Adatok
piel
0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Mégiscsak a borfesztivál a legjobb borfesztivál, főleg az első napon, mert tömeg még nincsen, a választék meg hatalmas, ember legyen a talpán, aki fel akarja ölelni az egészet, a legjobb belesüllyedni koncepciótlanul, ahogy esik, úgy hüppen, hátha kisül belőle valami. Azokról a…..
piel
2008.09.11 10:56:44
Üdv!Teljesen egyetértek Gazda Tornai borokról alkotott véleményével,már a Bormustrán taroltak a fehérek között!Csak abban nincs egyetértés,hogy szerintem a juhfarkjuk a legjobb!Tán ma én is feljutok..
A Nyakasban nem leltük meg az ártudatos alkesz védangyalát. Szeremley Huba feje fölé viszont glóriát rajzolhatunk. A nyughatatlan kalandor és világcsavargó immár tizenöt éve futó pincészete máig a borvidék dinamója. Osztozva a kollektív hanyagságban egészen mostanáig mi is…..
Új szavakat mormolok mostanság Somlóval kapcsolatban. Érettség, kerek sav, trópusi gyümölcsösség, sima ásványosság. Komolyan mondom, akármennyire is fáj, de amit eddig Somlóról az utóbbi 20 évben palackba szűrtek, az semmi, vagy maximum harminc százaléka annak, ami a…..
Az úgy volt, hogy a szervezők meghívtak engem bírálni a Pannon Bormustrára. Ennek örülök, mert sok finom bort megkóstolhattam és mindenféle tapasztalatokat szerezhettem. Alább egyrészt beszámoló következik azokról a dolgokról, amelyek tetszettek nekem, másrészt közreadom a…..
Azt találta ki a Vylyan, hogy meghív a magyar pinot noir-termelők közül jó néhányat, akik elhozzák legjobb e fajtából készült boraikat, mindenki mindent megkóstol, és beszélgetés meg elmélkedés is lesz. A mezőny több okból sem lehetett teljes – volt, akiről…..
piel
2007.05.31 15:59:52
Ahogy én látom, Magyarországon kétféle száraz furmint kezdett készülni a rendszerváltás után egyből. Egyrészt jöttek a könnyed cash-flow borok – nem tartalom híján, persze –, mint mondjuk a Disznókőé, másrészt a sűrűbbek, élen az Oremus Grand Selectionjával és…..
Nyakasék, avagy a volt töki téesz Malya Ernő csk. (2002-es évlabdarúgója) vezényletével a reduktív, hirtelen savú és igen jó árú fehérek mezőnyében igyekeztek eddig maradandót alkotni a budai hegyek mészkövén, több emlékezetes tételükre emlékszünk, míg a kevésbé…..
A több mint kéthetes küzdelem véget ért, éjfélkor zárultak az urnák. Önök eldöntötték, ki volt 2006-ban az év Alkoholista-bortermelője. A hivatalos végeredményre kicsit még várniuk kell, mert úgy gondoltuk, terjedelmes szövegben mutatjuk be a lista elejét. Ez pedig nem megy…..
A nagy bikaviadal ezúttal tesz egy kis kitérőt, hiszen a 2006-os esztendő utolsó boros eseménye, az Egri Borszalon úgymond tálcán kínálta az ideálisabbnál ideálisabb lehetőségeket némi egri bikavérek magunkba tukmálására. Ha pedig a bikákon kívül más egri borokkal is…..
Hogy miért szeretem a bikavért? Talán mert hamisíthatatlanul magyar, a mi garatunkra készül, a szánk íze szerint alakul. Ilyenre csiszolta a magyar talaj, a lélek és persze a gasztronómia. A tiszta kadarkától eltekintve talán ő illik legjobban kishazánk étkeihez. Ezért mindig…..
Egyszer csak azt gondoltuk, ha már év vége van teljesen, az mégse legyen elég, hogy megszavaztatjuk a közönséget. Hadd legyen az is, hogy minden – nagyjából rendszeres – Alkoholista-szerző lepucérítja magát és privát ízlését, és megnevezi 2006 tíz legérdekesebb…..
Hát akkor beállunk a sorba jól, és lehetővé tesszük nyájas olvasóink számára, hogy eldöntsék, mely termelőnk-pincészetünk vitézkedett az idén a legmeggyőzőbben a művelt alkoholizmus frontján. Nem mondhatjuk, hogy ez nem közkívánatra történik, hiszen köztudomásúlag…..
Ha három vagy négy bort kellene felsorolnom az utóbbi évek hazai pinot-terméséből, mint olyat, amely igazán megmozgatta a fantáziámat, feltétlenül beleesne a szórásba a Vylyan 2004-es kékburgundija. Gazdag, áradó, villányi létére inkább a savakkal mint tanninnal operáló,…..
Kreinbacher Józsefék felforgatták Somlót úgy, ahogy van, de ahhoz, hogy igazán meggyőzőnek lássuk, el kell menni és meg kell nézni, mit hogyan csináltak, csinálnak. Eddigi boraik ugyanis bár jók, még nem adják vissza a nagyon is nagyra törő elképzeléseket. 2003-ban, az első…..
Mikor keljen ki magából a lelkem mélyén lakozó Grétsy László, ha nem akkor, ha egy olyan borral találkozik, amelynek nincs valódi neve, ellenben a magyarországi forgalmazójának nevét viselő szőlőből készül, amiről a forgalmazó nem tud? Ez ugyanis kiváló alkalom egy kis…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz