Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mad Marx

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben szereplő idézőjel indokolt, mivel kissé túlzás, hogy lenézzük a listában szereplő színészeket, de valljuk be, ha ugyan nem is mindegyiküknél, de a legtöbbjüknél sok esetben felmerül színészi tehetségük minőségének kérdése. Ám pont ezek, a listában szereplő filmek (és az emlegetett…..
Ismét frissült a Fortepan. Ezúttal a Főfotó képarchívumából közöltek egy második adag fotót, én pedig a 2000-nél is több képből válogattam egy fővárosi csokorral. Íme. (Az azonosító számra kattintva a kép nagyban is letölthető.)..
A szülői gyászt tekinthetjük-e elegendő felelősségvállalásnak egy gyermek baleseti halálában? Lefolytatható-e jogi eljárás így minden baleset esetén? L.L. Junior rapper a hároméves kisfia halálával járó balesetet követően megvonta az anyától a másik, nagyobbik fiuk láthatási jogát. Írásom egy…..
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
fáymiklós Carbonfools 2020.12.10 07:30:06
Eléggé úgy tűnik, hogy a Bogányi-zongora végül zsákutcának bizonyult. Nem éppen öröm, még azon a szinten sem, hogy ugye, megmondtam, mert jobb lett volna tévedni, jobb lett volna, ha az új hangszer nagyszerűsége előtt mindenki leteszi a fegyvert, és ma már a nagy múltú zongoragyárak is készítenének…..
Él Dél-Koreában egy fiatalember, aki ha a 19. század Angliájában születik, Dickens alighanem regényt írt volna a történetéből. Choi Sungbong (최성봉, ejtsd: Csoe Szangbong) keserves és kanyargós úton talált rá igazi hangjára. Háromévesen árvaházban felejtették, gyerekfejjel öngyilkossággal…..
Spirulina kevert sütemény recept   https://www.fattoria-sanlorenzo.com/news/spirulina-cake/ Az egészséges táplálkozás jegyében kiemelt figyelmet fordítunk az minőségi desszertek elkészítésére is.  A Spirulina - Ismerd meg ezt szuperélelmiszert  Ha szeretnéd jobban megismerni a spirulina…..
Néhány döntésünk magyarázata, miértje, amit valamiért vagy valami ellen meghoztunk, sokszor rejtélynek tűnik. Mit gondoltunk a kapcsolatunkról amikor együtt voltunk az őrült exünkkel? Miért hagytuk, hogy a legutóbbi fizetési tárgyalásnál a főnökünk akarata érvényesüljön? Miért költöttünk annyi pénzt…..
Mad Marx 2020.11.01 09:45:58
Dél-Korea a 10 millió Kim országa. Bár közel 300 használatban lévő vezetéknév van jelenleg, mégis körülbelül minden ötödik személy a Kim vezetéknevet viseli. A második leggyakoribb vezetéknév az Í (Lee), több mint 7 millió viselővel. A dobogó harmadik helyén a Pák (Park) szerepel, ami körülbelül 4…..
A koronavírus okozta járvány március 4-én érte el Magyarországot, a rendkívüli vészhelyzet március 11-én lett elrendelve és március 16-án zártak be a magyar iskolák. A napi új fertőzések száma március 23-től került tartósan 30 fölé, így ez a dátum az első hullám kezdetének is felfogható. Június…..
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
Egyre többet hallunk a sci-fibe illő találmányról, a fúziós erőműről, amellyel szinte végtelen mennyiségű energiát állíthatunk elő, ráadásul biztonságosabb és hatékonyabb módon, mint egy atomerőművel. A fúziós reaktorok a Nap és a csillagok energiatermelését modellezik. A franciaországi ITER-ben már…..
Mad Marx 2020.08.08 09:45:08
@arthurthedent: Maga a magfúzió természetesen létező dolog, így működnek a csillagok, igazából az a probléma, hogy valószínűleg felhasználni nem fogjuk tudni soha. Lehet dobálózni olyan fogalmakkal, amik jól hangzanak, mint pl. kvantummechanika, de igazából magának a magfúziónak a működése általános iskolai tananyag, nem a folyamat a bonyolult, hanem a folyamat szabályozása, amihez szintén nincs szükség kvantummechanikára, "csak" magfizikára.
Mad Marx 2020.08.08 10:54:55
@arthurthedent: Látom értesz hozzá...
A vegán étrend rettentően változatos tud lenni, mind színekben, mind pedig ízvilágokban, ezt már egy tucatszor tapasztaltam. A mai ebédemet viszont ránézésre mintha kőből meg sárból, esetleg homokból készítettem volna, ugyanis rettentően szürke színűek lettek az ételek, de ez persze semmit nem von…..
Mad Marx 2020.08.07 20:49:36
A vegetáriánus, vegán és növényi alapú étrend már nem csak a nyugati világ szubkultúrájára jellemző. A hippiken és aktivistákon túl egyre többen döntenek úgy, hogy elhagyják a húst és az állati eredetű termékeket étrendjükből. Van, aki az állatokkal való együttérzésből választja ezt a táplálkozási…..
Elképzelhető, hogy egy új technológia, amelyet a tudósok szabatos fordításban atomgolyóknak hívnak (angolul 'power balls'), forradalmian megváltoztatja majd az atomenergia termelést, hiszen sokkal magasabb üzemi hőmérsékletet lesz tehetővé anélkül, hogy az atomreaktorok rémálmának tekintet…..
Mad Marx 2020.07.16 18:48:15
@David Bowman: Az ITER a dolgok jelenlegi állása szerint valószínűleg soha sem fog termelni, egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy alulbecsülték a feladat nagyságát.
Ha a Suzuki márka modelljeire gondolunk, nem éppen az izgalmas, érdekes formavilág, és koncepciók jutnak eszünkbe. Bár néha azért tudnak szép, és tetszetős járgányokat alkotni. A tervezőiket néha engedik játszani, és olykor ezek az ötletek tanulmányautó formájában meg is valósulhatnak. Némelyik…..
Eddig a dél-amerikai esőerdőt tekintették a világ tüdejének, a legnagyobb CO2-elnyelőnek.  Wannes Hubau professzor, a brüsszeli közép-afrikai múzeum környezetvédelmi kutatója azonban a Nature-ben megjelent tanulmányában azt állítja, hogy helyét a Kongói-medence vette át. Az amazóniai erdők…..
Mad Marx 2020.04.21 09:34:17
@midnightcoder2: Ha kizárólagosan a növényzetet nézed, akkor az tényleg egyensúlyban van magával, de vannak ott ilyen mindenféle kis izék, olyan állatok, meg gombák, na azok cserébe viszonylag kevés széndioxidot kötnek meg, viszont sokan vannak...
Tegnapi telefonbeszélgetésünket a digitális sajtóban dolgozó kolléga javaslattal fejezte be. Kézenfekvő témát ajánlott a Médianaplóba. Ezeket az ötleteket általában elhárítom, elvégre el vagyok látva saját témákkal is, az ő javaslata azonban egybevágott újságolvasói tapasztalataimmal. Most, hogy a…..
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
Mad Marx 2020.04.16 09:50:19
@math0: Azt kéne észrevenni, hogy ezt a biciklit IS sikerült túltolni, ennek a hozzáállásnak a hosszútávú társadalmi hatásai elég extrémek lehetnek, ami miatt majd megy pár évtized múlva a fejvakarás (nézd meg a japókat, ott más volt a kiváltó ok, de megy a pillogás, hogy mégis mi a faszt kéne kezdeniük azzal, hogy nemsokára egyszerűen kihalnak), de most ez az aktuális bulivonat, amire mindenki fel akar ülni, mint látom te is.
Mad Marx 2020.04.16 10:24:38
@math0: te vagy nagyon buta vagy, vagy csak provokálni akarsz. egy szóval sem írtam azt, hogy rendben lenne, hogy egy ember megüt egy másikat, azt írtam, hogy ha a globális felmelegedéstől a koronavírusig, mindenért, de szó szerint mindenért a hetero fehér férfiakat hibáztatjátok, annak valószínűleg olyan következményei lesznek, aminek ti sem fogtok örülni.
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Az ötlet tényleg nem nagyon bonyolult: fogjuk fel és gyűjtsük össze a szén-dioxidot mielőtt azt a légkörbe kieresztenénk, és tároljuk a föld alatt, ahonnan nem tud megszökni. Ahelyett, hogy a klímaváltozást segítenék, a hőerőművek és az áramtermelés nulla (vagy akár negatív) szén-dioxid…..
    Amikor vízszerelő, hidegburkoló, vagy asztalos dolgozik a lakásunkban, egy percig sem bánjuk, ha nem tudunk vele Nietzsche műveiről diskurálni, s azt sem gondoljuk, hogy fürdőszobánk leendő, pazar eleganciája bármiféle összefüggést mutatna a szakember általános műveltségével. Autószerelőnktől,…..
Mad Marx 2020.03.30 21:38:22
@dare: Ha egy vezető észnélkül szétbassza egy ország gazdaságát, ilyen "négy láb jó, két láb rossz" ideológiák mentén, a maradékait meg odaveti a hiénáknak, azt szerinted hogyan kéne nevezni?
Mad Marx 2020.03.30 22:20:53
@dare: Ha annyira korlátozottak voltak a lehetőségei, akkor mégis hogyan tudta lezárni a szovjetúnió/kgst irányában a piacokat, ahová addig a teljes magyar ipar termelt? Miért kellett csakazértsem alapon visszautasítani a Gorbacsov féle kártérítési ajánlatokat, aminek az lett a vége, hogy be kellett érnünk pár kölcsönharceszközzel meg 100db lada nivával. A hiénák alatt a magánszektor élelmes vállalkozóit értettem.