Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ARAGONIT

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Porsche remekül beplántálta a vevői fejébe, hogy az autói elpusztíthatatlanok. Meg is van erre minden alapjuk, hiszen kevés más gyártó tud ennyi versenykilométert felmutatni, útfelülettől és versenytávtól függetlenül. Nézzék meg például a 911-est: ötven évnyi evolúció…..
Van élet az Édes élet előtt: Az élet showja. Ezzel a szlogennel állítja hétfő estétől csatasorba a Tv2 a legújabb műsorát, Az élet showja című, fogalmazzunk úgy „civil realityt”. Ami a sajtómunkásoknak tartott tesztvetítés alapján tényleg pont olyan, mint az Édes élet,…..
ARAGONIT 2014.01.27 13:55:26
Egy január 20-ai cikkel futtat a Blikk egy Indafilmen megjelent alkotást. Az "Orbán Viktor: Hihetetlenül elvert az apám" című cikkükkel fedezték fel újra a nálunk vagy fél éve bemutatott, Orbán Viktorral készült 2013-as mini dokumentumfilmet, melynek a címe: Mi…..
A helyzet viszonylag világos: Orbán és aggasztóan átláthatatlan, de bizonyosan nemcsak transzparens módon beazonosítható politikusokból álló köre Moszkvában meglépte azt, amit a nemzeti érzelmű, zöld érzelmű, józan gondolkodású ember legrosszabb rémálmában sem mert…..
ARAGONIT 2014.01.18 21:15:13
@röhögő: Azért nem javasolják a visszaköltözést a környékre. A japánok is hülyék :) Vagy nem szeretik a banánt...
ARAGONIT 2014.01.18 21:58:22
@röhögő: Azt hiszem kezdünk konszolidálódni:)

Igen. Politikai döntés volt a leállításról szóló előzetes döntés is és a következő módosító kormányhatározat is.
Más kérdés, hogy amint kissé enyhült a zöldpárti nyomás máris változott a helyzet a gazdasági lobbi érdekei szerint. Ez a legfőbb baj a politikai döntésekkel.

Persze nem mellékes, hogy az említettekkel párhuzamosan Németország folyamatosan bővít az alternatív energiaforrások területén.

Itthon sem magával az atomenergiával van baja sokaknak, így nekem sem. Hanem pont azzal, hogy kimarad a szakmai egyeztetés, kimarad a valódi érdemi döntések valóban hozzáértő szakemberek megkérdezése.
Mert ez legalább akkora hülyeség a kormánytól, mint amit Fukushimával kapcsolatban emlegetsz. És ez tud elvezetni egy permanens veszélyhelyzethez újra Pakson is.
A minimum, hogy szkeptikus vagyok.
ARAGONIT 2014.01.18 22:01:42
@nagyfeszültség: Igen. Mi meg már amúgy is ott tartunk...

Kis adalék még elvileg szakértői vélemyének alapján:
hungarian.ruvr.ru/2013_10_20/Szakertoi-velemeny-a-Fukushima-helyzete-olyan-hogy-nemzetkozi-riadot-kell-fujni/

Jó éjt!
Nem szokásom ennyire erősen fogalmazni, de ezúttal csak felvettem azt a hangnemet, amelyet az ötös számú FIDESZ-tagkönyv tulajdonosa engedett meg magának azokkal szemben, akik vitatni merészelték, hogy Putyin pincsijévé válni az évszázad üzlete. Már írásának a címe is…..
ARAGONIT 2014.01.18 14:59:57
Fotelforradalmár Út a pokolba 2014.01.13 07:37:43
Alig három hónap van a választásokig, a múlt héten pedig "végre" felállt a magát Fidesszel szemben meghatározó politikai blokk is, benne Mesterházyval, Bajnaival és mindenki kedvenc Gyurcsány Ferencével. Ebben a posztomban nem kívánok már azzal foglalkozni, hogy ki honnan jött, erről már volt bőven…..
ARAGONIT 2014.01.13 13:10:01
Január elsejével bezárt a régió egyetlen anyatejgyűjtő állomása Debrecenben. Az állomás bezárása mindenféle egyeztetés nélkül történt, mondják az orvosok. Az RTL riportot forgatott erről, és csodák csodája, de a forgatás után Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott, ahol…..
Kérdezi tőlem valamelyik tiszteletreméltó kommentelőm off record, miért bántom szegény Bajnait (merthogy ő, bevallja, éppen Bajnai híve). Mindenkit bántok, mert mindenki megérdemli (ebben a körben), válaszolom. Jó, jó, akkor nyilatkozzam -- ha már itt tartunk -- hogy akkor végül…..
ARAGONIT 2014.01.02 21:17:09
Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre,…..
ARAGONIT 2013.12.04 09:46:43
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Ez az aminek nem szabad megtörténnie! Mert bármennyire is nehéz ezt saját magunknak bevallani, a társadalom mentális és morális állapotát tükrözik a politikai színtér történései immár negyedszázada.
Mi választottunk folyamatosan ilyen embereket. Tehát inkább egy kis önvizsgálatra lenne szükség társadalmi szinten.
Utálom a városi legendákat, amelyek szinte alap nélkül terjednek szájról szájra, apáról fiúra. Amikor a Lada fűtése szóba került, heves vita robbant ki a szerkesztőségben. Szerintem a Lada jó fűtése csak egy sztereotípia, de most kiderül az igazság Kapcsolódó cikkünk…..
ARAGONIT 2012.02.02 22:30:27
@anyahajókabinajtóhajtogató: Ha értelmezed a korábbi soraimat, akkor pont a motor hűtőventillátorától indul a megoldás. Ha ott a kis összekötő cső rendesen tömít és a motorburkolat is normálisan van felszerelve (99%-ban rosszul teszik vissza ha már egyszer le volt véve)akkor a MOTOR hűtőventillátora szállítja a levegőt. Előbb a hengerek hűtőbordáiról, majd a kipufogókönyök burkolatán át az első kipufogódob fűtőkamráján áthaladva a zajtompítón keresztül az utastérig. Ez a 2T-k legutolsó verzióira igaz. Ha jól tömített a rendszer és nem valami utángyártott gányolt kipufogódob van rajta simán felfűti a kombit is percek alatt. Fontos még a szabályozólapokon a tömítőcsíkok megléte is. Sok harcedzett régi Trabantos is meglepődött már rajta, hogy igenis lehet szimpla gyári fűtéssel is meleget csinálni az NDK csodában :) Egyszer kell rendbe tenni aztán működik. Elhanyagolt, tákolt fűtésrendszernél egyik autónál sem lesz megfelelő fűtés.
A 2012. január 1-jén hatályba lépő új Alaptörvény tervezett változtatásai izgalmas csemegéket tartogatnak mindenkinek. Ezeket a „jogi bonbonokat" mi is szeretnénk olvasóinkkal megosztani.Az új Alaptörvény ugyanis egyszerre mondja ki a 2011. december 31-éig…..
Ezen a héten szombatra és márciusra szerveznek a kormányt támogató civil szervezetek és a kormány erődemonstráló utcai nagygyűlést. Az eddigi tervek szerint Navracsics Tibor a fejével fog 6 sor(!) téglát szétverni, Hoffmann Rózsa felemeli az orrán krumpliszsákokat egyensúlyozó…..
ARAGONIT 2012.01.17 18:58:56
@igényes: Nem kell ezen a témán annyit pörögni. Egy sima névkorrekcióval helyrebillenti az elnök úr a dolgot és most már igaz is lesz:

DocTroll Schmitt Pál
Pilu A prosti 2009.01.19 20:20:00
 Már ritka a forgalom, fél tíz is elmúlt. Autópályán szoktam ilyenkor megközelíteni a belvárost. A felhajtóhoz közeledve, szokásos kép fogad a gyártelep mellett. Lányok állnak az út szélén. Prostik. Ránézésre. Kendőzetlenül, fésztufész, nyíltan. Nincs ebben…..
ARAGONIT 2009.01.21 09:14:23
@nur:

Kérlek olvasd vissza a válaszod 1. bekezdését.
Majd rögtön a 2. bekezdését...

Totál öngól.

Csak úgy megjegyeztem eszetlenül... agresszíven...fajtámból...
Autófília Időgép 2008.12.15 18:30:00
Mikor láttatok ilyet utoljára, ha egyáltalán ? Ha nem esne le elsőre, ez egy Opel Kadett D, valahol 81-83 közötti gyártással. Igazi, autentikus, korabeli Irmscher optikával az elején. Ikerlámpa, maszk. Csak emlékeztetőül, ezek az autók mostanában valahogy így szoktak kinézni, ha…..