Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ez a név már foglalt!

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
Ez a név már foglalt! 2020.05.25 20:37:59
@pernahajder Campbell: Ahogy írtam már, a Kelly hőseiben a tigris az egy átalakított t-34-es de olyan jól át van fazonírozva, hogy fel sem tűnt, profi munka. A tornyon látszik leginkább, hogy előrébb van, mint egy igazi tigrisen.

@Time Goes By:
Szerintem egy legalább ilyen szintű igényesség és valósághűség kell minden háborús filmbe, még akkor is ha az átlag nézőnek ez mindegy. Ennyi erővel akkor lehetnének az amerikaiak német egyenruhában, azok meg amerikaiban, az átlag néző úgyse tudja hogy néztek ki az egyenruhák, vagy a vietnámi háborús filmekben hogy nézne már ki ha az ikonikus Huey-k helyett Black Hawkokkal röpködnének a GI Joek.

Ezek a dolgok, tankok, ruhák, fegyverek stb fontos és lényeges motívumai egy adott hadszíntérnek és így a film képi világának is.
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
Ez a név már foglalt! 2020.04.01 11:54:21
@Derontulon:
"Akinek kb kétnaponta telik meg a mosogatógép, annak semmi szüksége rá, jobban jár a kézi mosogatással."

Hétközben kétszer és hétvégén egyszer indítjuk be, telepakolva, eco fokozaton. Tökéletesen mosogat. Mondjuk most home officeban sűrűbben kb 1,5 naponta indítjuk be.

"Akkor se fog elmosogatni rendesen a gép, ha minden egyes rekeszt teletöltenek edénnyel meg evőeszközzel,"
De.
" a tabi meg csak beékelődik 2 tányér közé vagy fel se oldódik rendesen."
Nem.

F*szom se fog kézzel mosogatni. Whirlpool gép.
Ez a név már foglalt! 2020.04.02 15:18:41
@Derontulon: nem tudom elolvastad-e amit írtam, de újra leírom, csurig pakoljuk, mindenféle előöblítés és előmosogatás nélkül és 2-3 naponta indítjuk be, eco fokozaton, tökéletesen mosogat.

Persze ha úgy pakolsz be, hogy a forgó alkatrészeket leblokkolod a tányérokkal, edényekkel, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem mosogat el.
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
Ez a név már foglalt! 2020.02.03 11:55:21
"Tények:
A kizárólagos mb szerződés nem akadályozza a tulajdonost abban, hogy eladja a lakását, sem abban, hogy közvetlenül tárgyaljon, de amennyiben értékesítésre kerül az adott ingatlan, úgy jutalékjogosulttá válik a közvetítő."

Haver, ez nem tény, hanem fakenews...

A tény ez:
ugyeszseg.hu/pernyertes-ugyeszi-fellepes-egy-ingatlankozvetito-ceggel-szemben/
"A sikeres ügyészi fellépés nyomán jogerősen is megállapította a bíróság, hogy az ingatlan eladáskor önmagában a címmel, képpel, esetleg helyrajzi számmal történő hirdetés nem járhat automatikusan a fogyasztó teljes munkadíj kifizetésére kötelezésével, ehhez ugyanis a közvetítés és az értékesítés közötti okozati összefüggésnek is kimutathatónak kell lennie.

A jóhiszeműség és a tisztességesség követelményét sérti az a szerződéses rendelkezés, amely arra kötelezi a fogyasztót, hogy irányítsa az ingatlanközvetítőhöz az esetlegesen nála jelentkező ún. ajánlatkérőket, tehát a potenciális vevőket. Ez ugyanis megakadályozza, hogy a fogyasztó saját maga kísérelje meg ingatlanát eladni, amely nyilvánvalóan tisztességtelen kikötése a szerződésnek. Ugyanígy tisztességtelen, tehát érvénytelen feltétel a bánatpénz megfizetése mellett külön kötbért is, illetve a megbízási díj mellett költségtérítést is kikötni. A fogyasztó jogi úton történő igényérvényesítési lehetőségét korlátozó, tehát szintén érvénytelen az olyan szerződési feltétel, amely az esetleges jogviták elbírálására egy adott város járásbíróságát kizárólagos illetékességgel kiköti. A konkrét ügyben a bíróság jogerősen túlzott mértékűnek minősítette az évi 10% késedelmi kamatot is."

Ez az első "tényed", ami kamu, innentől kezdve a többit elolvasni sem érdemes. Annyit persze meg lehet tudni ebből a cikkből, hogy nincs új a nap alatt, ingatlanosok kérem továbbra is kíméljenek.
Olvasva a részben közfelháborodást, részben megértést hangoztató kommenteket és cikkeket. Fontos arról beszélni, számít-e valaki kora, és ha igen, mikor, illetve, hogy ki is Rácz Zsófia valójában, mit is jelent az ő jelenléte és pályája.  Induljunk ki az utóbbiból. Rácz Zsófia politikai karrierje…..
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni…..
Ez a név már foglalt! 2018.09.07 19:00:29
@telkoe: "Az UPC nem zart ki mas szolgaltatot , de masnak sem eri meg hogy halozatot episen ki a par maradek ugyfelre"

Na egy felelős állam ilyenkor hozna olyan törvényeket, ami az állampolgárai érdekeit nézi. Nevezetes azt pl, hogy ha kér a szolgáltató egy lakótelepre engedély, hogy behúzza a netet az egymás mellett közel lévő 10 emeletes házakba, ahova alacsony ügyfél\bekötési költség áron tud bemenni, akkor kötelezni kellene arra, hogy a kertvárosba is húzza ki a szolgáltatását, pl minden 10 paneles\társasházas ügyfélre legyen neki egy családiházas ügyfele is, nyilván településtől függően ez egyedi lenne.

A szalonnáról sem csak a szín húst kell levágni és megenni, hanem a zsírját is (ez az analógia persze akkor ül, ha az ember a zsírt nem szereti a szalonnán).
Ez a név már foglalt! 2019.01.31 15:01:16
@CCnick: "Ez É-Koreában igy müködne. A fejlett világban viszont sehol nem működik így."
Részben Igazad van, mivel az állam azt sem írja elő, hogy mondjuk x darab kutya után kötelezően nyitni kell egy kutyakozmetikát. Csak éppen 2019-ben a zinternet már olyan közműnek számít, mint az áram, gáz, víz, még ha törvényileg nem is az. Ezen kellene változtatni és haladni a korral a törvényalkotóknak.

@telkoe: "Na, akkor esetleg mondhatnal egy-ket felelos allamot ahol kiprobaltak ezt az otletet." UK, 2020-tól.

"Broadband providers will now have a legal requirement to provide high-speed broadband to anyone who requests it, no matter where they are in the country."
www.theguardian.com/technology/2017/dec/20/high-speed-broadband-to-be-legal-right-for-uk-homes-and-businesses
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
Ez a név már foglalt! 2018.12.13 15:20:28
@erkölcsi hulla: Azt tervezem, hogy (majd évek múlva) a házam tetejére napelemet rakok és (valószínűleg) szigetrendszerben oldom meg a ház teljes elektromos ellátását, a hűtés\fűtés pedig klímával, ez így zéró emisszió, a rendszer előállítási környezetterhelését nem számolva persze.

Esetleg egy fatüzelésű vaskályha rásegítésnek, de azt csak akkor kell használni, ha szibériai hideg lenne, meg karácsonykor hangulatvilágítás gyanánt.

De ha mondjuk a rendszer előállítási környezetterhelését is számolnánk és mondjuk magasabb lenne az emisszió egy ilyen rendszernél, mint a fa\gáz fűtés esetén, akkor is megérné, mivel nem a rossz levegőt kellene beszívnom. Ez lenne a lényeg az elektromos autónál is szerintem, de mindenki az olcsó\ingyenes üzemanyagot\aksi élettartamát\megtérülést cselendzseli. Holott a nagyvárosokban átlagban 10 (!!!) évvel rövidebb az átlagéletkor a rossz levegő miatt.
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
Ez a név már foglalt! 2019.01.16 11:40:25
@Benbe: ja, ja, hihető, meg biztos emettoros tesla autója van és nem esett útba superchargeres kút.

@Nyitott szem: Üzletkötőként gondolom éves matricád van. Én meg buszsofőr vagyok, én sem járok benzinkútra pályázás előtt, mert a telepen tankolnak és éves matrica van a buszon. De ha magánútra megyek autóval, akkor azért teli tankkal indulok el (főleg télen, amikor 10 centi hó miatt "át kell ülni egy másik autóba, belügymin").

@hidegsegg: jó tudni!

@Jankove: Tudunk hibázni, szoktunk is, csak nem futunk a homárra sírni, hogy jaj szemetek, amikor ráadásul tudjuk, hogy hibáztunk. Egyébként bosszantó az ilyen posztokat olvasni, mert nincs benne hasznos infó.
Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó…..
A Normafára síparadicsomot álmodók sokszor példálóznak azzal, hogy Bécs mellett is van egy nagy hagyományú, hasonló adottságokkal rendelkező sípálya. A hóágyúkat a Normafára tervezők azzal érvelnek, hogy ha a sógoroknál működik, akkor nálunk miért ne lehetne egy menő sípálya Budapest belvárosához…..
Ez a név már foglalt! 2019.01.07 10:29:16
@n3spr3ss0: Nos, ezt nem csak profitábilitás szempontjából kell nézni, hanem a polgárok jólétének (kenyeret és cirkuszt) a szempontjából is. Pl a több millió forintokból (többnyire eu-s pénzből) épített\felújított gyermek játszóterek sem rentábilisek, hiszen 0 Ft a belépő, akkor mi szükség van rá, kérdezhetnénk.

Ettől függetlenül persze biztosan órisási pénzlopások lesznek ezen projekt kapcsán is sajnos illetve szerintem inkább az 1014 méter magas kékesen (1,5 óra Bpről kocsival) alakítanék ki az eplényihez hasonló komolyságú vagy még nagyobb pályarendszert. Nem tudom ezt miért nem lehet megtenni, valaki ezt tudja? Talán tájvédelmi körzet?
Számos hoax, hisztéria és féligazság kering a hazai internetes portálokon a "jó" és a "rossz" műanyagokról, amelyeket legtöbbször a termékeken található számkódokkal igyekeznek megmagyarázni. Van valóságalapja ezeknek az állításoknak? Vagy valahol máshol kell keresni az igazságot?..
Ez a név már foglalt! 2018.12.04 22:01:04
@ételizésítő: A helyesírás mellett a szövegértést is gyakorolhatnád. A papírszatyrokat egyrészt dkdoky hozta be a képbe, másrészt a papírszatyor nem a tartós műanyag szatyrok\táskákkal volt összehasonlítva, hanem az EGYSZER HASZNÁLATOS műanyag szatyrokkal, amiknek a strapabírása kb pont ugyanannyi, mint a papírtáskáknak.

Ezt írod: "a papír előállítása nagyobb terhelés a környezetre, mint a műanyagoké. Az újrahasznosított papíroké is a feldolgozás során használt többféle lúg és sav miatt, a hasznosítás hatásfokáról nem is beszélve."
Miért is? Ezek a vegyszerek bekerülnek a papírba? Vagy a felhasználásuk után kiöntik őket a környezetbe? Kétlem.

A legjobb hulladék az, ami létre sem jön, tehát ha mondjuk sokszor használatos műanyag bevásárló szatyrot használna az ember (pl az ikea nagy kék táskáját, amit mi már kb 10 éve használjuk, ugyanazt a darabot) akkor az lenne a legjobb. Ebben az esetben mindegy, hogy műanyag vagy vászon vagy bármi, hiszen ebből a táskából csak soksok év\évtized múlva lesz egy minimális hulladék.

"Az, hogy a műanyag szatyrok a tengerbe kerülnek, jobb hulladékgazdálkodással kivédhető lenne. Főleg a fejlődő országokban, ahol nem létezik ilyesmi, lásd Afrika, Ázsia, tenger és tengerbe ömlő nagy folyó meg van."
Szerinted az a sok szemét honnan kerül a fejlődő országokba? A fejlett országokból veszik át jópénzért. És sajnos nem csak a szatyrok kerülnek a tengerbe\óceánba, hanem nagyon sok egyéb szemét is, műanyag és nem műanyag is, ami nem csak azért szomorú, mert az állat szenved, amíg elpusztul, hanem azért is, mert így gyorsabban fogy a populáció, amit akár meg is ehetnénk. Pl bálnahús biztos finom lehet, igaz mára már be van tiltva a bálnavadászat a túlvadászatuk miatt, de ha a műanyagokkal tovább pusztítjuk őket, akkor az esélyt tovább csökkentjük, hogy valaha bálnahúst ehessünk, legálisan.

Másrészt meg nagyon beragadt ez a műanyag szatyor téma, de a csomagolás nem csak szatyor lehet. A minap rendeltem ételt és nagyon gusztusos és hőtartó polisztirol (6-os jel van rajta, ahogy a cikkben is írva van) dobozban hozták ki, de sajnos a polisztirolt jelenleg csak hulladékudvarban lehet leadni, vagy beledobhatom a kommunális hulladékba. Egyébként a polisztirolt sem kell betiltani, hiszen kiváló szigetelőanyag, így a házakat beszigetelve sok energiát lehet megtakarítani, ami a környezetszennyezés csökkentését jelenti, hiszen az így szigetelt házban kevesebbet kell fűteni.

""Az uránt sem kell betiltani, mert lehet atombombát készíteni"
Otthon azért kissé nehézkesen. Nem véletlen, hogy nem is szoktak, még a legelvetemültebb terroristák sem. Nagyon rossz példa volt, keress másikat."
Ez nem példa volt, hanem analógia, az hogy te nem érted, hát sajnállak...

Visszatérve az értelmes beszélgetésre, vannak műanyagból készült termékek amiket szerintem meg kellene adóztatni, hogy ne használják az emberek, pl szívószál, EGYSZER HASZNÁLATOS szatyor, és vannak műanyagból készült termékek, amiknek a használatát viszont szorgalmazni kellene állami támogatásokkal, pl polisztor hőszigetelésre történő felhasználása.
Ez a név már foglalt! 2018.12.14 18:05:42
@ételizésítő: "Mi lenne, ha egyszer utánaolvasnál annak, amiről írni akarsz? "
Mi lenne ha elolvasnád azt amit a kommentben az ember ír és az alapján válaszolnál.

Nem akarom minden egyes mondatodnál elmagyarázni neked, hogy miért értelmetlen amit írsz, a stílusról nem is beszélve, csak ezt az utolsót, a polisztirol újrahasznosításáról és az újrahasznosított polisztirol szigetelőanyagként felhasználásáról én egy szót sem ejtettem, ezt te képzelted be magadnak és nézel engem ilyen hülyének.
Azt írtam, hogy a műanyagot nem kell betiltani, mert a polisztirol például nagyon hasznos dolog házak hőszigetelésére. Tehát még egyszer, nem betiltani kell, hanem okosan felhasználni. Tudod, ott a szar atomos analógiám...

Na szeva és további jó fortyogást.
Miután az Elmű kilépett a Díjnet rendszeréből, a felhasználóknak regisztrálniuk kellene magukat az áramszolgáltatónál, hogy továbbra is neten fizethessék a számláikat. Ezt meghekkelte ugyan a Díjnet, és meg lehet(ett) őket bízni, hogy regisztráljanak az ügyfél nevében, de…..
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövid, egyértelmű válaszokat.  Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan fogyasztóvédelemmel kapcsolatos…..
Ez a név már foglalt! 2018.09.07 13:48:26
@Terézágyú: "Nem fogják beszerezni, mert ezt megrendelésre csinálnák, és ha nincs megrendelés...."

Igen, egy kis cégnél ezt abszolút meg is tudom érteni, de egy nemzetközi multinál nem... Persze amíg van kereslet és a többi vásárló ezt működési modellt benyeli, mert így 20 forinttal olcsóbb a farost lemez bútor, addig ez lesz. A lehetőséget ettől még megadom nekik, max nem hívnak fel soha :)
Sosem meséltem még történetet, de eljött az idő hogy bemutassam, milyen beteg tud lenni egy általános iskola. Szerencsére elballagtam, de ez a vicces, ám de kicsit kínos történet egész életemben el fog kísérni szerintem. Szóval, történetünk szerint van egy Bálint nevezetű kisfiú, aki élettel teli…..
Ez a név már foglalt! 2018.09.04 10:39:53
@Ez a név már foglalt!: Ja látom már, te az ószövetséget nem tekinted igaznak, mert Jézus azt mondta. Az újszövetségben írtak már valós események? Azokban lehet\kell hinni? Hogy Jézus meggyógyította a vakot és a sántát, meg hogy feltámadt? Nekem mindegy, az újszövetségben történt csodát ha látok az is jó.
Ez a név már foglalt! 2018.09.04 10:43:56
@Beer Monster: "Hogyan méred meg a fájdalomérzetet? " Már leírtuk többen is. De álljunk csak megint, itt most nem nekem kell bizonyítanom, hogy létezik fájdalom, hanem neked, hogy létezik isten.

Megint és megint és megint és megint és megint ugyanoda lyukadunk ki, a bizonyítási teher megfordításához.

Meddő vita, így most én elköszönök, kellemes vasárnapi misét! Minden jót.
Ez a név már foglalt! 2018.09.04 19:53:12
@Ad Dio: "És ezzel semmi baj nincs... ha Neked ez jó."

Ez a lényeg!!! Ebben maximálisan egyetértünk! Ha neked az jó, hogy hívő vagy, nincs azzal semmi bajom!

Az eredeti poszt is erről szólt, hogy ez a hozzáállás hiányzott a helyettesítő papból. Mindenki azt hisz\nem hisz, amit akar, amíg annak másnak okoz (testi, lelki, fizikai, anyagi stb) kárt.

Pl én tökre örülök amikor valakit a homeopátiás szerek gyógyítottak meg, ezekben ugye nulla hatóanyag van, a placebó és a hit hatás miatt azonban mégis lehet és van is pozitív hatása, annak aki hisz benne, tehát külső anyag nélkül lehet aktiválni a szervezet ÖNgyógyító hatását, egy bizonyos fokig. Ez egészen addig szép és jó, amíg pl az anyuka a beteg gyerekét nem kezdi el kezelni ilyen szerekkel, valódi orvosi segítség és gyógyszerek helyett, majd a gyerek még súlyosabban megbetegszik vagy akár meg is hal. De az oltásellenességet is hasonlóan romboló hitkérdésnek gondolom.

Szóval én tökre örülök, tényleg, hogy neked a hit és vallás adott értelmet az életednek és nem nyúltál mondjuk drogokhoz, alkoholhoz és nem vagy depressziós, mert nem látod értelmét az életnek, de amint másra is rá akarod tukmálni (nem konkrétan te, hanem a hívők, papok nagy része és újabban a magyar állam) ezt a "megoldást", akkor már azt mondom, nu pogodi.
Nagyon vegyes érzelmeim vannak a hazai, gasztronómia területén dolgozó marketing szakemberekkel kapcsolatban. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kezetráznék velük, a lenyűgöző munkájuk elismerése gyanánt, vagy csak egyszerűen lehánynám őket az undor miatt, ami akkor kap el, ha azt látom, hogy egy…..
Ez a név már foglalt! 2018.08.04 10:26:45
@misterK: "Nem vagyok nyelvtannáci"
De.
A tejtermék reklámokban a tehenek mindig vidámak és boldogok, holott a valóságban kegyetlen és erőszakos környezetben élnek. Közel sem annyira idilli az életük.  ..
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Ez a név már foglalt! 2018.04.26 11:32:32
@oszt jónapot: áh értem, akkor ennyi, rendőrségre elballag és feljelentést megtesz.

Ez a jegyzőkönyv meg, ahogy nézem, pont arra sem jó, hogy kitörölje vele az ember a seggét, mert mintha keményebb fajta papírból lenne.
Ez a név már foglalt! 2018.04.26 11:43:46
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: ezzel 100%ban egyetértek.
Ez a név már foglalt! 2018.04.26 11:55:11
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Még azt hozzátenném, hogy jó lenne, ha rájönnének a magyar emberek, hogy soha senki nem fog kiállni az ő érdekükért. Soha. Senki. Saját maguknak kell megharcolniuk a saját harcaikat a főnökkel, aki nem fog sem fizetésemelést adni, sem jobb munkakörülményeket biztosítani amíg az nem áll érdekében. Még a legeslegjobb főnök sem ad csak úgy puszira plusz pénzt, annak mindig oka van. Ha pl bejelented, hogy elmész ha nem ad X Ft emelést és\vagy normálisabb munkaeszközöket stb, akkor ha van esze megadja, mert sokkal nagyobb veszteség neki a kiesett munkád amíg talál valakit akit ráadásul be is kell tanítania, ha nincs esze akkor pedig fogod magad és elmész és nem vállalsz el hugyérszarér mindent.

Nem máról holnapra lesz itt jó világ, ez egy hosszú folyamat, amit a munkavállalóknak kell kikényszerítenie. Persze amikor szó szerint a napi betevőért kell küzdenie az embernek, akkor ez nehéz.
A választások tisztasága mindannyiunknak jár, de nem mindenkinek adatik meg. Polgártársaink az ország számos településén kiszolgáltatottak az uzsorásnak, a közmunkát adó önkormányzatnak, vagy éppen azon múlik, tudnak-e gyermeküknek enni adni, hogy elfogadnak-e minden pénzszerzési lehetőséget. Nincs…..
JogÁsz Mérhető-e a gyász? 2018.03.05 17:25:51
Több mint egy éve történt a veronai buszbaleset. A tragédiának 17 halálos áldozata és 26 sérültje volt. Szülők, nagyszülők, testvérek gyászolnak és keresik a megnyugvást. Egyelőre mindhiába. Kép: 24.hu Legutóbb az okozott felháborodást, hogy a biztosító a hozzátartozók elmeorvosi vizsgálatát…..
Ez a név már foglalt! 2018.03.06 10:06:00
@para_noir: Ezt hívják funkcionális analfabetizmusnak. Olvasni tudsz, csak épp nem érted ami le van írva. :(
Amióta próbálok spórolósabban élni úgy, hogy közben ne éljek rosszabbul, megtanultam néhány dolgot: mi az, amit könnyebben tudunk nélkülözni és mi az amit nem, mi hiányzik igazán és mi az, ami nem annyira. Megtanultam azt is, hogy néha pénzt költeni az igazán spórolós megoldás. Ez egy hosszú és…..
Ez a név már foglalt! 2017.12.07 18:32:13
@Spórolni Menő: "@Rózsika: 7 éve a nulláról kezdtünk mindent, mert leégett a ház, amiben éltünk és odalett mindenünk. hónapokig nem ettünk mert vagy kaját vettünk, vagy építőanyagot, hogy legyen újra tető a fejünk felett. remélem, sikerült überelnem, és ettől most neked is annyival jobb, mint nekem, hogy emlékeznem kellett erre. "

De legalább jól megspóroltátok a lakás\ház biztosítás éves díját.
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..
Ez a név már foglalt! 2017.11.12 20:18:59
@eßemfaßom meg áll: "@Exploiter: ugye ezt tudod, hogy @wmiki (pillanatnyi nicje) akivel értelmes vitát próbálsz folytatni az a magyar internet egyik leghíresebb valláskárosult agyhalottja? "

Annyira tudtam olvasva a kommentjeit... Másik tippem lipótmezei szökevény lett volna.
Ez a név már foglalt! 2017.11.12 20:23:59
Kihirdették a felvételi ponthatárokat, és a médiában máris megkezdődött szerencsétlen szülők szívatása az egekbe szökő albérletárakkal. Nyilatkozó szakértők, ingatlanosok 10-20%-os bérletidíj-emelésekről óbégattak vásári kikiáltó módjára sürgetve a boldogságban úszó szülőket a minél előbbi albi…..
Aki a cím alapján azért kattintott a bejegyzésre, mert megtudni reméli, hogy a megbolondult posztoló hol és mikor osztja szét vagyonát mielőtt lemondva e világ hívságairól remeteként keresi az élet értelmét, az haladjon tovább. Az igazság az, hogy a Teremtő földi pályám megfutását azzal könnyítette,…..
Ez a név már foglalt! 2017.06.10 09:11:52
@mudpach: "Eloszor is, ritka bunko vagy ha valoban a szar penzt az osztalypenzbe dugtad be, most jol kibasztal a pedagogussal, aki ott fog izzadni az osztalykirandulason a penztarnal, vagy mashol sziv vele. Mekkora paraszt vagy! "

Bár csak zárójelben jegyezte meg, de nekem is feltűnt, ugyanakkora paraszt, mint a pénztáros.
Szmogriadó - január végén napokra korlátozták ennek okán egyes, alacsonyabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedését Budapesten, okozva ezzel bosszúságot több ezer ember számára. Ugyanakkor nem feltétlenül a gépjárműforgalom volt a legfőbb okozója a levegőminőség jelentős…..
Ez a név már foglalt! 2017.04.24 10:51:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bambano téves gondolatmenetére reagáltam a SZET működésének leírásával. Egyébként meg csak magamat tudom idézni: "A lényeg, ha minden lakás napellemmel fűtene, akkor nem igazán lenne szmog és nem pusztulnánk meg 10-20 évvel korábban, mint ahogy kellene. Csomó más problémát meg kellene oldani, de azért a 10-20 év plusz élettartamért lehet, hogy megérné..."

De ha már itt tartunk, Magyarországon SZET? www.mvmpartner.hu/hu-HU/Szolgaltatasok/Villamos-Energia/Erdekessegek/Szivattyus-tarozoseromuvekfeladataeshasznalataavillamosenergia-rendszerben?acceptcookies=yes
Csak brüsszel meg azok a fránya zöldek mindig keresztbe tesznek. Állíccsuk meg brüssszelt!

Egyébként nyilvánvalóan nem fenntartható sem gazdasági, sem környezetvédelmi szempontból a jelelnegi szaldós rendszer, de ez egy lépés a jó irány felé, hogy ezt a technológiát ezzel támogatják. Más kérdés mondjuk, hogy 10 éves időtartamokról beszélünk és nézzük meg mi volt az utóbbi pár évben, napelem adó, naperőmű adó stb, szóval ez így elég kockázatos befektetés, bármikor megszüntethetik a szaldót is, bár tény, hogy még ez is jobb, mint mondjuk a questor.

Probléma akkor lesz, ha minden (nagyon sok) ház tetején napelemek lesznek, erre azért lássuk be, elg kicsi esély egyelőre, mert egy ilyen, jelenleg 1-2 millió forintos beruházást az átlagember Magyarországon, de a világ nagyobbik részén sem, nem engedhet meg magának, de akinek lenne rá pénze az sem feltétlenül ebbe fogja befektetni, szóval ez egyelőre a tehetősek hobbija.

DE! Mint írtam, amikorra ez valós probléma lesz, addigra már, reményeim szerint, okos technológusok meg fogják oldani az áramtárolás kérdését. Nem azért mert jófejek és zöldek és mentsük meg a világot, hanem azért mert profitorientáltak, pl Tesla (nem a fizikus, a cég).

Egyébként ez utóbbit már meg is oldotta a Tesla, (csak még nem éri meg az egyszerű halandónak, majd 20-50 év múlva talán) hiszen ha van egy elektromos autód, akkor a napelemmel töltheted a tesla powerwallodat napközben, este pedig a powerwallból a tesla autódat, illetve fűthetsz is vele. Így nincs túltermelés áramból, amit nem tudunk hol elraktározni, de így nem is kell, hiszen azt napközben elautókázzuk, magyarul nem a szén\atom\víz erőműveket tehermentesítjük, hanem a kőolaj és földgáz kitermelése és elégetése válik szükségtelenné, legalábbis a kőolaj azon része, amit benzin\gázolaj formában üzemanyagként elhasználunk és a földgáz, amit fűtésre használunk (nem beszélve az egyéb tüzelőkről, mint fa, szén, pellet stb).
Ez a név már foglalt! 2017.04.25 17:34:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyrészt jelenleg, érdemes emlékezni a Wright tesvtérek 100 évvel ezelőtti találmányára a repülőgépre, hogy az mire volt képes és most mire képesek a repülőgépek és milyen költségen (10e forintért repülhetsz európán belül). Vagy akár a belső égésű motorral hajtott autómobilt is mondhatnám. Vagy a telefont, vagy az internetet, sorolhatnám napestig.

Másrészt te pénzügyi megtérülésről beszélsz, csak éppen ha 10 évvel korábban feldobod a pacskert a szmog miatt, akkor a hajadra kenheted a pénzed.

De egyébként nem értem miről beszélgetünk, mindketten azonos állásponton vagyunk, hogy nem éri meg a halandónak a napelem és csak a gazdagok hobbija ez. Vagy el se olvasod amit írok?
Ez a név már foglalt! 2017.04.28 17:41:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A műszaki fejlődés az egyes területeken nagyon nem azonos ütemű."
Ahogy mondod, mivel a hightech iparban, amiről most beszélünk, sokkal gyorsabb, mint bárhol máshol.

"A belsőégésű motor meg nem a legjobb példa, mert 100 éve már csak reszelgetik."
Te most trollkodsz, ugye? Egyrészt nem a belső égésű motort írtam, hanem az autót, amit az hajt, másrészt meg 1917-ben milyen autók voltak az utakon, milyen hatásfokkal, üzemanyag fogyasztással, gyorsulással\sebességgel? És azokból amik az utakon voltak, hány darab volt per lakosság?

De tessék, Kitty Hawk:
www.wright-brothers.org/History_Wing/Wright_Story/Inventing_the_Airplane/Wagging_Its_Tail/Wagging_Its_Tail_images/1902-Wright-glider-with-Kitty-Hawk-in-distance.jpg

100 évvel később: Falcon 9: www.spacex.com/sites/spacex/files/2_liftoff_of_upgraded_falcon_9.jpg

De hogy ne legyünk ennyire Földtől elrugaszkodottak, Airbus: i.ytimg.com/vi/pfuOAlz7cQU/maxresdefault.jpg

Látod a fejlődést? Ez már jó példa? High tech ipar ez is. De nem kellett 100 év, elég volt csak 50 év, hogy a Wright testvérek "papír" repülőjétől eljussunk a Sputnik 1-ig, majd 10 év múlva már a Holdon landolt az Apollo 11.

De nekem mindegy, akkor fűtsél szénnel meg fával meg gázzal a kertvárosban, aztán vegyél fel gázálarcot, ahogy a cikk címe is sugallja.

Paks2 meg igazán tényleg jó lesz, még dédunokáink is annak a költségét fogják nyögni.
El akarod adni, amire már nincs szükséged a lakásban, minél kevesebb időbefektetéssel, minél gyorsabban és minél magasabb áron? A siker egyrészt a kínált portékán múlik, viszont ha a következő szempontokat figyelembe veszed, nagyobb eséllyel adod el jó áron és mielőbb, és nem kell egyenként…..
Ez a név már foglalt! 2017.03.11 12:28:06
@Sweetshark: dobd ki a kukába, lehetőleg szelektívbe
Ez a név már foglalt! 2017.03.11 12:30:43
@$pi$: "Nem tudom a kínaiak hogyan tudják $0,99-ért ideküldeni az árut, ha mi adunk fel kínába egy hasonlú küldeményt, akkor postaköltség $4-5 lenne."

Úgy, hogy te Kínába egyet küldesz egész életedben, a kínai meg 10.000-et, egy napon. Így nyilván kap kedvezményt a szállítócégtől.
Ez a név már foglalt! 2017.04.21 15:38:22
@Sweetshark: ja, ha csak ennyi a gond, akkor meg tedd fel ingyen elvihetőként.