Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kidsoasis

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisgyerekes, sokat utazó szülőként számos országrészben találkoztunk jobbnál jobb játszóterekkel, játszóparkokkal. Ezért akár tízet, húszat is beválogathatnék e listába, és Olvasóink is egészen biztosan tudnának akár fejből néhány olyan nagyszerű játszóteret mondani, amelynek helye lenne ebben a…..
Vannak emberek, akik keresik a bajt. Ha nem is bajt, akkor a kalandot, a színtiszta őrültséget. Ők azok, akiket ebben a zimankó sem akadályoz meg, sőt! Kutatják az extrém időjárási körülmények extrém sportjait. 5 meglepő sportot gyűjtöttünk össze - van közöttük puszta bolondság és van komoly,…..
Megtanultam pár dolgot, amióta anya vagyok és amióta a most hatévesem elkezdett beszélni.  A kisgyerekek beszélnek-beszélnek és beszélnek. Játszanak és közben szinte megállás nélkül mesélnek. Rengeteget kérdeznek és előfordul, hogy még véletlen sem reagálnak arra, amit mi szüleik szeretnénk.…..
  Nemes Kitti fotója   Manapság már nem jelent gondot, ha a család a téli időszakban fürdőzni szeretne, pláne nem Magyarországon. Kis hazánk – kihasználva csodálatos természeti adottságait és gyógyvizekben való gazdagságát – élményfürdők széles kínálatával várja a csobbanni vágyókat, akár a hideg…..
A gyereknevelés ma már másról szól, mint pár évtizeddel ezelőtt. A mai világban többet ér az együttműködési készség, az empátia, mint a kíméletlen törtetés. Már csak ezért is érdemes inkább empátiára, törődésre nevelni a gyerekünket. Ráadásul aki nem akarja mindenáron letagadni, elrejteni az…..
Karácsonykor ideális esetben odakint minden hófehér, mintha porcukorral hintették volna meg a tájat. Azonban még mi magunk is tehetünk a karácsonyi hangulatért azzal, hogy a terített asztalra egy csodás hófehér desszertet varázsolunk az egész család számára.  Ez az édesség garantáltan kicsik és…..
Az utazások, kirándulások alkalmával gyűjtött kavicsok becsempészhetik a barangolásaink emlékekeit a téli ünnepkörbe, és a kezeink alatt igazi ünnepi ajándékokká válhatnak.  A kavicsfestés kikapcsol, gyerekekkel is jó kis program, nem igényel túl sok alapanyagot és a kezdők is elkezdhetik. A téli…..
Nehéz frappánsan, röviden megfogalmazni egy gyerekbarát étterem lényegét, mert ez nehéz kérdés. Ahány szülő, annyiféle dolgot tart fontosnak. Mindemellett talán két olyan tulajdonsága mégis egy gyerekbarát étteremnek, amelyre minden szülő szívesen rábólint. Lássuk, mik is ezek! tim striker képe…..
A tél különleges évszak: egyrészt a téli kirándulásoknak, a téli sportoknak is megvannak a maga szépségei, másrészt viszont tagadhatatlan, hogy ilyenkor kevesebbet vagyunk a szabadban. Ám a természetes környezet a lakásban is a vendégünk lehet, hogy ne kelljen egy egész évszakra a mesterséges…..
Nincs élet víz nélkül. Ezt mindenki tudja. De kis hazánkban a családi nyaralás sem képzelhető el víz, medence, wellness programok nélkül. Az igazság az, hogy akárhány nyomtatott üdülési katalógust vagy online utazási felületet böngészünk, alig találunk olyan ajánlatot a kínálatban, amelyben ne…..
Lazítunk. Egész éves hajtás, munka, házi feladat, edzés, háztartás. Alkalmazkodás, kötelesség, elfogadás, tolerancia, stressz. Család, munkahely, utca, bevásárlóközpont, iskola, óvoda – felsorolni is lehetetlen. De most aztán pihenünk, ahogy a csövön kifér: addig alszunk, ameddig, azt csináljuk,…..
Nem is gondolnánk, milyen gyakori a fertőzéses megbetegedések száma meleg vizű fürdőkben. A kórokozók szaporodásához a nedves, meleg környezet kiváló feltételeket nyújt: a vizes fürdőruha, felületesen szárított testrészek, pangó víz a hallójáratban.   Intim fertőzések Statisztikák szerint a nők…..
Óvodás-iskolás gyerekek szüleiként hajlamosak vagyunk az őszre úgy tekinteni, mint a házi feladatok és reggeli felkelések ördögi körére. Nos, érdemes azért néha ősszel is lazítani és felidézni a nyári láblógatást – nem mellesleg megtölteni a pocakokat finomságokkal. Az ősz itthon és külföldön is…..
Idei kirándulásaink egyik helyszíne Visegrád volt. Ha még nem tudjátok, hol töltsétek a hétvégét, akkor Visegrád igazán jó választás! Az év bármely szombatján tehettek egy időutazást a középkorba, hiszen részt vehettek egy látványos lovagi tornán a Salamon-toronyban vagy a Palotaházban (évszaktól…..
Kiránduljunk! De hova? Van pár jó tippünk, hogy legközelebb már gondolkodnod se kelljen. A következő programok bármelyike önmagában is megér egy-egy családi kiruccanást, de kombinálhatod is őket.  Miért pont a Mátra? A kulcsszavakat máris sorolom: nagyjából egy órára van a fővárostól, gyönyörű a…..
Csend, nyugalom, dimbes-dombos táj, jó levegő és kedves emberek. Ez is lehetne Noszvaj és akkor is remek program lenne a családnak, de ezen túl van itt még számtalan érdekes látnivaló.  Itt van idő és hely lelassulni a családdal és valóban minőségi időt tölteni a gyerekekkel. Ha egyébként is itt…..
A statisztikai elemzések egyértelműen kimutatták, hogy a közutakon okozott balesetek több, mint 90 %-át emberi tényező okozza. A frontális ütközéssel járó katasztrófák 15-20 %-ában a sofőr elaludt a volánnál.  A nyaralás úticélja gyakran olyan távolságban fekvő egzotikum, ami repülővel nem vagy…..
Várandósan utazni? Ráadásul hosszú útra menni? Miért is ne! Persze azért érdemes néhány játékszabályt betartani.  Az első gyermekkel való várandósság általában egyszerű(bb), mindenki rád figyel, segít neked, de amikor már a második vagy a harmadik babát hordod a szíved alatt, sokkal több…..
Az én gyerekem, a te gyereked, a mi gyerekünk. Hányszor, de hányszor halljuk ezeket a szavakat ilyen összetételben?! A mozaikcsaládok jelensége mai korunkban egyre gyakoribb: válás után gyerekekkel újrakezdés, új társ, új házasság, majd jön a közös gyerek, esetleg gyerekek. Ez a felállás pedig…..
Ahogy tombol a nyár, egyre több cikket olvashatunk a legjobb strandokról. Ezekben a általában az agyonreklámozott, s ezért szinte mindig tömött strandok szerepelnek – rendszerint ugyanazok. Kisgyerekes szülőként azonban sokszor a programlehetőségek számához képest sokkal fontosabb a nyugodt légkör,…..
Annyira régóta vágyok egy természetes alapanyagokat tartalmazó sminklemosóra, ami remekül eltávolítja a vízálló sminket is, hidratál, ugyanakkor táplálja a bőrömet, és nem utolsó sorban pénztárcakímélő! Most itt van! Megosztok Veled egy pofonegyszerű receptet, ami remekül megtisztítja a bőrt a…..
Elképesztő Fesztiválok Egész éves munka, hosszú sötét hónapok és egy nagyon furcsa tavasz. Kinek ne lenne kedve ezután egy üdítő, felszabadító fesztiválhoz? Nos, ha hajlandóak vagytok nyakatokba venni a világot, számtalan furcsa, meghökkentő vagy lenyűgöző fesztivált találtok a világ messzi tájain.…..
Vakációra készülve számtalan szálláshely paraméterei között látjuk azt a jelzőt, hogy bababarát, ám sajnos ez sok esetben megtévesztő lehet. Nem minden az, aminek látszik Tekintve a fentebb felvetett problémát, és mert nekem is nemrég volt babakorú a gyermekem, minden egyes utazáskor napokat…..
Mindig volt valami kifogás, hogy miért nem megyünk nyaralni: túl kicsi még a legkisebb, most családi program van, most meg jön a sátras cirkusz a városba stb. Aztán egyszer csak nem lehetett tovább halogatni: egy üresen tátongó hétvége, egy kis extra bevétel és három energiától duzzadó gyerek…..
Egy nagycsalád életében utazást szervezni nem két nap és nem is három, hanem a szülői szürkeállomány folyamatos karbantartására szolgáló tevékenység: állandó program, amely minden év első napján veszi kezdetét és egészen a megvalósulásig tart, ami általában csak…..