Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kánya Andrea

223 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dr. Parnassus és a képzelet birodalma nem csupán azért lenyűgöző film, mert Terry Gilliam alkotta, és nem is csak azért, mert Heath Ledger utolsó szereplését látjuk benne.A Doctor Parnassus és a képzelet birodalma csodálatos világba kalauzol el minket: ezt természetesen…..
Abban ugyan egyetérthetünk, hogy Kazinczy forogna a sírjában, azonban ha maga Balázs Géza írja az előszót a Szlegbloghoz, akkor bizony ezt a kiadványt nagyon is komolyan kell venni. Nyelvész Józsival, az újkori magyar szleng atyjával legutóbb a PLACCC Fesztivál keretein belül…..
Idén sem unatkoztunk, hiszen számtalan hír állt a rendelkezésünkre, mely a hazai kulturális élet skandalumairól számolt be. Összeszedtük az év tíz legnagyobb magyar kulturális botrányát – sorrend, no és a teljesség igénye nélkül.A Székesfehérvári Vörösmarty Színház…..
Karácsony előtti agyvérzésre lehet számítani a hétvégén a Dürer-kertben: hogy vajon kik lesznek a jövő év magyar felfedezettjei – nos, ez csakis a kezeinken múlik.2007-ben indult el a magyarországi Emergenza tehetségkutató verseny, mely a   világ egyik legnagyobb…..
Kultúrpart Valóra vált álom 2009.12.14 08:57:00
Egyszerű album az I Dreamed A Dream, amit Susan Boyle szinte kiböffentett magából - nem volt nehéz, hiszen megvan a tehetsége hozzá. 12 dal, sok slágerrel. De ez is csak egy lemez a sok közül. Susan Boyle-t csodaként, szenzációként aposztrofálják azóta, hogy áprilisban…..
Kultúrpart Ravatal a szaunában 2009.12.11 06:48:00
A finnek magyar szemmel; hogy milyen sztereotípiákon keresztül látjuk a finneket, azt a Néprajzi Múzeumban most megtudhatjuk. A kiállítás egyik rendezőjével, Bata Tímeával, valamint a Hétköznapi történetek című kamara-kiállítás egyik alkotójával, Vilisics Ferenccel…..
Nemrégiben a boltok polcaira került A kis herceg – képregényben. És hogy kicsoda a roppant szimpatikus rajzoló? Ismerjék meg közelebbről Joann Sfart!Joann Sfar 1971-ben született Nizzában. A francia képregényrajzoló filmrendező is egyben; 2010-ben mutatják be Serge Gainsbourg…..
Vajon mi a közös a férfiban és a nőben? A nőben és a lugasépítő madarakban? Az emberben és a majomban? Minek a férfinak mellbimbó, valamint mely állatfajták vonzódnak saját nemükhöz? Nos, minderre próbált meg Joe Quirk Prűdek és paráznák című könyvével választ találni.…..
Janisch Attila Másnap című, frissen megjelent DVD-je minden kétséget kizáróan kuriózum, amelyen a sok extra jóval izgalmasabb, mint maga a film.Nemrég került a boltok polcaira Janisch Attila négylemezes DVD gyűjteménye, melyben természetesen a Másnap is helyet kapott. A…..
Sírhatnak azok, akik a legutóbb felreppent hírnek hittek, miszerint az újraegyesült Take Thathez csatlakozik Robbie Williams is. Ez mindössze egyetlen koncert erejéig volt igaz, de nem is baj, hiszen Williams most, 3 év után fontosabb dolgokkal van elfoglalva: maradandót alkot. Robbie…..
A maja naptárak vélt vagy valós jóslatára alapozva csörög a kassza, a világvége mindig is jó üzletnek számított. De mi az igazság? Mire számíthatunk 3 év múlva? Novák Andrással közelgő internetes előadása kapcsán beszélgettünk. Mi várható 2012-ben? Gőzöm sincs! Ha…..
A „Duna –Japán” év keretében a Japán Alapítvány szervezésében a Hacsiodzsi Kuruma - Ningjó hagyományos japán kocsitechnikás bábszínházi társulat és a „Japán Nemzeti Kincse” címmel kitüntetett, a Curuga sinnai iskola 11-ik nemzedékéhez tartozó…..
A Rubik-kocka után aligha lehet labdába rúgni a magyar játékpiacon, két magyar fiatal azonban mégis megpróbálta. Nagy fába vágták a fejszéjüket. Annyira, hogy talán rajtuk kívül még a legnagyobb spílerek sem tudnak teljes biztonsággal kiigazodni a Korruptivity…..
Két kitűnő táncos bizonyítja újfent: színház nem létezik. Ismét temetjük a színházat, és nagyon jó lesz.A Budapesti Őszi Fesztiválon mutatták be Nádas Péter:Temetés című darabját Gergye Krisztián és Virág Melinda előadásában. A Trilógia (Takarítás, Találkozás és…..
Egy hete örömmámorban ünnepli szabadságát Németország: 1989. november 9-én a várost kettéosztó falat lebontották. Természetesen az eseménnyel, a berlini élettel, a kettéosztottsággal kapcsolatban számos kiváló dal került napvilágra, akár a rendszerváltás…..
November 5-én indult a Filmhíradók Online weboldal, amely az 1931 és 1943 közötti időszak Magyar Világhíradóinak több mint ötezer hangos filmhírét mutatja be a Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából.Az összesen több mint 63 órányi felvétel most először kerül teljes…..
Breiner Tamás mentalista és bűvész már gyermekkora óta érdeklődik a rejtélyek és misztikus jelenségek iránt. Tizenhat évesen rádöbbent, olyan képességekkel rendelkezik, melyek segítségével képes megfejteni mások gondolatait. Uri Geller A kiválasztott című műsorában…..
Kultúrpart Dehogynem, Juci! 2009.11.03 10:10:00
Németh Juci rockernős arca sokkal jobban tetszik, mint a múltban megismert énekesnőé - a friss, ötletes, kreatív és kőkemény Nemjuci tízpontos, kötelező hallgatni!Német Juci varázsa abban rejlik, hogy nem mint az Anima Sound System exénekesét emlegetjük. Egyáltalán nem. Ő…..
A Modern Art Orchestra a 2009/2010-es évadban koncertsorozatot indított, melynek első négy koncertje még idén megrendezésre kerül.„A MAO az én kezdeményezésemre jött létre 2005-ben. Egy olyan kreatív stábot próbáltam meg összeállítani, mely elsősorban olyan muzsikusokból…..
Milyen szép is lenne beülni egy időgépbe, és bekukkantani a múltba: visszamenni nagyszüleink gyermekkorába, játszani kicsit hat éves édesapánkkal, vagy meglesni szerelmünket kisiskolásként a tanteremben. Az időutazó felesége című film premierje kapcsán utánanéztünk, hol tart…..
Ha elmehetnél egyszer a jövőbe, mit tennél: megnéznéd, mikor és hogyan halsz meg, vagy meglesnéd a lottószámokat? Henrynek, Az időutazó felesége című film főhősének nem volt választása – mindkettőt megtette.Ellentétben a közkedvelt sci-fi irodalommal vagy sci-fi…..
Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, a XX. század első felének bárzenéjével, filmdalaival és slágereivel - mindez igazi, mai élvonalbeli magyar énekesek…..
A PLACCC Fesztiválon mutatták be Göttinger Pál és a Soharóza Kórus Mindenütt jó című előadását. Kiaknázva a Szemlőhegyi-barlang adta lehetőségeket, mind vizuális, mind fület gyönyörködtető élményekkel gazdagodtunk, no és nagyon jókat nevetgéltünk.A szlengszövegek…..
Matthew Boyden Az opera kézikönyve című műve nem csak azért remek olvasmány, mert a több mint 700 oldalas könyv az opera születésétől a második világháború utáni operáig teljes, komplex képet ad, hanem mert olyan kis színes érdekességeket, információkat is megtudunk, amiről…..
Kultúrpart Kukkold a magyart! 2009.10.08 08:13:00
Bevallom, rosszabbra számítottam, mikor megtudtam, hogy a SPACE Kollektíva: A hely, ahova tartozunk című előadása során az utca embereit fogják (úgymond élő adásban) faggatni. Azt hittem, a komorságukról hírhedt, siető magyarok majd sorra hajtják el az egyébként kamerával…..