Regisztráció Blogot indítok
Adatok
auth.gabor

0 bejegyzést írt és 526 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kedves Kollégák! Újra elérkezett az év vége, itt az idő, hogy vezetőként értékeljem cégünk elmúlt tizenkét hónapját. Nos, bizton állíthatom, a mögöttünk levő évben történtek események. Ezen események némelyike kedvező volt számunkra, mások kedvezőtlenek: megint mások pedig nem érintettek minket...
auth.gabor 2020.12.08 10:55:18
A hidrogénes energiatárolás összekapcsolása egy atomerőművel nem teljesen rossz ötlet, sőt a kormányzati kommunikáció szempontjából kiváló mondás, ami most szerencsésen az ölükbe hullt. Hiszen az EU célja az, hogy a hidrogén előállítása (vízbontás) tiszta (szén-dioxid-mentes) energiával történjen.…..
auth.gabor 2020.08.04 16:59:29
@konrada: "Még Paks1 blokkjai is gyakorlatilag órákon belül leszabályozható, majd vissza is állítható. (ha nem így lenne, az qrva nagy problémák forrásai lehetnének."

Üzemszerűen és kockázatok nélkül egy le- vagy felterhelés több nap, általában minimum kettő nap. Nem üzemszerűen maximum negyed óra alatt is leterhelhető akár, de ekkor a védelmi berendezésekkel gyakorlatilag vészleállás történik, ami mindig kockázatos, egy ilyen leterhelés után a felterhelés akár egy hét is lehet.
Most aztán bőven van időnk tervezgetni, amire máskor a nagy rohanásban csak nagyon ritkán jut néhány percünk. Ilyen lehet például az okos otthonunk megtervezése. Mindenekelőtt, szeretném pontosítani a címet. A ’fillérekből’ azt jelenti, hogy kb. 100.000 Ft-ból egy nem professzionális, de mégis…..
10 évig sugározta 40 millió Wattos erősségű rövidhullámait Moszkva az Egyesült Államok felé. Washington szerint a Kreml agykontroll alatt tartotta őket, az oroszok persze mást mondanak. A csernobili Fakopáncs (Fotó:Masterock.livejournal.com)..
auth.gabor 2017.04.29 10:33:31
@mobiler: Erre én is szerettem volna rákérdezni, hogy mi a forrás arra, hogy a NASA ilyen eszközt tett volna az emberes küldetések űreszközeire. :)
auth.gabor 2017.03.03 15:28:57
@elemes: "rengeteg dolgot hozzátehetnék, mindenesetre visszakanyarodtunk oda, hogy a kínai állam NEM környezetvédelmi okokból tolja a napelemfarmokat, hanem azért, hogy a világpiaci kereslet visszaesése ne okozza a napelemgyárak sorának bedőlését."

A solar piac hangyafasznyi se... mennyit gyártottak tavaly? 60-70GW körül? $0.5/W a jelenlegi gyártási költség, azaz egy 30-35 milliárd dolláros piacról beszélünk világszinten... és ez a világpiac 0,05 százaléka se... ne gondoljuk, hogy ez akkora üzlet és ez vezérel bármit is.
auth.gabor 2017.03.03 19:14:40
@Medgar: Politikáról is. Meg van az támogatva szakértelemmel is bőven... pláne úgy, hogy nem egy természettudományokhoz semmit se konyító jogász vezeti az országot.

"Hiába voltak végig kritikus szakmai hangok, ezeket félresöpörték."

Kritikus szakmai hangok kezdetek óta voltak. Aztán eltelt hat év, mióta lekapcsoltak fontosabb atomerőműveket, visszakapcsoltak szénerőműveket, betoltak a rendszerükbe hatalmas mennyiségű megújuló energiatermelőt, felépítettek egy komplex grid vezérlést, amiben milliónyi termelő és fogyasztó hangolható össze anélkül, hogy komolyabb üzemzavar történt volna... egy csomó know-how került a birtokukba, amelyek aranyat érnek a jelenlegi energetikai forradalom elején. És ezt tudják a cégek is, nem pár év az átlagos életkoruk az ottani cégeknek, képesek felfogni a befektetés értelmét. Senki nem várta, hogy az első pillanattól fogva csak előnyei lesznek, benne van egy csomó ideiglenes hátrány, ami köztudomású... és bevállalták.

"Annyi történik most, hogy eeg-umlage elérte azt a szintet ami már az egyszerű németeknek is fáj, így közvetetten visszahat a politikusokra."

Mi fáj az egyszerű németeknek mindebből? Az a 6.8 cent per kWh? Ami az átlag német 6000 kWh fogyasztás mellett ~400 euró évente? Az átlagfizetés 2 százaléka sincs. Pont azoknak fájna, akik zokszó nélkül gyűjtik külön a biohulladékot, mossák a tejes dobozt és akkurátusan válogatják a szemetet, illetve ahol lehet, ott takarékoskodnak?

Persze, mindig lesznek hangoskodók, pláne van egy észak-dél és nyugat-kelet tengely, amely mentén eltérőek a lehetőségek, az előnyök és a hátrányok, illetve a kultúrtőke is... de a többségnek ez messze nem fáj annyira, hogy megérje visszalépni oda, ahonnan indultak... hangoskodók és károgók mindig mindenhol vannak...
auth.gabor 2017.03.04 09:37:16
@Balt: "az elektromos autók nem oldanak meg egyetlen környezeti problémát sem. A kutatások szerint Németországban a well-to-wheel (forrástól a kerékig) szén-dioxid-kibocsátás kedvezőtlenebb a villanyhajtású autóknál, mint a belső égésű motorral szerelteknél"

Az elektromos autók és az elektromos (megtáplálású) fűtések lényege _nem_ az, hogy összességében csökkenjen a CO2 kibocsátás, hanem az, hogy a településeken ne legyen egészségkárosító mértékű a légszennyezés. Már az egészen kicsi erőművekben is sokkal tökéletesebb az égés folyamata, magasabb a hatásfok és sokkal könnyebb a kibocsátott káros anyagok ártalmatlanítása, mint a súlyban, méretben és lehetőségekben erősen korlátozott autók, kályhák és kazánok esetén.

A CO2 kibocsátás ettől teljesen függetlenül csökkenthető azzal, ha fúziós vagy megújuló lesz az energia forrása a jelenlegi fosszilis helyett. A fissziós erőműről szerencsére kezd leszokni az emberiség...
A Kétfarkú Kutyapárt furcsa politikai marketinget visz: különböző színűre festi a szétrepedt járdabetont. A vicces, vidám színek, valljuk be, jobb kedvet visznek az arra járók életébe – de ezt nem mindenki gondolja így...
auth.gabor 2016.11.11 12:49:20
Tisztelt Munkáltató, Mostanában egyre több helyen olvasható a generációmra vonatkozó kritikád és aggályaid, miszerint túl sokat akarok véghezvinni a munkahelyen, és lehetetlen megtartanod engem, mivel mindig új kihívásokat keresek és fejlődni vágyok. A fluktuáció pedig óriási gondot jelent…..
auth.gabor 2016.08.31 21:48:58
@Semper Fidelis: "Olyan sincs ám, véletlenül se, hogy az agyament folyamatot valamilyen audit ajánlás miatt kell működtetni, és mindenki a pokolba kívánja, nem hobbiból csinálják úgy, ahogy egyébként nem logikus."

A nagy lófaszt nem... két dolog miatt szokott bonyolult és egyedi folyamat lenni:

a, "mi ezt így szoktuk" - mert nem folyamatok vannak, hanem szokások, amelyek nagy cégeknél tovább bomlanak helyi szokásokká...

b, "ehhez csak én értek a cégnél" - mert évek óta ugyanazt a munkát végzi a jóember és ahol tud, keresztbe fekszik a változásoknak, mert se újat nem akar tanulni, se mást dolgozni...

Ezért van az, hogy ha biztosítónál új lakcímet akarsz bejelenteni, akkor az egyiknél kézzel egy A4-es üres papírra meg kell írnod egy hivatalos kérvényt; a másiknál csak lemásolják a lakcímkártyát és ráírják tollal a kötvényszámot; a harmadiknál van egy lakcímbejelentős nyomtatvány ügyfélszámhoz rendelve; a negyediknél pedig biztosításonként van módosító nyomtatvány... ja és mindez ezen a héten történt négy magyarországi biztosítónál.

Lófaszt audit meg, MNB felügyelet meg öreg róka és ugrifüles: "ezt így szoktuk", a saját belső működésük foglyai mind, csak egyszerűbb lerázni a változtatni szándékozókat azzal, hogy az erős napfolttevékenység miatt nem lehet másképp csinálni.
Ismerjük a történetet: A hatalommal szemben álló ártatlan kisember könnyen megszánható és szinte biztosak lehetünk benne, hogy Illés bácsi is ilyen. Szegény elesett öreg ember. Hát honnan lenne neki pénze? Kérem szépen nekem van egy nagyon egyszerű elképzelésem a dologról. Ma 78 éves. 25 éve meg 53…..
auth.gabor 2016.05.20 16:57:12
@Válasszunk: No, akkor ezt a szálat így ebben a formában továbbítom az ügyvédemnek, ha nem kérsz bocsánatot. Én elgondolkodnék a helyedben, nem olcsó dolog a bíróság, ha fizetni kell a perköltséget és utána még az én költségeimet is. Hm?
auth.gabor 2016.05.20 23:15:03
@eßemfaßom meg áll: "jóember, azért a hatóságnak nem az a dolga, hogy akkor zárasson be egy helyet ha már vért hányt bent egy tucat gyerek, hanem még ennek a megtörténte előtt."

Ez az elmélet.

A gyakorlat meg az, hogy a hatóságok csak és kizárólag az adminisztrációt ellenőrzik, tenyésztést meg komplexebb ellenőrzést csak akkor végeznek, amikor már egy tucat gyerek vért hányt.

Például ott a vendéglátóipari egységben a mellékhelyiség, erről az egyfős és az százfős étteremnek is takarítási naplót kell vezetnie, amelybe vendégszám, méret és egyéb dolgok függvényében adott és rendszeres időnként kell egy aláírás. Ha jön az ellenőrzés, akkor elkérik ezt a takarítási naplót és megnézik, hogy pontosan van-e vezetve, ezért nem lehet se előre, se utólag kitölteni, óramű pontossággal kell vezetni...

...és nem azt nézik, hogy össze van-e kenve több rétegben bélsárral az ülőke vagy kinn van egy zsebkendőnyi textil törölköző, amely ránézésre is legalább két hete nem volt cserélve, mert ez szubjektív vitára adhat okot és eközben konfrontálódni kell, meg mintát venni, bizonyítani, esetleg pereskedni is, különben is csak macera lenne az egész sok felesleges idegeskedéssel és papírmunkával. Ezért aztán, ha a takarítási naplóban az van, hogy egy órája kicserélték a törölközőt és lepucolták az ülőkét, akkor HACCP szerint minden a lehető legnagyobb rendben van.

Ha egy lelkiismeretes kis étteremnél csak naponta kétszer takarítanak és ezért ugyan nem patyolat tiszta, ám az előző HACCP compliant esethez képest azért csillog-villog minden, de éppen nincs ott az aláírás, mert nem volt idejük aláírni, akkor büntetés van. Mert ez egyértelmű és bináris: megfelel-e a takarítási napló az előírásoknak vagy sem, nem kell vitázni rajta, nem kell érvelni, nem kell konfrontálódni, a hatóság magas lóról a teljes hivatali szigorával lecsap a renitensekre és a HACCP ajánlások szerint bukott az étterem.

Na, ugyanez a helyzet a mosogatási naplóval, a hűtők tőmérséklet ellenőrzési naplójával, a tálalási naplóval, a hőkezelési naplóval, az ételkísérő jeggyel, a nyersanyag-kiszabati ívvel és a többi úri huncutsággal... szóval nem az a baj, hogy 15 fok van a tejhűtőben, hanem az a baj, ha nincs az ellenőrzési napló az ellenőrzést megelőző egy órában aláírva. Az, hogy 15 fokban tartják a tejet, az egészen addig nem érdekli a hatóságot, amíg cifrafosást nem kap egy tucat gyerek, mert a napló szerint ott egy órája 4 fok volt és ezt megelőzően heteken át tizedfokra pontosan 4 fok volt, tehát rendben van minden.

Ez az egész adminisztrációs teher az egyik jelentős oka, hogy kis hazánkban nagyon kevés kocsmában van bármiféle konyha, mert már a szimpla vöröshagymás zsíros kenyér is annyi felesleges papírmunkát és odafigyelést igényel, hogy nem lehet rajta egy fillért se keresni, ezért van a legtöbb helyen csak és kizárólag zacskós rágcsálnivaló...

"A látott körülmények között kizárólag a vakszerencsén mult egy tömeges megbetegedés."

Lefogadom a láda sörben, hogy a cukrászdában például nem a kosszal volt baj, hanem azzal, hogy nem volt pontosan töltve a takarítási napló...

"Mindenesetre ha szerinted ezt így szabad hagyni üzemelni akkor kívánom, hogy soha ne egyél jobb körülmények között"

Én is és persze emberek milliói főznek naponta kis hazánkban olyan körülmények között, amelyet a hivatal azonnal halmazati büntetéssel kétszáz évre bezárna... de főzni pár ezer éve főz az emberiség, ha józan paraszti ésszel tesszük, nem tudunk nagy kárt okozni, nekem se sikerült még olyan kaját készítenem, amire bárkinek - a saját ízlését leszámítva - panasza lett volna, pedig a HACCP ajánlások nagy részét nem teljesíti se a konyha, se a lakás felszerelése és állapota...

...a HACCP ugyanis nem arról szól, hogy ne fossad le a bokád az étteremből hazafelé menet, hanem arról szól, hogy ha már összefostad a bokád az étteremből hazafelé menet, akkor utólag meg lehet mondani, hogy melyik szakács használta utoljára a papíron egy órás, de a valóságban legalább két hete baktériumokat gyűjtő textil törölközőt, miután az ülőkébe kente a szart, mert csak papíron volt cserélve a WC papír...

...röviden ennyi, sajnos ez a kis magyar rögvalóság és még nem is említettük a korrupciót, amikor az ellenőrök tulajdonképpen a védelmi pénzt szedik be, különben úgyis találnak valamit és akkor már mindenkinek jobb, ha azt a kis pénzt nem az állam vagy az önkormányzat kapja, hát nem igaz? Köpnöm kell.
auth.gabor 2016.05.20 23:30:06
@Válasszunk: "És félre ne érts. Nem foglak sajnálni."

Ok. Értem én.

"Mit fog szerinted tanácsolni az ügyvéded. Te több a becsület csorbítására alkalmas valótlan tényállítást tettél és te csak az első után kaptál erre negatív véleményt."

Nincs vitakultúrád, ezért nem érted a bíróságok és a jogi ügyek működését, se azt, hogy mi számít egyszerűen véleménynyilvánításnak, illetve mi számít sértegetésnek és személyeskedésnek.

Az, hogy én a jövő héten elmegyek az ügyvédemhez, átbeszéljük a dolgot, aztán beadunk ismeretlen tettes ellen egy feljelentést a személyemhez fűződő jogaim megsértése okán, az csak arról szól, hogy egy ismeretlen személy megsértette a jogaimat. A bíróságot nem érdekli, hogy szerinted én egyébként kit és hogy sértettem meg, ez ügyben tehetsz külön feljelentést, ha szeretnél.

Rövid jogi gyorstalpaló: a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy az értékítélet, a bírálat önmagában nem jogsértő, akkor sem, ha az mondjuk Rád nézve sérelmes, akkor se, ha azzal nem mindenki ért egyet. Jogellenesség akkor áll fenn, ha a bíráló túllépi a szabad véleménynyilvánítás határait, mint például ez esetben a valóságtartalom nélküli sértegetés, vádaskodás, becsmérlő kijelentés a személyhez fűződő jogot sérti. Én nem sértegettelek, Te viszont hosszú bekezdéseken át igen és ezek a hosszú bekezdések igencsak alapot adnak arra, hogy elveszíts egy pert, ami megközelítőleg 30-500 ezer forintodba fog kerülni, attól függően, hogy mikor fogod fel, hogy mit műveltél, bízva az internet anonimitásában.
Most tekintsünk el azoktól, akiknek ez a végzettsége, és a munkája. Ők tudják, hogy nem értenek mindenhez az informatikán belül. Inkább azokról legyen szó, akik zsenik, mert soha nem tanulták, és mégis mindenhez értenek. A legfőbb jellemzőjük, hogy mindegyik takarékos felhasználó.  Megveszi a…..
auth.gabor 2016.04.24 16:24:31
@netnepper: "Sajnos az utóbbi években magam is sokat ülök és inkább nem részletezném, hányféle eü.gondom volt és hányféle önmagában is komoly problémát tárt fel nálam az a "hülye, 150eFt-ért gályázó orvos", aki azonnali életmódváltozást és sok mozgást javasolt."

Ő olyan ember, aki szerint az a gazdag és sikeres, aki sok pénzt keres, mindegy, milyen áron... amikor majd 10-15 év múlva jönnek a különféle panaszok, mint a hátfájás, a gerincproblémák, a rossz nyaktartás miatti halláskárosodás és a többi, akkor bármit megadna azért, hogy ezek ne legyenek, de hát anno megadta az árát.

Egy jó tanács mindenkinek: nem az a gazdag ember, akinek pénze van, hanem az, akinek ideje.
A mai napon nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson. Igen, nem csal a szemük, száznegyvenöt darab fa, egy valóságos erdő. Mindezt az eddigi általam ismert 131 darab már kivágott fa mellé. Ez…..
auth.gabor 2016.04.13 22:37:26
@Veridicus76: "amint ezt törvény is előírja. Nem kellene hazudni"

...ahogy az történt például 2013-ban az V. kerületben, amikor a Kossuth téren kivágtak kétszáz-valamennyi fát...

...aztán ennek a harmadát pénzben kiváltották, a maradék kétharmad nagy részét pedig nem az V. kerületben ültették el, szóval sikerült talán 25 fát ültetni a közeli Olimpia parkban, száz-valamennyit Csepelen ültettek, de került ilyen kiváltott "vendégfa" az I. kerületbe is... szóval sokat segít ez a Kossuth téren.

Törvények. Előírják. Ja. Elő.
IDDQD Civilization C64-re 2016.02.19 21:35:18
Igen, jól olvastátok, az 1991-es pc-s klaszikus, Sid Meier Civilizationje C64-re, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb játékplatformjára. De hogyan lehet egy VGA grafikás csodát egy 8-bites gépbe szuszakolni? A játékipar hivatalos válasza az volt, hogy nem lehet, hiszen a Civilizationnek nem volt…..
A Parlament szeptemberben módosíthatja az Alaptörvényt. Az IMF helyett a Kickstarter lesz az új barátunk. Nem mindennapi gazdasági programmal rukkolt elő a Pénzügyminisztérium: Magyarország éves GDP-jét, 135 milliárd dollárt a kickstarter.com-on próbálják meg egy év alatt…..
Vágtató világunkban a menő cégeknek egy közös ismertetőjelük van: folyton növekednek! Fel akarnak venni még kétszáz embert, új részleget akarnak alapítani, irodát nyitni Üzbegisztánban. Aztán a vágtató növekedés előbb-utóbb megakad, nem jönnek a számok, és ha nem…..
Talán soha nem mutattunk még ennél aktuálisabb barkácstippet.Igazából nem is fűznénk hozzá sokat: hűtőtáska, ventilátor, szigszalag, cső, és persze jég.. max 10 ezer forintból elkészíthető. Annyit azért hozzátennénk, hogy jégkocka helyett használjunk nyugodtan…..
Pár hónap blogolás után elérkezettnek látom az időt arra, hogy kicsit közelebb engedjem magam hozzátok, Kedves Olvasókhoz, és bemutassak pár játékot, amit gyermekkorom óta imádok, és akármikor előveszem, ugyanazt az élményt adja, mint akkor. Nem csak a nosztalgiafaktorról…..
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
auth.gabor 2014.09.30 15:15:13
@whale: "Mennyibe kerül egy Smart? 150-ből finanszírozható? Ne már..."

Pont annyi, mint egy Skoda Fabia... és az is fenntartható volt hat éven éppen egy kicsit több pénzből, cserébe többet is fogysztott... :)

"És mire kellett_feltétlenül_az autó?"

Idézném magamat, ha esetleg nem sikerült elolvasni és értelmezni a hosszú üzenetemet: "Egyébként nem volt jó döntés akkor az az autó, de nem volt lehetetlen se [...]"

Szólj nyugodtan, hogy csak egy mondatot írjak, akkor nem gépelek ennyit feleslegesen, tényekkel és linkekkel alátámasztva a mondandómat.
auth.gabor 2014.09.30 15:39:29
@whale: "Ez nem válasz a kérdésre. Értő olvasás, mielőtt..."

Smart fortwo 3,2M, Skoda Fabia 3,2M.

Mivelhogy sikerült egy új Skoda Fabia-t hat éven át birtokolni azokkal a paraméterekkel, amit írtam (ha gondolod, akkor megmutatom személyesen a papírokat), ezért feltételeztem, hogy egy árban teljesen azonos csak sokkal kisebb Smart is fenntartható annyiból.

Szóval lehetséges, bár nem logikus se nem védhető dolog havi 150e forint bevétel mellett 65e forint kiadást okozó autót üzemben tartani, de az emberek nem racionális lények, ami már abban is látszik, hogy léteznek még egyáltalán személyautók...
auth.gabor 2014.09.30 16:10:43
@whale: "Akkor már csak az érdekelne, hogy hogy a búbánatba lehet 150-ból 3 gurigás autót venni? 0 beugróval?"

Ennél kevesebb fizetésre is adtak 2008 előtt hitelt 0% önrésszel 6-8-10 éves futamidőre.

Pont. Új sor.

Azt hiszem itt be is fejezem, Téged tényekkel se lehet meggyőzni.
A hírrel kapcsolatos hozzászólások alapján, a hajnali CIB fiók ellen elkövetett pokolgépes merénylet Magyarország legnépszerűbb terrorcselekményeként vonulhat a köztudatba. Kép forrása: Lánglovagok.hu - van több is Ehhez hozzájárul, hogy a robbantásnak nem volt…..
auth.gabor 2014.01.14 15:32:46
"A devizahiteleknek köszönhetően nagyon sokan kerültek kétségbeejtő helyzetbe."

Apróság, de a nem teljesítő hiteleknél nincs jelentős különbség a deviza- és a forinthitelek között, vagyis nem a deviza alapú hitel a probléma, egyszerűen olyan élethelyzetbe kerültek emberek, hogy a hitelüket nem tudják fizetni, függetlenül attól, hogy az deviza- vagy forinthitel.

A devizahitelek körül kialakult népharag egy rövid távú ügyes politikai fogás, amely egyrészt hosszútávon megbosszulja magát, illetve az állam számára továbbra is jó dolog a devizahitel, lásd a mai 10 milliárd dolláros hitelt Putyin-tól - ez is devizahitel és növeli a devizakitettséget.

"A szélsőséges körülmények szélsőséges jelenségeket produkálnak, és szélsőséges reakciókat váltanak ki az emberekből."

Könnyű a tudatlan és gondolkodni kevéssé képes népet hergelni. Sokkal nehezebb később lecsendesíteni. Tegnap még egy bankfiók, holnap meg az ország.

"A robbantgatás tényleg veszélyes a közbiztonságra, de amikor a rendfenntartás, az oktatás, vagy az egészségügy helyett bankmentőcsomagokra megy az adófizetők pénze, amikor családokat tesznek az utcára, és zeró toleranciát tanúsítanak a bajba került ügyfelekkel szemben az nem."

Ez szépen néz ki, csak azt az apróságot felejted el, hogy kis hazánkban egyedül az OTP kapott a pénzügyi válságnál _kölcsönt_, amit visszafizettek az államnak, illetve az utóbbi egy évben az állam szállt be erőszakosan adófizetők pénzével a takarékszövetkezetekbe.

Érdekelne, hogy tudomásod szerint konkrétan milyen bankmentő csomagokra ment adófizetők pénze.
Oláh Lajos még decemberben tette fel írásban a Kérdések Kérdését, hogy miért ilyen drága az Iphone Magyarországon. Az Apple blog még októberben tette közzé, hogy Svájcban 999 svájci frank (237 ezer) egy 64 GB-os 5S, nálunk meg 288 900 forint.A HVG meg arról írt, hogy mivel az…..
Valakinél csörgött a vekker, hogy már legalább 2 éve nem született új cikk a paleo étrend lejáratására, tehát a téma újra eladható... És ez lett az eredmény. Jaj. Értem én az igyekezetet, hogy beszéljünk a témáról, de miért nem olyanok teszik ezt, akik értenek is hozzá…..
auth.gabor 2013.10.30 11:47:06
@Deansdale: "A paleo közel áll ahhoz, hogy leírja az optimális tápanyagbevitelt - fényévekkel közelebb mint az elfogadott nézetek, és ezért hasznosnak tartom. Nem maga a szent grál, de nem is kell hogy az legyen; elég ha jobb, mint ami elterjedt."

Ööö... izé... mit értesz az alatt, hogy "elfogadott nézet"? Mert erre van az egész érvelésed felépítve, hogy van egy "elfogadott nézet", amelyhez képest a paleo étrend "fényévekkel közelebb" van az "ideális étkezéshez"... holott nincs ilyen, helyette ezernyi étrend irányzat van, amelyek harcolnak egymással, és mindegyiknek a hívői körömszakadtáig védik a saját igazukat, lobogtatva a tanulmányokat és a különféle cikkeket... nos, Te éppen a paleo étrendet véded így, bármennyire is próbálod a semlegességet mutatni.

Innen nézve pont olyan a bejegyzésed, mint a mosószer reklámok, ahol mindig a "hagyományos" mosóporhoz hasonlítják, soha nem az elterjedt konkurens termékekhez... :)
auth.gabor 2013.10.30 11:48:59
@savrola: "Az evolúciós alkalmazkodás alatt egyikünk sem azt érti, hogy valamitől egy-két nap alatt meghal, vagy túléli, hanem azt, hogy milyen lesz az életminősége, ha rendszeresen fogyasztja."

Ez nem evolúciós alkalmazkodás, tehát nem lehet ezt érteni alatta.
auth.gabor 2013.10.30 12:09:44
@Deansdale: "Ööö, de. Még a mai napig is hirdetik, bár az utóbbi 1-2 évben erősen megcsappant a lelkesedésük, köszönhetően az egyre növekvő bizonyítékhalmaznak, hogy baromságot beszélnek. Ismered a táplálékpiramist? Nesze"

...és itt egy ingyenes ultraweb.hu tárhelyen egy noname oldalra feltöltött kép, mint bizonyíték... na én itt most kiszálltam ebből a meddő vitából, amelyben mindenki hülye hozzá-nem-értő, és csak a paleo étrend van a legközelebb az ideálishoz. Nincs smiley.
Hónapokon át tesztelés, hibajavítás, tesztelés, hibajavítás. Rengeteg hiba találás, folyton javítás, de a végére nem érés. Eredeti élesítési dátum elérés, még mindig hibajavítás. Új élesítési dátum kitűzés, tovább tesztelés, tovább javítás, újabb dátum…..
A kormány elégedetten dőlhet hátra, megvalósította ígéretét: felemelte a pedagógusok fizetését. Vagy mégsem? Miért tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek? Miért nem fogadta kitörő örömmel egy álom beteljesülését a pedagógus-társadalom? Semmi nem elég jó a tanároknak?…..
Kiterjedt razziát indított a rendőrség kedden a biciklisek ellenőrzésére. A háromnapos akcióra a kerékpáros közösség interaktív térképpel válaszolt, amelyen bejelölhetők, hogy ki hol látott ellenőrzésre kiélesített rendőrt.Itt tehát megnézheti, hogy merre kell tekernie,…..
auth.gabor 2013.07.17 13:34:30
@thelizardking: "A sportolásra, edzésre használt versenybringámra nem fogok lámpát, csengőt és egyéb hülyeségeket felrakni."

Sportolásra és edzésre használt versenybringádat sportpályán és zárt területen használd... közúton pedig egy olyan bringát használj, amivel közlekedni tudsz.

Baszki, sokszor én szégyellem magam a nyeregben a sok türhő bringás miatt, akikkel nap-mint-nap találkozom és miattuk alakul(t) ki a "köcsög bringás" vélemény a többi közlekedőben.