Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szaniszló Judit

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultúrpart Bele egyenesen 2015.08.03 10:15:00
Tökéletes lenne. Reggel betenné nekem. Én azt mondanám, szeretem, felkelnénk együtt, és elkezdenénk egy tökéletes vasárnap délelőttöt.Megkenném a kalácsot-kenyeret, ő kiöntené valami porcelánba a bolti lekvárt. A gyerekek 100%-os pamut hálóingben mezítláb rohangálnának a…..
Kultúrpart Grétit a férje 2015.07.15 10:15:00
Volt egy klubunk is a Grétiékkel, Sajtklub, ez volt a neve, 15 évesek voltunk. Mindenkinek szeretnie kellett a sajtot, meg persze jó fejnek kellett lennie, ez volt a legfontosabb.Gréti mindig szerelmes volt valakibe már akkor is, és mindig hirtelen és fanatikusan és kínosan. Akkor éppen…..
Kultúrpart Rossz 2015.06.30 09:15:00
Egy férfi sem főzött neki még ilyen rendszerességgel. Most ugyan nem volt benne hús, a paradicsomszósz is kevésnek bizonyult, de nem vette személyes sértésnek.Reggel a zebránál azon gondolkodik, hogy mit fog mondani, ha bemegy a pékségbe. Miközben ezen gondolkodik, leülteti a…..
Kultúrpart Integető 2015.06.13 09:15:00
Alkarral megtörli a homlokát, közben himbálózik a cserepesre száradt integetőháj a felkarján. Igazi vénasszonykar, gondolja a lánya.Bohóckodsz itt nekem hálóingben, mit akarsz megbeszélni, kérdezi kiabálva a lánya, soha semmit nem beszéltél meg vele, amíg itt ült a sublóton,…..
Kultúrpart Flotta 2015.06.01 09:15:00
Mondta reggel Attilának, hogy reméli, ez a zsebfrigid nem lesz bent ma, és végre lesz egy nyugis napja, mert postára is ki kéne szaladni.Attila hajnalban egészen közel leheli az arcába, hogy figyeljen már, a pajzsmirigygyógyszere, de hogy ilyenkor azt csinálja, hogy morog, meg nyűgös,…..
Kultúrpart Második 2015.05.15 09:15:00
Megtartjuk, gondolja a férfi. Megtartjuk, gondolja a nő. Ha lány lesz, Judit, esetleg Edit, gondolja a férfi, ha fiú lesz, fogalmam sincs, gondolja a nő. Amikor lemennek a patikába együtt – megint szar a lift –, akkor nem gondol arra, hogy mennyi a béren kívüli juttatása,…..
Bizonyos szakaszon nem jár a villamos, az átszállás a pótlóra nehézkes és balesetveszélyes. Az orra előtt zárta be az ajtót.A férfi nem néz a nőre, a telefonján játszik. Amúgy soha nem játszik a telefonján, amikor együtt vannak. A múltkor a nő hallotta a termálfürdő közös…..
Kultúrpart Mizantróp 2015.03.27 09:15:00
Van olyan, hogy az embernek összeakad a nyelve. Hogy mindent mond, csak azt nem. Ezen a héten Szaniszló Judit írását olvashatjátok Szerelem rovatunkban.Nézze, Gizella. Tudnia kell, hogy ez nem az, aminek szeretné.   Én nem vagyok a szavak embere, levelet is ritkán szoktam így, csak ha a…..
Kultúrpart Démon 2015.03.12 08:15:00
Milyen, amikor csak a másik létezik, és senki más? Amikor mindent hozzá hasonlítunk, és ő hozzánk? Szaniszló Judit írása a Szerelem rovatban. Az ő illataival volt tele minden, a ruhája, a keze, a szekrénye, a könyökhajlata. Olyan illata volt, mint előtte senki másnak, és ezt…..
Kultúrpart Páratlan 2015.02.19 08:15:00
Klára néhány dologra érzékeny, néhány dologtól meg kifejezetten fél. Azt nem tudja pontosan, hány dolog ez összesen, mert ha tudná, az már egy újabb szám lenne. A nagy fővárosi fürdő női vécéjében az ajtón recés tejüveg van, amelyet Klára utál. A szolgálati vécé ugyan…..
A nő olyan, mint a sör, kezdte el magában a mondatot, de nem tudta folytatni. Ezek a viccek, hogy a férfi olyan, mint, és a nő olyan, mint. Meg hogy mi a különbség az anyós és a villamos között. Minden. Az anyós nem villamos. A nő meg olyan, mint a sör, és pont. A munka közben…..
Kultúrpart Roncsi 2015.01.14 08:13:00
Anya szerint az intézet jó, bár mindig elmondta azt is, nem érti, a retardok miért vannak együtt a normálokkal. Esni tanultak meg először. Járni a legtöbbjük sem előtte, sem utána nem tudott. Ahhoz, hogy fogják egymás mankóját meg botját, miközben a másik esik le a lépcső…..
Kultúrpart Lehelet 2014.12.24 16:22:00
A szomszéd néni idén már nem őt kéri meg karácsony előtt, hogy szedje le a függönyét, mert ő olyan szép magas.Egyrészt mert már nem olyan szép magas, mint negyven évesen, másrészt a merev, neuroptiás nagylábujja hét éve a nagytakarítás előtt beakadt a létra utolsó előtti…..
Kultúrpart Átjár 2014.12.04 08:15:00
Ez itt a szája, ezzel ugat. Mondhatjuk úgy is, a pofája. Itt a lába, pacsira nyújtja. Nézd a sűrű farkát. Csóválja, mert boldog. Boldognak lenni kutya.Az apja tolja ki az átlagosnál kicsit szélesebb babakocsiban minden nap a teljesen mindegy, melyik parkba, ligetbe, zöldövezetbe a…..
Kultúrpart Beenged 2014.11.20 09:02:00
A kutyát korán kell levinni olyankor, amikor találkozunk. Akkor is korán kellett levinni, amikor még volt munkám, és nyolcra jártam dolgozni, de ez most más.Több bennem a lendület. Nagyjából egyidőben veszítettem el a munkám, és fordultunk mi komolyabbra. Ezt hívják istenverte…..
Kultúrpart Szóismétlés 2014.11.05 07:32:00
Hagy nekem itt szagokat magából. Szereti a rendet és a tisztaságot. Nem, nem is hogy szereti, törekszik rá. Rendnek és tisztaságnak törekszik lenni.Ha vele vagyok, a pultom ragad, a kutyám szőrös, a plafonom ázik, pedig amúgy mások által csinosnak mondott életem van. Ha én rendes…..
Kultúrpart Vegyesköret 2014.10.24 10:02:00
Nem értek az esetlegességek felismeréséhez. Ha néha tudom is, értem is, nekem ahhoz semmi közöm. Őrzök tárgyakat, mert kellenek, fontosak, és kidobok dolgokat, mert néha ki kell.Állunk Apjukkal a buszmegállóban.Nagy a szél.Apjuk horgászmellényes típus, én horgolt galléros.…..
Kultúrpart Like 2014.10.09 10:02:00
Ha az ember elképzeli az összes lehetséges lottószámhúzást, és utána az egyik pont bejön, az dramaturgiailag nem kívánatos dolog.Két dolgot kell leszögezni. Az egyik. Az egyik pillanatban még ott állunk a Kifőzde előtt, ahova kirohanok a pénztártól, hogy meglegyen a pofavizit…..