Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novák Péter

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultúrpart Dallamvilágok harca 2019.11.22 08:58:00
Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs és Zimber Ferenc Rustico címmel adták ki új, a magyar népzenei hagyományokon nyúgvó lemezüket. A művészek az album érdekességeiről meséltek Novák Péternek...
Szeptember 14-én, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon debütál a Kossuth-díjas Almási Tamás új dokumentumfilmje a Folyékony arany, mely az egyedülálló tokaji borvidéket és világhírű tokaji aszút mutatja be. ..
Közúti balesetben vesztette életét Pribil György dalszerző, előadóművész, a blues és rock műfajok kivételesen invenciózus gitárosa. 46 éves volt.Ezt is le kell írnia valakinek, de pont nekem? Bár a halál sem válogat, hát még a média; a szakmai orgánumok kivételével…..
Most akkor mi van? Dübörgő keretlegények, masírozó nácik,  hangulatfestő ellenségkép-piktorok, nem beszélve a szavazatvadász  politikusokról...Hogy legyen, ha egy ország voksol, pusztán a képességet, nem a származást nézve?Egyszer egy másik Oláh – mert „ezeknek"…..
És mindennek vége? Nem, csak az Állampolgári Részvétel Hetének, de talán így, most, ezért kezdődhet el valami. Vagy valaki... A lehetőség adott, éljünk vele az elkövetkező órákban.Miért is? Azért is! Mert állampolgárságunk nem csak kötelezettségekből, de jogokból is áll.…..
Mi lenne veled, ha nem volna neted? 3, lassan már 4 G? Szélessáv? Még most is az információk perifériáján vegetálnál, jótékony ködön át szemlélve a bolygót. Jobb volt? Abban a korban vagyok, hogy magamnál voltam a korban, mikor a mindenség csak…..
Kultúrpart Kiutasítottak minket! 2012.05.15 09:00:00
Eu-s vagy? Rendszerváltos? Komcsis? Trianonos? Vagy csak lenyomnád az asszonyt, mindenért? Kár. Mert nincs balsors, ami régen tép, ahogy Isten országa sem...Stephen Hawking szerint biztosan. „Mivel vannak olyan törvények, mint például a gravitáció törvénye, az univerzum…..
Egyelőre élvezeti cikk gyanánt, de divatba jött az emberhús Magyarországon.Az idegenforgalmi szempontból sem elhanyagolható kereslet számtalan fogyasztói ágazatnak adhat új lendületet. Különös tekintettel a mélyen hagyományozott puszta/gulyás/csárdás – egyet balra, egyet…..
Kultúrpart Közszolgálati havibaj 2012.04.12 09:00:00
Az MTVA gondozására bízott, amúgy is fogatlan közszolgálat már-már kivérezni látszott a kritikák kereszttüzében: ár/érték, tartalom, ízlés, nézettség, kereskedelmi nyomkövetés stb. szerepeltek a kegyetlen tollnokok halállistáján, nem kímélve az új műsorstruktúra…..
Forr a dalom! Itt, legbelül, balra fent, hol a szív dobol… Tavasz van, vagy jönnie kell, legyen bár még oly hisztérikus is az időjárás, mint manapság. Pulóver, zakó, egy fuvallatnyi könnyed sál, éppen csak a forma kedvéért, és már indulok is feléd, te nagyon, nagyon kemény…..
Az OVB első fordulót követő „alakítása” az addig értetlenkedőknek is betekintést engedett az államtest mechanizmusaiba. Történelmi dokumentáció lehet a közszolgálati televízió felvétele, egy olyan kor mozgóképes lenyomata, hol tobzódik a töketlenség, hol az…..
Illetve „nem bírom fékezni magam...” Március idusának hajnalán, kibukásom reggelén írom soraimat, neked, Petőfi Sándor, gyermekkorom hősének, kiről megszámlálhatatlan utca, tér, helyszín, egy híd és legalább két emlékpad van elnevezve. Neked teszem fel, s szegezem a…..
Mit is ír a hogy is hívják? Nem mindegy? A világ látványos mozdulatlansággal reagál, történjék bármi rajt. Az intézményesített hülyeség 24 órás ügyeletet tart, a reggeli műsorok celebjei már az esti főműsoridőben lepnek meg extra adag csillogásukkal, bearanyozandó rothadó…..
Nos, lehet, hogy lelkileg kiüresedőben a világ, de amikor európai idő szerint hajnali fél ötre húzom az órát, hogy le ne maradjak a U2 Los Angeles-i koncertjéről online, mégis azt kell gondolnom, akad valami ösztönös kohézió bennünk, emberállatokban ezen a…..
Sokféle adományt tartogat a sors, de akárhány is adatik meg, élni azokkal kötelesség! Üzletember barátom például, ki újragondolva nem mindennapi tehetségét, időt, kapcsolatot, pénzt nem kímélve hozta létre a tábort. Mert szükség(e) volt rá. Mégsem teljesít, irigylésre…..
Semmi sem drága, az állampolgár halála sem, ha a hatalom vesztése fenyeget, vagy annak megszerzése kísért.Roma származású magyar állampolgárokat támadtak meg ismét, anyát és lányát. Az édesanya nem élte túl a brutális kivégzést, a gyermek igen, de sérülései…..
Kultúrpart Most múlik pontosan... 2009.07.01 08:01:00
Dehogy múlik! Most jön! Mint az „Ez a vonat, ha elindul”. Mert bár értékvesztett korban élünk, a Quimby dalt azért te is a Csík Zenekar feldolgozásában ismerted meg (a fent idézett lemezről) és most is büszkén feszítesz, ha a melléd sodródott külföldi szíve meghasad…..
És – hogy a másik oldal remek retorikai fordulataira is hajazzak egyúttal – megint fasiszta pribékek zavarták meg a békés ünnepet! Nem csodálkoznék az ehhez hasonlatos mai szalagcímeken, mint ahogyan a tegnapi headline-ok sem leptek meg túlzottan. Közéleti helyzettől,…..
Mondhatnók, megpofozással, sarokbaállítással és komoly intővel ér fel a közép-kelet-európai tagállamok értékelése a magyar térségmegmentő dolgozatról. Nem ártott volna a véleményüket kérni. Korábban. Most a szüleinket is behívatnák, ha tehetnénk, de hát nekünk, világ…..
A Symbol Budapest Live Music Club rendezvénytermében mutatta be Vissza hozzád című új lemezét a Váczi Eszter Quartet, ahol kiderült, mit is kell tudni erről a szakma és a közönség elismerésére egyaránt méltán számot tartó produkcióról, teljes képet azonban csak az album…..
Kultúrpart Fuck my dirty ass! 2009.02.23 07:14:00
- sikítja könnyek közt egy alighúsz kislány, miközben négy tagbaszakadt férfi gyakorlatilag agyba-főbe kínozza. Nem részletezem. Vidám szombat esti szórakozást színlelnek ők a producer kérésére, egy szemmel láthatóan lakótelepi lakás rejtekén.Charles Baudelaire: Rúgjatok…..
Ich möchte schwimmen Bad, ich möchte schwimmen Bad – dünnyög a Kossuth-díjas művész, és befordul a Lukács uszoda ajtaján. Hatvan éves múlt? Szerintem hat, ha engem kérdeznek… Novák Péter: Rockzenésznek lenni, fogalmazzunk finoman, különös életmód. De egyszer csak a…..
A mozgólépcsőn lehetőleg jobb oldalon kell utazni és a bal oldalt szabadon kell hagyni a siető utasok számára – rendelkezik a BKV utazási feltételek/egyéb feltételek alpontjában. Tán egy évtizede – ha nem több – öles betűkkel is hirdették volt az aluljárókban…..
Sok jó ember, egy kis próbateremben. December 4-én pedig az A38 gyomrában. Ők a Yava! Az együttes népzenészek, punkok és hardcore gitárosok közös zenei vállalása: ők a "folcore" feltalálói. Őrült és eksztatikus zenéjük ezreket késztet táncolásra és pörgésre. A Yava…..
Erre a címre is rákattintottál? Mindent elolvasol, csak legyen benne rád nézve valami igéretes? Vagy írtam volna öngyílkosjelölt brókerekről a tőzsdén? Esetleg többre mentem volna a zaftos, lucskos, taknyossal? „Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?” Az ösztön…..