiegészítve nálunk olvashatnak. Ha…..