Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A te embered

95 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Friss hír, hogy Nagy Blanka első fokon pert nyert az Origóval szemben.  Az ügy persze szimbolikus, pont úgy fog elveszni a Ripost-Bors-Magyar Idők-Pesti Srácok-helyreigazítások éterében, ahogy az összes többi elveszett Vona Gábor homoszexualitásától a Simicska Lajostól kapott, pontosabban nem…..
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
Ha az utca emberét megkérdezik arról, hogy kit tart a magyar politikai spektrum két ellentétes figurájának, bizonyára sokan mondanák az egyik végletben Gyurcsány Ferencet, a másikban pedig Orbán Viktort. Ez tévedés. Hogy mennyire, azt öt példa mentén próbálom szemléltetni, rávilágítva arra, hogy a…..
100 éve halt meg Ady Endre. Egy kezelhetetlen hagyaték, amit ránk hagyott: a politika önnön létezéséből kifolyólag se értelmezni, se tanulni nem akar belőle, ellenben kisajátítja, hiszen csak ehhez ért. A mindenkori hatalmat kiszolgáló szorgos bértollnokok vagy az egyik, vagy a másik oldal javára…..
Bumeráng Egyenes út a semmibe 2019.01.14 17:29:07
Nagy-Britannia egyre nagyobb mélységekbe zuhan. Az Európai Unióhoz tartozás felülvizsgálatáról szóló népszavazás kihirdetésének napjától a szavazásig, a miniszterelnök lemondásáig, majd a Konzervatívok által egyre hosszabb és hosszabb kudarcsorozatokig tartó idővonalon nem lenne nehéz megállapítani,…..
Világunk egyre nagyobb és súlyosabb veszélyeknek van kitéve, az pedig minden eddigieknél szembetűnőbb, hogy megválasztott képviselőink az Európai Unión át Magyarországig semmiről nem akarnak tudomást venni. Ennek több oka is lehet: egyrészt fogalmuk sincs, mit kellene tenni, aminek kimondásával…..
A te embered 2019.01.03 19:23:14
@maxval balcán bircaman: Miért gondolod?
Bumeráng Nemek viadala 2018.12.30 16:13:38
A #Metoo mozgalom az évtized legfontosabb össztársadalmi fellépése is lehetett volna, ha nem a bálványok ledöntése utáni médiavisszhangban élvezkedik és különbséget tesz egy szadista erőszaktevő és egy szimplán bunkó színész, rendező, díszlettervező vagy színházigazgató között. 2018 végére bizton…..
Az elmúlt hetekben történtekre való reflektálásom a csönddel jelentett egyet. Nem az a csönd ez persze, amely a kormánypárt által gründolt propagandalapokban szokott uralkodni egészen addig, amíg a minisztériumból meg nem kapják a kilövési engedélyt az adott időben éppen ellenségnek tartott emberre…..
Annak a megértésére van szükség nem kiváltképp azon globális krízishelyzetek felismerésekor, mint amilyen a migránsválság, hogy az ilyenkor politikai haszonszerzést remélő, az egyik vagy a másik szélsőséges oldal mögé beálló politikusok nem tudnak, hiszen nem is akarnak választ adni a problémára,…..
Bumeráng Országunk megmentői 2018.12.05 17:49:07
Az internet biztonságot nyújtó távolságainak köszönhetően nem egyszer szedték már le rólam a keresztvizet annak ürügyén, hogy az ellenzéket mertem kritizálni. A DK aktív, politikailag az objektivitás legtetejét súroló nyugdíjas szavazói megannyiszor okítottak már ki azzal kapcsolatban, hogy…..
Bumeráng Elárvult ellenzék 2018.12.03 20:01:06
A magyar társadalom politikai-társadalmi cselekvőképessége megszűnt. Teljes mértékben. Természetesen megannyi más tényező mellett ebben jelentős szerepe van az áprilisi választások eredményének, a Fidesz hatalmas győzelmének, az ellenzék politikai és morális csődjének, viszont az eredményen, hogy…..
A te embered 2018.12.04 20:13:02
@ulpius66: Egyébként láthatod, hogy én senkit nem fogok moderálni, amíg nem ír valami teljesen vállalhatatlant, téged se, de kérlek, ha van mondanivalód, akkor azt lehetőleg egy-két kommentbe írd és ne kezdj félmondatonként újba, mert így csak spam az egész. Köszi.
A te embered 2018.12.04 21:43:14
@ulpius66: Szerbusz, az utolsó mondatod végre elég volt, hogy kibaszhassalak. Szia:)
A te embered 2018.12.05 00:21:25
@math0: Azért jó néha látni olyan embereket, mint te: megbizonyosodhatok róla újra, hogy a másik oldalon legalább ugyanolyan hülyék vannak.
Az úgynevezett magyar értelmiség új játékszere, a múltba révedés és a mondanivaló nélküli jelenkor ötvözetéből kialakult kultúrharc során a Magyar Idők, a 888 és a HVG hasábjain értekeznek arról publicisták a legkülönfélébb kulturális ágazatok képviselőinek megvédésével vagy támadásával, hogy mi is…..
Válasz a Forradalmi Forrás, A baloldal helyzete Magyarországon című írására, valamint továbbgondolása az olvasottaknak. A magyar baloldali lusta, mint a bűn, érkezik a kijelentés a vádpontok egyikeként a Forradalmi Forrástól. Nos, a baloldal helyzetének elemzését már csak a tartalmi kritériumok…..
Az elmúlt évtizedekben kormányzati szerepet vállaló, a mostani rezsimhez hasonlóan gátlástalan és hataloméhes megmondóemberekké avanzsált politikusok véleményei 2018 Magyarországának közbeszédében igenis bírnak olyan jelentőséggel, hogy több százezer bizonytalan szavazót taszítsanak apátiába…..
Ide kattintva olvasható.  „Azt hiszem akkor fogjuk megtenni az első lépéseit az igazi rendszerváltásnak, ha a magyar társadalom nem zavarodik egy emberként össze, ha feltűnik egy közéleti szereplő, aki Gyurcsányt és Orbánt is együttes erővel kritizálja”...
Bumeráng Éljen Trianon? 2018.10.26 21:29:28
2018 decemberének elsején lesz a román egyesülés centenáriuma, amiről Bőtös Botond, az Átlátszó újságírója írt egy cikket. Mivel olyan alapvető nézetkülönbségeket tapasztaltam köztem és a szerző között, miközben a témával kapcsolatos párbeszéd, vita fenntartása különösen fontos napjainkban, úgy…..
Bumeráng Folytassa, Demszky! 2018.09.25 20:10:06
Aki elolvasta a 24.hu-n megjelenő Demszky-interjút, az tökéletesen fogja látni annak a majomparádénak az egyik legabszurdabb szegletét, amit történetesen úgy hívunk: ellenzék. Kétségtelenül én magam is unom annak a szajkózását, hogy a régmúlt politikusaival, többszörösen bukott és korrupt figurákkal…..
Bumeráng Ide a diktatúrával! 2018.09.22 20:17:24
A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban egy felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a demokráciáról, a rendszerváltás óta megalakult kormányokról és önmagában az ország helyzetéről. A végeredmény rengeteg tanulsággal járt és sok mindent igazolt is: kiderült,…..
Az Index függetlenségének kérdése egy olyan témakör, amiről - lévén, hogy Magyarország legnagyobb és ráadásul ellenzéki hírportáljáról van szó - akkor is aktuális beszélni, ha éppen semmiféle arra irányuló jel nincs, hogy a fennálló hatalom bármilyen módon is kockáztatja a szerkesztőségben folyó…..
A te embered 2018.09.19 23:16:05
@ClownPepito: Én nem éreztem, hogy a baloldal felé lejtett volna a kiemelés, legalábbis ami a saját posztjaimat illeti, amiben egyaránt kritizáltam a Fideszt és az ellenzéket is. A szerkesztők pedig aligha tudják befolyásolni, mit írnak a bloggerek és mit nem, pl ott van a Liberatórium, ami egy jobbos-neokon blog, de radikálisok is akadnak szép számmal.
A te embered 2018.09.20 00:47:19
@ClownPepito: Nem baromkodó radikális oldalt nem tudok, talán létezik, de az én látókörömön sajnos kívül esett. Igen, valóban próbálok lelkesedni elsősorban azért, hogy a két szekértábor közötti árok ne legyen ekkora, de ezen kísérlet egyelőre süket fülekre talál. Az apátiáját teljesen megértem, írtam is róla rengetegszer, illetve egy barátom gyakori mondata is illik ide, aki a választások kapcsán azt mondta, hogy hülye, aki nem megy el, de az is, aki igen.
Visszatérve a blog.hu-s tartalmakra, azt nem vonom kétségbe, hogy a szerkesztés és a kiválasztás egyfajta ellenzéki motívum mellett zajlik, de ez, ahogy mondtam, nem zárja ki az ellenzék kritikájának a lehetőségét sem. Rengeteg olyan blog van, ami nagyon hasznos munkát végez már csak azzal, hogy írói elmondják a személyes meglátásukat, teljesen függetlenül. (Az már egy más kérdés, hogy a kommentfal az esetek többségében erre nem áll készen.)
A posztom egyrészt az indexesek melletti kiállásért született, másodsorban pedig azokért a bloggertársakért, akik ezt az ostoba, gyakran értelmetlen hobbit űzik, amiből nyereség nyilvánvalóan nem származik, bosszankodás viszont annál inkább. Ha ezt az utolsó, apró bástyát is ledöntik, ami teljesen hétköznapi, egyszerű mezei emberek munkája, ott tényleg át kell gondolnunk mindarórl, amit eddig erről a rendszerről hittünk.
A széttöredezettség, a hatalomhoz kerülés ábrándja és az egyszerű tehetségtelenség együttesen az okozata annak, hogy ma Magyarországon egy autoriter, tekintélyelvű wannabe keleti diktátor hatalmas legitimitással kormányozhat. Az ellenzék nem akkor árulja el hazáját, amikor megszavazza az amúgy…..
448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament a Sargentini-jelentés néven ismert beadványt, melyben a névadó, az Európai Zöld Párt holland képviselője, Judith Sargentini fejezte ki aggodalmát olyan kérdésekben, amelyek Magyarországon szerinte aggályosak: ilyen az…..
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
A te embered 2018.08.29 15:39:34
@Málnafaló: Azt hiszem te is egyike vagy azoknak, akik teljesen el vannak tájolva Puzsérral kapcsolatban. Ahelyett, hogy fejtegetnéd a "titkát", inkább ne dőlj be a médiahackeknek, vagy ha bedőlsz, tanulj belőle.

"No de Puzsér? Lakodalmas kazetták terjesztésével megalapozta vagyonát( magas kultúra, hétszentség), ebből lett agrárgazdasága." :DD

Gondolom ez a videó ültetett fel:

www.youtube.com/watch?v=0xnIzdOHeVk
Ide kattintva olvasható. „Nem kell nagy képzelőerő a kényelmes szerkesztőségi székekben látni Szakács vagy Gajdics elvtársat, amint éppen azon morfondíroznak, hogy a nagy jobboldali kultúrharc során most az énekesekbe, a producerekbe, a filmrendezőkbe vagy az írókba kellene belekötni ahhoz, hogy…..
Bumeráng Káderek országa 2018.08.17 02:04:37
Orbán Viktor rendszerét megannyi nézőpontból elemezték már, ezen elemzések többségének visszautasítását pedig a köztévé és a többi, az állam által üzemeltetett médiafelület, valamint az egyszerű kormánypárti szavazópolgárok együttes erővel elvégezték. Volt válasz minden ügyre, ami csak a Fidesz háza…..
A jövőben nem indulhat a társadalmi nemeken és azoknak a tanulmányozásain alapuló képzés az ELTE-n - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztésében. A magyar közvélemény egyöntetűen nem tud megbirkózni a gender kifejezéssel és annak valódi…..